Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως επειδή τα έπαιξε ήδη μια μπαταρία μου γνήσια, μπήκα να γκουγκλαρω ετσι εγκυκλοπαιδικά. Σε καμποσες κανον 6δ καψανε ως και πλακέτα.

Τι διαολο.

Παντως γνωστοί φωτογράφοι απο 3rd party χρησιμοποιούν Jupio. (ειναι και σχετικα ακριβές για μη γνήσιες)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν το voltage δεν ειναι σταθερο ή τα στοιχεια εσωτερικά δεν ειναι σωστα κατασκευασμένα και βραχυκυκλώσουν ή ότι αλλη κατασκευαστική ατελεια φυσικα μπορει να καψει και πλακέτα. Διαρρόες επισης μπορει να υπαρξουν. Εδω κοτζαμ Samsung με τις μαμα μπαταριες και ειχε τεραστιο προβλημα στα κινητα.

Δεν ειναι ολες οι afternarket επιφοβες. Υπαρχουν αρκετες δοκιμασμενες εκει εξω

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Δεν ειπα καπου οτι όλες έχουν πρόβλημα ή θα καεί η πλακέτα σώνει και καλά.

Αλλα απ'το να δώσω (προσωπικα) 45ε για μια Jupio (+το φορτιστή της) προτιμώ να δώσω 70 για τη γνήσια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΝΑ πω και εγω τον πονο μου.....

εχω διαφορες φωτογραφικες και κανω χρηση εσωτερικου χωρου.

Οι μπαταριες δεν με φτανουν.

Υπαρχει universal τροφοδοτικο ώστε να το βαζω στην πριζα και να δινει ρευμα στις μηχανες μου?..οχι να φορτιζει μπαταριες,  απλα να δινει ζωη....δεν με νοιαζει το κοστος αρκει να εχω ένα τροφοδοτικο που να δινει ζωη στις καμερεσ μου.

Φυσικα να μην υπαρχει κινδυνοσ να καψω κατι. Αν ξερετε βοηθατε

προφανωσ δεν είναι οικονομικα εφικτο να εχω τα ειδικα τροφοδοτικα κάθε καμερας ξεχωριστα (15 καμερες περιπου) ενώ αν εχω πολλαπλεσ μπαταριες και φορτιστες,  θα γινει το ελα να δεις. ΜΟΝΟ εσωτερικος χωρος με ενδιαφερει που υπαρχει προσβαση σε ΔΕΗ

Υπαρχει σταθεροποιητησ τασης με delay καθοτι μενω σε περιοχη με συχνεσ πτωσεις Τασης ρεύματος....

Επεξ/σία από ELTASSOS
Δημοσ.

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να φορτίσω την μπαταρία της κάμερας sony a5000 είτε μέσα στην κάμερα είτε στον αυθεντικό φορτιστή της sony χρησιμοποιώντας ένα xiaomi powerbank 20000 mah που έχω. Είναι ασφαλές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ποια φωτογραφική ενδιαφέρεσαι?

εάν ρωτας εμενα κυριωσ χρησιμοποιω PENTAX k-7 / K10D / K-R και λιγωτερο PENTAX Κ-Χ / Κ100DS / K110D νομιζω 7.4 βολτ η Κ-7 ενώ οι άλλες παιρνουν 4 ΑΑ.

Χρησιμοποιω και κατι Πανασονικ / Ολυμπουσ / Κανον bridge/hi zoom compacts αλλα εκει δεν με νοιαζει τοσο η τροφοδοσια διοτι είναι για βολτα (όταν βγαινω εξω) οποτε με μπαταριες ειτε δικες τους ειτε του εμποριου/περιπτερου  ψιλοβολευομαι.

Βεβαια ένα UNIVERSAL τροφοδοτικο με ρυθμιζομενη ταση εξοδου θα ηταν ιδανικο διοτι τις πασπατευω για ωρες μεσα στο σπιτι.

Επισησ πολύ ενδιαφερουσα η ερωτηση του φιλου παραπανω για PowerBank. Θεωρητικα ξερω για κινητα κλπ αλλα για φωτογραφικες  παιζουν?....δηλ να εχουμε PBANK συνεχως στην πριζα και ταυτόχρονα να τροφοδοτούμε τη μηχανη?

Επεξ/σία από ELTASSOS
Δημοσ.

Τα παντα ξεκινουν απο την δυνατοτητα της ιδιας της μηχανής να λειτουργει με εξωτερική τροφοδοσια. Εαν εχει, τοτε απλα με ενα universal τροφοδοτικο κανεις την δουλεια σου αλλα και με powerbank. Ολα εχουν να κανουν με το μοντελο και το σχετικο software της καθε μηχανης σου.

Δημοσ.

Εγώ αναφερόμουν στην φόρτιση των μπαταριών χωρίς να λειτουργεί παράλληλα η φωτογραφική. Απλώς αντί να παίρνει ρεύμα ο φορτιστής από την πρίζα να παίρνει από το powerbank.

Δημοσ.

εάν ρωτας εμενα κυριωσ χρησιμοποιω PENTAX k-7 / K10D / K-R και λιγωτερο PENTAX Κ-Χ / Κ100DS / K110D νομιζω 7.4 βολτ η Κ-7 ενώ οι άλλες παιρνουν 4 ΑΑ.

Χρησιμοποιω και κατι Πανασονικ / Ολυμπουσ / Κανον bridge/hi zoom compacts αλλα εκει δεν με νοιαζει τοσο η τροφοδοσια διοτι είναι για βολτα (όταν βγαινω εξω) οποτε με μπαταριες ειτε δικες τους ειτε του εμποριου/περιπτερου ψιλοβολευομαι.

Βεβαια ένα UNIVERSAL τροφοδοτικο με ρυθμιζομενη ταση εξοδου θα ηταν ιδανικο διοτι τις πασπατευω για ωρες μεσα στο σπιτι.

Επισησ πολύ ενδιαφερουσα η ερωτηση του φιλου παραπανω για PowerBank. Θεωρητικα ξερω για κινητα κλπ αλλα για φωτογραφικες παιζουν?....δηλ να εχουμε PBANK συνεχως στην πριζα και ταυτόχρονα να τροφοδοτούμε τη μηχανη?

Αυτό πρέπει να σου κάνει λογικα->

http://m.ebay.com/itm/HQRP-AC-Power-Adapter-for-Pentax-K5-K7-K10D-K20D-K645-K-AC50-39365-39364-/351114237612?hash=item51c00a16ac%3Ag%3A0jYAAOSw7I5TvWdG&_trkparms=pageci%253A68fcd8f2-fc46-11e6-be95-74dbd18044e5%257Cparentrq%253A7b668a4115a0a787f7a5ddc7ffe86f60%257Ciid%253A2

Υ.γ Θα χρειαστείς ένα ανταπτορακια από us σε EU plug ή διαφορετικό καλώδιο.

Υ.γ Με macro ασχολείσαι?

Δημοσ.

Εγώ αναφερόμουν στην φόρτιση των μπαταριών χωρίς να λειτουργεί παράλληλα η φωτογραφική. Απλώς αντί να παίρνει ρεύμα ο φορτιστής από την πρίζα να παίρνει από το powerbank.

Γινεται αυτο αλλα δεν συμφερει. Εχεις αρκετες απωλειες ενεργειας κυρίως και φυσικά πιο αργή φόρτιση. Ειναι πιο αποδοτικό να συνδεσεις την μηχανή κατευθειαν με το power bank. Αλλα γινεται σε οσες μπαταριες δεν εχουν ταση πανω απο 5V που δινουν ως εξοδο τα Powerbanks. Οι μπαταριες βεβαια των DSLR νομιζω οτι ειναι 7.4V οποτε εκει δεν παιζει τετοια επιλογη. Αλλη επιλογη ειναι μπαταρια 12V αυτοκινητου και universal charger με φισα 12V. Εαν ξερεις τα βασικά απο ηλεκτρολογικά μπορεις να κανεις τα παντα, αρκει το software της μηχανης να δεχεται εξωτερική παροχή για την λειτουργια της.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό πρέπει να σου κάνει λογικα->

http://m.ebay.com/itm/HQRP-AC-Power-Adapter-for-Pentax-K5-K7-K10D-K20D-K645-K-AC50-39365-39364-/351114237612?hash=item51c00a16ac%3Ag%3A0jYAAOSw7I5TvWdG&_trkparms=pageci%253A68fcd8f2-fc46-11e6-be95-74dbd18044e5%257Cparentrq%253A7b668a4115a0a787f7a5ddc7ffe86f60%257Ciid%253A2

Υ.γ Θα χρειαστείς ένα ανταπτορακια από us σε EU plug ή διαφορετικό καλώδιο.

Υ.γ Με macro ασχολείσαι?

ΧΜ ευχαριστω,  ναι κατι τετοιο θελω...καλυπτει την γκαμα των Κ. Εάν  Η μηχανη λεει 7.4 βολτ...εάν εγω της δωσω παραπανω που λεει αυτό ότι βγαζει 8.3 βολτ υπαρχει περιπτωση να καψω κατι?

2. μακρο με πολύ στενη εννοια,  ναι..δηλαδη μικροαντικείμενα για eshop νομισματα / γραματοσημα, μεταλλια κλπ.. Όχι ζουζούνια και αραχνες.

• Like 1
Δημοσ.

Η Κ5 (λογικα και ολες οσες εχουν μπαταριες 7,4V) εχουν ταση φορτισης γυρω στα 8,2V. Η μπαταρία βγαζει τάση 7,4V αλλα παντα χρειαζεσαι λιγη περισσοτερη ταση οταν φορτιζεις (ειδικά προς το τελος της φορτισης) γιατι υπαρχουν και οι απωλειες.

Γενικά για τοσο μικρες διαφορες ουτως ή αλλως προβληματα στα κυκλωματα δεν υπαρχουν. Σε μεγαλύτερες διαφορές ομως οντως θα εχεις θεματα.

Δημοσ.

Η Κ5 (λογικα και ολες οσες εχουν μπαταριες 7,4V) εχουν ταση φορτισης γυρω στα 8,2V. Η μπαταρία βγαζει τάση 7,4V αλλα παντα χρειαζεσαι λιγη περισσοτερη ταση οταν φορτιζεις (ειδικά προς το τελος της φορτισης) γιατι υπαρχουν και οι απωλειες.

Γενικά για τοσο μικρες διαφορες ουτως ή αλλως προβληματα στα κυκλωματα δεν υπαρχουν. Σε μεγαλύτερες διαφορές ομως οντως θα εχεις θεματα.

kai αυτές που παιρνουν 4 ΑΑ είναι οκ η θα εχω πρόβλημα?....βεβαια εκει μπαινει και το θεμα το βυσμα του "τροφοδοτικου" να κουμπωνει στην εισοδο της μηχανης. Δεν εννοουσα  για φορτιση μπαταριας /   αλλα για απευθειας χρηση,  ισωσ να μην το εκανα ξεκαθαρο. Όταν κανω απ ευθειας χρηση να είναι και μπαταρια μεσα η να την βγαζω?  Αν είναι η μπαταρια μεσα στη μηχανη φορτιζει κιολας?...αν και δεν νομιζω διοτι δεν θα δινανε φορτιστη ξεχωριστα στο πακεττο. / Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4ΧΑΑ NiMH / NiCD ---> 4Χ 1.2V = 4.8V

Εχουν μεγαλες χωρητικότητες, ειναι σχετικά φθηνές, αλλα εχουν πολυ πιο γρηγορη αποφορτιση σε μη χρηση και μικροτερη διαρκεια ζωής. Θελουν και σωστό φορτιστή και χρηση για να κρατησουν περισσοτερο. Λογικά σε αυτες αναφέρεσαι.

Σε αντιστοιχες απλές αλκαλικές εχουμε 4X 1.5 V = 6.0V παιζουν οπου χρησιμοποιουνται και οι προηγούμενες. Τα 6V δεν ενοχλουν γιατι στην πραξη ειναι λιγοτερα στην χρηση και πεφτουν οσο μειωνεται η ενεργεια της μπαταριας.

Εκτός και αν μιλάμε για Li-ion οπότε έχουμε 4Χ 3.7V = 14.8V που δεν νομιζω οτι ειναι η περιπτωσή μας. Οι μπαταριες των DSLR εχουν δυο επιμέρους στοιχεια Li-ion μεσα τους για αυτο και εχουν ταση 2X3.7=7.4V. Υπαρχουν και ΑΑ size Li-ion οπως οι KENTLI πχ με εσωτερικο κυκλωματακι που βγαζουν ταση τελικα 1.5V. Συνηθως οι Li-ion εχουν ελαχιστα μεγαλυτερη διαμετρο οποτε καμια φορα δεν χωρανε και παντου.

Το 8.2V με το 4.8V ειναι σχεδον η διπλάσια τάση οποτε δεν θα το προτεινα.

Συνήθως οταν η μπαταρια ειναι πάνω το κύκλωμα περναει πρωτα μεσα απο την μπαταρια φορτιζοντάς της και η μπαταρια δινει παροχή στην κάμερα. Αυτο δίνει το πλεονεκτημα οτι φορτιζεται (πιο αργα βεβαια) η μπαταρια μιας και οι αναγκες ποτε δεν ειναι maximum οποτε περισσευει ενεργεια για την φόρτισή της, καθως και οτι η μπαταρια λειτουργει και ως σταθεροποιητης τασης στο κυκλωμα. Απο την αλλη βεβαια, η μπαταρια σου βρισκεται σε ενα συνεχες κυκλο φορτισης/αποφορτισης ο οποιος μειωνει την διαρκεια ζωής της. Παιζει και η περιπτωση οταν υπαρχει εξωτερικη τροφοδοσια να απενεργοποιειται το κυκλωμα της μπαταριας εντελως αλλα αυτο εξαρταται απο το software διαχειρησης της ενεργειας της καθε μηχανης (ειναι σπανια αυτη η περιπτωση παντως).

Επεξ/σία από SeNNinhA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...