billycob Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σε όλες και σε όλους. Προχθές έχυσα περίπου 2-3cl Whisky στο MacBook Pro 13" Mid-2014. Συγκεκριμένα στο πάνω μέρος του Trackpad μέχρι κι το Space και στο ίδιο ύψος μέχρι τα βελάκια. Άμεσα το γύρισα ανάποδα και μέσα σε δεύτερα το απενεργοποίησα απο το Power Button. Μάζεψα τα χοντρά χοντρά με χαρτί, καθάρισα με αλκοόλ την επιφάνια και το άφησα με το πληκτρολόγιο προς το έδαφος για δυο μέρες. Υπέθεσα πως λόγο της ποσότητας δεν θα μου έκανε πρόβλημα. Έλα ντε όμως που δεν λειτουργεί και δεν μπουτάρει; Αφαίρεσα σήμερα κάποια πλήκτρα να δω τι περίπου παίζει από κάτω αλλά δεν είχε σημάδια αλκοόλ η χρωματισμών. Έχει κανεις καμία ιδέα τι μπορεί να παίζει; Υποθέτω πως η μητρική δεν παίζει να έχει πρόβλημα αφού το αλκοόλ έπεσε στο κάτω μέρος του Mac. Σκέφτομαι μήπως βραχυκύκλωσε το πληκτρολόγιο και δεν δίνει σήμα να μπουτάρει. Η αφαίρεση και ο καθαρισμός του πληκτρολογίου είναι καλή ιδέα; Καμία άλλη πρόταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Πήγαινε το σε ενα τεχνικό να το ανοίξει να δει τι γίνεται. Ποιος σου είπε οτι αν πέσει στο πληκτρολόγιο δε θα παει στο logicboard; Το ουίσκι περιέχει σάκχαρα που ακόμα και να εξατμιστεί η αλκοόλη γίνεται σιρόπι και το βραχυκύκλωμα παραμένει. Κανονικά έπρεπε να το κλείσεις επιτόπου και να το πας να στο ανοίξουν και να καθαριστεί. Ειναι εντελώς νεκρό οταν πατάς το power ή ακούγεται ο ήχος έναρξης; 1
billycob Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Η ποσότητα ήταν ελάχιστη. Για αυτό μου φαίνεται δύσκολο να έφτασε στην μητρική την στιγμή που έπεσε κάτω από το πλήκτρο space. Και ναι, είναι εντελώς νεκρό.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δοκίμασε να κάνεις smc reset μήπως και είσαι τυχερός. 1
orck Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχω ιδεα πως ειναι κατασκευασμενα αυτα τα φορητα, μια εποχη που εφτιαχνα IBM ThinkPad το πληκτρολογιο τους ειχε περιμετρικα χειλος (δεν φαινοταν κουμπωμενο) που κρατουσε μικρη ποσοτητα νερου. αυτο που θα εκανα ειναι οτι θα εβγαζα το πληκτρολογιο και θα το βουταγα σε απιονισμενο νερο. Μην το φοβασαι καθολου. Εαν εχει σημαδια η μητρικη καλο καθαριμα με απιονισμενο νερο και εκει με την βοηθεια ενος πινελου με κοντες τριχες. Καλο στεγνωμα στην σκια και ΟΧΙ πανω σε καλοριφερ η βεβιασμενο στεγνωμα και δοκιμη. Καλη τυχη. Απο την αλλη ειχες λεφτα να παρεις ενα τοσο ακριβο πραγμα και δεν εχει να το πας στον τεχνικο της εταιριας;
atheatos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Επειδή δεν είναι το πληκτρολόγιο εύκολα αποσπώμενο, πάντα στα MacBook Pro εχω κάλυμα σιλικόνατο. https://www.amazon.com/Casiii-Keyboard-Standard-Wireless-Engineer-Quality/dp/B01CYYWL56/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1487108740&sr=8-1-spons&keywords=macbook+pro+keyboard+cover&psc=1 Το ίδιο με το παραπάνω μόνο που το βρήκα από eBay με ελληνικά. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2017 από atheatos 1
Dev1l Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Απο την αλλη ειχες λεφτα να παρεις ενα τοσο ακριβο πραγμα και δεν εχει να το πας στον τεχνικο της εταιριας; Δεν είναι όλες οι εποχές ίδιες φίλε μου, σήμερα έχουμε αύριο δεν έχουμε, κανείς δεν το ξέρει αυτό, ούτε πόση οικονομία έκανε για το αγοράσει, τώρα μπορεί να μην του περίσευε το 30αρικο, μην κρίνουμε καταστάσεις. Τώρα φίλε μου, καλό θα ήταν μόλις μπορέσεις να το πας σε έναν τεχνικό να το δει, εγώ πιθανολογώ πως μάλλον κάποια καλοδιοταινία που περνάει απο κάτω θα βραχυκύκλωσε και θα δημιουργεί θέμα με την μπαταρία που αυτα τα δυο αυτά είναι εκεί κοντά στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου! 1
kriosgr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μου είχε τύχει παρόμοια περίπτωση πέρυσι . Με την διαφορά ότι είχε πέσει 1/4 ποτηριού φραπέ σκέτο (χωρίς ζάχαρη). Όταν το άναψα μετά, έκανε boot αλλά δεν έβρισκε δίσκο. Το πρόβλημα ευτυχώς ήταν σ' ένα μικρό εξαρτηματάκι που ενώνει τον δίσκο στην μητρική. Αυτό είχε οξειδωθεί και δεν δούλευε. Είχα κάνει μια ασφάλεια όταν το αγόρασα για σπασμένη οθόνη και κάτι άλλα στο μαγαζί που το είχα αγοράσει και μου το καθαρίσαν και αλλάξαν αυτό το εξαρτηματάκι δωρεάν. Σήμερα μετά από 14 μήνες από τότε το macbook pro δουλεύει σφαίρα και με βαριά χρήση. Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω απ' ότι μου είχαν πει οι τεχνικοί στο τηλέφωνο θα πρέπει οπωσδήποτε να ανοιχτεί και καθαριστεί εσωτερικά οπωσδήποτε αν θέλεις να μην σου παρουσιαστεί κάτι αργότερα. 1
billycob Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Απο την αλλη ειχες λεφτα να παρεις ενα τοσο ακριβο πραγμα και δεν εχει να το πας στον τεχνικο της εταιριας; Σχετικά με τους τεχνικούς δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα σε θέματα μητρικής. Είχα σχετική εμπειρία με ένα Macbook Pro ενός φίλου ο οποίος σπατάλησε σε τεχνικό πάνω από €160 χωρίς να επισκευαστεί πλήρως. Επίσης δεν είναι αρκετοί οι οποίοι αναλαμβάνουν τέτοιες επισκευές. Σχετικά με τους επισκευαστές υπάρχει ένα αντίστοιχο θέμα εδώ για όποιον ενδιαφέρεται. Τώρα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο Mac τελικώς το επισκεύασα με μόλις €40. Αποσυνδέοντας την μπαταρία και επανασυνδέοντας την, μετά την σύνδεση του Mac στο ρεύμα αυτός μπουτάρει αυτομάτως χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις το PowerButton. Έτσι κατάλαβα πως το πληκτρολόγιο ήταν το πρόβλημα αφού κάποια πλήκτρα συμπεριλαμβανομένου του πλήκτρου εκκίνησης δεν λειτουργούσαν. Επομένως έλυσα όλο το μηχάνημα με την βοήθεια του ifixit και του Youtube, καθάρισα καλά το πληκτρολόγιο και την μητρική με 99.9% αλκοόλ και δοκίμασα το πληκτρολόγιο χωρίς ανταπόκριση. Επομένως παρήγγειλα ένα νέο πληκτρολόγιο από το ebay και το αντικατέστησα. Έκτοτε λειτουργεί μια χαρά. Αν το πήγαινα σε τεχνικό, πιθανό η ιστορία να μου κόστιζε 150-180€. Αυτά. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα