Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτω από το 100% στην υγεία και ανάλογα το τι προβλήματα καταγράφηκαν από το smart δεν είναι να εμπιστεύεσαι απόλυτα τον δίσκο, ιδίως για μόνιμη αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων (φώτο, έγγραφα, βίντεο κτλ). Έχω δει δίσκο με 90% υγεία που σερνόταν και δεν δεχόταν ούτε φορμάτ να γίνει και δίσκο με 1% υγεία που του έκανα και φορμάτ και δούλευε κουτσά στραβά σε netbook κανά χρόνο, αλλά μόνο για internet και τίποτε άλλο. Στο τέλος τα τίναξε τελείως.

Άκυρο αυτό για τα 7άρια, Για τα vista το ανακοινώσανε ότι θα σταματήσει η υποστήριξη τον Απρίλιο (sory για την παραπληροφόρηση) αλλά πιστεύω ότι θα προχωρήσουν και για τα 7άρια σύντομα εφ όσον τα 7 είναι στην ουσία ένα sp των vista (τα vista είναι τα windows 6 και τα 7 είναι τα windows 6.1, έτσι αναφέρεται το εσωτερικό τους όνομα). Για την ώρα όμως, άκυρο αυτό που έγραψα πριν.

Δημοσ.

Θα ενεργοποιηθεί η ανάλογη έκδοση στην οποία ταιριάζει το κλειδί που είναι αποθηκευμένο στο bios.

Δηλαδή αν ολίγοις αν θέλω περνάω κανονικά τα 10 και ενεργοποιούνται; αν θελήσω να περάσω τα 7 pro βάζω το κλειδί μου κανονικά και κομπλέ και εκεί; συγνώμη αν έχει αναφερθεί πολλές φορές...

Δημοσ.

Μετά το upgrade του κλειδιού από 7 σε 10 δε ξέρω αν μπορείς να ενεργοποιήσεις πάλι τα 7άρια. Ας απαντήσεις κάποιος που το έχει κάνει και αν του δούλεψε.

Δημοσ.

Έκανα διαγραφή τα πάντα και στους δυο δίσκους, πέρασα τα windows 10 από το site της Microsoft, και φαίνονταν όλα καλά και δεν κολλούσε καθόλου... κάνει εγκατάσταση ενημερώσεων αυτόματα και πάει να κάνει επανεκκίνηση και δεν ανοίγει καθόλου. Κολλάει σε μαύρη οθόνη με μια κάτω παύλα πάνω αριστερά και δεν δείχνει τίποτα από τα windows να φορτώνουν... έκανα και επαναφορά ρυθμίσεων στο bios και τίποτα δεν έφτιαξε... λέτε να τον φυσιξω με αέρα;;

Δημοσ.

Το άφησες ένα εύλογο χρονικό διάστημα; Άστο μέχρι και 20 λεπτά μήπως ξεκολλήσει.

Θα επανέλθω όμως και στο θέμα του δίσκου. Ίσως έχει κάποιο πρόβλημα τελικά το οποίο δεν έχει καταγραφεί (για κάποιο μυστήριο λόγο) από το το smart.

Μπορείς να δοκιμάσεις έναν άλλο δίσκο;

• Like 1
Δημοσ.

Το άφησες ένα εύλογο χρονικό διάστημα; Άστο μέχρι και 20 λεπτά μήπως ξεκολλήσει.

Θα επανέλθω όμως και στο θέμα του δίσκου. Ίσως έχει κάποιο πρόβλημα τελικά το οποίο δεν έχει καταγραφεί (για κάποιο μυστήριο λόγο) από το το smart.

Μπορείς να δοκιμάσεις έναν άλλο δίσκο;

Το άφησα πάνω από 20 λεπτά και τίποτα.. ξανά εγκατέστησα τα windows 10 στον 2ο τώρα αλλά μόλις έκανε την πρώτη επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση πάλι αυτό το πρόβλημα με μαύρη οθόνη και παύλα... θα προσπαθήσω να βρω έναν άλλο δίσκο.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις κάτι που χρειάζεσαι στον δίσκο ή σε κάποιο Partition του δοκίμασε να διαγράψεις όλα τα partitions και να αφήσεις τον δίσκο ολόκληρο και καθαρό.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν έχεις κάτι που χρειάζεσαι στον δίσκο ή σε κάποιο Partition του δοκίμασε να διαγράψεις όλα τα partitions και να αφήσεις τον δίσκο ολόκληρο και καθαρό.

Αυτό έκανα έσβησα τα πάντα(και partitions) και ξαναπέρασα windows. Έβαλα έναν άλλον δίσκο(ίδιο περίπου μοντέλο με αυτόν που είχε) και με τον νέο δίσκο πήγαν να φορτώσουν τα windows(που είχε ο νέος δίσκος) αλλά έβγαλε μπλε οθόνη και έκανε πάλι επανεκκίνηση... αυτό λογικά μου το έκανε επειδή έβαλα δίσκο με windows από άλλον υπολογιστή και δεν έκανα καθαρή εγκατάσταση; με τους παλιούς δίσκους δεν ανοίγει καθόλου ενώ με τον άλλον που έβαλα πήγε να φορτώσει.. αυτό μας δίνει συμπέρασμα ότι φταίμε ο δίσκος λοιπόν;;

Οι δυο ίδιοι δίσκοι που είχε παλιά είναι αυτοί: SEAGATE BARRACUDA 7200.12 ST3500418AS 500GB SATA2

Αν τελικά φταίει ο δίσκος έχετε να προτείνεται κάποιον νέο ssd(αν χρειάζεται) που θα ταιριάζει στο σύστημα; όσο πιο φθηνό από 100€ αν γίνεται και επίσης δεν μας ενδιαφέρει ο χώρος πολύ καθώς μέχρι 250 γίγα και λιγότερο είναι κομπλέ...

Αυτός κάνει; http://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html

Λέει sata 3 ενώ εμένα είναι sata 2..

Δημοσ.

Έπρεπε να διαγράψεις τον δεύτερο δίσκο και να στήσεις τα win από την αρχή. Εγκαταστάσεις από άλλο σύστημα δύσκολα θα δουλέψουν, ιδίως αν είμαι από διαφορετική μητρική.

Πριν πας σε άλλο δίσκο κάνε μια προσπάθεια ακόμα με τον δεύτερο και διέγραψε το partition με τα windows που έχει και ξανακάνε εγκατάσταση.

Όσο για τον ssd, ο 850evo είναι κορυφή και δεν παίζει ρόλο που είναι sata 3. Θα δουλεύει σε σένα σαν sata2.

Δημοσ.

Έπρεπε να διαγράψεις τον δεύτερο δίσκο και να στήσεις τα win από την αρχή. Εγκαταστάσεις από άλλο σύστημα δύσκολα θα δουλέψουν, ιδίως αν είμαι από διαφορετική μητρική.

Πριν πας σε άλλο δίσκο κάνε μια προσπάθεια ακόμα με τον δεύτερο και διέγραψε το partition με τα windows που έχει και ξανακάνε εγκατάσταση.

Όσο για τον ssd, ο 850evo είναι κορυφή και δεν παίζει ρόλο που είναι sata 3. Θα δουλεύει σε σένα σαν sata2.

Τελικά άλλαξα δίσκο από έναν άλλον υπολογιστή και έκανα format στον δίσκο. Τώρα δουλεύουν όλα ρολόι. Αν και πάλι τερματίζει στο 100% η χρήση δίσκου αλλά δεν κολλάει καθόλου πλέον. Νομίζω αυτό γίνεται τώρα επειδή ο δίσκος είναι παλιός με μικρές ταχύτητες έτσι;

Δημοσ.

Τελικά άλλαξα δίσκο από έναν άλλον υπολογιστή και έκανα format στον δίσκο. Τώρα δουλεύουν όλα ρολόι. Αν και πάλι τερματίζει στο 100% η χρήση δίσκου αλλά δεν κολλάει καθόλου πλέον. Νομίζω αυτό γίνεται τώρα επειδή ο δίσκος είναι παλιός με μικρές ταχύτητες έτσι;

Εξαρτάται. Τι λειτουργικό έβαλες; Στα 7 και 10, μετά την εγκατάσταση ξεκινάει τ windows search να ετοιμάζει τον κατάλογο για γρήγορη αναζήτηση και αυτό ταλαιπωρεί για λίγο τον δίσκο. Σταμάτα την διεργασία να δεις αν σταματήσει ο δίσκος (windows+r και services.msc και μετά σταμάτα το windows search). Antivirus έβαλες κι αν ναι ποιο;

Το setinel το έβαλες να δεις υγεία;

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται. Τι λειτουργικό έβαλες; Στα 7 και 10, μετά την εγκατάσταση ξεκινάει τ windows search να ετοιμάζει τον κατάλογο για γρήγορη αναζήτηση και αυτό ταλαιπωρεί για λίγο τον δίσκο. Σταμάτα την διεργασία να δεις αν σταματήσει ο δίσκος (windows+r και services.msc και μετά σταμάτα το windows search). Antivirus έβαλες κι αν ναι ποιο;

Το setinel το έβαλες να δεις υγεία;

Τα 10 περασα. Έχω το eset. Περασα για την υγεία του δίσκου και είναι 100%. Πλέον δεν κολλάει καθόλου, τερματίζει στο 100% για περίπου 1 λεπτό αφού ανοίξει, δοκίμασα να κλείσω αυτά που μου είπες αλλά τίποτα.. φαίνεται πως τρέχει το windows update στην αρχή μόλις ανοίγει και αυτό κάνει έτσι τον δίσκο όμως δεν υπάρχουν ενημερώσεις λέει γιατί τις έκανα όλες.. ο δίσκος που έβαλα τώρα είναι ελάχιστα κατώτερος αυτού που είχε πριν αλλά τώρα τουλάχιστον δουλεύει άψογα.. εννοείται θα πάω σε ssd και λέω για αυτόν που έγραψα.. τέλος μήπως υπάρχει κανένας άλλος πιο φθηνός;;

Δημοσ.

Αν θέλεις 240άρι δυστυχώς κοστίζουν και αν θέλεις σωστό δίσκο με καλές επιδόσεις τότε δε γλυτώνεις το 100άρι. Έχει και ποιο φθηνούς αλλά κάτω από τα 90€ είναι όλοι παλαιότερης τεχνολογίας και χαμηλών επιδόσεων (άσχετα από τις ταχύτητες του sata3 που αναγράφουν όλοι περίτρανα).

Κάτι kingston, adata, pny, patriot, intenso, apaser, patriot κτλ θα έλεγα να τους αφήσεις. Αν όμως είναι να πας στο 90+ για κανέναν wd ή sandisk utra καλύτερα πάρε απευθείας τον evo.

Συγκριτικό: http://ssd.userbenchmark.com/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...