Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω κάτι απορίες για τα φορολογικά μιας και δεν σκαμπάζω τίποτα από αυτά.

έχω ένα αμαξάκι στην κατοχή μου 1300 κυβικά και σκέφτομαι με την πρώτη ευκαιρία να πάρω ένα σκουτερακι 150 κυβικά.
Η ερώτηση μου είναι αν θα με φορολογεί με βάση τα κυβικά τους και θα πληρώνω κάποιο τεκμήριο η θα με φορολογεί με βάση την αξία τους? Πχ 3000 και 3000 ευρώ. συνολο 6000.
και ποσό πρέπει να είναι για να με πιάνει το αφορολόγητο.
ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω κάτι απορίες για τα φορολογικά μιας και δεν σκαμπάζω τίποτα από αυτά.

έχω ένα αμαξάκι στην κατοχή μου 1300 κυβικά και σκέφτομαι με την πρώτη ευκαιρία να πάρω ένα σκουτερακι 150 κυβικά.

Η ερώτηση μου είναι αν θα με φορολογεί με βάση τα κυβικά τους και θα πληρώνω κάποιο τεκμήριο η θα με φορολογεί με βάση την αξία τους? Πχ 3000 και 3000 ευρώ. συνολο 6000.

και ποσό πρέπει να είναι για να με πιάνει το αφορολόγητο.

ευχαριστώ

Σκούτερ είναι με κυβικά νομίζω θα δώσεις 22€ και δεν έχει τεκμήριο.

Το αμάξι τι έτους είναι. Αν είναι 5ετίας έχεις τεκμήριο 3.300€ + τεκμήριο διαβίωσης 3.000€. 6.300 με όριο τα 8.500€. Αν τα ξεπεράσεις τα 8.500€ πληρώνεις 22% για το ποσό παραπάνω. Μέχρι τα 8.500€ είσαι οκ!

Δημοσ.

συγνώμη ρε παιδιά, δε θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά είναι δυνατόν να μη γνωρίζουμε βασικά πράγματα.

σαν έναν φίλο μου, έχει αυτοκίνητο 10 χρόνια (το ίδιο αμάξι) και τον ρωτάω πριν κάτι μήνες τι λάδια παίρνει το αμάξι του και δεν ήξερε!

και δεν έχει να κάνει αν ασχολείσαι με λογιστικά ή με αμάξια. είναι βασικά πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε.

εκτός αν μας τρολλάρεις

Δημοσ.

συγνώμη ρε παιδιά, δε θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά είναι δυνατόν να μη γνωρίζουμε βασικά πράγματα.

σαν έναν φίλο μου, έχει αυτοκίνητο 10 χρόνια (το ίδιο αμάξι) και τον ρωτάω πριν κάτι μήνες τι λάδια παίρνει το αμάξι του και δεν ήξερε!

και δεν έχει να κάνει αν ασχολείσαι με λογιστικά ή με αμάξια. είναι βασικά πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε.

εκτός αν μας τρολλάρεις

Σιγά ρε αδερφέ μη μας σταυρώσεις κιόλας . δεν είμαι λογιστής να παρακολουθώ κάθε νομό η διάταξη που οπότε τους  ***ωσεί  αλλάζουν.

Δεν ζήτησα να με επικρίνει κάνεις αν ξέρω τις γνώσεις μου άλλο ρώτησα.

• Like 1
Δημοσ.

το αμαξι ειναι του 2003 . το τεκμηριο διαβιωσης τι ειναι ?

2.300€ είναι το τεκμήριο σου τότε. Το τεκμήριο διαβίωσης είναι το ελάχιστο ποσό που σου ορίζει το κράτος για να ζεις. Δηλαδή σου λέει εσύ έχει ένα αμάξι >10ετίας άρα θεωρώ ότι βγάζεις 2.300€ το χρόνο. Το ότι ζεις σημαίνει ότι βγάζεις 3.000€ το χρόνο. Δηλαδή και 0€ εισόδημα να έχεις το κράτος σου αναγνωρίζει ότι έχεις εισόδημα 5.300€ το χρόνο!

Δημοσ.

2.300€ είναι το τεκμήριο σου τότε. Το τεκμήριο διαβίωσης είναι το ελάχιστο ποσό που σου ορίζει το κράτος για να ζεις. Δηλαδή σου λέει εσύ έχει ένα αμάξι >10ετίας άρα θεωρώ ότι βγάζεις 2.300€ το χρόνο. Το ότι ζεις σημαίνει ότι βγάζεις 3.000€ το χρόνο. Δηλαδή και 0€ εισόδημα να έχεις το κράτος σου αναγνωρίζει ότι έχεις εισόδημα 5.300€ το χρόνο!

αρα 5300 και το οριο ειναι 8500 οποτε δεν πληρωνω κατι ? 

οι αγορες ειτε αγορασεις αμαξι ειτε μηχανακι δεν θα παιξει ρολο στην δηλωση και στο οριο ?

Τα μηχανάκια οποιουδήποτε κυβισμού δεν γράφονται στην φδ και δεν αποτελούν κανενός είδους τεκμηριο, πλην της αγοράς

αρα θα το βαλεις μονο οταν το αγορασεις 1 φορα και μετα ποτε ξανα? 

Δημοσ.

αρα θα το βαλεις μονο οταν το αγορασεις 1 φορα και μετα ποτε ξανα?

Σωστά για τα μεχρι σήμερα, αλλα για το ΠΟΤΈ δεν μπορω να σου εγγυηθώ τίποτα, οτι πουν οι γερμανοί

Στο περιουσιολόγιο που αναμένετε, θα δηλώνεται, νομιζω!!!

Δημοσ.

Σωστά για τα μεχρι σήμερα, αλλα για το ΠΟΤΈ δεν μπορω να σου εγγυηθώ τίποτα, οτι πουν οι γερμανοί

Στο περιουσιολόγιο που αναμένετε, θα δηλώνεται, νομιζω!!!

οκ καταλαβα. αρα εν τελη το οριο για σημερα ειναι τα 8.500 και μετραει οτι αγορα κανεις ειτε ειναι αμαξι η μηχανη + 3000 τεκμηριο διαβιωσης  και αν ξεπεραστει πληρωνεις το ποσο κατα 22% παραπανω?

Δημοσ.

οκ καταλαβα. αρα εν τελη το οριο για σημερα ειναι τα 8.500 και μετραει οτι αγορα κανεις ειτε ειναι αμαξι η μηχανη + 3000 τεκμηριο διαβιωσης και αν ξεπεραστει πληρωνεις το ποσο κατα 22% παραπανω?

Το τεκμήριο το εχεις παντα. Αν έχεις μονο το αμάξι σε πιάνει σαν να εχεις εισόδημα 5.300 το χρόνο. Τώρα δεν ξέρω αν εχεις ακίνητα κτλ οποτε ανεβαίνει!

Δημοσ.

Γιατι δεν ρωτας το λογιστή σου για σιγουρια? Αφου δεν ξερεις τι ειναι τα τεκμηρια διαβιωσης υποθετω οτι την φορολογικη δηλωση σου θα την κανει λογιστησ.

Δημοσ.

στα πολύ γρήγορα....

τεκμήριο διαβίωσης + τεκμήριο αυτοκινήτου/σκαφών/αεροπλάνων/κατοικίας....+ τεκμήριο αγοράς (πχ μηχανής)

όλα αυτά αθροίζονται.

αν είσαι κάτω από το αφορολόγητο όλα καλά.

αν το ξεπεράσεις πληρώνεις τον ανάλογο φόρο.

το πόσο θα πληρώσεις δε μπορούμε να το ξέρουμε. δεν είναι στανταρ. πάει κλιμακωτά. αν φτάσεις στα πχ 50.000€ δε θα είναι 22%.

αν κάτι το έχεις μισό με κάποιο άλλο άτομο το τεκμήριο πάει /2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...