PaokToTheBone Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Χαιρετω το forum. Το συστημα μου αποτελειται απο CPU i7 4790 MOTHERBOARD H97-HD3 (GIGABYTE) RAM 2 X 8 GB HYPER X FURY (1866) GPU NVIDIA GEFORCE 1060GTX 6GB (GIGABYTE WINDFORCE) Το Σεπτεμβριο που μας περασε αλλαξα καρτα γραφικων (απο την 960gtx 2 GB στην 1060gtx 6b). Το μονο παιχνιδι που παιζω τελευταια ειναι Dota 2. Mε τη 960gtx και τις ρυθμισεις τους παιχνιδιου σε ο,τι υψηλοτερο υπαρχει,ειχα 140-150 fps σταθερα. (αναλυση 1920x1080). Εβαλα λοιπον την νεα καρτα,εκανα καθαρη εγκατασταση του λειτουργικου (win 10 pro ,64bit , με ολες τις ενημερωσεις). Εχω βαλει fps max 140 fps τα ,οποια δεν τα πιανει, και εχει 120-130 και οταν στο παιχνιδι αρχισει να γινεται καποια "μαχη" η καποιες ενεργειες τελος παντων πεφτω στα 90 fps και ισως πιο κατω.Ειδικα σε μεγαλες "μαχες" τρωω spikes και τα fps πεφτουν στα 10. Ψαχνοντας για το προβλημα μου στο internet βρηκα καποιους με παρομοιο θεμα στα fps και στο τελος ριχνανε το φταιξιμο στα drivers. Kαποιες απο τις ενεργειες τις οποιες εχω κανει μεχρι τωρα. Εχθες το βραδυ ξαναεκανα καθαρη εγκατασταση. (Λειτουργικο,ενημερωσεις,drivers(καρτας γραφικων,ηχου,δυκτιου,chipset),καθαρη εγκατασταση steam και του παιχνιδιου(dota2)) Στον πινακα ελεγχου της NVIDIA εχω ρυθμισει MANAGE 3D SETTINGS -> PROGRAM SETTINGS -> POWER MANAGEMENT MODE -> PREFER MAXIMUM PERFORMANCE MANAGE 3D SETTINGS -> PROGRAM SETTINGS ->MULTI DISPLAY/MIXED GPU -> SINGLE DISPLAY PERFORMANCE MANAGE 3D SETTINGS -> PROGRAM SETTINGS ->VERTICAL SYNC -> OFF Στις ρυθμισεις του παιχνιδιου ειναι ολα maxxed και επιλεγμενα εκτος απο το VSYNC. Επισεις στο Display mode εχω την επιλογη exclusive fullscreen. Εχω κλεισει και το DVR απο το XBOX application Ενας φιλος μου με παρομοιο αλλα καλυτερο επεξεργαστη (i7 6700) και καρτα 970gtx παιζει στα 140fps με ανοιχτο το DVR του XBOX application σταθερα οτι και να γινει, οπως επαιζα και εγω με την 960 πριν την αλλαγη. Κανω κατι λαθος? Γνωριζει κανεις τι συμβαινει και ενω θεωρητικα η 1060 ειναι καλυτερη απο την 960 σε αυτο το παιχνιδι δεν ανταποκρινεται? Eιναι οντως θεμα driver, και απλα καποια στιγμη θα διορθωθει? Εχει προβλημα η καρτα μου και χρειαζεται αντικατασταση? Σας ευχαριστω.
jeandoumpier Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα. Με τις θερμοκρασίες cpu & gpu τί γίνεται; Τις έχεις ελέγξει εν ώρα παιχνιδιού που φθάνουν;
jgeorgiou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 όσο και αν σου φαίνεται περίεργο μπες στο BIOS και απενεργοποιησε την ενσωματωμένη INTEL vga. Μετά ξαναδοκίμασε και μπες εδώ και πες μας.
PaokToTheBone Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα. Με τις θερμοκρασίες cpu & gpu τί γίνεται; Τις έχεις ελέγξει εν ώρα παιχνιδιού που φθάνουν; Kαλημερα, θερμοκρασιες cpu 25-30 και καρτας μεχρι 65.Θεωρω οτι ειναι καλα. Η προηγουμενη καρτα ηταν πιο κρυα αλλα και παλι δεν νομιζω οτι 65 ειναι πολυ. όσο και αν σου φαίνεται περίεργο μπες στο BIOS και απενεργοποιησε την ενσωματωμένη INTEL vga. Μετά ξαναδοκίμασε και μπες εδώ και πες μας. Την ειχα ανοιχτη μεχρι και εχθες. Χθες την εκλεισα για να δοκιμασω. και παλι τα ιδια.
jeandoumpier Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Η κάρτα αν οι 65 είναι σε ώρα παιχνιδιού είναι εντάξει, φυσιολογικά επίπεδα. Θερμοκρασία επεξεργαστή την ώρα παιχνιδιού επίσης εννοώ. 25-30; Μάλλον σε idle εννοείς.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 έχεις κατεβάσει τα τελευταία patches του DOTA2? αν ναι τότε ξανακατέβασε το όλο το παιχνίδι και ξαναεγκατέστησε το αν το έχεις εγκαταστήσει καιρό πριν. επίσης βάλε τελευταία έκδοση και για 1060. ΥΓ Στα καινούρια παιχνίδια της τελευταίας 3ετίας η 1060 είναι πολύ ποιο γρήγορη από 960 , στα παλιότερα & ακόμη και σήμερα δημοφιλή παιχνίδια η NVIDIA συνεχώς βελτιώνει την κατάσταση γιατί υπάρχουν τέτοια θέματα σαν αυτά που αναφέρεις.
agelosLX Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε μου και γω το ίδιο έχω με GTX 980ti σε 1440p max settings. 120 fps με drops στα fights αλλά όχι στα 10 καρέ.. άντε 70-80. Έβαλα και παλιούς drivers χωρίς απτέλεσμα. gpu usage 40%...
PaokToTheBone Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Η κάρτα αν οι 65 είναι σε ώρα παιχνιδιού είναι εντάξει, φυσιολογικά επίπεδα. Θερμοκρασία επεξεργαστή την ώρα παιχνιδιού επίσης εννοώ. 25-30; Μάλλον σε idle εννοείς. Oχι οσο παιζω το παιχνιδι εχει τετοια θερμοκρασια , εχω ψυκτρα (noctua dh14 με 3α ανεμηστηρια κτλ ) έχεις κατεβάσει τα τελευταία patches του DOTA2? αν ναι τότε ξανακατέβασε το όλο το παιχνίδι και ξαναεγκατέστησε το αν το έχεις εγκαταστήσει καιρό πριν. επίσης βάλε τελευταία έκδοση και για 1060. ΥΓ Στα καινούρια παιχνίδια της τελευταίας 3ετίας η 1060 είναι πολύ ποιο γρήγορη από 960 , στα παλιότερα & ακόμη και σήμερα δημοφιλή παιχνίδια η NVIDIA συνεχώς βελτιώνει την κατάσταση γιατί υπάρχουν τέτοια θέματα σαν αυτά που αναφέρεις. Οπως αναφερω και στο αρχικο post χθες εκανα καινουρια εγκατασταση σε ολα. Φίλε μου και γω το ίδιο έχω με GTX 980ti σε 1440p max settings. 120 fps με drops στα fights αλλά όχι στα 10 καρέ.. άντε 70-80. Έβαλα και παλιούς drivers χωρίς απτέλεσμα. gpu usage 40%... και μενα το usage δεν ειναι παραπανω. Τα drops ειναι αναλογα με το ποσα spell κτλ γινονται στα fights.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε μου και γω το ίδιο έχω με GTX 980ti σε 1440p max settings. 120 fps με drops στα fights αλλά όχι στα 10 καρέ.. άντε 70-80. Έβαλα και παλιούς drivers χωρίς απτέλεσμα. gpu usage 40%... αυτο δεν ειναι προβλημα...ειναι φυσιολογικο
PaokToTheBone Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 αυτο δεν ειναι προβλημα...ειναι φυσιολογικο Δεν ειναι γιατι με 970 ο αλλος εχει 140 σταθερα ενω εγω με 1060 εχω τεραστιο frame drop.Και ακομα και στα 1440p μια 980ti δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορει να κρατησει 140 fps σταθερα σε ενα τετοιο παιχνιδι.
razorblade334 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπον εχω την ιδια καρτα και εχω αλλαξει 2 επεξεργαστες εναν τον δικο σου και εναν τψρα ι7 6700 (του φιλου σου) Και εχω ακριβως το ιδιο προβλημα. Ακριβως. Εχω κανει οσα κι εσυ.δλδ οτι περναει απο το χερι μου. Αυτο το προβλημα που εχουμε λεγεται high dpc latency .λοιπον δεν φταιει η καρτα .ειναι θεμα των windows 10 και του cpu μπορεις να το δεις αυτο με ενα προγραμμα που δειχνει τα ms που παραγονται απο τον cpu.θα παρατηρησεις ακομη πως οταν εχεις τα spikes η καρτα κανει downclocking σε ρολογια & voltge γιατι περιμενει τον επεξεργαστη αυτο το μισο - ενα δευτερολεπτο. Οσο πιο δυνατη καρτα βαλεις τοσο πιο εντονο το προβλημα. Κατι παει λαθος με τους drivers των 10. Δεν εχω βρει λυση μα θα σου πω δυο πραγματα που βοηθανε.1ον βαλε την καρτα σε καταναλωση eco κι οχι σεprefer maximum perfomance. Επισης παιζε σε eindowed fullscreen κι οχι στο εξλουσιβ. Και ενημερωσε τους οδηγους της intel. Επισης εαν βρεις λυση πες μου και αν βρω θα σου πω κι εγω σιγουρα.
PaokToTheBone Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπον εχω την ιδια καρτα και εχω αλλαξει 2 επεξεργαστες εναν τον δικο σου και εναν τψρα ι7 6700 (του φιλου σου) Και εχω ακριβως το ιδιο προβλημα. Ακριβως. Εχω κανει οσα κι εσυ.δλδ οτι περναει απο το χερι μου. Αυτο το προβλημα που εχουμε λεγεται high dpc latency .λοιπον δεν φταιει η καρτα .ειναι θεμα των windows 10 και του cpu μπορεις να το δεις αυτο με ενα προγραμμα που δειχνει τα ms που παραγονται απο τον cpu.θα παρατηρησεις ακομη πως οταν εχεις τα spikes η καρτα κανει downclocking σε ρολογια & voltge γιατι περιμενει τον επεξεργαστη αυτο το μισο - ενα δευτερολεπτο. Οσο πιο δυνατη καρτα βαλεις τοσο πιο εντονο το προβλημα. Κατι παει λαθος με τους drivers των 10. Δεν εχω βρει λυση μα θα σου πω δυο πραγματα που βοηθανε.1ον βαλε την καρτα σε καταναλωση eco κι οχι σεprefer maximum perfomance. Επισης παιζε σε eindowed fullscreen κι οχι στο εξλουσιβ. Και ενημερωσε τους οδηγους της intel. Επισης εαν βρεις λυση πες μου και αν βρω θα σου πω κι εγω σιγουρα. To διαβασα αυτο, και λενε για ενα update των windows 10 τον Απριλιο που μας ερχεται. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ελπιζω να βοηθησει και αλλους αυτο το post που θα ψαχνουν γιατι σε ενα οχι και τοσο απαιτητικο παιχνιδι χανουν fps.
razorblade334 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 To διαβασα αυτο, και λενε για ενα update των windows 10 τον Απριλιο που μας ερχεται. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ελπιζω να βοηθησει και αλλους αυτο το post που θα ψαχνουν γιατι σε ενα οχι και τοσο απαιτητικο παιχνιδι χανουν fps. Φαντασου εγω με ι7 6700 και 1060 χανω fps και εχω καρφια μαλλον στο mass effect 2!!!Κι εγω αυτο το update περιμενω με το gaming mode! Αν τα σκατωσει κι αυτο μετα θα αναγκαστω να βαλω τα 7!!!
agelosLX Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ έχω windows 7 με τα frames προανέφερα. 1
razorblade334 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ έχω windows 7 με τα frames προανέφερα.Κατι μου λεει αγγελε πως εσυ εχεις διαφορετικο προβλημα. Εχεις frame drops απλα κι οχι spikes. Εμεις εχουμε προβλημα με το λατενσυ .χωρις αυτο να σημαινει οτι το δικο σου ειναι λιγοτερο σοβαρο βεβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα