Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Nikon αποφάσισε να ακυρώσει την κυκλοφορία της σειράς premium ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών compact με την ονομασία DL, σειρά που ήλπιζε ότι θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει στην αγορά τις αντίστοιχες προτάσεις των Sony και Panasonic.

Υποτίθεται ότι η νέα σειρά θα κυκλοφορούσε στην αγορά τον Ιούνιο του 2016, αλλά ξεκίνησαν να διαπιστώνονται καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων σε διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα. Από τότε, οι αντίπαλοι της εταιρείας έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα, όπως την RX100 Mark V και DMC-LX10 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η Nikon να μείνει ακόμα περισσότερο πίσω.

Εξαιτίας των παραπάνω, η Nikon κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές compact της σειράς DL δεν θα απέφεραν τα αναμενόμενα κέρδη, και αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια της κυκλοφορίας τους. Τη σειρά θα αποτελούσαν τρία high-end μοντέλα, με αισθητήρες 1-inch στα 20,8 Megapixels.

Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για την DL18-50mm και τα zoom και superzoom μοντέλα αντίστοιχα DL24-85m και DL24-500 με τα δύο τελευταία να θέλουν να ανταγωνιστούν τις Sony RX100 Mark V/ Panasonic DMC-LX10 και Sony RX10 III αντίστοιχα. Τα νέα ήρθαν σε μία όχι και ιδιαίτερα ήρεμη χρονική περίοδο για την εταιρεία που βρίσκεται σε φάση θεμελιώδους αναδιάρθρωσης.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι οδηγεί εκτός εταιρείας περισσότερους από χίλιους εργαζομένους μέσω εθελούσιας εξόδου, και πως είχε αναπάντεχες απώλειες λόγω προβλημάτων στα εργοστάσια ημιαγωγών που διατηρεί. Συνολικά, οι πωλήσεις της έχουν σημειώσει πτώση 8,2% σε σχέση με πέρυσι. Λογικά, η συγκεκριμένη απώλεια πρέπει να είναι μεγάλο χτύπημα για την εταιρεία, η οποία απουσιάζει από δύο αρκετά σπουδαίες κατηγορίες της αγοράς, από την κατηγορία premium compact και από την mirrorless που γνωρίζει άνθιση. Αυτό σημαίνει ότι στην high-end αγορά, η Nikon παραμένει αποκλειστικά μία εταιρεία DSLR.

Link.png Site: Engadget

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι τόσο θετική εξέλιξη για τους 1000 εργαζόμενους αλλά και για τους καταναλωτές. Αν και βρίσκομαι σε άλλο στρατόπεδο, η Nikon είναι δυνατός αντίπαλος και προσφέρει αρκετά vfm προϊόντα (ακόμα και με κάποιες "πρόσφατες" αυξήσεις).

• Like 1
Δημοσ.

Η dslr δεν πέθανε, η compact όμως βρίσκονται στα πρόθυρα λόγω smartphones.

Αυτό που δεν θα μπορέσουν να κάνουν τα smartphones ποτέ, είναι το ποιοτικό έως άριστο zoom που έχουν οι μηχανές με εναλλακτικούς φακούς. Καθώς επίσης και οι διαστάσεις του σενσορα.

Τα smartphones πλέον έχουν περιορισμένες δυνατότητες με μόνο σύμμαχο το software.Όσο καλή μπορεί να είναι μια ευρυγώνια λήψη με smartphone, τόσο χειρότερο είναι το zoom.

Θεωρώ την κίνηση της Nikon φυσιολογική. Όσο δε για τους 1000 εργαζόμενους που θα απολυθούν δεν ανησυχώ καθόλου, γιατί στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου η ανεργία βρίσκετε περίπου στο 3,5%.

• Like 3
Δημοσ.

Φωτο machine  δεν ειχα παρει ποτε αλλα καποτε τα τηλεκατευθυνομενα αυτοκινητακια της ηταν νο1....

Αυτα ηταν τα NIKKO οχι ΝΙΚΟΝ. Ειχα και εγω απο δαυτα.

Ως κατοχος συστηματος canon ελπιζω να παει καλα η ΝΙΚΟΝ γιατι ειναι αυτη που τραβαει μπροστα τον ανταγωνισμο στις DSLR.

• Like 1
Δημοσ.

καλά ότι υπάρχει σύγκριση DSLR μηχανής με την φωτογραφική των κινητών,απλά και μόνο έχω να πω, ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ κόσμος υπάρχει, για να κάνει αυτή την σύγκριση.

(σίγουρα δηλαδή θα δούμε κάποιον εδώ μέσα να την κάνει σε λίγο)

και όχι κόσμε,το κινητάκι σου που έδωσες 800-1000€ για να το πάρεις δε βγάζει καλύτερες φώτος από μια dslr των 400€..

Οπότε..

Σιγά μη πεθάνει η DSLR,από που;Από την mirrorless?

Η mirrorless κάμερα κοιτάει την DSLR και ζηλεύει! :P

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα ηταν τα NIKKO οχι ΝΙΚΟΝ. Ειχα και εγω απο δαυτα.

Ως κατοχος συστηματος canon ελπιζω να παει καλα η ΝΙΚΟΝ γιατι ειναι αυτη που τραβαει μπροστα τον ανταγωνισμο στις DSLR.

Καλα λες ρε αδελφε! Γι αυτο δεν μου καθοταν καλα το ενα K και θυμομουν 2! Αλλά ειναι αρκετα χρονια απο τοτε! Οκ! Σωστος ο φιλος!

Δημοσ.

καλά ότι υπάρχει σύγκριση DSLR μηχανής με την φωτογραφική των κινητών,απλά και μόνο έχω να πω, ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ κόσμος υπάρχει, για να κάνει αυτή την σύγκριση.

και όχι κόσμε,το κινητάκι σου που έδωσες 800-1000€ για να το πάρεις δε βγάζει καλύτερες φώτος από μια dslr των 400€..

Οπότε..

Εγω ειμαι κατοχος dslr και δεν χρησιμοποιω ποτε κινητο για να φωτογραφιζω. Αλλα παραδεχομαι οτι πλεον τα κινητα των 1000€ σε συγκεκριμενες συνθηκες οπως οταν εχει καλο φως βγαζουν πολυ καλες φωτογραφίες.

Τωρα οσον αφορα τις mirrorless θεωρω ειναι θεμα χρονου να σκοτωσουν οπως λες τις dslr. Ειναι απλα το μελλον. Το μονο που τις κρατα πισω ειναι οι μπαταριες που στο μεγεθος που θελουν να εχουν δεν προσφερουν πολλα κλικ.

• Like 2
Δημοσ.

Οπότε..

Δεν έκανε κανείς τέτοια σύγκριση. Το παιδί έγραφε ότι η compact πεθαίνει λόγω smartphones.

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε..

Δεν έκανε κανείς τέτοια σύγκριση. Το παιδί έγραφε ότι η compact πεθαίνει λόγω smartphones.

Βλέπεις λοιπόν κε xtrmsnpr ότι δεν υπάρχουν άσχετοι εδώ μέσα, αλλά σαφώς υπάρχουν κάποιοι (που θα την κάνουν σε λίγο) οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν την Ελληνική και έχουν πρόβλημα επικοινωνίας. Δηλ. άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν......

Δημοσ.

Και έχει δίκιο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάρει κάποιος μια compact των 60-100-200 ευρώ αφού δεν θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από ένα κινητό με καλή κάμερα. 

Ωστόσο υπάρχουν Compact με καλύτερους αισθητήρες που βγάζουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες αλλά φυσικά είναι και πολύ ακριβότερες, αυτές νομίζω θα επιβιώσουν αφού έχουν το πλεονέκτημα του μικρότερου μεγέθους.

Δημοσ.

Και έχει δίκιο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάρει κάποιος μια compact των 60-100-200 ευρώ αφού δεν θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από ένα κινητό με καλή κάμερα. 

Ωστόσο υπάρχουν Compact με καλύτερους αισθητήρες που βγάζουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες αλλά φυσικά είναι και πολύ ακριβότερες, αυτές νομίζω θα επιβιώσουν αφού έχουν το πλεονέκτημα του μικρότερου μεγέθους.

... και επαναλαμβάνω ότι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο ακριβότερο και τελειότερο smartphone και μιας compact (και φυσικα μιας dslr) είναι το zoom. Με ένα smartphone μπορείς να βγάλεις ΜΟΝΟ ευρυγώνιες καλές φώτο. Δεν μπορείς να ζουμάρεις. Υπάρχουν πολλές, καλές και ακριβές compact που διαθέτουν φακούς zoom, και μόνο αυτό το πλεονέκτημα τις κάνει αναντικατάστατες.

Φαντάσου να πηγαίνεις ταξίδι, να έχεις μόνο smartphone και να βγάζεις μόνο selfie και ευρυγώνιες φωτογραφίες !!! Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε κάποιον που δεν γνωρίζει από φωτογραφία, αλλά την μαγεία του zoom (και των τηλεφακών) δεν μπορεί να την φτάσει το ακριβότερο και τελειότερο smartphone . Τελεία και παύλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...