Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια απορία σχετικά με τη συχνότητα της μνήμης με G4560 και δύο συγκεκριμένα motherboards.

Αρχικά σκεφτόμουν να πάω σε μητρική ASRock B150M-HDS λόγω καλύτερου chipset αλλά μετά παρατήρησα ότι τα H110 μοντέλα της ASUS αναφέρουν ότι υποστηρίζουν μνήμες 2400MHz αν βάλεις κάποιο 7th Gen CPU (όπως και ο G4560).

Συγκεκριμένα είδα αυτό το μοντέλο: https://www.asus.com/Motherboards/H110M-K/specifications/

Μετά κοίταξα και το B150M-HDS της ASRock: http://www.asrock.com/mb/Intel/B150M-HDS/?cat=Specifications

Η ASRock δεν αναφέρει κάτι παρόμοιο για 2400MHz, δηλαδή αν βάλω μνήμες 2400 θα κάνουν downclock σε 2133MHz; Αν είναι έτσι καλύτερα να πάω στο H110 της ASUS, το ξέρω ότι το B150 είναι καλύτερο αλλά θα προτιμούσα να λειτουργεί με μνήμες 2400Mhz...

Εσείς τι πιστεύετε, μήπως θα λειτουργήσει και η ASRock στα 2400 απλά δεν έχουν ανανεώσει το site τους? Γιατί δεν μου φαίνεται λογικό να το κάνει αυτό μόνο η ASUS στο H110.

Δημοσ.

μπα, δεν μπορείς να υποθέσεις ότι είναι από λάθος, για την ακρίβεια στα πιο οικονομικά chipset υπάρχουν μητρικές που αναφέρουν ρητά ότι δεν υποστηρίζουν ταχύτητες μνήμης άνω των 2133Mhz ακόμη και με XMP (που μοιάζει σαν τυπογραφικό αφού τι νόημα έχει να υποστηρίζεις XMP χωρίς να υποστηρίζεις ψηλότερες ταχύτητες αλλά σου λέει βάλανε το XMP για να χεις έτοιμες ρυθμίσεις για τους χρονισμούς στα 2133Mhz...)

τέλος πάντων, το νόημα είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα, καλύτερα να στείλεις email στην εταιρεία

αλλά γιατί κοιτάς για μητρικές προηγούμενης γεννιάς; δεν χρειάζονται bios update για να παίξει ο επεξεργαστής που θες;

γιατί αν χρειάζονται bios update τότε θα πρέπει να χεις κι ένα επεξεργαστή παλιότερης γεννιάς προκειμένου να κάνεις boot, να πάρεις το update και μετά να βάλεις τον νέο επεξεργαστή ο οποίος θα παίζει μετά το update... δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό, έλεγξε το

Δημοσ.

Δηλαδή προτείνεις να στείλω e-mail στην asrock; Αυτό που αναφέρει η asus στο παραπάνω H110 μοντέλο της σημαίνει ότι αν βάλω 2400Mhz μνήμη θα τρέξει κανονικά σε αυτή την συχνότητα με οποιοδήποτε kaby lake cpu σωστά;

Αυτό με το bios update που λες το γνωρίζω για αυτό και θα πάρω το σετάκι από e-shop ώστε θα μου κάνουν το update αυτοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α ωραία, δεν ήξερα ότι το κάνουν αυτό, τότε καλά κάνεις αφού ψάχνεις για φθηνότερη μητρική

ναι άμα σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η asrock, ρώτα τους μήπως και έχουν κάνει λάθος (μάλλον όχι αλλά δεν χάνεις και τίποτα)

ναι, στην asus με kaby lake θα μπορείς να τρέχεις τις μνήμες στα 2400Mhz απλά από τη στιγμή που οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των μνημών είναι 2133Mhz, υποθέτω πως πάλι θα πρέπει να πας bios και να βάλεις XMP (xmp : enabled)

edit: ή μάλλον καλύτερα να το κάνεις χειροκίνητα σε περίπτωση που δεν έχουν βγει XMP ξεχωριστά για τους kaby

σε κάθε περίπτωση έλεγξε ότι οι μνήμες που θα πάρεις συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δοκιμασμένων μνημών για τη μητρική που θες να πάρεις, θα το βρεις στις σελίδες των μητρικών που έγραψες πιο πάνω

Επεξ/σία από grab
  • Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται ότι με το BIOS update υποστηρίζουν και 2400 τα Η110, Β150 (και Η170) και μόνον για τους 7ης γενιάς επεξεργαστές. Παράδειγμα αναφέρεται εδώ, δύο, ένας με Gigabyte B150 και ο άλλος με H110 "τρέχουν" @2400MHz, ενώ τα επίσημα site των μητρικών αναφέρουν μέχρι 2133MHz.

Βέβαια, αλλού διάβασα ότι λόγω περιορισμών των Η110, Β150 chipsets δεν θα τρέχουν οι Kaby στα 2400, αν και το παραπάνω αναφέρει άλλα.

Όμως, γιατί τόση κάψα για την ταχύτητα της μνήμης? Αισθητή/εμφανής διαφορά δεν υπάρχει, μάλλον ανύπαρκτη θα είναι.

Εγώ θα πήγαινα στην ASRock ανάμεσα σ' αυτές τις 2.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Έστειλα χθες e-mail στην ASRock και μου απάντησαν σήμερα το εξής:

Dear XXX,

Thank you for inquiry.
Intel platform memory controller is built in CPU.
The Skylake CPU supports DDR4-2133 and the KabyLake is DDR4-2400.
If your memory support DDR-2400 and use the Kabylake CPU, the system will support the DDR4-2400.
Thank you!

Warmest Regards
ASRock TSD

Άρα λογικά συμβαίνει αυτό που είπε ο cpttony παραπάνω, όλα τα boards με H110, B150, H170 υποστηρίζουν DDR4-2400 αρκεί να μπει Kaby Lake CPU.

Δεν υπάρχει λόγος να πάω στην ASUS τότε, χτυπάω την Asrock B150M-HDS ;) 
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημερα,

Αν μπει κιτ των 2x4Gb (8) 3200Μhz, μιας και εχω ενα της G.Skill θα υπαρχει προβλημα?

Λογικα θα αφηνει να τρεξει στα 2400 max με ακομα χαμηλοτερα timing η αν του δινει η μητρικη το XMP θα το κανει overclock με 1.35 volt?

To ρωταω γιατι στον 6700Κ  στα specs λεει οτι support 1866/2133Mhz DDR4 αλλα και 3200 να του βαλεις το παιζει, αρκει οπως ειπα να δωσεις ρευμα 1.35

To motherboard ειναι Ζ270.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...