Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι αρχάριος στον χώρο κι έχω μερικές απορίες σχετικά με την σωστή επιλογή domain και κατά πόσο το όνομα και η κατάληξη μπορεί να επηρεάσουν την επισκεψιμότητα.

1) Για ενοικιαζόμενα δωμάτια/ξενοδοχεία τα οποία ως επί το πλείστον θα απευθύνονται σε ξένους, είναι καλύτερα να κλείνεις κάποιο domain με κατάληξη .com ή .gr;

ή δεν έχει τόση σημασία;

2) Για κάποια ενοικιαζόμενα studios με όνομα π.χ. Pelia στην περιοχή της Κέρκυρας, παίζει κάποιο ρόλο (σε google search ή κάπου αλλού) ποιό από τα παρακάτω ονόμα θα διαλέξω;

www.peliastudios.com

www.pelia-corfu.com

www.pelia-studios.com

3) Αν έχω στήσει ένα site στο www.peliastudios.com, και θέλω να φτιάξω ένα παρόμοιο για κάποια άλλα ενοικιαζόμενα, δημιουργείται κάποιο πρόβλημα αν μεταφέρω όλο το backup του πρώτου site στο δεύτερο domain και απλά αλλάξω κείμενο και φωτογραφίες;

Δημοσ.

Γεια σου szaf. Αυτό που ρωτάς μας έχει απασχολήσει πολλές φορές. 

1) Αν απευθύνεσαι σε κοινό του εξωτερικού το .com είναι πολλές φορές προτιμότερο. Αυτο δεν είναι απόλυτο, απλά έχουμε δει στην διεθνή αγορά τα .com να συμπεριφέρονται καλύτερα. Το σημαντικότερο είναι το περιεχόμενο και η προώθηση. Τώρα στο κομμάτι της προώθησης δε εννοώ να χτυπήσεις το Booking αλλα να έχεις μια παρουσία και να μπορείς να αξιοποιήσεις τις αξιολογήσεις προς όφελος σου. 

2) Θα τα έπαιρνα και τα 3. Χωρίς την - θα ήταν το βασικό όπου τα υπόλοιπα θα κάνανε ανακατευθυνση.

3) Κανένα απολύτως πρόβλημα, φυσικά αν κάνεις αυτό που λες αλλαγή εικόνων-κειμένων.

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ για τα ονόματα και το SEO:Link.png Site: Όνομαιστοσελίδας & λέξεις κλειδιά – SEO & Domain Name

Link.png Site: GoogleGreek Tourism

Link.png Site: Ανακατεύθυνσητι είναι, πως λειτουργει – 301/302 redirects

Δημοσ.

@ψώνιο mode{

Καλησπέρα, ως ειδικός σου έχω λύση στο πρόβλημά σου

}

Είναι λίγο δύσκολο να πάρεις καθαρή απάντηση πάνω σε αυτό που ρωτάς γιατί στο ΣΕΟ δεν υπάρχει συνταγή. Αν μιλάγαμε για ειδησεογραφικά sites αν θα κερδίσουν επισκεψιμότητα με τον όρο "news" (or whatever) στο Domain, θα σου έλεγα καθαρά ΟΧΙ! Δεν παίζει κανένα ρόλο!

Η αλήθεια όμως είναι ότι:

• στον κλάδο του τουρισμού παίζει ρόλο. Όταν ο άλλος θα ψάξει "χίος ξενοδοχεία" και έχεις Inurl chriosstudio/chiostravel κλπ, τότε παίζει πολύ ρόλο στα μάτια της Google.
  • τα διαχωριστικά σύμβολα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Προσωπικά προτιμώ την έκδοση του domain ΧΩΡΙΣ (-) γιατί αν κάποιος πάει και το γράψει με το χέρι είναι πιο εύκολο να το θυμάται ως pelasstudio αντί pelas-studio. Στην γοογκλε πάντως δεν έχουν καμία διαφορά.
  • ΦΥΣΙΚΑ και θα πας σε έκδοση .gr. Μην κάνεις το λάθος να πας σε .com. (Αν έχεις τα λεφτά τα αγοράζεις και τα 2 και κάνεις το .com redirect στο gr)
  • Αν στοχεύεις εξωτερικό τότε και το .com δεν είναι κακό. Και πάλι όμως επιμένω στο .γρ γιατί "μας λέει ότι το προιον/υπηρεσια είναι ελληνική" (το βλέπω από διαφορετική οπτική γωνία). Πάντως το καλύτερο θα ήταν >com>redirect>gr

Όσο για το 3)

αν το 2ο σιτε είναι δικό σου τότε καλό θα σου κάνει. μάλιστα η γοογκλε θα καταλάβει ότι το Α με το Β έχουν κάποια σχέση.

αν το 2ο σιτε είναι ξένο τότε μπορεί να σου κάνει 'κακό'.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...