Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Εχω φτιαξει εδω και σχεδον 2 μηνες ενα συστημα με τα παρακατω χαρακτηριστικα:

cpu: fx 6300 stock

cpu cooler: coolermaster hyper 212 evo

mb: msi 970 gaming

ram: 2x4gb vengeance red 1600mhz cl9

gpu: gtx 960 4gb g1 gaming 

hdd: 1tb toshiba 7200rpm 32 mb cache sata 3

psu: thermaltake smart se 530w semi modular

Το ερωτημα ειναι ποσο overclock μπορω να κανω πανω  στη cpu με αυτο το τροφοδοτικο;Επισης αν γινεται θα ηταν καλο να με βοηθησει καποιος με το overclock με τις διαφορες ρυθμισεις γιατι παρολο που το ψαχνω μερες το θεμα (voltages,προσθετες ρυθμισεις energy saving της amd),δεν εχω εμπειρια σε overclock και φοβαμαι μη καψω καμια cpu η motherboard.Τελος το overclock το χρειαζομαι διοτι η cpu μου κανει bottleneck την 960 με αποτελεσμα να μη χρησιμοποιειται οσο χρειαζεται σε πολλα παιχνιδια και εχω frame drops.

Ευχαριστω προκαταβολικα!!

Δημοσ.

Καινουργιο το εφτιαξες ολο απο την αρχη

Συγνωμη για τη καθυστερηση μολις γυρισα.Ναι μονος το εκτισα κομματι-κομματι!

Δημοσ.

Κανόνας πρώτος. Με μητρική 970 βάζεις μέχρι 1.38 ρεύμα ~στην καλύτερη 1.39~ κι όσο ανέβει η συχνότητα. Μπορεί να πάει 4.2, μπορεί και 4.6-4.7 .  Για παραπάνω (ρεύμα), αφενός δε σε παίρνει λόγω ψύξης αφετέρου η μητρική ενδεχομένως να σου παρουσιάσει προβλήματα.

Κανόνας δεύτερος, ανάγνωση εδώ :

http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

Έχουν υπεραναλυθεί τα ζητήματά σου σε βαθμό "πιάνω απ'το χεράκι και κάνω αυτά" ,

Για το θέμα της τροφοδοσίας, λογικά δε θα έχεις θέματα.

Eπίσης, η 960 δεν είναι κανένα τρομερό θεριό που την φρενάρει ο fx6300. Ta frame drops μπορεί αν οφείλονται οπουδήποτε. Ωστόσο, το oc se παραπάνω συχνότητα θα βοηθήσει λίγο σε επιδόσεις.

Δημοσ.

Κανόνας πρώτος. Με μητρική 970 βάζεις μέχρι 1.38 ρεύμα ~στην καλύτερη 1.39~ κι όσο ανέβει η συχνότητα. Μπορεί να πάει 4.2, μπορεί και 4.6-4.7 .  Για παραπάνω (ρεύμα), αφενός δε σε παίρνει λόγω ψύξης αφετέρου η μητρική ενδεχομένως να σου παρουσιάσει προβλήματα.

Κανόνας δεύτερος, ανάγνωση εδώ :

http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

Έχουν υπεραναλυθεί τα ζητήματά σου σε βαθμό "πιάνω απ'το χεράκι και κάνω αυτά" ,

Για το θέμα της τροφοδοσίας, λογικά δε θα έχεις θέματα.

Eπίσης, η 960 δεν είναι κανένα τρομερό θεριό που την φρενάρει ο fx6300. Ta frame drops μπορεί αν οφείλονται οπουδήποτε. Ωστόσο, το oc se παραπάνω συχνότητα θα βοηθήσει λίγο σε επιδόσεις.

Το nb volt εχει καποιο safe οριο?Για να ξερω μη κανω και καμια μαλακια ;P. Πριν λιγο ανεβασα το multipiler στα 19(3,8 ghz) με ολα στο auto και κλειστα turbo,c6 state,cool and quiet και ητανε stable.Μολις ομως πηγα να τον παω στα 4 ghz εβγαζε errors το prime 95 σε small ftt στα 5-10 λεπτα ετσι ανεβασα στα 1.3+ το vcore αλλα και παλι δε ητανε stable.Ειμαι τελειος ασχετος σε θεματα overclock οποτε αν μπορουσες να μου στειλεις καποιο guide για κασταναδες ξερωγω θα ητανε οτι πρεπει :)

Δημοσ.

μηδαμινο μπουκαλι με την 960 δεν βλεπω να κερδιζεις κατι και 4500 να τον πας,παρα μονο σε μετροπρογραμματα

Καλη ψυξη θελει κυριως για να ανεβει και αρκετη ταση στο cpu

Δημοσ.

μηδαμινο μπουκαλι με την 960 δεν βλεπω να κερδιζεις κατι και 4500 να τον πας,παρα μονο σε μετροπρογραμματα

Καλη ψυξη θελει κυριως για να ανεβει και αρκετη ταση στο cpu

Ενταξει τοτε αφου δεν εχω drops απο bottleneck θα ψαξω αλλη αιτια γιατι εχω χαμηλη αποδοση ακομα και σε low παιχνιδια οπως το lol πχ εχω το πολυ 30% gpu usage και ακομα και με vsync εχω drops στα 50.Σε ευχαριστω πολυ παντως!

Δημοσ.

Tα drops μπορει να  οφειλονται ακομη και στο auto που εχεις στο vcore κι επειδη ειναι λιγο επικινδυνο ~το χυμα-auto~ καλύτερα να ορισεις εσυ το voltage μέχρι το όριο που έθεσα παραπάνω (και φυσικά χαμηλότερα αν χρειαστεί).

Το nb voltage μην το πειράζεις. Λογικά από μόνο του είναι στα 1.2, δεν ειμαι σίγουρος. Aστο εκεί που είναι κι ακολούθησε αυτα που γράφονται στο thread που έδωσα. Eπί της ουσίας εσύ θα αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις στο βιος, το vcore & multiplier μέχρι να βρεις μια ισορροπία μεταξύ stability και ικανοποιητικών θερμοκρασιών. Για περισσότερες απορίες να ποσταρεις εκει.

Εικάζω θα καταλήξεις κάπου ανάμεσα στα 4.2 με 4.4 αλλά όπως και να έχει, θα χρειαστεί χρόνο-υπομονή απ'τη μεριά σου και πολλές δοκιμές.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου, επειδή τυγχάνει να έχω τη συγκεκριμένη μητρική και έχουν περάσει κάμποσες am3+ από τα χέρια μου (όλες ζωντανές ακόμα ) δεν έχει τόσο ανάγκη, μπορεί να τροφοδοτήσει άνετα και σε πιο ψηλά volt μιας και έχει 8 πραγματικές φάσεις στα Vrm, απλά καλό θα είναι από ένα σημείο και πάνω να βάλεις ένα φανάκι πάνω από τη ψήκτρα των Vrm για να τα ψύχει.

Αυτή τη στιγμή έχω έναν πάνω ένα fx-6100 στα 4,6 ghz με 1,45 volt τα οποία η μητρική τα χει άνετα.

Την έχω δοκιμάσει και στα 1,55 Volt για benchmark στα 5ghz και δεν είχε ανάγκη απλά λόγω έλλειψης Load line calibration που κρατάει σταθερό το voltage συνέχεια δεν είναι απόλυτα σταθερός ο Cpu σε τόσο ψηλές συχνότητες.

Αλλά μέχρι στα 1,45 volt παίζεις πολύ άνετα. Μη το φοβάσαι δώσε Volt και ανέβασε τον πχ στα 4.5 ghz που πάει άνετα. Δε σου συνιστώ παραπάνω με τη ψήκτρα που έχεις, και δεν αξίζει κιόλας. Εννοείται δοκιμάζεις να είσαι stable σε μια συχνότητα με τα λιγότερα δυνατά Volt. Για τα 4,5 Ghz θα χρειαστείς ενδεικτικά από 1,38 Volt έως 1,44-5 ανάλογα πόσο καλό τσίπάκι έχεις. 

Επίσης καλό θα ήταν να απενεργοποιήσεις το spread spectrum, to turbo core, c1,c6 διότι μάλλον αυτά σου κάνουν ta drops μιας και κατεβάζουν το cpu στα 1,4 ghz για λίγο. Καλό είναι να βάλεις fixed συχνότητα για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο και ναι το πισι πιο snappy.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου, επειδή τυγχάνει να έχω τη συγκεκριμένη μητρική και έχουν περάσει κάμποσες am3+ από τα χέρια μου (όλες ζωντανές ακόμα ) δεν έχει τόσο ανάγκη, μπορεί να τροφοδοτήσει άνετα και σε πιο ψηλά volt μιας και έχει 8 πραγματικές φάσεις στα Vrm, απλά καλό θα είναι από ένα σημείο και πάνω να βάλεις ένα φανάκι πάνω από τη ψήκτρα των Vrm για να τα ψύχει.

Αυτή τη στιγμή έχω έναν πάνω ένα fx-6100 στα 4,6 ghz με 1,45 volt τα οποία η μητρική τα χει άνετα.

Την έχω δοκιμάσει και στα 1,55 Volt για benchmark στα 5ghz και δεν είχε ανάγκη απλά λόγω έλλειψης Load line calibration που κρατάει σταθερό το voltage συνέχεια δεν είναι απόλυτα σταθερός ο Cpu σε τόσο ψηλές συχνότητες.

Αλλά μέχρι στα 1,45 volt παίζεις πολύ άνετα. Μη το φοβάσαι δώσε Volt και ανέβασε τον πχ στα 4.5 ghz που πάει άνετα. Δε σου συνιστώ παραπάνω με τη ψήκτρα που έχεις, και δεν αξίζει κιόλας. Εννοείται δοκιμάζεις να είσαι stable σε μια συχνότητα με τα λιγότερα δυνατά Volt. Για τα 4,5 Ghz θα χρειαστείς ενδεικτικά από 1,38 Volt έως 1,44-5 ανάλογα πόσο καλό τσίπάκι έχεις. 

Επίσης καλό θα ήταν να απενεργοποιήσεις το spread spectrum, to turbo core, c1,c6 διότι μάλλον αυτά σου κάνουν ta drops μιας και κατεβάζουν το cpu στα 1,4 ghz για λίγο. Καλό είναι να βάλεις fixed συχνότητα για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο και ναι το πισι πιο snappy.

Εγω θελω να τον φτασω μεχρι 4.3 ισα ισα να ανεβουν λιγο τα fps.Αν τον παω πχ στα 1,40-42 vcore θα πρεπει να πειραξω και nb voltage η το αφηνω στο auto?Την αλλη φορα τον πηγα 4,2 με 1.38 vcore και ανεβασα ισα ισα το nb voltage μιας και μου πεταγε error το prime 95 σε small ftts στα 20-30 λεπτα.Ανεβασα αλλο λιγο το vcore και παλι τα ιδια.Πραγματικα δε ξερω τι πρεπει να κανω ακριβως οποτε το αφηνω οπως ειναι να μη χρειαζεται να κλαψω καμια μητρικη ;P

Δημοσ.

Ότι ακριβώς σου είπε ο GusGiv.
1,45 είναι πολύ καλά και μπορείς να το πας στα 4.4 με 4,6 ΑΦΟΒΑ.Αυτές οι μητρικές έχουν ασφάλεια σε θέματα over voltage-overclock,δεν παθαίνουν εται εύκολα.Για παράδειγμα αν το πας στα 1,55 και στα 5 κατευθείαν το πολύ πολύ θα προσπαθήσει να κάνει εκκίνηση 2 ή 3 φορές ανάλογα πόσες αποτυχημένες προσπάθειες το έχεις να κάνει στις ρυθμίσεις (θα το βρεις αν το ψάξεις,εγώ συνιστώ στο 3 προσπάθειες εκκίνησης ).Θα ακούσεις μερικά μπιπ και δεν θα ξεκινάει,μετα την σβήνεις απο το τροφοδοτικό πατάς το power button κρατημένο για σχεδόν 10 δεύτερα και μετα τον ξεκινάς κανονικά.Τα είπα αυτά για να μην σου τύχει και πάθεις κανένα εγκεφαλικό.Εν πάσει περιπτώσει λόγο ψύξης σου συνιστώ (λόγο ψύξης) να το πας μέχρι 4,3 με 1,43 v .
Θα είσαι αρκετά καλά αλλα προσωπικά θα έβαζα το CPU fan στο τέρμα γιατί θα δεις θερμοκρασίες περίπου στους 70 στο gaming.Τα υπόλοιπα στα είπε ο GusGiv περί ρυθμίσεων.Σε ποιο παιχνίδι τα τρώει το σύστημα σου;
Αν απαντήσεις και θες κάτι να ρωτήσεις κάνε τον κόπο και στείλε μου μονο το link της συζήτησης σε π.μ γιατί το κεφάλι μου είναι χωριάτικη σαλάτα λόγο δουλειάς και δεν θα θυμηθώ να δω την συζήτηση :)

Δημοσ.

Ρε την παλευετε με αυτά που προτείνετε;

Στα τέτοια σας βέβαια γτ δεν είναι δική σας η μητρική. Τα volts που αναφέρετε είναι ΠΟΛΛΑ ακόμη και για υψηλότερων κατηγοριών mobos. Έπειτα, η ψύξη και η έλλειψη LLC δε θα του δώσει υψηλό oc όπως και να έχει eκτος κι αν είχε πολύ καλό τσιπ ελέω χαμηλών volts. Πρακτικά με 1.45 και 212 ΔΕ μπορεί, πως να το κάνουμε; Αν έχετε άγνοια γτ ποστάρετε;

Η MSI έχει ιστορία με σκασμένους πυκνωτές και γενικώς κακή φήμη στις AM3+ επειδή εμφανίζονται άτομα που λένε τα παραπάνω "δώσε κι άλλο στη μητρική" παρά το γεγονός πως οι προδιαγραφές τους (στο σύνολο των προιοντων της) δεν είναι τέτοιες. To ότι σε περίπτωση προβληματος θα εξαφανιστούν όλοι οι εμπειρογνωμονες ως δια μαγείας είναι επίσης δεδομένο.

karkann επαναλαμβάνω, διάβασε το thread του oc που έβαλα παραπάνω. Οτιδήποτε sobaro είχε να ειπωθεί για FX oc , υπάρχει εκεί. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες του καθένα  Πολλοί που έχουμε γράψει εκεί ,παρουσιάσαμε και αποτελέσματα του oc τόσο σε fotos ~για ρυθμίσεις~ όσο και στο thread του benchmarking για πρακτική δοκιμή του.

Δημοσ.

Ρε την παλευετε με αυτά που προτείνετε;

Στα τέτοια σας βέβαια γτ δεν είναι δική σας η μητρική. Τα volts που αναφέρετε είναι ΠΟΛΛΑ ακόμη και για υψηλότερων κατηγοριών mobos. Έπειτα, η ψύξη και η έλλειψη LLC δε θα του δώσει υψηλό oc όπως και να έχει eκτος κι αν είχε πολύ καλό τσιπ ελέω χαμηλών volts. Πρακτικά με 1.45 και 212 ΔΕ μπορεί, πως να το κάνουμε; Αν έχετε άγνοια γτ ποστάρετε;

Η MSI έχει ιστορία με σκασμένους πυκνωτές και γενικώς κακή φήμη στις AM3+ επειδή εμφανίζονται άτομα που λένε τα παραπάνω "δώσε κι άλλο στη μητρική" παρά το γεγονός πως οι προδιαγραφές τους (στο σύνολο των προιοντων της) δεν είναι τέτοιες. To ότι σε περίπτωση προβληματος θα εξαφανιστούν όλοι οι εμπειρογνωμονες ως δια μαγείας είναι επίσης δεδομένο.

karkann επαναλαμβάνω, διάβασε το thread του oc που έβαλα παραπάνω. Οτιδήποτε sobaro είχε να ειπωθεί για FX oc , υπάρχει εκεί. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες του καθένα  Πολλοί που έχουμε γράψει εκεί ,παρουσιάσαμε και αποτελέσματα του oc τόσο σε fotos ~για ρυθμίσεις~ όσο και στο thread του benchmarking για πρακτική δοκιμή του.

Μπηκα και διαβασα και γενικα ψαχτηκα στο θεμα.Επειδη οπως προειπες δεν υποστηριζει LLC ακομα και σε 4.2-4,3 το OC δεν ειναι σταθερο γιατι πειναει πολυ για voltage και αν ανεβασω μετα οι θερμοκρασεις ανεβαινουν σε υπερβολικο βαθμο.Επισης επειδη εχουν θεμα τα vrm/mosfets εχουν ανεβασει τρελες θερμοκρασιες και μου κανει σε load throttle τον επεξεργαστη ακομα και σε stock ταχυτητες χωρις turbo mode.Οποτε απο δευτερα θα παω να  modαρω 2 40αρια ανεμιστηρακια επειδη δε χωρανε μεγαλυτερα,να βαρανε διπλα απο τη cpu και ενα 80-92αρι να βαραει το northbridge 

Μαγκες κιολας χιλια συγνωμη για τις καθυστερημενες απαντησεις απλα ειμαι πολυ λιγες ωρες αυτες τις μερες στο σπιτι,με το που καθομαι στο pc μπαινω και βλεπω τι εχετε γραψει.

Ότι ακριβώς σου είπε ο GusGiv.

1,45 είναι πολύ καλά και μπορείς να το πας στα 4.4 με 4,6 ΑΦΟΒΑ.Αυτές οι μητρικές έχουν ασφάλεια σε θέματα over voltage-overclock,δεν παθαίνουν εται εύκολα.Για παράδειγμα αν το πας στα 1,55 και στα 5 κατευθείαν το πολύ πολύ θα προσπαθήσει να κάνει εκκίνηση 2 ή 3 φορές ανάλογα πόσες αποτυχημένες προσπάθειες το έχεις να κάνει στις ρυθμίσεις (θα το βρεις αν το ψάξεις,εγώ συνιστώ στο 3 προσπάθειες εκκίνησης ).Θα ακούσεις μερικά μπιπ και δεν θα ξεκινάει,μετα την σβήνεις απο το τροφοδοτικό πατάς το power button κρατημένο για σχεδόν 10 δεύτερα και μετα τον ξεκινάς κανονικά.Τα είπα αυτά για να μην σου τύχει και πάθεις κανένα εγκεφαλικό.Εν πάσει περιπτώσει λόγο ψύξης σου συνιστώ (λόγο ψύξης) να το πας μέχρι 4,3 με 1,43 v .

Θα είσαι αρκετά καλά αλλα προσωπικά θα έβαζα το CPU fan στο τέρμα γιατί θα δεις θερμοκρασίες περίπου στους 70 στο gaming.Τα υπόλοιπα στα είπε ο GusGiv περί ρυθμίσεων.Σε ποιο παιχνίδι τα τρώει το σύστημα σου;

Αν απαντήσεις και θες κάτι να ρωτήσεις κάνε τον κόπο και στείλε μου μονο το link της συζήτησης σε π.μ γιατί το κεφάλι μου είναι χωριάτικη σαλάτα λόγο δουλειάς και δεν θα θθώ να δω την συζήτηση :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...