Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω έναν τρόπο να αλλάξω γραμματοσειρά σε εξωτερικούς υπότιτλους. Η θέαση θα γίνει σε TV μέσω USB.

Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που να μπορώ να το κάνω αυτό; Η TV δέχεται κανονικά υπότιτλους srt, δεν ξέρω αν μπορεί να "διαβάσει" και .ass αρχεία, αλλά αν είναι ο μόνος τρόπος, μπορώ να το δοκιμάσω και αυτό. Εκτός και αν χρειάζεται και ενσωμάτωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει.  Μόνο αν η tv έχει επιλογή για αλλαγή γραμματοσειράς.

Η επόμενη λύση είναι να κάτσεις να ενσωματώσεις τους υπότιτλους στις ταινίες (1-2 ώρες ανά ταινία και απώλεια ποιότητας)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ενημερώσω την αδερφή μου που ενδιαφέρεται για το θέμα :)

Σε περίπτωση ενσωμάτωσης με αλλαγή γραμματοσειράς, ποιο πρόγραμμα προτείνεις;

Δημοσ.

Ένα καλό και εύκολο είναι το freemake αλλά μαζί με το font pack. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν αλλά το pack δεν είναι.

Μια άλλη επιλογή που δεν την έχω δοκιμάσει είναι το vidcoder. Για να αλλάξεις όμως γραμματοσειρά θα πρέπει πρώτα να επεξεργαστείς το srt στο subtitle edit για να ορίσεις font styles, μετά να δημιουργήσεις ένα mkv με το mkvtoolnix και τέλος να ενσωματώσεις τους υπότιτλους με το vidcoder. Όλα είναι δωρεάν κατ η διαδικασία στα δύο πρώτα είναι πολύ γρήγορη, μόνο το vidcoder θα καθυστερήσει λόγω re-encoding.

Μετά είναι το handbrake και το format factory.

Τα περισσότερα θέλουν πρώτα να γίνουν οι υπότιτλοι σε ass μορφή και να οριστεί η γραμματοσειρά από πριν π.χ. με το subtitle edit.

Και όχι, δεν μπορείς απλά να φτιάξεις ass υπότιτλους και να τους αναγνωρίσει η τηλεόραση χωρίς ενσωμάτωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...