Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας, 

Οπως λεω και στον τιτλο επειδη θελω να μαζεψω μερικα χρηματα για του χρονου σκεφτομαι τελευταια να παω να δουλεψω σε καποιο νησι το καλοκαιρι. Δεν το εχω ξανακανει και δεν εχω προυπηρεσια σε τετοια πραγματα (σερβιτορος κτλ) οποτε κατα ποσο λετε οτι ειναι κατι τετοιο εφικτο; Επισης πως να ψαχτω για αυτο, διαβαζοντας αγγελιες και περνωντας τηλ; Θα εκτιμουσα την οποιαδηποτε βοηθεια, ιδιαιτερα απο ατομα που εχουν δουλεψει σαιζον, ευχαριστω.

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται σε πιο νησί θέλεις να πάς και πόσες υποχωρήσεις είσαι διατεθειμένος να κάνεις.Οταν προσφέρουν δωρεαν διαμονή να ξέρεις 99.9% δεν θα είσαι μόνος σου.Το 6μηνο ειναι δύσκολο και οι ώρες εργασίας παρά πολλές.Τωρα αν φαντάζεσαι οτι θα είσαι 8ωρες δουλειά και μετά παραλία καλύτερα να κοιτάξεις στην πόλη σου για κατι πρόχειρο.Τα χρήματα είναι καλά σε ορισμένες δουλειές αλλα εχω δει αρκετούς που μόλις πάρουν τον πρώτο μισθό ειναι ήδη στο καράβι της επιστροφής.

Δημοσ.

Είναι απόλυτα εφικτό. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις δουλειά (δουλειές). Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες και θέλει αρκετό ψάξιμο. Ανάλογα το μέρος μπορεί να δουλεύεις 7ήμερο ή να παίρνεις ρεπό (Χαλκιδική πχ ξέρω ότι δίνουν ρεπό αλλά και λιγότερα χρήματα, ενώ Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο, Κέρκυρα, Κω κλπ συνήθως δεν υπάρχει ρεπό).

Εκτός από το μισθό παίζει ρόλο τι σου δίνουν από διαμονή - διατροφή (άμεσα ή έμμεσα, πχ αν δουλεύεις σε ταβέρνα όλο και κάτι θα τρως) και επίσης πολύ σημαντικό αν η θέση έχει extras - tips - προμήθειες.

Δημοσ.

Καλα η διαμονη που προσφέρουν σε καποιες περιπτώσεις ειναι στα πλαίσια φιλοξενίας προσφύγων οπότε ζυγισε τα καλα πριν πας...

Απο εκει και πέρα, τα καλα ποστα σε "καλα νησιά" πάνε με μεσόν...ωστόσο μπορει ως βοηθός σερβιτορου ή λατζα να βγαζεις για πλακα καμια 150-200 τη βραδιά μαζι με τα τιπς (εχω φίλο που δουλεψε 203 σεζον σε γνωστό μαγαζί και έπειτα ανοιξε δικη του δουλεια απο τα φραγκα που μαζεψε)...

Υπαρχει ωστόσο μεγάλη πιθανότητα να γυρίσεις τον Οκτώβρη ταπί και ψύχραιμος μιας και πολλοι τα τρώνε σε ποτα, παραλίες και λούσα θέλοντας να ζήσουν ενα μέρος απο το lifestyle του νησιού..

Για εμένα βρες καποιο φιλο/γνωστό που ήδη εχει δουλεψει 2-3 σεζον και πηγαίνετε μαζί.

• Like 1
Δημοσ.

Το skywalker.gr εχει πολλες αγγελιες για τουρισμο. Φτιαξε ενα καλο βιογραφικο και κανε αιτησεις. Σιγουρα θα σε παρουν τηλ για συνεντευξη μερικοι. Τωρα ειναι η περιοδος που προσλαμβανουν. Εγω θα σε συμβουλευα να μην πας καπου που δεν δινουν ρεπο. Ειδικα για πρωτη φορα δεν παλευεται 7/7. Χαλκιδικη τα περισσοτερα δουλευουν με ρεπο. Επισης ειναι πολυ δυσκολα να παρουν καποιον στα νησια χωρις εμπειρια. Λογο εντασης δουλειας και συνθηκων χρειαζονται εμπειρους. Κατα τα αλλα οπως ειπαν και οι προηγουμενοι εχει αρκετη πιεση και κουραση. Το μοτο στο 5* που δουλευα εγω πρωτη χρονια ηταν: Ερχεται οποιος θελει, μενει οποιος μπορει....

• Like 1
Δημοσ.

Το skywalker.gr εχει πολλες αγγελιες για τουρισμο. Φτιαξε ενα καλο βιογραφικο και κανε αιτησεις. Σιγουρα θα σε παρουν τηλ για συνεντευξη μερικοι. Τωρα ειναι η περιοδος που προσλαμβανουν. Εγω θα σε συμβουλευα να μην πας καπου που δεν δινουν ρεπο. Ειδικα για πρωτη φορα δεν παλευεται 7/7. Χαλκιδικη τα περισσοτερα δουλευουν με ρεπο. Επισης ειναι πολυ δυσκολα να παρουν καποιον στα νησια χωρις εμπειρια. Λογο εντασης δουλειας και συνθηκων χρειαζονται εμπειρους. Κατα τα αλλα οπως ειπαν και οι προηγουμενοι εχει αρκετη πιεση και κουραση. Το μοτο στο 5* που δουλευα εγω πρωτη χρονια ηταν: Ερχεται οποιος θελει, μενει οποιος μπορει....

Θα βρει ακόμα και χωρίς εμπειρία πιστεύω.

Δημοσ.

Φιλε να σου πω οτι season ειναι δυσκολη κατασταση, οχι λογω τοσο της κουρασης αλλα ψυχολογικα. Πιστεψε με, να δουλευεις απο Μαιο μεχρι Οκτωβρη  χωρις ρεπο δεν ειναι ευκολο πραγμα.

Επιπλεον  θα σου προτεινα πρωτα να ψαξεις δουλεια σε εστιατορια, ταβερνες, γιατι τα tips πολλες φορες ( ρωσοι , αμερικανοι) ειναι πολλα λεφτα ( ξερω καταστασεις που βγαζουν πανω απο 1000ε τον μηνα ).

Οσο αφορα που θα μεινεις, πολλες φορες βρισκεις κανενα ενοικιαζομενο λιγο πιο μακρια και ζητας απο τον ιδιοκτητη να το παρεις για season και βγαινει οικονομικο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ που μοιράζεστε τις απόψεις σας. Βιογραφικό εδώ φτιάξει, θα στείλω το βράδυ σε διάφορα στο σκαιγουολκερ.

Αν η επιχείρηση δεν προσφέρει διαμονή, τι επιλογές έχω για φτηνή διαμονή (εκτός από το να μείνω σε σκηνή και τέτοια)?

Κατά τα άλλα τι να πω, θα βγάλω τα δυνατά μου να αντέξω, τώρα αν δεν... θα ξανά γυρίσω τι να κάνω..

Χμμ καλή ιδέα αυτό

Δημοσ.

Ευχαριστώ που μοιράζεστε τις απόψεις σας. Βιογραφικό εδώ φτιάξει, θα στείλω το βράδυ σε διάφορα στο σκαιγουολκερ.

Αν η επιχείρηση δεν προσφέρει διαμονή, τι επιλογές έχω για φτηνή διαμονή (εκτός από το να μείνω σε σκηνή και τέτοια)?

Κατά τα άλλα τι να πω, θα βγάλω τα δυνατά μου να αντέξω, τώρα αν δεν... θα ξανά γυρίσω τι να κάνω..

Χμμ καλή ιδέα αυτό

Διαμονή ίσως συγκατοίκηση. Για που σκέφτεσαι;

Δημοσ.

Ειμαι απο Θεσσαλονίκη. Τώρα για το που εφόσον δεν έχω γνωστό να με βοηθήσει, οπουδήποτε

Ίσως να ξεκινούσες από Χαλκιδική για να μπεις λίγο πιο ομαλά. Σε πολλές περιπτώσεις δίνουν διαμονή, διατροφή και ρεπό. Απλά τα λεφτά είναι κάπως λιγότερα από άλλα μέρη.  

Δημοσ.

Ίσως να ξεκινούσες από Χαλκιδική για να μπεις λίγο πιο ομαλά. Σε πολλές περιπτώσεις δίνουν διαμονή, διατροφή και ρεπό. Απλά τα λεφτά είναι κάπως λιγότερα από άλλα μέρη.  

Mε ενδιαφερει να μαζεψω χρηματα και οχι να ειμαι ισα βαρκα ισα νερα. Αλλιως ειχα προταση απο μεγαλο ξενοδοχειο της Χαλκιδικης αλλα με λιγα χρηματα

• Like 1
Δημοσ.

Με συγχωρείς αν αυτό που θα πω σου φανεί κάπως. Έχεις μηδεν εμπειρία πάνω σε αυτό που θες να κάνεις. Και έχεις και απαίτηση για πολλά χρήματα. Τώρα όσον αφορά τα χρήματα είναι τελείως υποκειμενικό. Τι εννοώ. Μπορεί για εμένα τα 700 ευρώ που θα μου έδιναν πχ Χαλκιδική να είναι λίγα και για εσένα πολλά. Επίσης τι περιλαμβάνει η πρόταση του ξενοδοχειου. Διαμονη, φαγητο, τιπς. Βλέποντας κάποια πράγματα καταλήγεις και στη συνέχεια αν το θες ή όχι.

Γνωστός μου που εκλεισε πριν λίγες μέρες δουλειά για σεζον, με μηδέν εμπειρία σαν σερβιτόρος, είχε πρόταση για Χαλκιδική με 7 κατοστάρικα άλλα τελικά πήγε Κω με 850 αν θυμάμαι καλά. Εκτός από τα χρήματα και στις 2 περιπτώσεις του προσφέρουν διαμονή και φαγητό καθώς θα παίρνει και επιπλέον χρήματα από τα φιλοδωρηματα.

Συγνωμη για το σεντονακι.

• Like 1
Δημοσ.

Με συγχωρείς αν αυτό που θα πω σου φανεί κάπως. Έχεις μηδεν εμπειρία πάνω σε αυτό που θες να κάνεις. Και έχεις και απαίτηση για πολλά χρήματα. Τώρα όσον αφορά τα χρήματα είναι τελείως υποκειμενικό. Τι εννοώ. Μπορεί για εμένα τα 700 ευρώ που θα μου έδιναν πχ Χαλκιδική να είναι λίγα και για εσένα πολλά. Επίσης τι περιλαμβάνει η πρόταση του ξενοδοχειου. Διαμονη, φαγητο, τιπς. Βλέποντας κάποια πράγματα καταλήγεις και στη συνέχεια αν το θες ή όχι.

Γνωστός μου που εκλεισε πριν λίγες μέρες δουλειά για σεζον, με μηδέν εμπειρία σαν σερβιτόρος, είχε πρόταση για Χαλκιδική με 7 κατοστάρικα άλλα τελικά πήγε Κω με 850 αν θυμάμαι καλά. Εκτός από τα χρήματα και στις 2 περιπτώσεις του προσφέρουν διαμονή και φαγητό καθώς θα παίρνει και επιπλέον χρήματα από τα φιλοδωρηματα.

Συγνωμη για το σεντονακι.

Εμενα πχ μου προσφεραν 480 με τα τιπσ μπορει να παει και 550 μου ειπαν. Για 700 θα πηγαινα, και βασικα περιπου τοσα ψαχνω.  Δεν ξερω αν ζηταω πολλα αλλα με βαση τα οσα διαβαζω + το οτι η δουλεια ειναι απαιτιτηκη πιστευω οτι δεν αξιζει για λιγοτερα

Δημοσ.

Εμενα πχ μου προσφεραν 480 με τα τιπσ μπορει να παει και 550 μου ειπαν. Για 700 θα πηγαινα, και βασικα περιπου τοσα ψαχνω.  Δεν ξερω αν ζηταω πολλα αλλα με βαση τα οσα διαβαζω + το οτι η δουλεια ειναι απαιτιτηκη πιστευω οτι δεν αξιζει για λιγοτερα

Όχι δε ζητάς πολλά, θα τα βρεις αυτά τα λεφτά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...