karkann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα!Εδω και 2 μηνες εχω φτιαξει κομματι κομματι ενα gaming pc μετ παρακατω χαρακτηριστικα: fx 6300 stock(turbo enabled) msi 970 gaming coolermaster 212 evo 2x4gb vengeance 1600mhz cl9 1tb toshiba 7200rpm 32MB cache gtx 960 g1 gaming 4gb thermaltake smart se 530w semi modular windows 7 pro sp1 64bit Το θεμα ειναι οτι απο την μερα που το εστησα το pc και κατεβασα παιχνιδια να το χαρω,εχω κακη αποδοση σε σχεση με παρομοια συστηματα(πχ drops ακομα και στο lol απο 150-200 στα 80-90).Μεχρι χθες νομιζα οτι το θεμα προερχεται απο καποιο bottlenceck αν και μου εξηγησαν οτι δεν παιζει μπουκαλι με fx 6300 και gtx 960.Σημερα ετσι οπως επαιζα fallout 4 παρατηρησα απο το afterburner οτι παρολο που το gpu usage ηταν 70-97% και τα temps πολυ φυσιολογικα,το ρευμα που τραβαγε η καρτα ηταν απο 30 μεχρι 60%.Ετσι δοκιμασα να στρεσαρω την καρτα με το heaven 4.0 και ακομα και εκει παρολου που το gpu usage ηταν 98-100%,το ρευμα που τραβαγε ηταν max 63%.Τι μπορει να το δημιουργει αυτο?Το τροφοδοτικο αποσο ξερω σηκωνει το συστημα και ολα τα κομματια ειναι καινουρια εκτος της καρτας γραφικων που αγοραστηκε μεταχειρισμενη απο μελος του insomnia!Αν καποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει γιατι μου εχει σπασει τα νευρα γενικα αυτη η φαση.Επισης να αναφερω οτι εχω δοκιμασει και εχω ενημερωμενους drivers,εχω κανει clean install πολλες φορες,εχω δοκιμασει και πιο παλιους αλλα καμια διαφορα και τελος εχω αλλαξει το power management mode στο nvidia control panel απο optimal power-adaptive σε prefer maximum perfomance,
Sheogorath Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Tι θερμοκρασίες έχεις στα VRM της μητρικής? Κακή επιλογή η MSI.
karkann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Tι θερμοκρασίες έχεις στα VRM της μητρικής? Κακή επιλογή η MSI. Το μετανιωσα πολυ γρηγορα γενικα!Επειδη γενικα δεν ειμαι και γνωστης επι του θεματος οταν λες vrm μητρικης ενοεις temps στα northbridge και southbridge η απλα τη θερμοκρασια του socket?
Sheogorath Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Την ψύκτρα που είναι δίπλα στον επεξεργαστή, αριστερά.
karkann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Την ψύκτρα που είναι δίπλα στον επεξεργαστή, αριστερά. Μπορω να το δω αυτο απο καποιο προγραμμα?
Sheogorath Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δεν νομίζω, δες με το χέρι. Ή αν κάνει throttle ο cpu σε άκυρες στιγμές.
karkann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δεν νομίζω, δες με το χέρι. Ή αν κάνει throttle ο cpu σε άκυρες στιγμές. Δε μπορω να αφησω πολυ ωρα το χερι πανω γιατι νιωθω οτι θα μου το καψει
Sheogorath Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Κακό αυτό. Βάλε κάποιο φανάκι δυνατό να χτυπάει αυτήν την ψύκτρα, και δες αν θα φτιάξουν τα προβλήματα.
karkann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Κακό αυτό. Βάλε κάποιο φανάκι δυνατό να χτυπάει αυτήν την ψύκτρα, και δες αν θα φτιάξουν τα προβλήματα. αλλιως παω σε αλλη μητρικη?
Sheogorath Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Θα δούμε, κάτσε να δεις αν αυτό το φτιάχνει. Βάλε ένα δυνατό φανάκι πρόχειρα, να δεις αν φτιάχνει.
karkann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Θα δούμε, κάτσε να δεις αν αυτό το φτιάχνει. Βάλε ένα δυνατό φανάκι πρόχειρα, να δεις αν φτιάχνει. Πηγα να βαλω το φανακι της στοκ ψυχτρας αλλα δε χωραει γιατι υπαρχει η ψυχτρα στη μεση και δε αφηνει καθολου χωρο.Αυριο αλλιως απο δευτερα θα παω να παρω 2 μικρα ανεμηστηρακια να τα μονταρω με καποιο τροπο να πετανε αερα πανω στο heatsink.Σε ευχαριστω πολυ παντως για ολες τις πληροφοριες τουλαχιστον με κατατοπησες και ξερω οτι δε φταιει η gpu η το τροφοδοτικο!Α και κατι αλλο για δες αυτο το screen του HWMONITOR σου φαινονται φυσιολογικες οι τασεις? http://imgur.com/a/nWlB1 http://imgur.com/a/E8i6I
Sheogorath Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Ακόμα δεν είμαστε 100% σίγουροι, για αυτό σου λέω δοκιμές πρώτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα