kostaszabos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα σας Έχω να κάνω κάποιες απλές "ασκήσεις" για να τις παρουσιάσω σε μιά εταιρία πληροφορικής και να ξεκινήσω καριέρα προγραμματιστή.. Είναι μοναδική ευκαιρία και δέν θέλω να τη χάσω παρόλο που παίρνω μεγάλο ρίσκο επαγγελματικά. Σκοπός των ασκήσεων είναι να επιδείξω το προγραμματιστικό μου στύλ και να αποδείξω ότι κατανοώ κάποια πράγματα για να μπορώ να δουλέψω.. ειδικά στις τεχνολογίες JavaScript όπου δέν μπορώ να πώ ότι τις "κατέχω"... μπορώ να τις μάθω όμως.. Λοιπόν εγώ είμαι τεμπέλης από την άποψη ότι μου αρέσει να βρίσκω την πιό απλή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω χωρίς όμως να χάνω σε αποτελεσμα.. Προτιμώ να δώ κάτι έτοιμο και να το τροποποιήσω για να "πάρω" κάποια πράγματα σάν δεδομένα.. (ναι αυτό ξέρω με βεβαιότητα ότι δουλεύει).. παρά να ξεκινήσω απο το μηδέν.. Τέλος μου αρέσει να βρίσκω "έξυπνες" λύσεις που θα με γλύτωναν απο πολύ σκέψη και χάσιμο χρόνου.. Αυτά τα χαρακτηριστικά θέλω να επιδείξω.. Για αρχή θέλω να φτιάξω ένα απλό single page application όπου να παίρνει data απο μιά online βάση δεδομένων μέσω ενός API.. να έχει ένα search για να ψάχνεις και να παρουσιάζει τα αποτελέσματα που βρίσκει.. και ακόμα καλύτερα να έχει και ένα link πάνω σε κάθε αποτέλεσμα που να σε πηγαίνει κάπου αλλού.. Εχω βρεί πολλά παραδείγματα γιατί είναι κλασική ασκησούλα αρχάριου προγραμματιστή και έχω κατανοήσει την αρχιτεκτονική αλλά δέν ξέρω ποιά είναι η πιό "φιλική" και απλή.. Τί προτείνετε? (έχω άλλες 2 ασκησεις)
najinblue3 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 δεν καταλαβαινω τι εννοεις χασιμο χρονου, να ψαξεις και να μαθεις ? δηλαδη πιστευεις οτι θα δουλεψεις σαν προγραμματιστης και θα τα παιρνεις ολα ετοιμα ? και πες οτι σε παιρνουνε, πως θα δουλεψεις χωρις γνωσεις ? πλακα με κανεις ε, καλη τυχη 1
kaliakman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Το section κοντεύει να γίνει καλύτερο από το μπλα-μπλα. 1
bahamut_zero Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 την παραπανω συλλογιστικη σου μην την αναφερεις σε συνεντευξη. Επισης να ευχεσαι να μην διαβαζει κανεις ινσομνια. Καλη συνεχεια. 1
kostaszabos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 προφανώς δέν καταλάβατε τί ζητάω.. στο νετ υπάρχουν ένα σωρό έτοιμα παραδείγματα με αυτά που θέλω να φτιάξω.. αυτό που ρωτάω για να ξεκινήσω να δουλεύω είναι σε ποιό framework είναι πιό εύκολο και απλό να φτιαχτεί.. με Angular? με απλή JavaScript και CSS? με ASP.NET MVC? με τί? για παράδειγμα η επόμενη άσκηση είναι με αλγόριθμους.. υπάρχει πάρα πολύς έτοιμος κώδικας για να φτιάξω πχ μιά διπλή λίστα αλλά εγώ θέλω την πιό απλή προσέγγιση... έχω πολλά eBooks με πολύ ωραία παραδείγματα πώς να υλοποίησω τον αλγόριθμο.. αυτό που θέλω είναι να το κάνω όσο πιό απλά γίνεται.. το ζητούμενό μου δέν είναι να αποδείξω ότι γνωρίζω τη μιά τεχνολογία ή την άλλη γιατί δέν τις ξέρω.. θέλω απλώς να δείξω το τρόπο σκέψης μου όταν μου δίνουν να κάνω κάτι που δέν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου.. με άλλα λόγια ότι είμαι FAST LEARNER και μου κόβει..
tsofras Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Συγνώμη ρε φίλε αλλά αφού σου κόβει τόσο : 1) Θα έπρεπε να έβρισκες την λύση μόνος σου 2) ή τουλάχιστον να καταλάβαινες απο τις έτοιμες λύσεις ποια είναι η καλύτερη Αλλιώς κατέβα απο το καλάμι και ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε
Aztec Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Για αρχή θέλω να φτιάξω ένα απλό single page application όπου να παίρνει data απο μιά online βάση δεδομένων μέσω ενός API.. τι API ?
Predatorkill Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Τρολλαρεις ετσι; Θελεις να κανεις καριερρα παρουσιαζοντας ετοιμο και "ευκολο" - "εξυπνο" κωδικα αλλουνου που βρηκες καπου γραμμενο.Αυτος που θα δωσεις συνεντευξη θα ειναι ενας βλακας και μισος και δε θα καταλαβει τιποτα και σε παιρνει για δουλεια.1η μερα στο γραφειο, θα ψαχνεις ετοιμο κωδικα απο εδω και απο κει για να υλοποιησεις αυτο που σου ζητησαν. Παει η 1η μερα στο γραφειο googling.2η μερα, προσπαθεις να καταλαβεις πως δουλευει ο κωδικας που βρηκες ενω δε ξερεις καν τη γλωσσα που ειναι γραμμενος.3η μερα, παρουσιαζεις το κωδικα στον προισταμενο-αφεντικο και σε ρωταει καποια πραγματα. Τι απαντας;4-5 μερα σου δινει λιγο χρονο να σκεφτεις τις απαντησεις ρε παιδι μου...Ερχεται η Δευτερα και σφυριζεις αδιαφορα μεχρι να ερθει παλι ο προισταμενος- αφεντικο. Ιδρωτας σταζει στο κουτελο σου. Σηκωνεσαι μονος σου, παιρνεις ενα χαρτοκουτο απο κολλες Α4 και μαζευεις τα πραγματα σου απο το γραφειο. Χαιρετας τους παντες. Πας σπιτι σου προσπαθωντας να καταλαβεις που εκανες λαθος. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2017 από Predatorkill 3
defacer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 το ζητούμενό μου δέν είναι να αποδείξω ότι γνωρίζω τη μιά τεχνολογία ή την άλλη γιατί δέν τις ξέρω.. θέλω απλώς να δείξω το τρόπο σκέψης μου όταν μου δίνουν να κάνω κάτι που δέν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου.. με άλλα λόγια ότι είμαι FAST LEARNER και μου κόβει.. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να αποδείξεις ότι σου κόβει... well.... 3
masteripper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μου αρέσεις γιατι ουσιαστικά πας να "δουλέψεις" την εταιρεία και όχι να δουλέψεις στην εταιρεία....έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με την δικιά μου πικρά εμπειρία έχεις καλές πιθανότητες να πας μπροστά καθώς στις περισσότερες εταιρίες κοιτάνε μόνο το "θεαθήναι" καθώς στερούνται της ουσίας... Ερώτηση 1η Σίγουρα Angular2 .ειναι trendy....είναι hot και όλοι οι managers κοβουν φλεβες γιαυτή άσχετα να δεν μπορούν να διαχωρίσουν την Java απο την JavaScript...Χτύπα και μια Firebase για να έχεις Online Database Που παίζει παντού και πάντα και είσαι good to go....εαν θες να κάνεις λίγο περισσότερη επίδειξη φτιάξε 1 VPS σήκωσε MongoDB με Node.js σαν backend και είσαι αρχοντας. Ερώτηση 2η Για την 2η λίστα αν θες να το παίξεις θα πας σε Low-Level ....καθαρή C ώστε να είναι σφαίρα και το αρχειάκι τιποτένιο σε μέγεθος με 0 dependencies..... Περιμένω τις επόμενες....
Aztec Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Η χρήση framework για αυτό που θέλει να κάνει - single page με ένα select - είναι κάτι που δεν χρειάζεται
kostaszabos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Έχει υποσημείωση στην πρώτη άσκηση και λέει ότι η χρήση libraries όπως Knockout, Angular κτλ προτείνεται.. άρα η Angular2 νομίζω ότι έχει κλείσει.. Εχω βρεί αρκετά παραδείγματα και πιστεύω να το φτιάξω γρήγορα και απλά.. Από API θα βάλω κανά Weather API και θα παίζω με πόλεις και θερμοκρασίες ή κανα API με ταινίες που να βγάζει link για επιπλεον πληροφορίες.. Η δεύτερη άσκηση έχει να κάνει με ένα παιχνίδι με αριθμούς και το data structure μου θα είναι ένα πολυδιάστατο array.. Προφανώς θα πρέπει να γράψω μιά boolean μέθοδο που να λέει ότι συμπληρώθηκε σωστά ή όχι.. Η τρίτη άσκηση είναι ένα back-end service σε JavaScript πάλι που δημιουργεί ένα collection από objects.. σε λίγο περισσότερα..
Predatorkill Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ολα αυτα θα τα φτιαξεις με μπυρες και πιτσα; Αν πας σε Angular 2 μαθε καλα Typescript και Javascript (πρωτα αυτη) αλλιως δε θα τη παλεψεις, θα χασεις τη μπαλα. Αλλιως vanilla Javascript και vue js.
masteripper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Έχει υποσημείωση στην πρώτη άσκηση και λέει ότι η χρήση libraries όπως Knockout, Angular κτλ προτείνεται.. άρα η Angular2 νομίζω ότι έχει κλείσει.. Εχω βρεί αρκετά παραδείγματα και πιστεύω να το φτιάξω γρήγορα και απλά.. Από API θα βάλω κανά Weather API και θα παίζω με πόλεις και θερμοκρασίες ή κανα API με ταινίες που να βγάζει link για επιπλεον πληροφορίες.. Η δεύτερη άσκηση έχει να κάνει με ένα παιχνίδι με αριθμούς και το data structure μου θα είναι ένα πολυδιάστατο array.. Προφανώς θα πρέπει να γράψω μιά boolean μέθοδο που να λέει ότι συμπληρώθηκε σωστά ή όχι.. Η τρίτη άσκηση είναι ένα back-end service σε JavaScript πάλι που δημιουργεί ένα collection από objects.. σε λίγο περισσότερα.. Χτύπα FireBase να τους κουφάνεις με browsing Μέσα απο το κινητό σου Live και θα είναι must... Για την 3η ασκηση Node.js και ξερό ψωμί....
Predatorkill Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 ή κανα API με ταινίες που να βγάζει link για επιπλεον πληροφορίες.. δες το repo μου φτιαγμενο σε angular 2, τραβαω ταινιες απο το themoviedb.org https://github.com/efstathiosntonas/ng2-Movies-Finder
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα