Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Επειδή συνέβη και δεύτερη φορά, είπα να το γράψω εδώ, μήπως και το διαβάσει κάποιος και σωθεί.
Πριν από 20 ημέρες περίπου, ένας απατεώνας κάλεσε πελάτη μου και του ζήτησε εμπόρευμα αξίας 6000€.
Θα εξοφλούσε το εμπόρευμα με έμβασμα από άλλη τράπεζα.
Όντως, ο απατεώνας του έστειλε πλαστό αποδεικτικό εμβάσματος και μάλιστα από τη στιγμή που έστειλε το αποδεικτικό, καλούσε συνεχώς στο κατάστημα και βιαζόταν να παραλάβει το εμπόρευμα με μεταφορική.
Ευτυχώς, ο πελάτης μου, για καλή του τύχη, περίμενε να εμφανιστούν τα χρήματα στο λογαριασμό του και έτσι γλίτωσε.

Όμως, δεν συνέβη το ίδιο με 2 ακόμη περιπτώσεις στην Πάτρα, που ο ένας έχασε με τον ίδιο τρόπο εμπόρευμα 3000€ και ο άλλος εμπόρευμα αξίας περίπου 5000€.
Και οι 2 έστειλαν το εμπόρευμα με μεταφορική, πριν καταλάβουν πως το αποδεικτικό εμβάσματος ήταν πλαστό.

Αντίστοιχα, την Παρασκευή το μεσημέρι ένας απατεώνας κάλεσε φίλο μου ο οποίος πουλάει ένα αυτοκίνητο και του είπε το ίδιο παραμύθι.
Πως θα του περάσει τα χρήματα με έμβασμα από άλλη τράπεζα σε λογαριασμό του.
Μάλιστα, του είπε πως θα του βάλει 100€ επιπλέον αν πάει το αυτοκίνητο την ίδια μέρα στην Αθήνα, γιατί βιαζόταν, ήθελε την Κυριακή να το κάνει δώρο στον ανιψιό του.
Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ο φίλος μου περίμενε να δει τα χρήματα στο λογαριασμό του πριν κάνει οποιοδήποτε κίνηση.

Όμως, σε άλλη περίπτωση, νεαρός που είχε βάλει προς πώληση το δίκυκλό του, το έστειλε την ίδια μέρα με μεταφορική και ενώ περίμενε να εμφανιστούν τα χρήματα στο λογαριασμό του, δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Στην πρώτη περίπτωση, επειδή ήμουν μπροστά, κάλεσα ο ίδιος την ασφάλεια, μίλησα με 3 διαφορετικούς ανθρώπους και το μόνο που μου είπαν, είναι να πάμε να κάνουμε μήνυση για προσπάθεια εξαπάτησης (κάπως έτσι).
Ενώ επέμενα να την στήσουμε στους απατεώνες, ήταν ανένδοτοι.
'Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα κύριε' ήταν η απάντηση και των τριών.

Επιπλέον, έστειλα email στα 2 μεγάλα δημοσιογραφικά site της Πάτρας να το βγάλουν ως θέμα, μήπως και γλιτώσει κανένας τα χρήματά του, αλλά δεν δημοσίευσαν ποτέ τίποτα.
Μάλλον έχει περισσότερη σημασία για αυτούς να δημοσιεύσουν άρθρο που να λέει πως ο τάδε βλάκας την πάτησε, παρά να προειδοποιήσουν τον κόσμο ότι υπάρχουν απατεώνες και δρουν με αυτούς τους τρόπους.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, τίποτε άλλο.
Δεν υπάρχει προστασία από πουθενά.

• Like 2
Δημοσ.

Μα ρε γμτ νομιζω ότι μερικα πραγματα είναι προφανη.

Βλέπεις λεφτα στελνεις προιον.

Δεν βλέπεις λεφτα δε στελνεις τιποτα.

• Like 2
Δημοσ.

αν πραγματι εχασαν τοσα λεφτα τοσοι γνωστοι σου τοτε ισως ειναι καιρος να αλλαξεις γνωστους γιατι δεν εχουν κοινη λογικη και αργα η γρηγορα θα χασουν αρκετα.

ειναι πραγματι αστειο να εμπιστευονται επιχειρηματιες τετοια πραγματα.Απο το α στο ω ειναι κανονας οτι τα λεφτα οτι και να σου λενε αν δεν μπουν στο λογαριασμο δεν στελεις τπτ. και ιδιαιτερα τετοιες ιστοριες οπου το ποσο αργει να καθαρισει απο διατραπεζικες συναλλαγες πρεπει να εγειρει υποψιες.απορω πως γινεται να εμπιστευθει κανεις ετσι νεο πελατη αν εισαι επιχειρηματιας και πως γινεται να μην το ψαχνεις ...

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μορφές νιγηριανής απάτης. Ακομα και εδω στο insomnia υπάρχει αντιστοιχο θέμα με πολλά παραδείγματα. Γίνεται με τραπεζικά εμβάσματα, paypal, westernunion, και διάφορα άλλα. Αν τα λεφτά δε φτάσουν στα χέρια του πωλητή, δε στέλνει εμπορευμα και ο εμπειρος επιχειρηματίας ετσι δουλευει. 

Δημοσ.

Στους 2 πρώτους να πω πως ΟΚ, έχετε δίκιο.

Όμως στη θέση αυτών που την πάτησαν θα μπορούσαν να είναι οι γονείς σας, ή τα αδέρφια σας ή δεν ξέρω τι άλλο.

ΜΗΝ κρίνετε έτσι απλά.

Το σημαντικό είναι να μην την πατήσουν άλλοι.

• Like 2
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/2/2017 στις 10:42 ΠΜ, Highlander είπε

Στους 2 πρώτους να πω πως ΟΚ, έχετε δίκιο.

Όμως στη θέση αυτών που την πάτησαν θα μπορούσαν να είναι οι γονείς σας, ή τα αδέρφια σας ή δεν ξέρω τι άλλο.

ΜΗΝ κρίνετε έτσι απλά.

Το σημαντικό είναι να μην την πατήσουν άλλοι.

Ειναι ευκολο να καταλαβει καποιος οτι προσπαθουν να τον εξαπατησουν.Κατ'αρχην   βιαζονται να  παραλαβουν το εμπορευμα, το αποδεικτικο του εμβασματος το στελνουν ωρες που τραπεζες ειναι κλειστες για να μη μπορει να ελενχθει,το αποδεικτικο φυσικα ειναι πλαστο και διακρινεται πολυ ευκολα οταν τυπωθει,οτι εχει συμπληρωσει ο απατεωνας στην φωτοτυπια του εμβασματος η εκτυπωση ειναι εντονη ενω στο υπολοιπο μερος του εγγραφου τα γραμματα ειναι αμυδρα και εχουν διαφορετικο χρωμα.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ, ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, Η ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...