Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας 1.5TB, με όλη τη συλλογή της μουσικής μου - ψυχοραγεί.

Έπαιζε μουσική σε μια φαση, και εμεινε εκει.. εκανα ρισταρτ, δεν επανηλθε. Εβγαλα το καλωδιο και το ξαναεβαλα και ξεκινησε κανονικα.

Ξεκινησα πανικοβλητος το bvckup για να παρω τα αρχεια που δεν ειχα περασμενα 70GB updates ας πούμε, λεγοντας πως false alarm θα ηταν, και μετα απο λιγο το εκανε παλι.

Να τον πιεσω; να το παλεψω μερικες φορες ακομα με το bvckup; να το παω με Hiren's Boot CD - θα δω διαφορά στην αντιμετώπιση;

Έχω και 500GB ταινίες πάντως, και παίζουν like a charm. Είναι συγκεκριμένο sector μάλλον που διαβάζει και εξαφανίζεται.. :(

σας παραθέτω διάγνωση..

post-350635-0-04675000-1487348698_thumb.png

post-350635-0-27888700-1487348701_thumb.png

Δημοσ.

Κρασάρει ο δίσκος => Πωπω καταστράφηκα => Hiren's Boot => Ουφ σώθηκα => Τελικά θα τον κρατήσω τον δίσκο => Ξανακρασάρει ο δίσκος =>  Πωπω καταστράφηκα πάλι => Hiren's Boot => Ουφ σώθηκα => Πω καταστράφηκαν κάποια αρχεία => Καταστράφηκε ο δίσκος  => Δεν ξαναγοράζω WD => Πω χρειάζομαι σκληρό => Τελικά θα πάρω ξανά WD έχει καλή τιμή, μεμονωμένο ήταν και χάλασε ο προηγούμενος => Αγορά νέου δίσκου => Κρασάρει ο δίσκος........ (infinite loop)

• Like 1
Δημοσ.

Τους έχω πάρει πρέφα τους WD. Κάποτε από συνήθεια είχα μείνει να κακολογώ τους SG για κάτι λοξά firmware του 2009 or smth. Τώρα μεγάλωσα, ξέρω πως κάνουν swapα. Δ

Εγώ, αυτόν παρήγγειλα, τυχάνει να είναι και οικονομικό$. 

Toshiba DT01ACA300 3TB

gl

Δημοσ.

Πάντως εγώ βλέπω άλλους 2 δίσκους με ειδοποιηση :P.Ζωρισε τον και παρε οτι καταφερεις και μετα απλα πετα το δισκο 

Δημοσ.

Ε σιγά μη δεν είχαν.. λέω να μη πανικοβάλλομαι ακόμα, τώρα με τα 3TB θα ανανεώσω όλα τα απαραίτητα backups.

Και ένας 100% υγειής μπορεί να πεθάνει άνευ έρρορ, πιστεύω κάποιοι με error μπορούν να ζήσουν όσο να 'ναι.

Δημοσ.

To Crystal Info & HD Sentinel "βγάζουν" ενα LaCie 500άρη ετοιμοθάνατο. Η αντίστοιχη εφαρμογή ελέγχου της Hitachi τον βρίσκει μια χαρά.

Εκανα backup τις ταινίες, αλλά μου φαίνεται κάπως η διαφορά στη διάγνωση.

any input, m8s?

Δημοσ.

Βλέπε προηγούμενο ποστ:

Τα διαγνωστικά εργαλεία των εταιριών δίσκων (πχ seatools, data lifeguard diagnostics κλπ) είναι σχεδιασμένα για εντελώς διαφορετικό σκοπό από τα διαγνωστικά προγράμματα ανεξάρτητων developers.
Αντί να δείχνουν πιθανά προβλήματα και να προειδοποιούν για τη βαρύτητα τους, είναι σχεδιασμένα για να τα κρύβουν ή να τα υποβαθμίζουν ώστε να ελαχιστοποιούν τα αιτήματα εγγύησης.
Στην ουσία, αν ο δίσκος δεν εξαντλήσει τα πλήρη όρια σφάλματος που μπορεί να ανεχτεί, το διαγνωστικό της μαμάς θα δίνει άριστη υγεία, ή πχ θα δείχνει 100% pass.
[...]
Η διαφορά είναι πως τα άλλα διαγνωστικά θα σε προειδοποιήσουν για την ύποπτη/κακή/φθίνουσα κατάσταση του δίσκου και ίσως για πιθανή επερχόμενη καταστροφή, κάτι που το διαγνωστικό της μαμάς δε το κάνει.
Όταν λοιπόν το διαγνωστικό της seagate αναφέρει fail, σημαίνει πως ο δίσκος μπορεί να πάει για αντικατάσταση.
Σε αυτό το σημείο το ερώτημα είναι: Θα είναι καθόλου λειτουργικός ο δίσκος πλέον; Μήπως έχει ήδη επέλθει απώλεια δεδομένων;

[...]

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος δεν ξέρει ποιο διαγνωστικό να εμπιστευτεί, ας εμπιστευτεί τα δεδομένα του S.M.A.R.T. (το οποίο είναι αυτό που έτσι κι αλλιώς διαβάζουν και αποδίδουν όλα τα διαγνωστικά - στην ουσία απλά μεταφράζουν τα νούμερα σε γλώσσα κατανοητή για το χρήστη).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...