big7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω ένα λάπτοπ toshiba με τον φορτιστή PA5034U-1ACA και έχει χαλάσει ο φορτιστής. Θέλω να πάρω τον ίδιο φορτιστή αλλά δεν τον βρίσκω πουθενά, ξέρετε τι μπορώ να κάνω? Έχω ακούσει περιπτώσεις όπου παίρνουν φορτιστή ίδιων watt αλλά άλλης μάρκας (πχ turbox, γενικά κάποιον universal) και το λαπτοπ καίγεται. Ξέρετε αν μπορώ να βρω κάπου τον γνήσιο ή πως μπορώ να διαλέξω έναν σωστό universal?
Alexlooker Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 πως εισαι σιγουροσ οτι δεν φταιει η μπαταρια;
NikosKallithea Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδή που έψαξες; http://m.ebay.com/sch/i.html?_nkw=PA5034U-1ACA&isNewKw=1&isRefine=true&mfs=GOCLK&acimp=0&_trksid=p2056088.m2428.l1313.TR0.TRC0.Xpa5034u-1aca&sqp=pa5034u-1aca
big7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Έψαξα σε ελληνικά μαγαζιά, σκρουτζ και eshop. Μου έκαψε κάτι στο λάπτοπ, το είχα στην επισκευή 2 μήνες και μου είπαν ότι είναι χαλασμένο το τροφοδοτικό. Από ελλάδα δεν παίζει να βρω ε? Για τα universal ποια η γνώμη σας? Γίνεται να βρω κάποιο που να ταιριάζει?
coolerman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 http://www.batteries.gr/gr/fortistes/siskevi/laptop/trofodotiko-gia-toshiba-19v-65w.html https://www.skroutz.gr/s/7832830/Toshiba-AC-Adapter-65W-PA3714U-1ACA.html http://www.fortistis.gr/index.php/catalog/product/view/id/37/s/toshiba-19v-3-95a-75w-ac-adapter/
rayven18 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Οποιος λέει οτι το λαπτοπ του κάηκε εξαιτίας του φορτιστή, ειναι κατα 99% άσχετος με τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά. Ακόμα και στην απίστευτη περίπτωση να ισχύει αυτο, όλα τα λαπτοπ έχουνε προστασίες για υπέρτασης, σπινθίρες κλπ. Οταν ψάχνεις φορτιστή, ΠΑΝΤΑ να κοιτάς να έχει αν όχι τα ίδια amper, κατι παραπάνω και ποτέ λιγότερα, τα volt πάντα να είναι όσα αναγράφονται, ποτέ λιγότερα και ποτέ περισσότερα. Αν το λαπτοπ ζηταει πχ 5A και ο φορτιστής σου δίνει λιγότερο απο 5, θα κάψεις τον φορτιστή οταν το λαπτοπ είναι σε full load, αν ο φορτιστής δίνει 6A, απλα θα του δώσει τα 5 και όλα καλα
big7 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δεν παίζουν ρόλο και κάτι πολικότητες? Επίσης αυτά τα τροφοδοτικά toshiba έχουν άλλο κωδικό, θα κάνουν για το δικό μου?
coolerman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δεν παίζουν ρόλο και κάτι πολικότητες? Επίσης αυτά τα τροφοδοτικά toshiba έχουν άλλο κωδικό, θα κάνουν για το δικό μου? Μπορεί να κάνει π.χ και απο acer τροφοδοτικό,τα 3 που δείχνω είναι οκ για τον υπολογιστή σου(ΑΝ είναι σωστό το p/n που λές)
rayven18 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Πολικότητα, αναγράφεται πίσω στο λαπτοπ σου, τα κυκλάκια είναι ο εσωτερικός και ο εξωτερικός φλοιός απο το βύσμα. Πολύ σπάνια να δείς την δεύτερη περίπτωση οπου η εξωτερική πλευρά είναι +, κυρίως λόγο ασφάλειας για να το πιάνει ο κόσμος άφοβα Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2017 από rayven18
big7 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Τα 2 από τα 3 που μου πρότεινες είναι 65w ενώ αυτό που είχα 75w, σίγουρα μου κάνουν? Δεν παίζει ρόλο η ισχύς?
coolerman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Τα 2 από τα 3 που μου πρότεινες είναι 65w ενώ αυτό που είχα 75w, σίγουρα μου κάνουν? Δεν παίζει ρόλο η ισχύς? Δεν θα έχεις πρόβλημα
isay Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω ένα λάπτοπ toshiba με τον φορτιστή PA5034U-1ACA και έχει χαλάσει ο φορτιστής. Θέλω να πάρω τον ίδιο φορτιστή αλλά δεν τον βρίσκω πουθενά, ξέρετε τι μπορώ να κάνω? Έχω ακούσει περιπτώσεις όπου παίρνουν φορτιστή ίδιων watt αλλά άλλης μάρκας (πχ turbox, γενικά κάποιον universal) και το λαπτοπ καίγεται. Ξέρετε αν μπορώ να βρω κάπου τον γνήσιο ή πως μπορώ να διαλέξω έναν σωστό universal? Στο μετατροπεα τάσης κοιτάς κοιτάς Να έχει την ίδια τάση εξόδου (βασικό και απαράβατο) Να εχεις το ίδιο βύσμα εξόδου (π.χ. διάμετρος 3mm, μήκος 4mm και εσωτερική διάμετρος 2mm με/χωρίς pin). Και αυτό απαράβατο Πολικότητα ίδια. Καρα απαράβατο Να έχει τουλάχιστον ίδια ampere εξόδου (εδώ απαράβατο ειναι το τουλάχιστον, μπορεί να εχει παραπανω-κανενα προβλημα). Αυτό το βλέπεις και απο τα watt. Αν ο παλιός ήταν 75 watt στα 12v /dc, τοτε ο univrsal μπορει να ειναι 75/90/100/200/κλπ watt αλλά με σταθερή τάση 12V Να είναι ψιλοσοβαρής εταιρείας, αν δε γίνεται να εειναι του ιδιου κατασκευαστή. Η μάρκα δεν εχει σημασία Οι περισσότερες περιπτωσεις βλάβης laptop από τροφοδοτικό ήταν επειδή ο άλλος (ασχετος) έβλεπε ίδιο βύσμα και κουμπωνε χωρίς να παρατηρεί οτι η τάση εξόδου ήταν μεγαλύτερη. Ας πρόσεχε. Επισης δεν εμπιστευόμαστε φθηνές univeral κινεζιές για μακροχρόνια χρήση. Εχω πχ universal κινεζιά με πολλά βύσματα και διάφορες τάσεις εξόδου και τον χρησιμοποιώ για δοκιμές, ποτέ όμως δεν τον εχω για κύριο μετασχηματιστή, ουτε τον αφήνω χωρίς να επιβλέπω το μηχάνημα (π.χ. να το αφήσω στην πρίζα και να φύγω). Δεν θα έχεις πρόβλημα Διαφωνω. Αν ζορίσει λίγο το μηχάνημα (καρτα γραφικών, δίσκος, κλπ) θα του σβήνει ή θα συμπεριφέρεται περιεργα (π.χ. δε θα δουλευουν οι usb)
coolerman Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Διαφωνω. Αν ζορίσει λίγο το μηχάνημα (καρτα γραφικών, δίσκος, κλπ) θα του σβήνει ή θα συμπεριφέρεται περιεργα (π.χ. δε θα δουλευουν οι usb) Οκ σεβαστή η γνώμη σου,η Toshiba βάση κωδικού είναι συμβατό.Ας πάει στα 75w ο ts
@topos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ θα λεγα να κοιτάξεις για κάποιον επώνυμο universal για να σου μείνει κ μετά για χρήση κάπου αλλού. Π.χ https://www.skroutz.gr/s/8931060/CoolerMaster-AC-Adapter-90W-MPX-0901-M19YB.html
doom26 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα στη παρεα.παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα εχω μια ερωτηση lenovo laptop με τροφοδοτικο 20v 3.25a 65w καταλαθος για δοκιμη κουμπωσα lenovo τροφοδοτικο με 20v 2.25a 45w.ανοιξα για 2 sec και εκλεισα γιατι εγραψε κατι για σφαλμα στο fan.ειχα μπαταρια πανω.παιζει να δημιουργησα ζημια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα