Προς το περιεχόμενο

Δεν μου αρέσεουν καθόλου οι νέοι θόρυβοι!

doomx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ξαθνικά έδω και μια βδομάδα περίπου ακούγεται ένας θόρυβος από το κουτί σαν μεταλλικά ελασματάκια να χτυπάνε μεταξύ τους. Είναι πολύ πιο έντονο (ακούγονται νταν νταν κάθε 5-10 δευτερόλεπτα) με το που ανοίξω το μηχάνημα τα πρώτα 10-15 λεπτά. Μετά γίνεται πιο σπάνια. Ο ήχος μου θυμίζει τον ήχο που κάνει όταν κλείνει. Στα Windows βέβαια δεν έχω δει καμία διαφορά αστάθειας, ούτε θερμοκρασίας στο ΜΒΜ5. Όταν το άνοιξα δεν μπορώ να καταλάβω από που είναι. Πιθανό να είναι απο τον σκληρό αλλά δεν είμαι σίγουρος. Πάλι αν ήταν ο σκληρός δεν θα είχε γίνει ζημιά και στα Windows; Με τα utilities του σκληρού (WD JB 40αρης) δεν φαίνεται πρόβλημα. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω κάποιο benchmark αλλά και πάλι δε νομίζω να μου δέιξει κάτι. Καμιά ιδέα;

AthlonXP 2400, GeForce 440mx 64mb, mobo gigabyte VIA KT600, RAM 256MB ddr400 και ο σκληρός είναι μέσα στην εγγύηση και δεν τα έχω και πολύ καιρό (σεπτεμβρη).

Δημοσ.

Οχι, το pc δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα. Έτρεξα τώρα το Prime95 για 5 ώρες και είχε 0 errors και 0 warnings.

Δημοσ.

Μία ματιά στις τάσεις του τροφοδοτικού έριξες; (ΜΒΜ5)

Δημοσ.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά τον ίδιο ήχο έχω ακούσει από πολλούς Western-Digital... είναι ο ήχος που προοιωνίζει την... πένθιμη καμπάνα.

Θα συνιστούσα να κάνεις back-up τα αρχεία σου, και να... περιμένεις!

Προληπτικά, μπορείς να αλλάξεις βύσμα τροφοδοσίας στο δίσκο, μήπως δεν κάνει καλά επαφή, αλλά δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα.

Μπορείς να ψάξεις στο internet για προγράμματα διάγνωσης που συνεργάζονται με το SMART του δίσκου΄ τέτοια προγράμματα μπορούν να αναφέρουν και head crashes του δίσκου, μεταξύ άλλων.

Δημοσ.

Λυπάμαι, άλλως τε "ουδείς γαρ στέργει άγγελο κακών επών", αλλά...

Ο ήχος αυτός (αν καταλαβαίνω ποιόν λες) είναι ο ήχος που κάνει το block των κεφαλών, όταν επιστρέφει στην parking position, και ξαναγυρίζει. Είναι το repositioning των κεφαλών που γίνεται μόλις οι κεφαλές... χάσουν τον μπούσουλα. Επ'ίσης, είναι αυτό που γίνεται όταν υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο.

Μπορώ, μάλιστα, να σου φέρω "crash-αρισμένο" τέτοιο δίσκο, να τον ακούσεις΄έχω κάμποσους!

Το κακό είναι πως, στην αντιπροσωπεία, αφ'ης στιγμής δουλεύει, και μάλιστα χωρίς bad sectors, δε νομίζω να στον αλλάζουν, μόνο και μόνο λόγω ήχου.

Δημοσ.

exo dei western digital na to kanei to thorivo pano apo ena xrono xoris na xalasei. Einai pos tha katsei. Otan xekinise na to kanei o diskos eixe akoma eggiisi 1 xrono kai 2 mines. Eipame me to filo mou pou ton eixe na ton xeskisoume sta file transfers mexri na paradosei to pneuma. Apo tote einai o vasikos diskos gia metatropi tainion se divx. Klak-klak kanei mia fora kathe 5-10 lepta, alla akoma na paradosei to pneuma, kai i eggiisi idi exei lixei. Ti na pei kaneis

crAss

Δημοσ.

Και η δικιά μου ψήφος πάει για σκληρό.

Αν βάλεις ανάποδα το molex του τροφοδοτικού τον στέλνεις άμεσα στα θυμαράκια και σου δίνουν καινούργιο.

Δημοσ.

Το τελαυταίο είναι πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστώ πολύ παιδιά και όντως βγάζοντας τα καλώδια στον παλιό δίσκο (ένας Quantum 8άρης με bad sectors), στον καινούργιο JB40άρη (αγορασμένος τον Μάρτιο) και μετά στο CDR Mitsumi (επίσης λίγο "καθυστερημένο") διαπίστωσα ότι είναι τελικά από τον JB. Ήπλιζα να είναι από το recorder γιατί ήταν ήδη προγραμματισμένη η αλλαγή αλλά όχι. Θα το συζητήσω αν΄παίζει να τον αλλάξω. Πάντως τα 3 χρόνια εγγύηση θα βολέψουν (και τότε δεν ήταν στάνταρ τα 3 χρόνια). Το να τον ψήσω είναι λίγο hardcore λύση αλλά αν αναγκαστώ... :D

Δημοσ.
exo dei western digital na to kanei to thorivo pano apo ena xrono xoris na xalasei. Einai pos tha katsei. Otan xekinise na to kanei o diskos eixe akoma eggiisi 1 xrono kai 2 mines. Eipame me to filo mou pou ton eixe na ton xeskisoume sta file transfers mexri na paradosei to pneuma. Apo tote einai o vasikos diskos gia metatropi tainion se divx. Klak-klak kanei mia fora kathe 5-10 lepta' date=' alla akoma na paradosei to pneuma, kai i eggiisi idi exei lixei. Ti na pei kaneis

crAss[/quote']

Aκριβώς ίδια περίπτωση με το 200ΒΒ μου.

Κανένα πρόβλημα!

Ταχύτατος όπως πάντα και αθόρυβος όπως πάντα!

Δημοσ.

Αθόρυβος είναι γενικά, δεν σφυρίζει ο δίσκος όπως με τον 400JB που έχω...

τα γκλιν γκλον τα κάνει που και που και κυρίως όταν:

α)παίζω κανά παιχνίδι όλη μέρα και διαβάζει από το σκληρό συχνά

β)όταν κάνω restart ή poweron

γ)Όταν κάνω μεταφορές μεγάλων αρχείων (π.χ.ghost)!

Αλλά κανένα πρόβλημα κατά τα άλλα!

Δημοσ.

Α οκ. Τώρα σε κατάλαβα. Πάντως εμένα το κάνει κυρίως όταν ξεκινάει. Και αργότερα το κάνει αλλά όσο περισσότερο είναι on τόσο πιο σπάνια. Τώρα είναι ανοιχτός για 5 ώρες και δεν κάνει το παραμικρό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...