Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω άμα γνωρίζει κανείς πόσο χρονοβόρα είναι μία τέτοια διαδικασία. Έχω ένα project το οποίο είναι γραμμένο σε Java και θέλω να ξαναγραφτεί σε Qt. Ρώτησα μερικούς coders αλλά πήρα διάφορες απαντήσεις (5-60 μέρες!?) και θα ήθελα μερικές ακόμα απόψεις. Το project έχει περίπου 60κ γραμμές κώδικα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Πολυ χρονοβορα. Αλλα γιατι να κανεις κατι τετοιο; Τρελο waste of time.

Σε 5 μερες που σε απαντησαν πως ακριβως θα βγει; Θα γραφεις 12.000 γραμμες την μερα; 1200 την ωρα;

Ασε που αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια με C++ και Qt, τις πρωτες 10 τουλαχιστον μερες θα πας απελπιστικα αργα. 

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ χρονοβορα. Αλλα γιατι να κανεις κατι τετοιο; Τρελο waste of time.

Σε 5 μερες που σε απαντησαν πως ακριβως θα βγει; Θα γραφεις 12.000 γραμμες την μερα; 1200 την ωρα;

Ασε που αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια με C++ και Qt, τις πρωτες 10 τουλαχιστον μερες θα πας απελπιστικα αργα. 

Για αρκετούς λόγους πρέπει να ξαναγραφτεί. Δηλαδή λες ότι είναι καλύτερα να γραφτεί από το 0 σωστά;

Το έψαξα λίγο ακόμα σήμερα (για να γραφτεί από το 0) και αρκετοί μου λένε πλέον 1.5-3κ και 1.5-2 μήνες. Ακούγεται λογικό;

Και ναι δεν έχω ιδέα πως θα το έκανε κάποιος σε 5 μέρες :/

Thanks!

Δημοσ.

Εξαρτάται από την δυσκολία της εφαρμογής,

έχε υπόψιν σου ότι τα UI Builders , δλδ όταν φτιάχνεις το UI με Drag n Drop παράγουν από πίσω ΠΟΛΥ κώδικα. Παίζει δλδ τα 10κ που λες, τα 5-6κ να είναι απλά κώδικας που έχει παραχθεί αυτόματα και έχει να κάνει με το UI ή οτιδήποτε.

Αν είναι μια εφαρμογή χωρίς δυσκολίες, τότε σε 10 μέρες βγαίνει. [αν ξέρεις την QT και δεν μαθαίνεις παράλληλα]

Αν έχει δύσκολα / custom controls και δύσκολες λειτουργίες (όχι ui απαραίτητα) τότε φτάνεις 1-2 μήνες.

Δεν νομίζω να χρειαστείς 3-5 μήνες δεδομένου ότι πας για αντιγραφή. Ξες... στον προγραμματισμό τρώμε και πολλές ώρες για να αποφασίσουμε/σχεδιασουμε κάτι. Και εφόσον εσύ δεν έχεις να αποφασίσεις κάτι... κερδίζεις αρκετό χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν κάνεις μία ανάλυση για το πόσες οθόνες υπάρχουν, business logic, ιδιαιτερότητες σε κάθε οθόνη κλπ. δύσκολο να βγάλεις ένα estimate μόνο και μόνο από LOC. Πάντως από τους χρόνους υλοποίησης που σου λένε, πάντα να υπολογίζεις x2 ή x3.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις. Βασικά μιλάω για μία "κλειστή" εφαρμογή γραμμένη σε Java για ανδροιδές (μιλάω για XMPP client). Αυτό που θέλω να κάνουμε είναι να την γράψουμε σε Qt ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για Win/Lin (αργότερα ίσως και Mac) και αργότερα με βάση αυτό να την ξαναγράψουμε για ανδροιδ αλλά και iOS.

Ξέρω θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πχ JavaFX αλλά δεν αποφασίζω εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...