Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Είμαι σε διαδικασία επιλογής πτυχιακής. Βρίσκομαι σε δίλημμα ανάμεσα στο να αναπτύξω ένα VST Plugin σε C++ ή ένα παιχνίδι, συγκεκριμένα 2D, με Unity/C#.

Background:
Όσο αφορά την μουσική, ασχολούμαι με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής, από το λύκειο - σταματώντας ανά διαστήματα λόγω πανελληνίων, σχολής κτλ. Βρίσκομαι, δηλαδή, σε ένα σχετικά Intermediate επίπεδο, όχι ότι μπορώ να δημιουργήσω 'τρελά' κομμάτια. Με αυτές τις γνώσεις σκέφτηκα να αναπτύξω ένα VST Plugin καθώς είναι και ένα θέμα όχι τόσο... διαδεδομένο, που ξεχωρίζει δηλαδή.

Από την άλλη, όσο αφορά το gaming, ασχολούμαι αρκετά με το Unity 3D/C#, σχεδόν 2-μιση χρόνια, και έχω δημιουργήσει μερικά μικρά παιχνίδια, μερικά από τα οποία ήταν μεγάλη επέκταση tutorial που είχα δει. Έχω να μάθω ακόμα πολλά βέβαια, στοχεύοντας κυρίως τα 2D (Arcade, Platformers) αυτόν τον καιρό.

Το θέμα είναι πως όσο και αν μ'αρέσει η μουσική δεν ξέρω πως να το προχωρήσω στην καριέρα μου με την πληροφορική, εκτός και αν έχετε κάποιες συμβουλές. Οπότε καταλήγω στο Game Development ως κύριο τομέα-στόχο μου.

Ερώτηση:
Πόσο σημαντική είναι η πτυχιακή όσο αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση στο αντίστοιχο θέμα;
Αν δεν διαλέξω μία πτυχιακή που αφορά το Game Development, ενώ θέλω να κυνηγήσω αυτό τον τομέα, πόσο θα με επηρεάσει αυτό; Αν είναι να διαλέξω μία πτυχιακή σχετικά με το Game Development, υπάρχουν άλλες επιλογές εκτός από την δημιουργία ενός απλού παιχνιδιού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Μπορεί και λίγο off-topic. Περισσότερο σαν σκόρπιες ιδέες πάνω στις ιδέες σου και όχι τόσο στη σημαντικότητα της πτυχιακής.

Με VST plugin ξεκίνησα σιγά σιγά σαν έξτρα ενασχόληση τώρα. Αν έχεις στο μυαλό σου κάτι που ξεχωρίζει και να έχει ένα χαρακτήρα πας μπροστά πιο εύκολα φαντάζομαι σε σχέση με game development.

Εκτός αυτών, θα μπλέξεις και με θεωρία σημάτων. Όσον αφορά το προγραμματιστικό κομμάτι, κι εδώ μόλις ξεφύγεις από το προτότυτο του RackAFX και πας σε VST3 ή AU, θα έχεις να γράψεις και κώδικα για το GUI. Αυτό σημαίνει ότι θα μπλέξεις εκτός από κώδικα για windows, αλλά και για MacOS.

Θα μπορέσεις να το πουλήσεις φαντάζομαι πιο άμεσα κι εύκολα. Ή τουλάχιστον να αρχίσεις να γίνεσαι γνωστός. Μετά θα μπορούσες να το μεταφέρεις και σε hardware, ώστε να φτιάξεις το δικό σου synth, σε φάση hardware-software.

Δημοσ.

Οτι σου αρέσει πιο πολύ και θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον. Η πτυχιακή είναι μια τελευταία ευκαιρία να εμβαθύνεις καλά στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει ή/και θεωρείς οτι έχει προοπτικές επαγγελματικής ενασχόλησης.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση παιδιά!
Θα το σκεφτώ καλύτερα, βέβαια.

Να τα συνδυάσεις και τα δύο ως sound designer το έχεις σκεφτεί;

Καλή ιδέα και αυτή!

Με VST plugin ξεκίνησα σιγά σιγά σαν έξτρα ενασχόληση τώρα. Αν έχεις στο μυαλό σου κάτι που ξεχωρίζει και να έχει ένα χαρακτήρα πας μπροστά πιο εύκολα φαντάζομαι σε σχέση με game development.

Εκτός αυτών, θα μπλέξεις και με θεωρία σημάτων. Όσον αφορά το προγραμματιστικό κομμάτι, κι εδώ μόλις ξεφύγεις από το προτότυτο του RackAFX και πας σε VST3 ή AU, θα έχεις να γράψεις και κώδικα για το GUI. Αυτό σημαίνει ότι θα μπλέξεις εκτός από κώδικα για windows, αλλά και για MacOS.

Ως έξτρα ενασχόληση καλό μου ακούγεται! Να το κάνω παράλληλα με το Game Development, αν είναι. Παρακάτω όμως, γιατί να μπλέξω και με κώδικα MacOS; Τι εννοείς;

Δημοσ.

Μήν το σκέφτεσαι! Καρφωτό να κάνεις C# και Unity σε game development.. C++ και digital signal processing δέν έχουν ψωμί και είναι κορεσμένος τομέας

Δημοσ.

Αν θες να έχεις την πτυχιακή ως showcase για εύρεση εργασίας τότε μην πας για οτιδήποτε έχει σχέση με Games. Στην Ελλάδα δεν θα βρεις ούτε 1 δουλειά.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου αρέσει το Game Dev, να έχεις καύλες... αλλά να ξες θα είναι μια ΄'άχρηστη' πτυχιακή για την καριέρα σου αν το κανεις.

• Moderators
Δημοσ.

Αν θες να έχεις την πτυχιακή ως showcase για εύρεση εργασίας τότε μην πας για οτιδήποτε έχει σχέση με Games. Στην Ελλάδα δεν θα βρεις ούτε 1 δουλειά.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου αρέσει το Game Dev, να έχεις καύλες... αλλά να ξες θα είναι μια ΄'άχρηστη' πτυχιακή για την καριέρα σου αν το κανεις.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Ισχύει στο 99%. Τώρα θα μου πεις υπάρχει μια εταιρεία σε όλη την Ελλάδα που ψάχνει Game Devs... xD

Το remote work το χεις ακουστα ή μπα; Το να φυγει στο εξωτερικο παιζει ή μπα;

• Moderators
Δημοσ.

Πέραν του ότι, όπως είπε και ο Predatorkill, ο κόσμος δεν τελειώνει στην Ελλάδα, ένα παιχνίδι δεν φτιάχνεται με drag & drop. Υπάρχουν ένα σωρό σχεδιαστικά και τεχνικά θέματα που πρέπει να λύσεις και πράγματα που πρέπει να ξέρεις, όπως ισχύει για οτιδήποτε θες να φτιάξεις. Ντάξει προφανώς αν πας σε άσχετη δουλειά δε θα είναι όλα όσα έχεις κάνει σχετικά, αλλά ο άλλος θα μπορεί να καταλάβει τι ξέρεις και πώς λειτουργείς.

Τώρα για τις δουλειές, πρέπει να το ψάξεις. Αν περιμένεις να δουλέψεις σε ΑΑΑ εταιρεία με 200 άτομα στην Ελλάδα σίγουρα δε θα βρεις γιατί δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως πολλές αξιόλογες indie εταιρείες/ομάδες που βγάζουν ή έχουν βγάλει παιχνίδια.

Δημοσ.

Το remote work το χεις ακουστα ή μπα; Το να φυγει στο εξωτερικο παιζει ή μπα;

Όταν μιλάμε σε Ελληνική κοινότητα πρώτα αναφερόμαστε για εδώ και μετά για έξω.

Αν το σκεφτείς έτσι ναι. Έξω έχει δουλειές. Ακόμα και εδώ έχει κάποιες δουλειές αλλά μόνο ως Mobile Game Developer.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,
Σόρρυ για την.. "καθυστερημένη" απάντηση!

C++ και digital signal processing δέν έχουν ψωμί και είναι κορεσμένος τομέας

Το σκέφτηκα αυτό σε μία φάση, αλλά πόσο χάλια παίζει να είναι;  :ph34r:

Έστω και να κάνω Gaming πτυχιακή, εκτός αυτού τόση πολλή βάση θα δωθεί στη πτυχιακή αυτή από τις εταιρίες; Ακόμη και αν έχω κάνει άλλα project άλλου θέματος, όπως Web Applications/Ιστοσελίδες;
Επίσης δεν έχω θέμα για το εξωτερικό. Για την ακρίβεια στοχεύω για εκεί αν είναι δυνατόν βέβαια!  :-) 

Δημοσ.

Από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι δεν πολύ-κοιτάνε την πτυχιακή σου. Όταν στείλεις βιογραφικό ούτε καν θα σου ζητήσουν τι θέμα είχε η πτυχιακή σου. Πολύ απλά γιατί κοιτάνε για Github.

Οπότε, ένα trick είναι να ανεβάσεις την πτυχιακή σου στο Github και θα το δουν αυτοί... και αν τους κάνει κλικ ίσως θέλουν να δουν κάτι παραπάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...