Προς το περιεχόμενο

Guest Additions Kali σε Virtual Box

Spect~

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Προσπαθω εδω και καμποση ωρα να εγκαταστησω τα guest additions αλλα αρνείται. Οτι εχω βρει στο ιντερνετ μεχρι τωρα δεν εχει δουλεψει.  Εκανα update τα παντα και το error που βγαζει ειναι αυτο στην εικονα.

Kernel 4.9.0-kali-amd64

Άκυρο, μολις δοκιμασα ξανα το αρχικο iso με τa guest additions και δουλεψε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Kernel headers?

apt-get install linux-headers-$(uname -r)

Αν και το εφτιαξα

επρεπε πρωτα να εγκαταστησω τον νεοτερο κερνελ και μετα να δοκιμασω να κανω update τους headers.

Εφοσον η ιδια η διανομη περιεχει το virtualbox 5.12 και τα παρελκομενα του, και στα windows μπορεις να βαλεις οποια εκδοση θες, βαλε αυτη την εκδοση για host και μετα στον guest το πακετο virtualbox-guest-dkms και θα εισαι οκ.

Για να μην μπλεκεσαι με mount, κατεβασματα iso και χτισιματα με το χερι στο συμβουλευω.

Με πιο απλα λογιο τοτε.

Η διανομη σου δινει τη δυνατοτητα να βαλεις με απλο τροπο τα virtualbox guest additions, γιατι αυτο σε ενδιαφερει απο ολο το virtualbox, αλλα για μια συγκεκριμενη εκδοση του.

Και αυτη τη συγκεκριμενη εκδοση του τη βαζεις στα windows, εφοσον σου δινεται η επιλογη για το τι θα εγκαταστησεις.

• Moderators

Με πιο απλα λογιο τοτε.

Η διανομη σου δινει τη δυνατοτητα να βαλεις με απλο τροπο τα virtualbox guest additions, γιατι αυτο σε ενδιαφερει απο ολο το virtualbox, αλλα για μια συγκεκριμενη εκδοση του.

Και αυτη τη συγκεκριμενη εκδοση του τη βαζεις στα windows, εφοσον σου δινεται η επιλογη για το τι θα εγκαταστησεις.

Περιμενε. Η διαδικασια ειναι ανοιγεις VM-> Κανεις εγκατασταση το ΛΣ (στην περιπτωση Kali)-> Κανεις εγκατασταση τα guest addition στο ΛΣ (kali). Εγω στο τελευταιο βημα ειχα προβλημα

Καταρχη, εχω κανει ενα λαθος. Εκει που λεω "5.12" ειναι κανονικα "5.1.12".

Πριν κανεις ομως αυτο που λες, εχεις ηδη παει στο virtualbox.org και εχεις κατεβασει την εκδοση του virtualbox που θες και την εχεις κανει εγκατασταση στα windows, σωστα? Και εχεις την επιλογη απ 'οτι βλεπω να κατεβασεις παλιοτερη εκδοση του, πχ την 5.0.x. Απο εκει λοιπον κατεβαζεις την 5.1.12.

https://www.virtualbox.org/wiki/Download_Old_Builds

Μετα κανεις ολο αυτο που λες και οταν ερθει η ωρα να βαλεις τα virtualbox guest additions στο kali δινεις ενα απλο

apt-get install virtualbox-guest-dkms
και τα υπολοιπα τα κανει μονο του και θα συνεχισει να τα κανει μονο του σε οποια ενημερωση (του πυρηνα κυριως) χρειαστει.

Ασχετο με το παραπανω, αλλα εισαι με virtualbox 5.0.2?

• Moderators

Νομίζω έχω την τελευταία, θα δω μετα και θα σου πω. Εμένα το πρόβλημα μου ήταν ότι ενώ τα έκανα όλα σωστά, αν και με διάφορετικο τρόπο, πετούσε ερρορ και ήταν θέμα του Λίνουξ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...