bazinga13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 με άλλα λόγια ότι είμαι FAST LEARNER και μου κόβει.. Δηλαδη εχεις την ικανοτητα να μαθαινεις γρηγορα ποιον κωδικα θα κανεις copy-paste? :) Χωρις παρεξηγηση αλλα μηπως πιο σωστος ορισμος θα ηταν FAST-COPIER :)
kostaszabos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Η εταιρία λέει ότι η κάθε άσκηση είναι ζήτημα 1-2 ώρας για κάποιον junior που ξέρει 5 πράγματα ή έχει ξαναπιαστεί.. έχουμε και χρονομέτρηση.. άμα μου πάρει 1 μέρα η κάθε άσκηση έχουμε θεματάκι... τέλος παντων... πάμε και ότι γίνει.. η τρίτη άσκηση λέει θέλει ένα back-end service σε JavaScript πάλι που δημιουργεί ένα collection από objects.. καθε object έχει ένα όνομα και ένα τύπο.. θα πρέπει όμως να μπορώ να εισάγω καινούργιο object, να κάνω search με βάση οποιοδήποτε γράμμα εισάγω.. και φυσικά να τα δείχνω σε μιά λίστα.. NodeJS μάλλον ε? PredatorKill εγώ ένα απλό html αρχείο θέλω να φτιάξω.. Η πλάκα είναι ότι έχω ένα σωρό εκπαιδευτικά βίντεο, έτοιμα projects για portfolio και άπειρα eBooks με παραδείγματα αλλά δέν τα έπιασα ποτέ γιατί ασχολούμουν με Java.. Το ζητούμενο δέν είναι να κάτσω να γίνω expert σε μιά γλώσσα προγραμματισμού.. αλλά να μπορώ να πιαστώ με πολλές ταυτόχρονα ίσα ίσα για να κάνω τη δουλειά μου.. δηλαδη πές ότι ξέρεις Spring MVC.. μπορείς να πιαστείς άμεσα και χωρίς πολλά πολλά με ASP.NET MVC για τις ανάγκες του project? Ναι ΟΚ ξέρω Java και τα βασικά σε C/C++.. μπορώ να μάθω γρήγορα και C# για τις ανάγκες ενός project? Αυτό είναι το story..
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μ' αυτά τα μυαλά θα προσγειωθείς απότομα και γρήγορα.
kostaszabos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδη εχεις την ικανοτητα να μαθαινεις γρηγορα ποιον κωδικα θα κανεις copy-paste? :) Χωρις παρεξηγηση αλλα μηπως πιο σωστος ορισμος θα ηταν FAST-COPIER :) εγώ πάντως ξέρω ότι όλοι οι senior προγραμματιστές έχουν ένα cheat sheet με έτοιμα κομμάτια κώδικα που έφτιαξαν σε παλαιότερα projects ή τα βρήκαν έτοιμα και τα επεξεργάστηκαν για τις ανάγκες τους και όποτε βολεύει τα πετάνε στη δουλειά τους.. είναι λογικό σε κάποια απλά projects που είναι συνηθισμένα και τα δουλεύει πολύ κόσμος να βρείς και έτοιμα κομμάτια.. προφανώς είναι άλλο η αντιγραφή(=κλέψιμο) και άλλο η επεξεργασία κάποιου έτοιμου.. αλλά νομίζω έτσι κι αλλιώς ότι άν αντιγράψεις έτοιμο κώδικα φαίνεται εύκολα στη συνέχεια.. εγώ δέν αντιγράφω ποτέ κώδικα άλλου πάντως... Μ' αυτά τα μυαλά θα προσγειωθείς απότομα και γρήγορα. καταλαβαίνω τί λες.. αλλά αυτός δέν είναι ο ορισμός του junior full stack developer? άν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιος όρος.. οι εταιρίες τέτοιους προγραμματιστές θέλουν.. .οχι για να τους κάνουν όλες τις δουλειες τζάμπα αλλά για να υπάρχει ευελιξία στο team.. όλοι να ξέρουν απο όλα και να μπορούν να τα δουλεύουν όλα άμα χρειαστεί.. μπορεί να σας λέω και βλακείες αλλά οι εταιρίες αυτό το πρόβλημα έχουν.. βρίσκουν προγραμματιστές με πολυετή εμπειρία σε κάτι συγκεκριμένο πχ Java και άμα τους πούν μάθε και Angular 2 να φτιάξεις κάτι αυτοί αδυνατούν να προσαρμοστούν..
Predatorkill Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπαρχει λιγο καλος σε ολα. Πιασε κατι και ξεσκισε το. Cheat sheet εχουν ολοι, το θεμα ειναι να καταλαβαινεις τι κανει ο κωδικας. Ολοι μας εχουμε αντιγραψει κωδικα αλλα καταλαβαινουμε τι κανει και καποιες φορες σε βαζει σε σκεψη ο τροπος που το εκανε ο αλλος ωστε να γινεις λιγο καλυτερος. Θα σου παρει 1 μερα η ασκηση για θελεις καποιος να σε παρει απο το «χερι» aka google αλλιως θα το στηνες στο μυαλο σου και θα το πηγαινες τραινο. Υγ. Οταν λες ενα απλο html θελεις να φτιαξεις τι εννοεις; spa με ενα html δε γινεται, υπαρχει ολοκληρο framework απο πισω και πρεπει να ακολουθησεις τους κανονες του σε ορισμενα σημεια. Αυτο με τις ταινιες ειναι spa και ειδες φανταζομαι ποσα αρχεια εχει απο πισω.
masteripper Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Ετσι απο περιέργεια η διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων πως θα γίνει...
tsofras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό το ξέρω Java ή ξέρω C++ απο άτομα που δεν είναι καν στο χώρο για 2 χρόνια με πεθαίνει πάντως. Δουλεύουμε 10 χρόνια Java και λέμε ok την παλεύουμε όχι ξέρουμε Java. Τώρα πώς μπαίνει κόσμος και δηλώνει ότι ξέρει μια γλώσσα προγραμματισμού επειδή έχει φτιάξει μια λούπα άντε και κανα object τι να πώ. Εγώ το μόνο που έχω να σου πώ ώς συμβουλή και να θές το κρατάς αν θές το πετάς, η δουλειά του προγραμματιστή μέσα σε όλα θέλει και ταπεινότητα. Αν κυκλοφορείς με την λογική ότι "είμαι πανέξυπνος , μαθαίνω γρήγορα και τα κάνω όλα και συμφέρω" θα βρεθεί γρήγορα κάποιος που θα σε προσγειώσει στην πραγματικότητα και δεν θα σου αρέσει. Οι τεχνολογίες είναι εργαλεία, ο senior Που λές ότι ξέρει java και θα έχει πρόβλημα με angular δεν είναι senior. Όσο περνάνε τα χρόνια μαθαίνεις να σκέφτεσαι ώς προγραμματιστής , αυτή είναι και η διαφορά του senior με του junior. Τις γλώσσες θα τις μάθεις όσο διαφορετικές και αν είναι η μία απο την άλλη. 2
masteripper Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό το ξέρω Java ή ξέρω C++ απο άτομα που δεν είναι καν στο χώρο για 2 χρόνια με πεθαίνει πάντως. Δουλεύουμε 10 χρόνια Java και λέμε ok την παλεύουμε όχι ξέρουμε Java. Τώρα πώς μπαίνει κόσμος και δηλώνει ότι ξέρει μια γλώσσα προγραμματισμού επειδή έχει φτιάξει μια λούπα άντε και κανα object τι να πώ. Εγώ το μόνο που έχω να σου πώ ώς συμβουλή και να θές το κρατάς αν θές το πετάς, η δουλειά του προγραμματιστή μέσα σε όλα θέλει και ταπεινότητα. Αν κυκλοφορείς με την λογική ότι "είμαι πανέξυπνος , μαθαίνω γρήγορα και τα κάνω όλα και συμφέρω" θα βρεθεί γρήγορα κάποιος που θα σε προσγειώσει στην πραγματικότητα και δεν θα σου αρέσει. Οι τεχνολογίες είναι εργαλεία, ο senior Που λές ότι ξέρει java και θα έχει πρόβλημα με angular δεν είναι senior. Όσο περνάνε τα χρόνια μαθαίνεις να σκέφτεσαι ώς προγραμματιστής , αυτή είναι και η διαφορά του senior με του junior. Τις γλώσσες θα τις μάθεις όσο διαφορετικές και αν είναι η μία απο την άλλη. Καλά τα λες αλλά η πραγματικότητα η χειροπιαστή τουλάχιστον στις εταιρίες δεν απέχει πολύ απο το "μοντέλο" του Poster....Ξέρεις πόσοι "φωστήρες" κυκλοφορούν στην πιάτσα....τους έτυχε μια "καλή" πέτυχαν το κατάλληλο πράγμα στην κατάλληλη στιγμή και μετά όλοι νομίζουν ότι είναι "θεοι"....και ασε να κουρεύονται οι υπόλοιποι που έχουν φάει τα χρόνια τους να δουλέυει το "μαγαζι" στην τρίχα...απλώς έπαιξαν και έχασαν.... Γιαυτό άστον άνθρωπο να κάνει τις μαγκιές του και σου υπόσχομαι ότι έτσι και μπορέσει και "χωθεί"...το πιθανότερο είναι να τον πετύχεις σαν CIO σου....
NickSym Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Να κανει οτι θελει, δικαιωμα του αλλα δε μπορει να ανοιγει ενα νημα σε ενα φορουμ και να λεει κατι τετοια. Οχι τουλαχιστον χωρις το αναμενομενο feedback.
kostaszabos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Με 3-4 senior προγραμματιστές που μίλησα και έχουν 8-10 χρόνια εμπειρία σε άλλες γλώσσες προγραμματισμού και απλώς έχουν "τσεκάρει" τις τεχνολογίες javaScript μου είπαν ότι δέν μπορούν να τις "ξεπετάξουν".. και υποτίθεται ότι πρέπει να τις φτιάξω σε 1-2 ώρες το πολύ την κάθε μια!!!! Επομένως είναι μιά ωραία προγραμματιστική πρόκληση.. για αυτό και σας τις ανέφερα.. για δική σας ενασχόληση και ενδιαφέρον.. Λοιπόν αυτές τις ασκήσεις πρέπει να τις παραδώσω σε λίγες μέρες.. τις φτιάχνω σπίτι μου και τις στέλνω με Email στην εταιρία.. Εντάξει εγώ θα βάλω και λίγο μπλά μπλά σχόλια μέσα για να εξηγήσω καλύτερα τον τρόπο σκέψης μου.. Ξεκίνησα την πρώτη με Angular!..
Predatorkill Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 για αυτό και σας τις ανέφερα.. για δική σας ενασχόληση και ενδιαφέρον.. Σε ευχαριστουμε θερμα! Κουραγιο με την Angular, μολις αρχισεις και καταλαβαινεις πως δουλευει απο «κατω» θα σου ειναι πολυ πιο ευκολο. Ασχολουμαι μαζι της απο τον Δεκεμβριο και πρεπει να ειμαι γυρω στο 30% απο τις δυνατοτητες της.
pmav99 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 για δική σας ενασχόληση και ενδιαφέρον.. Τι μου θυμίζεις, τι μου θυμίζεις... 1
Predatorkill Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Τι μου θυμίζεις, τι μου θυμίζεις... Ρε λες;
bazinga13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Καλά τα λες αλλά η πραγματικότητα η χειροπιαστή τουλάχιστον στις εταιρίες δεν απέχει πολύ απο το "μοντέλο" του Poster....Ξέρεις πόσοι "φωστήρες" κυκλοφορούν στην πιάτσα....τους έτυχε μια "καλή" πέτυχαν το κατάλληλο πράγμα στην κατάλληλη στιγμή και μετά όλοι νομίζουν ότι είναι "θεοι"....και ασε να κουρεύονται οι υπόλοιποι που έχουν φάει τα χρόνια τους να δουλέυει το "μαγαζι" στην τρίχα...απλώς έπαιξαν και έχασαν.... Γιαυτό άστον άνθρωπο να κάνει τις μαγκιές του και σου υπόσχομαι ότι έτσι και μπορέσει και "χωθεί"...το πιθανότερο είναι να τον πετύχεις σαν CIO σου.... Aντε ας υποθεσουμε οτι αυτο εχει μια δοση αληθειας,θεωρεις λογικο να προμοταρει καποιος τετοιες λογικες και νοοτροπιες της αρπα-κολας και του τυπου να μαθω λιγο απο ολα κονσερβα σ ενα Τεχνολογικο φορουμ που υπαρχουν και παιδια που πηγαινουν ακομα σχολειο και θελουν ν ακολουθησουν το επαγγελμα της πληροφορικης? Και δεν εχει σχεση μονο με το προγραμματισμο αλλα γενικα οσον αφορα την γνωση,ειναι αυτο νοοτροπια εκμαθησης ενος επαγγλεματος?(και προς θεου δεν αναφερομαι σ εσενα) αλλα ξερω γω?
masteripper Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Aντε ας υποθεσουμε οτι αυτο εχει μια δοση αληθειας,θεωρεις λογικο να προμοταρει καποιος τετοιες λογικες και νοοτροπιες της αρπα-κολας και του τυπου να μαθω λιγο απο ολα κονσερβα σ ενα Τεχνολογικο φορουμ που υπαρχουν και παιδια που πηγαινουν ακομα σχολειο και θελουν ν ακολουθησουν το επαγγελμα της πληροφορικης? Και δεν εχει σχεση μονο με το προγραμματισμο αλλα γενικα οσον αφορα την γνωση,ειναι αυτο νοοτροπια εκμαθησης ενος επαγγλεματος?(και προς θεου δεν αναφερομαι σ εσενα) αλλα ξερω γω? Δεν έχεις άδικο και συνήθως στις ταινίες το καλό "νικάει"...αλλά στην ζωή είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα... Τέσπα αυτός που έχεις τις γνώσεις θα βρεί σίγουρα την άκρη αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που παιδεύεται αρκετά περισσότερο απ'οτι πρέπει και εκεί είναι που σκέφτεσαι ότι μήπως αν δεν πήγαινα με τον "σταυρό στο χέρι" μήπως βρε παιδάκι η ζωή να μου ξηγιόταν καλύτερα.... Τεσπα ανάγεται σε φιλοσοφία.... Εγώ είδα την cool όψη του post και είπα (δεν ξέρω αν το έχω ξανακάνει) να δούμε τα πράγματα και απο μια άλλη γωνία.....μην θεωρούμε δηλαδή ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει το IQ του Αινσταιν...το μνημονικό παιδιού θαύματος και ότι άλλο θελήσουν οι κάθε λογής ΜΕΓΑΛΟΙ για να δώσουν τα μοναδικά ανυπερβλητα 600-700€...(Αν η δουλειά είναι στο εξωτερικό κάντε τις αναλογίες)... Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις για συνέντευξη σε δουλειά και να μπαίνεις σε γραφείο που βρώμαγε μούχλα & υγρασία...οι τοίχοι να είναι καλυμμένοι απο φωτογραφίες του 70...η γραμματέας να φοράει παντόφλες και το αφεντικό -μια γρια που ξέχασε να την πάρει ο καλός Θεούλης κοντά του - να σου αραδιάζει ότι κάνει προγράμματα σε 100 διαφορετικές τεχνολογίες και ότι θέλει να δοκιμάζει τους υποψήφιους .......ααα είχε και Mac με μεγάλη οθόνη οπότε ΝΑΙ ήταν μέσα σε όλες τις όλες δραστηριότητες και Software House..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα