jimaras1994 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα παιδια. Προσφατα εβαλα το gta v και βλεπω οτι χρησιμοποιει παρα πολλα pagefiles...(12 giga maximum)..ενω εχω 16 gb ram στα 1600mhz..η ραμ μου δεν παει πανω απο 8gb σε πληρη χρηση και οταν το παιχνιδι ειναι τελειως φορτωμενο..απο την αλλη η καρτα γραφικων μου (msi gtx 960 4g) γεμιζει και τα 4 giga vram..αυτο εχει ως αποτελεσμα το παιχνιδι να τρωει stuttering συνεχεια και να γινεται unplayable...Το θεμα ειναι οτι εχω διπυρηνο επεξεγαστη (pentium g3258 στα 4.5 ghz) και ξερω οτι το gta v εχει θεμα με τους διπυρινους.ωστοσο σαν δυναμη το σηκωνει μια χαρα..αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται το παιχνιδι να το τραβαω ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ στα high 60fps και να τρωει stutterings..προφανως γινεται γιατι μου γραφει πολλα pagefiles..το πρόβλημα είναι γιατι? Y.Γ δεν ξερω αν γραφω στην σωστη ενοτητα επειδή βλέπετε παιχνιδι απλα η ερωτηση μου είναι γενικη για τα pagefiles ./ ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ : cpu : Pentium g3258 @ 4.5 ghz mobo: Asrock Z97 anniversary gpu : msi gtx 960 4g ram : 16gb corsair (στα 1600 με xmp profile..γιατι ο Pentium στηριζει μεχρι 1333) psu : corsair 450w ssd: san disk ultra ii 120 gb.
MSSB Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Πόσο είναι το τρέχων pagefile σου; Αφού έχεις 16GB, λογικά πρέπει να είναι περίπου στα 4,5 με 5,5GB. Δες το και πες μας. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι που χρησιμοποιεί RAM. Ένα τυπικό σύστημα, για κάθε δεδομένη στιγμή, έχει περίπου 2GB δεσμευμένη μνήμη. Ανάλογα φυσικά και τι τρέχεις πίσω. Εμένα ας πούμε, μόνο που είμαι στο desktop μου μετά από restart χωρίς να πειράξω κάτι (Win. 10) και με ανοιχτά (startup) μόνο τις εφαρμογές που χρειάζομαι, έχω 4GB κατειλημμένα. Με το καλημέρα σας.
jimaras1994 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Τα pagefiles φτανουν maximum 12.5 giga οταν ειμαι στο gta και την ιδια στιγμη η ram maximum χρησιμοποιει 8 giga απο τα 16.
micos000 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Στο πόσο το έχεις ρυθμίσει το pagefile (όχι τα pagefiles, ένα είναι ).; Για να το δεις εύκολα πάτα τον συνδυασμό πλήκτρων WINDOWS+R και στην εκτέλεση δώσε systempropertiesperformance. Πάτα ENTER και πήγαινε στην καρτέλα Για προχωρημένους. πάτα Αλλαγή στην Εικονική μνήμη και πες μας τι έχει επιλεγμένο. Σε κάποια guides προτείνουν (για 16gb ram) την παρακάτω ρύθμιση. Δύσκολα προτείνουν την αυτόματη ρύθμιση. 1
jimaras1994 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπον ηταν επιλεγμενο στο αυτοματο. Το ρυθμισα στο custom size με αυτους τους αριθμούς και παλι τα ιδια.. Πιο συγκεκριμένα όταν είμαι σε αυτό το παιχνιδι βλεπω maximum pagefile 10 gigabyte και maximum ram 7 gigabyte. Σε idle κατασταση απλα ανοιχτα τα windows αντε και κανας browser με 1-2 καρτελες η ραμ μου είναι 2.7 giga και τα pagefile 3.3 giga.. :S δεν είναι πολύ περιεργο? εκανα κατι λαθος? Αυτές τις τιμες τις βλεπω από το msi afterburner.
Xristaras12 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 99% το πρόβλημά σου είναι ο Pentium. εικονική μνήμη χρησιμοποιείται συνέχεια και μερικά προγράμματα είναι απαραίτητο να έχεις αλλιως έχουν προβλήματα. Δεν σημαίνει οτι πρέπει να σου τελειώσει η ραμ για να χρησιμοποιεί εικονική το σύστημα. κατέβασε το msi afterburner βάλε να βλέπεις χρήση επεξεργαστή,κάρτας κλπ και δες τι % έχει το καθένα οταν έχεις πρόβλημα.
jimaras1994 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 σκεφτηκα ότι μπορει να είναι και ο επεξεργαστης..αυτό που με προβληματιζει είναι ότι ο επεξεργαστης στηριζει μεχρι 32 gb ram πραγμα που σημαινει ότι λογικα θα μπορει να τα εκμεταλευτει κιολας.(???). Το ξερω ότι χρησιμοποιείται συνεχεια η εικονικη μνημη για αυτό και δεν την απενεργοποιησα.. Το θεμα είναι 10 giga δεν ειναι παρα πολύ??? Και γιατι σε idle κατασταση να εχει 3 giga ενώ εχει ποση ραμ αδεια?? δεν εχω προλβημα με τα νουμερα το θεμα ειναι η αποδοση.. χρηση επεξεργαστη οταν παιζω gta maximum ειναι 100% (2πυρηνος , λογικο) και καρτα 98%..την ιδια στιγμη υπαρχουν αυτά τα νουμερα σε pagefile, ram , vram.. και τελοσπαντων μου την δινει το συστημα να μην κανει τιποτα και να εχω 3.8 GIGA PAGEFILE..χαχα
Xristaras12 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 μερικά προγράμματα ζητουν συγκεκριμένες θέσεις μνήμης και οταν δεν ειναι δυνατόν να τους δωθεί πάνε στην εικονική. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να μηδενίσεις την εικονική επειδή έχεις ντε και καλά πολύ φυσική μνήμη,θα έχεις πρόβλημα με τις εφαρμογές. Για μένα,βάλτο αυτόματη διαχείριση της εικονικής και άφησε το λειτουργικό να καθορίζει τι θα κάνει κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα