kezm Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Παρε τηλ το υγειονομικό. Στο χωριό είχα μια γειτόνισσα (65++ χρονών) που περίφραξε ένα οικόπεδο δίπλα από το σπίτι μου και το έκανε μαντρί για να βάλει καμιά δεκαριά κατσίκες! Στην αρχή δεν έδωσα σημασία στα πλαίσια της καλής γειτονίας... Αυτή όμως τα άφηνε ανεξέλεγκτα, και σκαρφάλωναν όπου έβρισκαν με αποτέλεσμα να κάνουν ζημιές, να λερώνουν, να τρώνε κήπους, λουλούδια και το χειρότερο;;;;; Η μυρωδιά!!!!! Δεν περιγράφεται η μπόχα που βγάζει ο τράγος όταν έχει Κ@βλες! Ειδικά το καλοκαίρι που κατέβαινα για διακοπές, δεν μπορούσα να σταθώ... ήταν σαν να είχε κολλήσει πάνω σου η ΤΡΑΓΙΛΑ!!!! Της έκανα μια φορά την παρατήρηση, τίποτα... της έκανα δεύτερη τίποτα... Την τρίτη της έστειλα το υγειονομικό έτσι σαν μια πρώτη κρούση, για να καταλάβει ότι δεν παίζουμε… και έστρωσε!!! Άρθρο 5.Θέσεις, ελάχιστη έκταση, ελάχιστες αποστάσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και τρόπος μέτρησης αυτών 1. Οι κάθε είδους κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ιδρύονται και λειτουργούν πέρα από κατοικημένες περιοχές (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, οικισμούς), καθώς επίσης και από λουτροπόλεις, παραδοσιακούς οικισμούς, εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, σιδηροδρομικές γραμμές, ποτάμια, λίμνες, αιγιαλούς, παραλίες, τη ζώνη Α' κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων ή χαρακτηρισμένους τουριστικούς χώρους, νοσοκομεία, ευαγή ιδρύματα, εκπαιδευτήρια, καθώς και από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στρατόπεδα, εργοστάσια, βιοτεχνίες, κατασκηνωτικούς χώρους, μοναστήρια με αυξημένη επισκεψιμότητα και άλλους αντίστοιχους χώρους. 1
rista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα σας. Έχω απέναντι από το σπίτι μου ένα μικρό οικόπεδο που αυτός που το έχει έχει ένα σκύλο σε κλουβί χρόνια τώρα και εδώ και μερικούς μήνες το έκανε Κοτέτσι! Η απόσταση από το σπίτι μου είναι 5 Μέτρα! Το έχω ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι μου. Ένα δρομάκι μας χωρίζει που έχει πλάτος για να περνάει αυτοκίνητο. Αναφέρω τον σκύλο διότι είχαμε θέμα Στα τόσα χρόνια διότι ο σκύλος όποτε ήθελε γαβγίζε όλη την ώρα ασταμάτητα! Χωρίς λόγο και αιτία με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ. Του είχα κάνει πολλές φορές συστάσεις αλλα.... ως δια μαγείας ο σκύλος από όταν έβαλε τις κότες και τον κόκορα σταμάτησε αυτό το κακο αλλά τώρα έχω τον κόκορα πρωί μεσημέρι βράδυ και ξημερώματα κοντά στις 5μιση να κάνει σαματά και να ξαναχανω τον ύπνο μου! Να αναφέρω ο τύπος δεν μένει καν εκεί όποτε ούτε τον νοιάζει από ότι βλεπω. Είμαι οδηγός λεωφορειου και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να πηγαίνω κομμάτια στην δουλεια. Υπάρχει νόμος να με προστατεύει έτσι ώστε όταν του μιλήσω πάλι να του πετάξω και ένα ότι βάση νόμου δεν έχει δικιο; γιατί ειμαι σίγουρος ότι δεν θα συγκινηθεί να κάνει κάτι.. . Να πω ότι έρχεται 1 φορά την μέρα και αν τύχει και 2 να καθαρίσει τις ακαθαρσίες του σκύλου από το κλουβί με ένα σωλήνα νερό και να ταΐσει τις κότες Αεροβόλο έχεις? 1
Orpheas1992 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Εξακολουθώ να διαβάζω ¨Κορίτσι απέναντι από το σπίτι μου" και δε βλέπω το πρόβλημα. Νομιζα οτι ημουν ο μονος 1
deadwar Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Νομιζα οτι ημουν ο μονος Είδατε σαν καλο παιδι, δεν είπα τιποτα
enakaiena1821 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 ζήτα του να σφάξει αυτόν τον κόκορα γιατι λαλεί όλη την ώρα και τα ξημερώματα και πας κομμάτια στην δουλειά σου και να πάρει άλλον
sphinxgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Αγόρασε ένα νέο κόκκορα και κάντους τράμπα. Τον παλιό τον τρως!!!! 2
randomcat Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Αγόρασε έναν λύκο ή κάποιο νόμιμο θηρίο και δέσε το στο δικό σου οικόπεδο κάπως ώστε να το βλέπουν οι κότες του. θα χεστούν και δεν θα παράγουν αυγά. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Θα του έλεγα οτι μπορώ να του κάνω μήνυση και αγωγή αλλά αν θέλει να μου δίνει τζάμπα μερικά αυγά τον μήνα και να πατσίσουμε.
redhotstef Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Ο κοκορας χρειαζεται σε ενα κοτετσι; Οι κοτες δεν κανουν αυγα χωρις τη σημετοχη του κοκκορα; Οι κοτες προοριζονται για αυγα η για σφαξιμο; Καθε ερωτημα αλληλεπιδρα με το επομενο.
volos27 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Ο κοκορας χρειαζεται σε ενα κοτετσι; Οι κοτες δεν κανουν αυγα χωρις τη σημετοχη του κοκκορα; Οι κοτες προοριζονται για αυγα η για σφαξιμο; Καθε ερωτημα αλληλεπιδρα με το επομενο. η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα? 2
Aztec Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα? και τα δυο ισχύουν ανάλογα την θεολογικη η επιστημονική σκοπιά
redhotstef Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα?Το αυγο εκανε τη κοτα επειδη αυγα κανανε και οι δεινοσαυροι , και οι κοτες/πουλια γενικα ειναι η εξελιξη των δεινοσαυρων η πουλιων που υπηρξαν πριν απο τις κοτες. Αλλα μη τρολαρεις φιλε μου, οι ερωτησεις που εθεσα μπορει να φαινονται εξαιρετικα απλες αλλα φαινεται, κανενας απο τους δυο μας γνωριζει τις απαντησεις ακριβως, τουλαχιστον τις δυο πρωτες που ειναι εγκυκλοπαιδικες.
aggelos87 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Πραγματικά τον λυπάμαι τον άνθρωπο Οι κόρνες αντέχονται, οι εξατμίσεις απ τα παπάκια κουτσά στραβά αντέχονται ο μαμημένος ο κόκορας δεν αντέχεται με τίποτα.. Τέτοιο πρόβλημα είχα και εγώ παλιά με έναν κόκορα απέναντι που όποτε του την βαρούσε λάλαγε, στις 2, στις 3 ενώ απ τις 5 και μετά, ξημερώματα πάντα, έδινε ρεσιτάλ... Αν σε ενοχλέι μόνο ο κόκορας και όχι κάτι άλλο, μυρωδιά κλπ και δεν θες να το πας ακόμα με νόμους υγειονομικά κλπ πες του να σφάξει τον κόκορα τουλάχιστον αλλιώς...
deadwar Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Ο κοκορας χρειαζεται σε ενα κοτετσι; Οι κοτες δεν κανουν αυγα χωρις τη σημετοχη του κοκκορα; Οι κοτες προοριζονται για αυγα η για σφαξιμο; Καθε ερωτημα αλληλεπιδρα με το επομενο. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορούμε να την δώσουμε πολύ εύκολα! Μα φυσικά και ναί. Οι κότες μπορούν να γεννάνε αυγά ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κόκορας στο κοτέτσι. Αυτό που θέλω να αναφέρω όμως στο σημερινό άρθρο είναι κάτι άλλο. Ναι μέν οι κότες μπορούν να γεννάνε αυγά χωρίς κόκορα, όμως ορμονικά θα δημιουργηθεί ένα μικρό πρόβλημα. Οι κότες και όλα τα πουλιά βάση ερευνών που έχουν γίνει γεννάνε πολύ περισσότερα αυγά όταν στο κοτέτσι υπάρχει και αρσενικό να γονιμοποιεί τα αυγά τους. Δηλαδή με απλά λόγια όταν υπάρχει κόκορας στο κοτέτσι οι κότες είναι πολύ πιο παραγωγικές. Ο κόκορας φροντίζει τις κότες και με το λάλημα του, ακόμη και με τις κινήσεις του διεγείρει το ένστικτο των πουλιών για να γεννήσουν. Οι κότες ενστικτωδώς γνωρίζουν οτι γεννάνε γονιμοποιημένα αυγά! Άρα η παραγωγή κορυφώνεται. Αξίζει να σας αναφέρω οτι ο "σπόρος" του κόκορα γονιμοποιεί το ωάριο του αυγού, μέρες αφότου έγινε το ζευγάρωμα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κότες αποθηκεύουν το σπέρμα μέσα σε μια ειδική "θήκη" (στην κοιλιά τους) που ονομάζεται σπερματοθήκη. Όταν λοιπόν αρχίζει να δημιουργείτε το αυγό εσωτερικά τότε θα απελευθερωθεί μικρή ποσότητα σπέρματος και το αυγό θα γονιμοποιηθεί! Αν ο κόκορας έχει δυνατό σπέρμα, αρκεί μια φορά, για να γεννηθούν γονιμοποιημένα αυγά τις επόμενες 10 ημέρες. Υπάρχουν αναφορές οτι οι κότες κρατάνε το σπέρμα ζωντανό μέσα τους ακόμη και 40 ημέρες μετά το ζευγάρωμα.Φυσικά όσο περνάνε οι μέρες τόσο μικρότερες οι πιθανότητες γονιμοποιήσης του αυγού. Πηγη: http://ellinikeskotes.blogspot.gr/2015/03/blog-post_29.html?m=1 Πραγματικά τον λυπάμαι τον άνθρωπο Οι κόρνες αντέχονται, οι εξατμίσεις απ τα παπάκια κουτσά στραβά αντέχονται ο μαμημένος ο κόκορας δεν αντέχεται με τίποτα.. Τέτοιο πρόβλημα είχα και εγώ παλιά με έναν κόκορα απέναντι που όποτε του την βαρούσε λάλαγε, στις 2, στις 3 ενώ απ τις 5 και μετά, ξημερώματα πάντα, έδινε ρεσιτάλ... Αν σε ενοχλέι μόνο ο κόκορας και όχι κάτι άλλο, μυρωδιά κλπ και δεν θες να το πας ακόμα με νόμους υγειονομικά κλπ πες του να σφάξει τον κόκορα τουλάχιστον αλλιώς... Πόσο χαίρομαι που κάποιος με νιωθει. Άστα να πανε. Με μαξιλάρι πάνω από το κεφαλι. Να βάζω ξυπνητήρι 6κ10 και να με ξυπνάει ο λαλακας από της 5 κ κάτι. Ποιο πριν κοντά στης 2μιση 3 εννοείτε ότι έχει ξαναπεί τα δικά Του! Άστα! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις