Προς το περιεχόμενο

nikon d7000 ή d300s?


sofouliss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρταται τι θελεις να κανεις. Η D300s ειναι στην πραξη επαγγελματικο μοντελο ενα σκαλι πιο πάνω απο την D7000 αλλα υστερει απο απόδοση αισθητήρα σε low light καταστάσεις και σε ανάλυση μιας και ο αισθητήρας της ειναι παλιότερος.

 

Εαν δεν προκειται για σοβαρό action shooting σε καλες συνθήκες φωτισμού ή με γρήγορους φακούς τότε η D7000 ειναι καλύτερη επιλογη λογω αισθητηρα.

 

Δεν ξέρω ομως εαν αυτο θα το πεις αναβάθμιση σε σχέση με την D3300 μιας που ο αισθητηρας της D3300 ειναι πιο νεος και πιο καλός με καλυτερη αποδοση παντου.

 

Τι ακριβώς ζητάς απο την αναβάθμισή σου; Τι σου λειπει και το χρειαζεσαι οπωσδηποτε ωστε να θυσιασεις την αποδοση του αισθητηρα;

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η 7000 δεν αποτελεί αναβάθμιση στην 3300 (νεώτερος σένσορας στην 3300 καλύτερα iso) επίσης είχε σοβαρά προβλήματα focus σε αρκετά κομμάτια όταν βγήκε (ένας λόγος που αρκετοί γνωστοί μου την πούλησαν πριν χρόνια), η d300 επίσης δεν αποτελεί αναβάθμιση αυτής που έχεις, είναι πλέον παρωχημένη . Αναβάθμιση με τα τωρινά μοντέλα θα ήταν να πας σε d7200,d500,d600,d610,d750,d800,d810. Επίσης προσωπική μου γνώμη κράτα την 3300 και αγόρασε καλύτερους φακούς αν έχεις μόνο τον κιτ. Αναβάθμιση δεν είναι να πάρεις νέο σώμα με τον ίδιο χάλια κιτ φακό αλλά να πάρεις καλύτερο φακό σε αυτήν που έχεις ήδη.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αφορμή το σχόλιο του AggelosTz να πω κάτι περί αναβάθμισης. 

Αναβάθμιση από ένα μοντέλο σε ένα άλλο δεν είναι μόνο ο αισθητήρας και σαν αναβάθμιση δεν πρέπει να λογίζονται μόνο τα νεότερα μοντέλα από αυτό που κατέχουμε. Ανάλογα με το τι ενδιαφέρει τον καθένα να φωτογραφίζει, αναβάθμιση μπορεί να είναι ένα καλύτερο σύστημα af, ένα σύστημα ακριβέστερης φωτομέτρησης, μια σπαστή οθόνη, ένα πιο γερό σώμα που θα μπορεί να εκτίθεται χωρίς προβλήματα σε ακραίες συνθήκες, τα περισσότερα κουμπιά-εργαλεία ελέγχου κτλ. Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα το καλύτερο af για τα χρήματα που διέθετα υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την επιλογή μιας μηχανής που σχεδόν 10 χρόνια μετά την εμφάνισή της με συντροφεύει και μου κάνει άριστα τη δουλειά που θέλω. 

Οπότε πάντα η ερώτηση πρέπει να είναι μία και μόνο μία:

Τι φωτογραφίζεις?

Επεξ/σία από VampireKiSS
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θέλω ενα πιο επαγγελματικό μοντελο, έχω έναν 35αρη Νίκον 1.8 κ θα πάρω κ έναν 18 105 μάλλον. θα ήθελα να μπορεί να με στιρηξει σε κάποια δουλεια αργότερα. απο όσο το χω ψάξει η σειρα d3*** είναι πλ χειρότερη ποιοτικά απο την d7*** . φωτογραφιζω ερασιτεχνικά .. λίγο απ όλα.. αν πάω στην 7100 θα ναι κλτερα; δεν εχω δυνατότητα για παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον εσυ ο ιδιος δεν ξερεις και δεν εχεις αναγνωρίσει πραγματικά τι ειναι αυτο που χρειαζεσαι και δεν καλύπτεσαι αυτη την στιγμη απο την D3300, αυτο σημαίνει οτι δεν εχεις ουτε την αναγκη ούτε ισως εχεις φτασει στο σημειο να χρειαζεσαι πραγματικα κατι αλλο. Μην πετας τα χρηματα σου χωρις ουσιαστικο λογο. Ο φωτογραφος πρωτα, μετα ο φακός και μετα το σωμα της μηχανης ειναι ο περιοριστικός παραγοντας σε μια φωτογραφια. Επιπλεον ηδη τα μοντελα που αναφερεις ειναι παλια και σε θεμα αισθητηρα χειροτερα απο την D3300. Σε λιγο καιρο ακομη πιο ξεπερασμενα. Κανε την σωστη αλλαγη οταν αυτη θα ειναι οντως απαραιτητη και θα ξερεις και τους λογους και το τι θα ψαχνεις ακριβως στην καινουργια.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δε προκειται να σε κανει επαγγελματια , ουτε πιο επαγγελματια.

 

επισης τα επαγγελματικα σωματα απαιτουν και επαγγελματικους φακους

τους οποιους δεν εχεις και ουτε προκειται να αποκτησεις.

δε θελω να σε αποπαρω, απλα να σε γλιτωσω απο περιττα εξοδα και υποβαθμιση των φωτογραφιων σου.

μην παρεις τον 18-105, δε θα κερδισεις τιποτα.

μεινε ως εχεις, και να ξερεις οτι και με την D3300 Θα μπορεις να κανεις επαγγελματικη δουλεια (χαμηλων απαιτησεων)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιζω οτι μόλις ανεφερα οτι ψάχνω ενα πιο επαγγελματικό μοντελο.

Δεν εχεις απάντηση στο ερωτημα ομως: "Τι ειναι αυτο που ψαχνεις σε ενα πιο επαγγελματικο σωμα και δεν σε καλυπτει η D3300?". Αυτο ειναι το κρισιμο point για να εχεις την σωστη απαντηση.

 

Το "κανω ερασιτεχνικη φωτογραφια γενικα τα παντα αλλα θελω ενα πιο καλό σωμα μηπως τυχον και τυχει κατι πιο σοβαρο" ειναι πολυ αοριστο και γενικό για να παρεις μια απαντηση που θα σε καλυπτει.

 

Αυτη την στιγμη για τα δεδομενα που παρουσιάζεις (γενική ερασιτεχνική φωτογραφία) αλλα ακόμη και για φωτογραφία εκδηλώσεων με τους φακούς που εχεις ή σκοπευεις να παρεις, η D3300 είναι καλύτερη μηχανή και θα σου δώσει καλυτερες φωτογραφίες απο τις D300/D300s/D7000 (ισως και απο την D7100) απλα γιατι εχει καλυτερο αισθητηρα. Απο εκει και μετά, θα χρειαστεις και φακούς και φλας και λοιπα άλλα και με την προϋποθεση οτι εχεις και την γνωση και την εμπειρια για κατι πιο επαγγελματικο. Αυτη την στιγμη δεν το διακρινω και δεν ερχεται και απο την μια στιγμη στην αλλη σε κανενα μας.

 

Εαν για δικους σου λογους επιμενεις να αλλαξεις μηχανη, την γνωμη μου για αυτες που προτεινες σου την ειπα.

 

Αλλα επειδη δεν ξερεις το "γιατι" σε αυτο που θελεις να κανεις, απλα θα καταληξεις είτε με μια λαθος επιλογη που καποια στιγμη θα αναγκαστεις να αλλαξεις παλι είτε με μια μηχανή που απλα δεν θα εκμεταλευεσαι τα "υπερ" της και θα ανεχεσαι τα "κατά" της και τζαμπα εδωσες τα χρηματα που θα μπορουσες να εχεις επενδυσει σε φακούς με πολυ καλυτερο τελικο αποτελεσμα στις φωτογραφιες σου.

 

Δεν υπαρχει καλη ή κακή μηχανή αλλα μηχανή ταιριαστή στις αναγκες του καθενα ή όχι.

 

Δική σου η αποφαση. Εμεις την γνωμη μας ζητησες, την γνωμη μας λεμε.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι είπαν οι παραπάνω και ξεχνά τον 18-105 είναι και αυτός φακός κιτ. Για μελλοντική επαγγελματική δουλειά πιο πολύ θα σου φανεί χρήσιμος ο 17-50 ταμρον αν χρειάζεσαι ζουμ. Είναι ο αντίστοιχος 24-70 που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στις φφ. Αν δεν χρειάζεσαι γρήγορο buffer και fps η σειρά 7χχχ δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Απλά μάλλον σε ενοχλεί αν κατάλαβα καλά το μέγεθος και η κατασκευή της 3300 που είναι σαν πλαστικό παιχνιδάκι. Αν θες να κανείς κάτι επαγγελματικά ( σαν βοηθός φωτογράφου ) κοιτά τον ταμρον 17-50, και ίσως τον 50 1.8 ο οποίος κάνει και για φφ και είναι ιδανικός για πορτρέτα γιατί γίνεται 75μμ σε κροπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχεις δίκιο. αυτό με ενοχλεί. το θέμα είναι αν δε μ προσφέρει κάτι καλύτερο σαν αποτέλεσμα τοτε μάλλον όντως δεν αξίζει η αλλαγή. έχω υπόψιν μ τον σίγμα 17 50 για αργότερα. τώρα βρήκα ενα πακετο d7000με τον 18 105 στα 470 κ σκέφτηκα πως είναι καλη τιμή. επδ δεν εχω κ κάποιον ζουμ ... βέβαια σκέφτομαι να πάρω κ απο eBay την 7100 π την βρίσκω σε καλύτερη τιμή απο οτι στην Ελλάδα. αλλά κ παλι αν δεν θεωρειται αναβάθμιση δεν υπάρχει λογος οπως μ λένε κ οι παραπανω. σκεφτόμουν να έχω ενα πιο στοιβαρο κ επαγγελματικό σωμα για να μπορώ να κάνω κάποια δουλεια στο νησί μ (χαμηλών απαιτήσεων ) πάντα κ αν κάποια στιγμη πάω σε κάποια σχολή κ αποκτησω καποιες εξιδηκευμενες γνώσεις να ψαξω για κανονική δουλειά, μονο τοτε να πάω σε ff. γιατί για χόμπι μονο είναι πολλά τα χρήματα της αναβάθμισης.

επίσης να πω οτι ενας απο τους λόγους π θέλω να παω σε αυτή τη σειρά είναι κ το μοτέρ αυτοματης εστιασης π έχουν κ θα μ δώσει κ την επιλογή φακών d

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν βρεις εως 400€ (βαριά) την D7100 τοτε μπορεις να σκεφτεις ισως την αλλαγη οριακα εαν οπωσδηποτε θελεις να αλλαξεις. Αλλα η τεχνολογια προχωραει γρήγορα. Μεινε με την D3300 και οταν πραγματικα χρειαστει κανε το επομενο βημα για να μην ξοδευεις ασκοπα χρηματα. Επενδυσε αφου σκεφτεσαι το μελλον σου ως φωτογραφος σε καλούς φακούς ωστε να σου μεινουν αντι για να επενδυσεις προσωρινά σε σωματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαίνω απόλυτα το θέμα εμφάνισης - επαγγελματικότητα γιατί είχα ρωτήσει επαγγελματία φωτογράφο αν αξίζει επαγγελματικά να πάρω Fuji και μου είχε πει δυστυχώς οι πελάτες θέλουν να βλέπουν φωτογράφο με στιβαρή κάμερα ακόμα και αν δεν έχει ιδέα τι τραβάει (μέχρι να γίνεις γνωστός για την δουλειά σου ). Η 7100 μπορείς να την βρεις σε καλή τιμή και να πουλήσεις την 3300. Ειδικά αν το έχεις με τις ιντερνετικές αγορές και το eBay θα βρεις σε καλή τιμή πιστεύω. Μην πας στην 7000 όμως έχει θέματα εστίασης. Κοιτά και εδώ μέσα για μτχ με λίγα κλικ. Ο 18-105 & 18-135 είναι καλοί κιτ φακοί αλλά επαγγελματικά θα σε περιορίσουν λόγο διαφράγματος. Με λίγη υπομονή θα βρεις μια 7100 την οποία εγώ προσωπικά θεωρώ σούπερ ημιεπαγγελματική για να ξεκινήσεις και για χρόνου αλλά και για μα κανείς δουλειές. Και επειδή παίρνει και φακούς D μπορείς να βολευτείς με προσφορές και ιδιαίτερα καλές τιμές σε φακούς για αρχή. Επομένως αν το σκέφτεσαι έτσι ναι αξίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...