konstantin79 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους! Σκέφτομαι να αγοράσω powerline για να συνδέσω το ρούτερ(TP LINK VR200) με το desktop για να ξεφορτωθώ το wifi και να μην έχω απώλειες στο κατέβασμα και κανα παιχνίδι. Καλώδιο απευθείας δεν μπορώ να τραβήξω καθώς θα πρέπει να περάσει από την μέση του σαλονιού και η γυναίκα βαράει....... Επειδή πρώτη φορά ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι τι θα πρέπει να προσέξω? τα στοιχεία που εχουμε είναι: α)Δεν με ενδιαφέρει να εχουν wifi καθώς το θέλω μόνο με ethernet και για μία συσκευή μόνο β) θα συνδεθούν και τα 2 powerline με συσκευες(στο πρωτο θα είναι το ρουτερ και τηλεφωνο & στο δευτερο θα είναι (desktop της υπογραφής, monitor, 1 εξωτερικός δισκος και ηχεια 2.1 απλα) άρα θα πρέπει να είναι passthrough αν έχω καταλάβει σωστα? γ) και οι 2 μπρίζες είναι στην ίδια ασφάλεια στον πίνακα δ) από πλευράς ταχυτητας δικτύου λέω να πάω σε 500αρια, είναι απαραίτητο να είναι 1000???Η συνδεση είναι 24αρα(15) και κάποια στιγμή θα αναβαθμίσω σε VDSL ε) από χρήματα μέχρι 50€ αλλά με δυνατότητα να δώσω κατι παραπάνω αν ειναι να έχω ιδανικα αποτελεσματα στ)σκεφτόμουν για tp link αλλά αν υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση είμαι ανοιχτός σε προτάσεις https://www.skroutz.gr/s/3157330/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v1.html ή https://www.skroutz.gr/s/10700255/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v2.html έχει κάποια διαφορά το v1 απο το v2?λογικά το v2 είναι καλύτερο? και η υπέρβαση μόνο αν είναι απαραίτητο καθως ξεφευγουν σε χρήματα https://www.skroutz.gr/s/6979293/TP-LINK-TL-PA7020PKIT-v1.html
isay Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Πάρε το παρακάτω. Χανεις τα passthrough αλλά αν εχεις πριζες δεν ειναι προβλημα. Το μεγαλο εχει δυο ethernet και wifi (σκέψου furure proof). Αν στο τελικό σημείο χρειάζεσαι 2 συσκευές ethernet δε σημαίνει οτι πρεπει να "ξεκινάνε" δυο ethernet. http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 Οι πρίζες αρκεί να είναι στο ίδιο ρολόι δεη και ας παρεμβάλονται αλλες ασφάλειες ή πίνακες. 500αρι το λιγότερο. 1000αρι μονο αν θες πολύ βαρυ traffic/streaming μεταξύ των συσκευών (π.χ. εχεις ενα nas server και 2 μηχανάκια καταναλωτές). Το 500αρι ειναι για το εσωτερικό δίκτυο. Για το εξωτερικό traffic αμελητέα η διαφορά με το 1000αρι. Επισης θα χρειαζόσουν 1000αρι αν ειχες τεραστιο σπιτι και οι πρίζες ήταν πάρα πολύ μακρια. Top μαρκα devolo και tplink πάρα πολύ καλή
konstantin79 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δυατυχώς δεν με παίρνει να χάσω το passthrough καθώς δεν εχω αλλες μπριζες σε κοντινη αποσταση απο συσκευες. Από εκει και πέρα να διευκρινήσω οτι το wifi μου πιάνει πολύ καλα(ασυρματη αποσταση κατω απο 4 μέτρα) αλλά παρεμβαλεται ενας τοιχος. Το σκεφτόμουν ως μια λυση για ιδανική συνδεση απο τη στιγμή που δεν μπορω να τραβήξω καλώδιο. Τέλος είναι και η μοναδική συσκευή που εχω σκοπό να συνδέσω ενσύρματα. Όλα τα υπολοιπα ειναι με ασυρματο(media player με σκληρο δισκο, λαπτοπ, κινητα) καθώς το ασυρματο πιανει παντου
Costas47 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα και από εμένα. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα powerline και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πειραματιστούμε και σε αυτό το κομμάτι! Έχω όμως τις έξης απορίες. Εάν προχωρήσω στην αγορά (πχ TP-LINK TL-WPA4220KIT ή TP-LINK TL-PA7020) μετά θα μπορώ να προσθέσω και άλλα Powerline ? Τα δεδομένα μου είναι: Ένα powerline στο έναν όροφο και το άλλο στον άλλον όροφο (ίδιο μετρητής ΔΕΗ κτλ.) Θα χρειαστεί εάν δουλεύει να προσθέσω σίγουρα άλλο ένα poweline (υπόγειο). Θα δουλέψουν όλα μαζί ? Υπάρχει Powerline που να μας δίνει το LAN του και να δουλεύει σαν WiFi Repeater? (η ιδία συσκευή και όχι καλώδιο με access point κτλ…) Η χρήση που προορίζονται είναι για την σύνδεση DVR και Ipcameras. Επίσης να ρωτήσω θα υπάρξει πρόβλημα εάν γίνει η σύνδεση του powerline με κάποιο πολύμπριζο και όχι κατευθείαν σε πρίζα τοίχου ? (πχ πρίζα τοίχου-> πολύμπριζο-> και από εκεί a) TV b)Otetv c)Powerline) Στόχος είναι όσο είναι αυτό δυνατόν να καταργήσουμε το WiFi (ας είναι μόνο για κινητά tablet κτλ.)
isay Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Εάν προχωρήσω στην αγορά (πχ TP-LINK TL-WPA4220KIT ή TP-LINK TL-PA7020) μετά θα μπορώ να προσθέσω και άλλα Powerline ? ναι. μπορεις μετεπειτα να προσθέσεις όσα pl σηκώνει το δίκτυο και η γραμμή σου. Εννοείται μπορεις να προσθέσεις απλά (εξοδο μονο ethernet) ή ασύρματα (εξοδος wifi και ethernet) Ένα powerline στο έναν όροφο και το άλλο στον άλλον όροφο (ίδιο μετρητής ΔΕΗ κτλ.) Θα χρειαστεί εάν δουλεύει να προσθέσω σίγουρα άλλο ένα poweline (υπόγειο). Θα δουλέψουν όλα μαζί ? ναι αν δεν παρεμβάλεται μεγαλη αποσταση. Αν πχ ο πομπος ειναι στον 2ο, ο πρωτος δεκτης στον 1ο και ο δευτερος δεκτης στο υπογειο, θα παιξει και ο δευτερος δεκτης αλλά μαλλον με μειωμένη ταχυτητα. Πομπος λεω το powerline που συνδεεις πανω στο router. Προσωπικά ένα κάνει powerline από 3ο όροφο σε υπόγειο και έπαιξε αλλά με χαμηλή ταχύτητα. Επισης εννοειται οτι ολα πρεπει να πεφτουν στο ιδιο ρολοι δεη Υπάρχει Powerline που να μας δίνει το LAN του και να δουλεύει σαν WiFi Repeater? (η ιδία συσκευή και όχι καλώδιο με access point κτλ…) Στο kit TL-WPA4220KIT που εγραψες παραπανω, το "μεγαλο" ειναι ΚΑΙ wifi transmiter και εννοειται κλείνεις και ανοιγεις το wifi κατα βουληση. Επισης το συγκεκριμένο εχει 2 εξόδους ethernet, δηλαδή μπορεις να συνδεσεις δυοσ συσκευες. Αν αντιθετα πάρεις το TL-PA7020 KIT, χρειάζεσαι και access point. Επίσης να ρωτήσω θα υπάρξει πρόβλημα εάν γίνει η σύνδεση του powerline με κάποιο πολύμπριζο και όχι κατευθείαν σε πρίζα τοίχου ? (πχ πρίζα τοίχου-> πολύμπριζο-> και από εκεί a) TV b)Otetv c)Powerline) Οι εταιρίες λενε οτι πρεπει να μπει απευθειας στον τοιχο, πρακτικά όμως παιζουν μια χαρα σε ΑΠΛΑ πολύμπριζα. Προβλημα ίσως αντιμετωπίσεις αν το βάλεις πίσω απο ειδικά πολύπριζα ασφαλείας. Και πάλι μπορει να παιξει αλλά θέλει δοκιμή και δεν ειναι ο κανονας
Costas47 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου μόλις τώρα έκανα την εγκατάσταση (TP-LINK TL-WPA4220KIT) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Τον πομπό τον έχω κατευθείαν σε πρίζα τοίχου (2ος όροφος) και το άλλο στο υπόγειο σε πολύμπριζο. Επίσης να αναφέρω ότι έχει ρυθμιστεί σωστά και το wireless και γλύτωσα το access point! Τώρα είμαι για την αγορά ακόμα ένα τερματικού με ή χωρίς wifi για τον ενδιάμεσο όροφο. Από θέμα ταχύτητα από τις δοκιμές που έκανα έχω χάσει περίπου στα 2Mbps (γραμμή 20mbps) και από το ping (laptop-τερματικό) είναι στα 4-8ms. Στην αρχή δοκίμασα τον πομπό να τον βάλω πάνω σε πολύμπριζο (κάτω από το γραφείο) δούλεψε μια χαρά για την ρύθμιση (κοντινή απόσταση-ίδιο πολύμπριζο) αλλά όταν το άλλο το τοποθέτησα στο υπόγειο δεν συνδεόταν μεταξύ τους. Άλλαξα λοιπόν τον πομπό και τον έχω σε πρίζα τοίχου όπως είπα και δουλεύει μια χαρά! Για την αγορά και ενός δευτέρου (τερματικού) πρέπει να είναι από τον ίδιο κατασκευαστή ή δεν υπάρχει πρόβλημα? Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω από συμβατότητες κτλ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα