x_vagos_x Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Χρησιμοποιώ ήδη το σύστημα της υπογραφής μου χωρίς κολλήματα και ίσως είναι και overkill για τη χρήση που του κάνω. Θα στήσω ένα μικρότερο σύστημα σε δεύτερο δωμάτιο, με: Asrock DeskMini 110 και 8gb RAM (και κάποιον SSD, όπως επίσης και 1080p με την ενσωματωμένη GPU). Ποιον επεξεργαστή να προτιμήσω; i3 7xxx ή κάποιον Pentium G; Δεν παίζω games, αλλά έχω πολλά ανοιχτά tabs κάποιες φορές και θέλω να κάνω switch χωρίς (πολλά) κολλήματα. Δεν με ενδιαφέρει να είναι μόνιμα φορτωμένες οι σελίδες (που είναι και θέμα RAM), όσο το να μην έχω bottleneck λόγω επεξεργαστή.
DexterWhite Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 G4560 ξεκαθαρα. Αν δεν πας στις καινουργιες mb ομως, θα θες αναβαθμιση στο BIOS 4
x_vagos_x Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Το κουτάκι που λέω παραπάνω είναι barebone με H110 chipset. Λογικά θα είναι οκ με την κατάλληλη αναβάθμιση.
DexterWhite Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Το κουτάκι που λέω παραπάνω είναι barebone με H110 chipset. Λογικά θα είναι οκ με την κατάλληλη αναβάθμιση. ναι απλα για να διαβασει τον 4560, θα πρεπει να κουμπωσεις εναν παλιοτερο πρωτα για να κανεις το update. 1
x_vagos_x Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 OK αυτο δεν θα ειναι προβλημα. Εχει ενας γνωστος μου. Ευχαριστώωω.
VasKag Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Γραφει οτι παιρνει SO-DIMM μνημες. Δηλαδη μνημες λαπτοπ?
x_vagos_x Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Γιεπ. Με ενδιαφέρει το θέμα του χώρου. Γι' αυτό το επέλεξα το συγκεκριμένο. Έχεις να προτείνεις κάποιον άλλο συνδιασμό mobo-case-psu? Δεν ξέρω με ενσωματωμένα Psu κάποια μικρά κουτάκια τι ψάρια πιάνουν.
VasKag Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δεν το ειπα για κακο. Απλα το ειδα και ειπα να το επισημανω.
x_vagos_x Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Σόρρυ φίλε μου, ημουν λιγο αποτομος Εννοούσα ειλικρινά αν έχεις κάτι διαφορετικό να προτείνεις σαν συνδυασμό, γιατί κι εμένα μου ξένισε λίγο που παίρνει sodimm. Το είχα δει
arrows Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Ποιο πάνω είναι ένα screenshot ενός ταπεινού g 1820 των 40€ με 4gb ram και win10, όπου αν το δείς έχω 30tabs στον chrome, τηλεόραση να παίζει στο totalmedia αναπαραγωγή 4Κ video στο bsp (δες την ανάλυση), επίσης να τρέχουν στο background defender aida 64 me osd, za firewall, msi ab, και όλα αυτά ταυτόχρονα με το cpu usage στο 70% περίπου, εαν έβαζες 8gb ram θα ήταν ακόμη καλύτερο. Με αυτό σου δείχνω οτι για απλή χρήση (εκτός gaming o 1820 είναι αργός ακόμη και για την gtx 280 7ετών κάρτα και video rendering) είναι απίθανος και οτιδήποτε θα σε καλύψει, γι αυτό και βάζω τα γέλια και ειρωνεύομαι όταν σε κάποιους δεν τους φτάνει 2πύρηνος για απλή χρήση νετ ταινίες κλπ, και φταίει η κακιά ιντελ που τολμά και πωλεί ακόμα 2 πύρηνους, αλλά η ανοησία και η ασχετοσύνη περισσεύει πολλές φορες 7
efo355 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Ποιο πάνω είναι ένα screenshot ενός ταπεινού g 1820 των 40€ με 4gb ram και win10, όπου αν το δείς έχω 30tabs στον chrome, τηλεόραση να παίζει στο totalmedia αναπαραγωγή 4Κ video στο bsp (δες την ανάλυση), επίσης να τρέχουν στο background defender aida 64 me osd, za firewall, msi ab, και όλα αυτά ταυτόχρονα με το cpu usage στο 70% περίπου, εαν έβαζες 8gb ram θα ήταν ακόμη καλύτερο. Με αυτό σου δείχνω οτι για απλή χρήση (εκτός gaming o 1820 είναι αργός ακόμη και για την gtx 280 7ετών κάρτα και video rendering) είναι απίθανος και οτιδήποτε θα σε καλύψει, γι αυτό και βάζω τα γέλια και ειρωνεύομαι όταν σε κάποιους δεν τους φτάνει 2πύρηνος για απλή χρήση νετ ταινίες κλπ, και φταίει η κακιά ιντελ που τολμά και πωλεί ακόμα 2 πύρηνους, αλλά η ανοησία και η ασχετοσύνη περισσεύει πολλές φορες Όσες φορές έχω προτείνει εδώ στο insomnia σε κόσμο που ζητούσε απλό PC για σερφαρισμα και ταινίες Celeron έχουν πέσει να με φάνε. Τι άσχετος έχω ακούσει ότι είμαι...και τους βλέπεις αυτούς τους σχετικούς να προτείνουν i3... 2
arrows Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Tο πρόβλημα φίλε είναι οτι υπάρχουν πάρα πολλοί ημιμαθείς και αρκετοί ανόητοι που σε συνδυασμό με τον φανατισμό καθώς νομίζουν οτι είναι μέτοχοι της κάθε εταιρίας αναπαράγουν βλακείες, δε θα βγάλεις άκρη ή καλύτερη απόδειξη είναι η φωτογραφία πιο πάνω είναι το lowest end cpu στο 1150 και στην "καθημερινή χρήση" τα πηγαίνει περίφημα δηλαδή τι πιο βαρύ μπορεί να κάνει κάποιος απο αυτό για απλή χρήση γραφείου, εδώ δεν σε ενδιαφέρει ούτε το gaming ούτε το rendering, αλλά στου κουφού την πόρτα. Υ.Γ. Για να δείς την χαζομάρα που δέρνει κάποιους για πλάκα στο benchmark thread είχα ποστάρει τον celeron σε ένα screenshot αποτέλεσμα μαζί με την gtx 980ti, και μάλιστα έγραφα κι' όλας οτι το ποστάρω just for fun, ε απο κάτω παρ όλη την διευκρίνηση άρχισαν τα γνωστά -Τι σύστημα είναι αυτό, bottleneck ασχετοσύνη κλπ, Φυσικά και δεν μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω, κάποιοι το κάνουν απλώς επίτηδες, μάλλον λόγω ελλείψεων που προσπαθούν να καλύψουν μέσα απο ενα pc anyway ξεφεύγω.... 2
countass Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 G3900 σε 1151,8 single ram,εξαιρετικη αποδοση για τα χρηματα του.η κοπελλα μου νομιζει τοσο καιρο οτι εχει τιποτα φοβερο ετσι που παει.
x_vagos_x Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Ε εντάξει, με τον N2840 π.χ. του laptop -που είναι ο μόνος διπύρηνος που έχω δοκιμάσει καμια 2ετία τώρα- και με 4gb RAM δεν πάω πουθενά. Οπότε φοβάμαι γενικά τα budget cpus. Εξ' ου και η απορία μου. Σίγουρα δεν θα είναι i5, αλλά αν έχω έστω και marginally χειρότερη επίδοση από i3 τότε γιατί όχι;
koolisk6 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 τι συζητας ακομα,στα 60 ευρω που παιζει αυτη τη στιγμη ο 4560 ειναι το πιο vfm cpu, ουσιαστικα εχει καταστησει ολους τους αλλους celeron-pentium-i3 του 1151 socket να μην εχουν λογο υπαρξης.... βαλε κ 16 gb ram κ εισαι μπομπα επομενη κατηγορια ειναι i5-i7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα