Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοδικά κινήθηκαν παγκοσμίως οι πωλήσεις των iPhone και των smartphone με λειτουργικό Android μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, με συνέπεια σχεδόν να μονοπωλήσουν τις νέες συσκευές που διατέθηκαν στην αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών, οι συσκευές με iOS και το λειτουργικό της Google αντιστοιχούσαν στο 99,6% των παγκόσμιων πωλήσεων, εκτοπίζοντας ακόμη περισσότερο τα μοντέλα με Windows και Blackberry. Έτσι, οι πωλήσεις smartphone με το λειτουργικό της Microsoft έπεσαν στο 1,1 εκατ., από 4,4 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

Έτσι, το μερίδιό τους διαμορφώθηκε στο 0,3%. Από την άλλη μεριά, οι πωλήσεις Blackberry μειώθηκαν στις 208.000, από 906.000.

Όσον αφορά τα μερίδια των κατασκευαστών, σύμφωνα με την Gartner η Apple με 17,9% πήρε τα ηνία από τη Samsung, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 17,8%. Αύξηση παρουσίασαν και οι κινεζικές Huawei και Oppo, με μερίδια 9,5% και 6,2% αντίστοιχα, έναντι 8% και 3,2% που είχαν τα αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

Link.png Site: ΑrsΤechnica

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τετοιου ειδους ειδησεις μου θυμιζουν εκεινο το τευχος του Αστεριξ με τον τσαρλατανο, που ειχε προβλεψει πως μετα τη καταιγιδα θα εβγαινε ο ηλιος και ολοι τον θεωρησαν θεο...

Μπορουμε να μην κανουμε ειδησεις τα υποφαινομενα?

• Like 16
Δημοσ.

Τετοιου ειδους ειδησεις μου θυμιζουν εκεινο το τευχος του Αστεριξ με τον τσαρλατανο, που ειχε προβλεψει πως μετα τη καταιγιδα θα εβγαινε ο ηλιος και ολοι τον θεωρησαν θεο...

Μπορουμε να μην κανουμε ειδησεις τα υποφαινομενα?

Καπου καποτε θα γινει πολεμος. :lol: :P

Δημοσ.

Μπράβο άνοδος το Android. Και μιλάμε για τρίμηνο που παρουσιάστηκαν νέα iPhone. Μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο η άνοδος θα φτάσει 85 με 90% ειδικά τώρα με τα νέα s8.

• Like 1
Δημοσ.

φυσικά θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι μια συσκευή με android ξεκινά περίπου από τα 40€ με 50€ ενώ οι συσκευές με iOS ξεκινάνε από τα 260€ (Τιμές skroutz).

• Like 2
Δημοσ.

Μονο εγω το βλεπω κακο αυτο;

Γιατί κακο? Δηλαδή αν είχαν και 5 10% τα wp blackberry τι θα άλλαζε? Το Android έδωσε σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να έχουν ένα μικρό υπολογιστή στην τσέπη τους σε λογικές τιμές. Τα wp blackberry τι έκαναν? Η απάντηση στο γιατί έπιασαν 0.

Δημοσ.

Μονο εγω το βλεπω κακο αυτο;

Κακό για τα λειτουργικά. Στις συσκευές υπάρχει ποικιλία.

Βλέπω ότι μάλλον το επόμενο βήμα στα κινητά os, θα αργήσει πολύ να γίνει, ίσως επειδή οι εταιρίες δεν διαβλέπουν ενδιαφέρον απ' τους πολλούς. Ποιους θα ενδιέφερε κανονικό λειτουργικό σύστημα τύπου Windows, Linux, MacOs, σε φορητή συσκευή; (εμένα)

• Like 2
Δημοσ.

η έλλειψη ναυαρχίδων κινητών σε άλλα λειτουργικά κλονίζουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού προς εναλλακτικά λειτουργικά. Ας έβγαζε για παράδειγμα το s8 με κάποιο άλλο λειτουργικό και σιγά σιγά θα υπήρχε και τρίτος σοβαρός ανταγωνιστής στο παιγνίδι. Προς το παρόν με δοκιμαστικές συσκευές μόνο σε χώρες με τεράστιο κοιωνικό οικονομικό πρόβλημα δε μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού και ως εκ τούτου την εξέλιξη του ίδιου του λειτουργικού.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί κακο? Δηλαδή αν είχαν και 5 10% τα wp blackberry τι θα άλλαζε? Το Android έδωσε σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να έχουν ένα μικρό υπολογιστή στην τσέπη τους σε λογικές τιμές. Τα wp blackberry τι έκαναν? Η απάντηση στο γιατί έπιασαν 0.

Κανένα κακό. Μην απορείς όμως που θα αγοράσεις το S8 κανένα 900αρι.......

Δημοσ.

Φυσικό είναι να έχει την πρωτοπορία το android ανοιχτό λειτουργικό είναι δωρεάν είναι ο κώδικας του και κάθε κατασκευαστής φτιάχνει την δικιά του έκδοση εκδοχή. Ήμουν λάτρης χρήστης του iOS αλλά η apple έχει χάσει λίγο την μπάλα από την μια οι πανάκριβες συσκευές και από την άλλη όλα αυτά τα χαζά που πρόσθεσε στο iOS (stickers αρκουδάκια αστεράκια βλακιουλες) με έκαναν να φύγω.....αν έβγαινε και ένα καλό android tablet με καλύτερη αυτονομία από το iPad θα έφευγα και από εκεί. Στην προσπάθεια της η apple να κερδίσει όσο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς μπορεί στράφηκε στις μικρές ηλικίες και στους εφήβους και άρχισε να μπεμπεδιζει.......μακροπρόθεσμα όμως θα της γυρίσει μπούμερανγκ και θα χάσει πολλούς παραδοσιακους της πελάτες.

Για την ιστορία είχα ένα IPhone 6s Plus 64g και είχα δώσει 1000€ γιατι ήθελα αυτονομία, ικανοποιητική χρηση της ram ώστε να μην λαγκαρει το τηλέφωνο και να μην έχει τις χίλιες δυο βλακιουλες που προσθέτει ο κάθε πικραμένος κατασκευαστής android στο λειτουργικό και έκανε τα τηλέφωνο να λαγκαρει.

Τώρα όμως με τα μισά χρήματα έχω ένα oneplus 3t που τολμώ να πω ότι είναι εφάμιλλο αν όχι ανώτερο κατασκευαστικά ποιοτικά με 6gb RAM και σχεδόν stock android.......και δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό αλλά σίγουρα το iPhone είναι ένα υπερτιμημένο τηλέφωνο ex status symbol....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...