Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Έχω το ακόλουθο πρόβλημα. Το laptop ενός φίλου (HP G62) εχει πρόβλημα και αποφάσισα να το ανοίξω γιατί το είχε για πέταμα. Το laptop προσπαθεί να ξεκινήσει αλλά σταματάει. το τροφοδοτικό του ήταν μια χαρά σύμφωνα με τις μετρήσεις άρα αποφάσισα να το λύσω μήπως και διαπιστώσω τίποτα άλλο. Αυτό που με παραξένεψε είναι πως ένα εξάρτημα επιφανειακής στήριξης ανάμεσα και λίγο πιο πάνω στον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών με όνομα (t1A 07) είναι κάπως περίεργο το χρώμα του. Τα ερωτήματα μου είναι 2

1. Τι είναι αυτό το εξάρτημα (ψάχνοντας στο google δεν έβγαλα άκρη τι είναι αυτό)

2. Σας φαίνεται για καμένο; Ή το χρώμα του οφείλετε σε κάποια flux που πιθανών να έβαλαν για να το κολλήσουν;

Μην είστε αυστηροί μαζί μου αν είπα κάτι λάθος, δεν είμαι επαγγελματίας στον χώρο. απλά μου αρέσει να ασχολούμαι. 

post-141926-0-71867600-1487584378_thumb.png

Δημοσ.

τρανζιστορ είναι, εχει 3 pins εχει και το t, και το Q απο δίπλα. Το κιτρίνισμα flux πρεπει να είναι καθάριστο με καθαρό οινόπνευμα, αν και πρεπει να είναι no-clean οπότε δεν εχεις θέμα. Ανοίγει καθόλου το λαπτοπ η είναι νεκρο? Με λίγο ψάξιμο είναι αυτό το transistor, απλα το δικό σου είναι σε smd(χωρίς ποδαράκια) http://www.brown.edu/Departments/Engineering/Courses/En162/DataSheets/2N3903-D.pdf  

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο 30 ευρώ; Που τις βρησκουμε αυτές; Βασικά περισσότερο να πέδευτω για να μάθω ήθελα όχι ότι καίγεται κάνεις για το συγκεκριμένο λάπτοπ. Έχω βασικές γνώσεις για να διαβάσω κυκλομα. Γενικά αν ψάξω στο web μπορώ να βρω όλης της μητρικής;

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Στο παρακάτω link θα βρεις το σχηματικό για την μητρική σου (είναι ένα απο τα 3). https://onedrive.live.com/?authkey=%21AIrF51qROi91cAA&cid=91E527FB2CD42704&id=91E527FB2CD42704%213617&parId=91E527FB2CD42704%21110&action=locate

Αν νομίζεις ότι μπορείς να ασχοληθείς προσπάθησε.

Καλη επιτυχία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...