Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Με την ενεργοποίηση του xmp κανονικά μέσω του bios παρατηρώ στο task manager πως ο επεξεργαστής (i7 4790s) σε full load φθάνει έως τα 3.6 (δηλαδή από τα 3.2 που είναι η ''stock'' ταχύτητα, χρησιμοποιεί ένα μέρος του turbo boost της intel, όχι όμως πλήρως-καθώς θα έπρεπε ταβάνι να έχει τα 3.9-4. Χωρίς το xmp έχω δει ταχύτητες και στα 3.8 κτλ...Δηλαδή κοντά στο ανώτερο όριο.

Διαβάζοντας σε ξένα forum οι απόψεις ποικίλουν. Άλλοι γράφουν πως πράγματι το xmp επηρεάζει την λειτουργία του turbo boost, άλλοι πως όχι-άλλοι πως είναι ανάλογα την μητρική. Έχω την asus z97-p. Τί ισχύει; Έχει κανείς παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο; Όπως θα είδατε πρόκειται για κλειδωμένο επεξεργαστή, δεν έχει να κάνει δηλαδή το όλο ζήτημα φυσικά με overclock, ούτε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Αν ειναι σε full load ολοι οι πυρηνες ειναι λογικο να φτανει μεχρι τα 3,6,το 3,9-4Ghz ειναι καθαρα για χρηση ενος πυρηνα και για συγκεκριμενο χρονο σε συναρτηση με το tdp.

Δημοσ.

Με απενεργοποιημένο το xmp πάντως στο task manager βλέπω κανονικά συχνότητες μεγαλύτερες των 3.6. 

Απ'ότι κατάλαβα επίσης, πως μόνο με manual set της ram frequency πειράζοντας το ''bclk'' στο bios και βάζοντάς το μεγαλύτερο από το default 100, τότε ''επιταγχύνουν'' χέρι-χέρι ο cpu & η ram. Φυσικά όμως δεν διατίθεμαι να το κάνω-κυρίως λόγω ρίσκου, δεν υπάρχει λόγος.

Δημοσ.

δεν βλέπω τίποτα παράλογο σε αυτό που διάβασες

το xmp ζητάει παραπάνω πράγματα (ρεύμα κτλ) για να παίξουν στις μνήμες στις overclocked ταχύτητες/χρονισμούς

ο επεξεργαστής επίσης ζητάει παραπάνω πράγματα όταν κάνει boost

το αν θα μπορέσει να τα δώσει αυτά η μητρική εξαρταται από το τι μητρική/επεξεργαστή/μνήμες έχεις

σε άλλους μπορεί να μην μπορεί να δώσει καν αυτά που ζητάει το xmp και να μην ξεκινάει καν το μηχάνημα, σε άλλους μπορεί να παίζουν όλα στο max και σε άλλους θεωρητικά μπορεί να δίνει αυτά που ζητάει το xmp αλλά να 'μην περισσεύουν πολλά' για το boost (εντάξει τα λέω πολύ μπακαλίστικα)

η διαφορά είναι ότι το boost μπορείς να το μειώσεις επί τόπου όταν 'δεν σου περισσεύει' αλλά τις μνήμες όχι

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, η πιο λογική εξήγηση είναι αυτή. Ψάχνοντας αρκετά, και εγώ το ίδιο συμπέρανα. Θα δω μήπως ρυθμίσω χειροκίνητα τις μνήμες, χωρίς ενεργοποίηση του xmp.

Δημοσ.

χθες αυτο που αναφερεις το παρατηρησα στο συστημα της υπογραφης εδινα xmp και η cpu καρφωμενη στα 2,9 τελίκα δοκιμασα και με η χωρις το  καλυτερο στο οποιο κατεληξα ειναι χωρις xmp πηγαινε καλυτερα το συστημα

χεσε τις μνημες ας τρεχουν και χαμηλοτερα ο επεξεργαστης ειναι που μετραει νομιζω

Δημοσ.

Ναι, η πιο λογική εξήγηση είναι αυτή. Ψάχνοντας αρκετά, και εγώ το ίδιο συμπέρανα. Θα δω μήπως ρυθμίσω χειροκίνητα τις μνήμες, χωρίς ενεργοποίηση του xmp.

οχι, γιατι εχει σχεση η ταση κυριως στις μνημες και επισης οτι οσο πιο γρηγορες οι ραμ τοσο πιο πολυ ζοριζεται ο επεξεργαστης λογω του IMC

• Like 1
Δημοσ.

οχι, γιατι εχει σχεση η ταση κυριως στις μνημες και επισης οτι οσο πιο γρηγορες οι ραμ τοσο πιο πολυ ζοριζεται ο επεξεργαστης λογω του IMC

Πάντως σε αρκετά forums έξω ''προτείνεται'' από διάφορους που αντιμετώπιζαν το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα να γίνεται χειροκίνητα η ρύθμιση της συχνότητας των ram. Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν υπήρχε αποτέλεσμα μετά από αυτή την ενέργεια. Εν κατακλείδι, ή xmp ή full turbo boost...Διαλέγουμε και παίρνουμε. :-) Ευχαριστώ παίδες.

Δημοσ.

Καλησπέρα.Με την ενεργοποίηση του xmp κανονικά μέσω του bios παρατηρώ στο task manager πως ο επεξεργαστής (i7 4790s) σε full load φθάνει έως τα 3.6 (δηλαδή από τα 3.2 που είναι η ''stock'' ταχύτητα, χρησιμοποιεί ένα μέρος του turbo boost της intel, όχι όμως πλήρως-καθώς θα έπρεπε ταβάνι να έχει τα 3.9-4. Χωρίς το xmp έχω δει ταχύτητες και στα 3.8 κτλ...Δηλαδή κοντά στο ανώτερο όριο.

Διαβάζοντας σε ξένα forum οι απόψεις ποικίλουν. Άλλοι γράφουν πως πράγματι το xmp επηρεάζει την λειτουργία του turbo boost, άλλοι πως όχι-άλλοι πως είναι ανάλογα την μητρική. Έχω την asus z97-p. Τί ισχύει; Έχει κανείς παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο; Όπως θα είδατε πρόκειται για κλειδωμένο επεξεργαστή, δεν έχει να κάνει δηλαδή το όλο ζήτημα φυσικά με overclock, ούτε κάτι τέτοιο.

ειχα την ιδια μητρικη και τον 4790 αλλα δεν ειχα τεοιο προβλημα και ειχα κι εγω μνημες με xmp. για προσπαθησε να βαλεις στην διαχειρηση ενεργειας των windows το συστημα στις υψηλες επιδοσεις αλλιως δεν παει στα 3.9.και παρ ολα αυτα πρεπει να ειναι σε αρκετα μεγαλη λειτουργεια για να επιχηρεισει ο επεξεργαστης να ανεβει τοσο.στο desktop ειναι πιο δυσκολο.

Δημοσ.

μα δεν είναι το xmp το θέμα αλλά οι απαιτήσεις για τις μνήμες

οι μνήμες διαφέρουν πολύ μεταξύ τους οπότε δεν μας λέει πολλά αν κάποια άλλη μνήμη έπαιξε ακόμη κι αν είναι υψηλότερη συχνότητα γιατί υπάρχουν μνήμες χαμηλής συχνότητας που στο xmp παίρνουν περισσότερο ρεύμα

εκτός κι αν μιλάτε για τις ίδιες μνήμες και δεν το κατάλαβα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...