Προς το περιεχόμενο

αποριες για overclock σε fx 6300

karkann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα! Εχω φτιαξει εδω και σχεδον 2 μηνες ενα συστημα με τα παρακατω χαρακτηριστικα:

cpu: fx 6300 stock

cpu cooler: coolermaster hyper 212 evo

mb: msi 970 gaming

ram: 2x4gb vengeance red 1600mhz cl9

gpu: gtx 960 4gb g1 gaming 

hdd: 1tb toshiba 7200rpm 32 mb cache sata 3

psu: thermaltake smart se 530w semi modular

Το ερωτημα ειναι ποσο overclock μπορω να κανω πανω  στη cpu με αυτο το τροφοδοτικο;Επισης αν γινεται θα ηταν καλο να με βοηθησει καποιος με το overclock με τις διαφορες ρυθμισεις γιατι παρολο που το ψαχνω μερες το θεμα (voltages,προσθετες ρυθμισεις energy saving της amd),δεν εχω εμπειρια σε overclock και φοβαμαι μη καψω καμια cpu η motherboard.Τελος το overclock το χρειαζομαι διοτι η cpu μου κανει bottleneck την 960 με αποτελεσμα να μη χρησιμοποιειται οσο χρειαζεται σε πολλα παιχνιδια και εχω frame drops.

Ευχαριστω προκαταβολικα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως καταλαβες οτι εχεις μπουκαλη ;;;εχεισ 100% χρηση cpu και 70 60% της καρτας;;;η κατι τετοιο;

δεν ειναι κανα γομαρη η 960 να εχεις θεμα με τον 6300

• Like 1

πως καταλαβες οτι εχεις μπουκαλη ;;;εχεισ 100% χρηση cpu και 70 60% της καρτας;;;η κατι τετοιο;

δεν ειναι κανα γομαρη η 960 να εχεις θεμα με τον 6300

Οταν επαιζα παιχνιδια οπως πχ fallout 4,witcher 3 παρολο που δεν ειναι τοσο cpu intensive ειχα ξερω γω 70-80% cpu usage και 70-98% gpu usage.Ειχα τρελα frame drops και γενικα χαμηλη αποδοση σε σχεση με αλλους με το παρομοιο συστημα.Επειδη εψαξα αν κανει throttle ο επεξεργαστης,η η καρτα και διαπιστωσα οτι δεν κανει,ελεγξα επισης για ιους-malware και δεν υπαρχουν δε μου πηγε πουθενα αλλου το μυαλο.Επισης οταν εμπαινα για την φαση κανα game lol το gpu usage δε ξεπερασε ποτε το 33% και ειχα πολυ χαμηλα fps απο 85-160 που δεν ειναι λογικο.

για να εχεισ μπουκαλη θα πρεπει ο cpu να ειναι στο 100% και η καρτα να αραζει.οποτε δεν εχεισ κατι τετοιο οταν εισαι στην καρτα 70-98% και cpu 80% κατι αλλο ειναι ...δες θερμοκρασιες μην κανει κανα θρολ λογο ανςβασεμνης θερμοκρασιας στα vrm.msi ειναι αυτη ;)

για να εχεισ μπουκαλη θα πρεπει ο cpu να ειναι στο 100% και η καρτα να αραζει.οποτε δεν εχεισ κατι τετοιο οταν εισαι στην καρτα 70-98% και cpu 80% κατι αλλο ειναι ...δες θερμοκρασιες μην κανει κανα θρολ λογο ανςβασεμνης θερμοκρασιας στα vrm.msi ειναι αυτη ;)

Κομπλε θα το το κοιταξω αν και χλωμο το βλεπω...Σε ευχαριστω για τις απαντησεις;)

Κατι τελευταιο πως μπορω να δω vrm temps απο προγραμμα;

έχω φτιάξει αντίστοιχο θέμα για τον 6300 το πρόβλημα είναι οτι η μητρική που έχεις είναι για μπάτσες στο σύστημα τροφοδοσίας του επεξεργαστή

http://www.insomnia.gr/topic/534185-fx-6300-overclock-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1/

προσωπικά δεν θα ρίσκαρα σε αυτη τη μητρική κάτι.

έχω φτιάξει αντίστοιχο θέμα για τον 6300 το πρόβλημα είναι οτι η μητρική που έχεις είναι για μπάτσες στο σύστημα τροφοδοσίας του επεξεργαστή

http://www.insomnia.gr/topic/534185-fx-6300-overclock-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1/

προσωπικά δεν θα ρίσκαρα σε αυτη τη μητρική κάτι

Επειδη μου απαντησε και ενας πριν και μου ειπε οτι παιζει να φταιει η θερμοκρασια vrm λογω κακων heatsink απο την πλευρα της msi θα το σκεφτω πολυ για να κανω overclock.Παντως ευχαριστω πολυ για την απαντηση και θα το εχω στο νου μου αν θελησω μελλοντικα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...