Προς το περιεχόμενο

ηχος για home cinema

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα ηχοσυστημα μαλλον της πλακας και καποια στιγμη αφου το ειχα κλειστο για 1-2 χρονια,

χθες που το ανοιξα δεν δουλευε και ειναι ετοιμο να διαλυθει.

Ηταν στερεο - με 5 ηχεια και σκεφτομαι να μεταπηδησω σε ενα κανονικο 5-1.

Το network player που εχω ειναι αυτο εδω,

http://www.e-shop.gr/egreat-eg-r1-hdmi-13-network-player-p-PER.801721

Απο οτι φαινεται οι εξοδοι ηχου που εχω ειναι οι κατωθι:

• Έξοδοι Ήχου: Stereo, SPDIF Digital audio output, Coaxial output

Το στερεο το αφηνουμε εκτος γιατι δεν δινει πεντακαναλο ηχο,

αρα παιζω με τα δυο τελευταια,

Η ερωτηση ειναι η εξης:

Τι σοι συστημα πρεπει να αγορασω και να ειναι φτηνο ισως κατω απο 100 ευρω?

Δημοσ.

Εχεις και hdmi για ηχο αλλα με 100 ευρω το μονο που μπορεις να βρεις ειναι κανενας παλιος av απο αγγελια που να υποστηριζει optical ή coaxial.

Δημοσ.

kazama88 το θεμα μου ειναι οτι δεν ξερω γιατι ψαχνω,

πχ ενισχυτη με εισοδο hdmi - optical - coaxial?

Θελεις ο ενισχυτης (που μπορει να ειναι και dvd/bd player σε καποια συστηματα ) , ειτε το control panel , οπως αυτο των logitech z5500 , να εχει εισοδους τετοιες που να μπορουν να συνδεθουν ολες οι συσκευες σου , ειτε τωρα ειτε μελλοντικα

Hxo μπορεις να παρεις και απο το hdmi , εκτος απο κατι τετοιες περιπτωσεις

Για το player που εχεις τωρα , κανει και το hdmi και η οπτικη και το coaxial δουλεια, μπορεις να το συνδεσεις ειτε με hdmi μονο (ενα καλωδιο hdmi θα πηγαινει στον εισοδο του ενισχυτη και ενα καλωδιο hdmi απο την εξοδο του ενισχυτη στην tv ) (το προτιμοτερο) , ειτε να το συνδεσεις με hdmi στην tv για εικονα και με οπτικη/coaxial στον ενισχυτη για ηχο (αν πχ ο ενισχυτης δεν εχει hdmi )

Τωρα με 100 ευρω ,οπως αναφερθηκε το πιθανοτερο ειναι να βρεις εναν μεταχειρισμενο ενισχυτη με optical/coaxial , με καποιο ζορι ισως και καποιον που να εχει hdmi,ειτε καποιο συστημα κομπλε με 100 ε ,δηλαδη logitech,ισως καποιο sony,αλλα θα σου μεινουν τα ηχεια που εχεις

Στην παρουσα φαση δεν σε πολυενδιαφερει το hdmi.Υπαρχουν hd format ηχου στα blu ray δισκακια που θελουν hdmi,αλλα τα ακους και μεσω οπτικης σαν απλο dts κλπ .Εκτος αν σκεφτεσαι μελλοντικα η εχεις και αλλες συσκευες (καποιον αποκωδικοποιητη tv,nova/cosmote,bd player,παιχνιδομηχανη).

...................

Στα ηχεια που εχεις υπαρχει και sub ? Τι woofer εχουν τα ηχεια ? Γιατι εκεινη ειναι ολη η ιστορια στις ταινιες ,στο μπασο, εκτος αν οι ταινιες που βλεπεις δεν εχουν μπαμ μπουμ,αλλα μιλητο  :-)

Δημοσ.

μπλε επιθεση  :-)

εχω αυτα εδω

http://www.e-shop.gr/sharkoon-audics-se-51-p-PER.804466

και μαλλον ο ενισχυτης καηκε η τελος παντων ειναι προβληματικος.

Τωρα αν ησουν στη θεση μου τι θα εκανες σαν φτηνη λυση?

Παιζει το σεναριο να κρατησω τα ηχεια?

Δημοσ.

Μπα , τα ηχειακια αυτα δεν..Η πιο φθηνη λυση ειναι να ρωτησεις εναν ηλεκτρολογο ποσο θα σου παρει να φτιαξει τον ενισχυτη.Μπορει να την σκαπουλαρεις με κανα 20-25.Η επομενη λυση ειναι καποιο ετοιμο συστημα , logitech , creative μεταξυ 40-100.

Η επομενη λυση, αν και δεν συνηθιζω να προτεινω αγγελιες , ποσο μαλλον οταν δεν εχω  καμμια σχεση  , ειναι μαλλον αυτη (με πλεονεκτημα οτι εχει ξεχωριστο δυνατο ενισχυτη )

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/hifi/541086-sony-home-cinema-av-receiver-micro-satellite-system/

Μετα ανεβαινεις στο 200...και φθανεις οσο θελεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...