Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινοτητα και συγχαρητηρια για το φορουμ και την δουλεια που κανετε εδω!!!

Μολις εκανα την εγγραφη μου και κανω το πρωτο μου ποστ... 

Οπως εγραψα και στο τιτλο θεματος.

Εχω εναν εξωτερικο σκληρο 3,0ΤΒ ο οπιος δουλευε μια χαρα.

Καποια στιγμη αντελιφθειν οτι το καλωδιο δεδομενων που κουμπωνε στον σκληρο πανω (ηταν σε κουτι) δεν κουμπωνει. Να μην τα κανω παραμυθι ειχε χαλασει η φυσα πανω απο την πλακετα. ελατωματικο υλικο δεν ξερω. Το ανοιξα και διαπιστωθηκε ακριβως αυτο. Λεω οκ θα παρουμε ενα καινουργιο κουτι η στην τελικη τον χρησιμοποιω σαν εσωτερικο για να παρω τα αρχεια μου. 

Τον εβαλα πανω σαν εσωτερικο και εδω αρχιζουν τα προβληματα. Να προσθεσω σε αυτο το σημειο οτι πριν διαπιστωσω οτι ειχε χαλασει η φυσα ειχα προσπαθησει να τον ανοιξω καμια 10αρια φορες. 

να πω οτι δεν ειχε διακοπτη on/off το κουτι απλα μολις κουμπωνες το καλωδιο ειτε δεδομενων ειτε ρευματος επαιρνε μπροστα. Δλδ μολις κουμπωνες το δευτερο καλωδιο ειτε του ρευματος ειτε των δεδομενων ξεκινουσε. Η συνδεση γιονοταν με USB 3.0.

Οταν τον κουμπωσα λοιπον τον σκληρο σαν εσωτερικο τον εβλεπε ναι μεν αλλα μου ζητουσε να κανω διαμορφωση.... Οταν πατουσα ακυρο μου εβγαζε ενα μηνυμα οτι ''Ο τομος δεν περιεχει καποιο γνωστο συστημα αρχειων''

Κατεβασα λοιπον το διαγνωστικο απο το site της εταιρειας. Ο δισκος περναει ολα τα test. Καποια τεστ που μου ζηταει να κρατησω αντιγραφω για να τα εκτελεση δεν τα κανω για ευνοπητους λογους...

Στην διχειρηση δισκων των windows τον βλεπει παλι κανονικα. Τον εχει χωρισμενο σε 3 διαμερισματα οπου το πρωτο διαμερισμα ειναι τα αρχεια μου 349GB μεσα σε παρενθεση μου γραφει σε καλη κατασταση ενεργο πρωτευων διαμερισμα και εχει αλλα 2 διαμερισματα τα οποια δεν εχεουν εκχωρηθει. Παρεπιπτοντως δεν τα εχω δημιουργησει εγω αυτα τα διαμερισματα. Ισως επειδη ο δισκος ειναι backup plus.

Επισης τα αρχεια στον δισκο ειναι σε μορφη RAW και οχι NTFS.

Εχει κανεις ιδεα τι μπορω να κανω να μην χασω τα αρχεια μου. 

Ευελπιστω οτι αφου βλεπει οτι υπαρχουν αρχεια μεσα προφανως υπαρχει λυση.

Επισης να ρωτησω μηπως γινετε να μετατρεψω τα αρχεια απο raw σε ntfs ανοιξει??? Ισως ρωταω βλακεια αλλα ειλικρειανα αυτην την στιγμη ειμαι πελαγομενος. 

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το μεγαλο ποστ

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι!!!

Λοιπον ετρεξα το EaseUSdata recovery και βρισκει ολα τα αρχεια μου κανονικα....

Στην επαναφορα εχει ενα θεματακι γιατι αργει υπερβολικα πολυ... το αφησα ως και μιση ωρα για να επαναφερει αρχειο με μεγεθος ΚΒ δεν εκατσα να περιμενω παρα πανω θεωρεισα οτι δεν κανει δουλεια...

Θα τρεξω και το testdisk, που ειπες και βλεπουμε.

Το σημαντικο παντως ειναι οτι τα αρχεια τα βλεπει κανονικα οπως τα εχω μεσα με τους φακελους και την ταξινομηση που εχω κανει πλεον (+ και οσα εχω διαγραψει)

Ευχαριστω για την απαντηση.

Επανερχομαι με νεοτερα!

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω τον άδικος για τις πολυτημες πληροφοριες του στα προσωπικα μας μηνυματα.

Απλα για το στορυ της ολης υποθεσης

Δοκιμασα με το DiscTest αλλα ειναι σε περιβαλλον γραμμης εντολων και δεν ειμαι και τοσο εξικοιωμενος σε τετοιο περιβαλλον οποτε επειδη δεν εινια και εντελως ξεκαθαρη η ολη διαδικασια αν καποιος αλλος μπορει να δωσει τα φωτα του σχετικα με λεπτομερειες στιος επιλογες και τι ακριβως κανει το καθε τι θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.

Θα ηθελα να ρωτησω την κοινοτητα καποια πραγματακια ακομη αν μπορει καποιος να απαντησει θα ημουν ευγνωμων ειλικρεινα.

Πρωτα απο ολα εχω δοκιμασει ηδη με το recuva το οποιο δεν κανει απολυτος τιποτα.

Δοκιμασα με το EaseUS recovery ο δισκος περναει ολα τα τεστ και μου ενφανιζει ολα μου τα αρχεια κανονικα οπως τα εχω ταξινομησει καθως και οτι αρχεια ειχα διαγραψει απο τον σκληρο στο παρελθον.

Εκανα μια προσπαθεια ανακτησεις των δεδομενων. Προσπαθησα να επαναφερω ενα πολυ μικρο αρχειο 55ΚΒ αλλα στην μιση ωρα που το αφησα δεν ειχε φορτωσει καν η μπαρα οποτε θεωρησα οτι δεν κανει τιποτα. Ερωτηση! Ειναι φυσιολογικο να καθυστερη τοσο πολυ????

Επιοσης δεν υπαρχει τροπος ωστε να ''ξεμπλοκαρει ο δισκος'' και απλα να τον ανοιξω και να ειναι τα αρχεια μεσα???

Να θυμισω τον βλεπει σαν RAW.

Ευχαριστω και παλι!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...