taslikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα στην κοινότητα. Στο σύστημα που έχω, παλιά είχα τα windows 7 pro έκανα την δωρεάν εγκατάσταση σε 10 και όλα κομπλέ εδώ και 7-8 μήνες. Τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει ο υπολογιστής να αργεί μέχρι σημείο να μην ανταποκρίνεται το ποντίκι κλπ... σβήνω avast κάνω επανεκκίνηση τίποτα.. στο 100% κολλημένη η χρήση του δίσκου όλα τα αλλά φυσιολογικά. Με ένα ψάξιμο στο google έκλεισα τις 2 διεργασίες που λένε ότι ευθύνονται για το 100%(windows search, superfetch) για αρχή δούλεψε για λίγο αλλά ξανά συνέχισε τα ίδια.. παρότι τις διεργασίες τις έκλεισα μόνιμα έκανα restart κι πάλι τα ίδια... κάνω ξανά εγκατάσταση τα 10 από τις ρυθμίσεις με επιλογή να κρατήσω τα αρχεία μου. Να ξεκαθαρίσω εδώ πως ιός δεν υπάρχει καθώς δεν κατεβάζω τίποτα σχεδόν από το σύστημα αυτό που να μπορεί να το βλάψει αλλά και επίσης είχα antivirus. Πάλι μετά από καθαρή εγκατάσταση τα ίδια κάνει.. έφτιαξα ένα USB με ubuntu.. πάω να τα κάνω εγκατάσταση αργούσε και εκεί παρά πολύ στον οδηγό και τον ακυρώνω και απλά πατάω να τρέξουν τα ubuntu σε δοκιμαστική έκδοση να δω πως θα τρέχουν.. έχει ανοίξει με ubuntu και εκεί κολλησε πολύ στην αρχή αλλά μετά από κανένα 5 λεπτό είναι κομπλε(το ίδιο έκανε και στα windows μετά από ωρα). Σε αυτό το σημείο να πω πως έχω έναν ίδιο 2ο δίσκο στο σύστημα ο οποίος είναι αχρησιμοποίητος και μπορεί να εγκατασταθεί λειτουργικό εκεί. Όμως έχω θέμα με το κλειδί των windows 10 δεν ξέρω πως να το βρω καθώς έχω των 7 από παλια(θα κάνει των 7;) επίσης αν προσπαθήσω να εγκαταστήσω στον δεύτερο δίσκο τα ubuntu δεν μου τον βγάζει ως επιλογή. Δείχνει μόνο τον δίσκο 1 με τα windows και θέλει να κάνει παράλληλη εγκατάσταση στον δίσκο 1 ενώ θέλω στον 2ο εγώ για να καταλάβω αν φταίει ο δίσκος. Τέλος εγκατέστησα ένα προγραμμα για υγεία δίσκου και έλεγε good. Συγνώμη αν κούρασα κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη μιας και έχω πελαγώσει..
taslikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Κατάφερα να περάσω windows 7 στον δεύτερο δίσκο με καλύτερες επιδόσεις σίγουρα από τα 10 όμως συνεχίζει να κολλάει σε τυχαία πράγματα... εγκατέστησα όλους τους drivers και συνεχίζει το θέμα.. κάτι μου λέει πως χρειάζεται η σύνθεση μου ssd δίσκο... λέτε να φταίει αυτό;
stelios5 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Αρχικά εφόσον πέρασες μια φορά windows 10 (με αναβάθμιση) όσες φορές αν τα ξανά περάσεις θα ενεργοποιούνται μόνα τους. Αρκεί να βάζεις την έκδοση που πρώτο περάστηκε (Home ή Pro) Όταν σου ζητήσει κλειδί κατά την εγκατάσταση, έχει επιλογή να το προσπεράσεις. Ιό μπορεί να κολλήσεις άσχετα αν δεν κατεβάζεις αρχεία. Αν και μου φαίνεται δίσκος είπες τον δοκίμασες Ο Η/Υ βλέπει όλη την RAM;;;; Άσε συνδεδεμένα μόνο πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη και δοκίμασε πως πάει. Το επόμενο είναι να δεις για τροφοδοτικό.
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Για αρχή βάζεις hdsentinel (ας είναι και η trial έκδοση) και βλέπεις την υγεία του δίσκου σου. Αν ΔΕΝ είναι 100% τότε μάλλον πας για δίσκο. Μετά ή ακόμα και παράλληλα, κοιτάς για θερμοκρασίες με το openhardware monitor. Της cpu πρέπει να μην υπερβαίνουν τους 78-80 βαθμούς και κατά προτίμηση να είναι κάτω από 60-65.
taslikos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν πριν σας πω τα αποτελέσματα όσων έκανα που μου είπατε να σημειώσω πως πλέον όταν ανοίγει βγάζει checking file system on C καθώς φορτώνουν τα 7αρια(θυμίζω πως ο κύριος δίσκος έχει τα 10 και ο άλλος τα 7, τα 10 είναι σχεδόν unusable από το κόλλημα(αυτά χρησιμοποιούσα στο παρελθόν και αυτός ήταν ο δίσκος που λειτουργούσε πάντα ο υπολογιστής, ο δεύτερος ήταν άδειος μόνο για κανένα buckup), τα 7 τρέχουν πιο εύκολα αλλά κάνουν κολλήματα και αυτά) Αρχικά εφόσον πέρασες μια φορά windows 10 (με αναβάθμιση) όσες φορές αν τα ξανά περάσεις θα ενεργοποιούνται μόνα τους. Αρκεί να βάζεις την έκδοση που πρώτο περάστηκε (Home ή Pro) Όταν σου ζητήσει κλειδί κατά την εγκατάσταση, έχει επιλογή να το προσπεράσεις. Ιό μπορεί να κολλήσεις άσχετα αν δεν κατεβάζεις αρχεία. Αν και μου φαίνεται δίσκος είπες τον δοκίμασες Ο Η/Υ βλέπει όλη την RAM;;;; Άσε συνδεδεμένα μόνο πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη και δοκίμασε πως πάει. Το επόμενο είναι να δεις για τροφοδοτικό. Βλέπει όλη την ραμ 8 γίγα έχει και δεν τερματίζει χρησιμοποιεί γύρω στα 1-2 γίγα περίπου.. για ιο πολύ δύσκολο να έχει καθώς είχα av αλλά θα κάνω πλήρες σκάν με malwarebytes και θα γράψω. Επισυναπτω φωτό που δείχνει μόλις τον άνοιξα για να μπει στα 7αρια... θα ανεβάσω στατιστικά δίσκου μόλις ανοίξει...
taslikos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Το hdsentinel τι έβγαλε; αυτα βγαζουν τα προγραμματα που μου ειπες... δινω και φωτο απο win 7 διαχειρισης εργασιων(ολα φαινονται κομπλε στα 7 τωρα..)
micos000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Οπότε από δίσκους και θερμοκρασίες είσαι εντάξει. Τώρα αυτό το κόλλημα του premiere είναι πολύ περίεργο. Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του hardware είναι ο έλεγχος την ram με το memtest (από το hirens π.χ.) αν και δε νομίζω να έχουν θέμα, αλλιώς θα είχες κολλήματα και μπλε οθόνες γενικά. Ένα άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως έχει κάποιο πρόβλημα σε βίντεο ή ήχο σε κάποιο από τα αρχεία που του βάζεις. Να σε ρωτήσω το εξής. Τα προβλήματα έχει τύχει να στα κάνει ακόμα και στο ίδιο project που ενώ το έβγαλες σε 720 με επιτυχία όταν πήγες να το κάνεις σε 1080 δεν στο αποθηκεύει ή στο κάνει σε διαφορετικά Project; Αν δηλαδή βγάλεις ένα σωστό 720 και το βάλεις να γίνει 1080 δυο-τρεις φορές υπάρχει περίπτωση να στο βγάλει μια και να μη στο βγάλει την άλλη;
taslikos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Οπότε από δίσκους και θερμοκρασίες είσαι εντάξει. Τώρα αυτό το κόλλημα του premiere είναι πολύ περίεργο. Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του hardware είναι ο έλεγχος την ram με το memtest (από το hirens π.χ.) αν και δε νομίζω να έχουν θέμα, αλλιώς θα είχες κολλήματα και μπλε οθόνες γενικά. Ένα άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως έχει κάποιο πρόβλημα σε βίντεο ή ήχο σε κάποιο από τα αρχεία που του βάζεις. Να σε ρωτήσω το εξής. Τα προβλήματα έχει τύχει να στα κάνει ακόμα και στο ίδιο project που ενώ το έβγαλες σε 720 με επιτυχία όταν πήγες να το κάνεις σε 1080 δεν στο αποθηκεύει ή στο κάνει σε διαφορετικά Project; Αν δηλαδή βγάλεις ένα σωστό 720 και το βάλεις να γίνει 1080 δυο-τρεις φορές υπάρχει περίπτωση να στο βγάλει μια και να μη στο βγάλει την άλλη; δεν χρησιμοποιω premiere.. πλεον να πω πως στα 7 ολα κομπλε τα 10 συνεχιζουν το προβλημα.. τρεχουν κατι διεργασιες των windows και μολις τις κλεισω ολα κομπλε ομως ξαναναοιγουν μετα... Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2017 από taslikos
taslikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Καμία ιδέα;; τα 7 τελικά τρέχουν μια χαρά αλλά κολλάνε συνεχώς στον chrome. Τα 10 συνεχίζουν να τρέχουν διεργασίες των windows και να κολλάνε πολύ όταν είναι 100% η χρήση δίσκου. Λέτε αν σβήσω τα partitions και γενικά τα πάντα και κάνω καθαρή εγκατάσταση των 10 να φτιάξει;; μπορώ να κάνω εγκατάσταση τα 7 με το παλιό κλειδί αν σβήσω τα 10; γιατί σε παράλληλη εγκατάσταση 7 και 10 μόνο τα 10 είναι ενεγοποιημενα...
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Ποιες διεργασίες είναι αυτές όμως που κλείνεις δε μας είπες. Τα 7 μόνο στον chrome; Βάλε firefox αν είναι έτσι να τελειώνεις. Έτσι κι αλλιώς ο chrome έχει μπανάρει τα 7 εδώ και καιρό.
countass Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 https://www.technipages.com/windows-enable-disable-superfetch Δοκιμασες να τις βαλεις να μην ξεκινουν με την εκκινηση του υπολογιστη;αν δε δουλευει ουτε αυτο κανε ενα clean format τα 10
taslikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Ποιες διεργασίες είναι αυτές όμως που κλείνεις δε μας είπες. Τα 7 μόνο στον chrome; Βάλε firefox αν είναι έτσι να τελειώνεις. Έτσι κι αλλιώς ο chrome έχει μπανάρει τα 7 εδώ και καιρό. https://www.technipages.com/windows-enable-disable-superfetch Δοκιμασες να τις βαλεις να μην ξεκινουν με την εκκινηση του υπολογιστη;αν δε δουλευει ουτε αυτο κανε ενα clean format τα 10 το εχω κλεισει το superfetch και τιποτα.. για λιγο δουλεψε αλλα μετα χωρις επαννεκινηση παλι τα ιδια... τα εκλεισα ολα των windows και μετα δεν ανοιγε καθολου στα 10 αναγκαστηκα να μπω σε safe mode και να τις ενεργοποιησω ξανα για να ανοιξει... υγ: το 50% το λεει διοτι μονο ο ενας απο τους 2 δισκους τερματιζει 100%
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Το eset τι τρελαίνεται έτσι; Μήπως κάνει κανένα scheduled scan; Με το superfetch δεν θα καταφέρεις πολλά και στο τέλος θα κάνεις χειρότερα τα πράγματα. τα εκλεισα ολα των windows και μετα δεν ανοιγε καθολου Και τι περίμενες δηλαδή; 1
taslikos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Το eset τι τρελαίνεται έτσι; Μήπως κάνει κανένα scheduled scan; Με το superfetch δεν θα καταφέρεις πολλά και στο τέλος θα κάνεις χειρότερα τα πράγματα. Και τι περίμενες δηλαδή; Όντως το eset τρελάθηκε εκείνη την στιγμή.. και scan να έκανε νομίζω δεν είναι λογικό να πάει 100%... το έκανε όμως και χωρίς το eset από πριν... τι εννοείς τι περίμενα; αν θα ανοίξει με κλειστές τις διεργασίες; αν εννοείς αυτό το άφησα πολύ ώρα και τελικά δεν άνοιγε και έκανα την διαδικασία με το safe mode που ειπα.. αυτήν την στιγμή κατεβάζω τα windows 10 ξανά και διαγράφω τα πάντα και σας λέω πως θα πάει. Υγ: κατεβαίνουν με μια εφαρμογή της Microsoft και τα φτιάχνει bootable σε ένα USB, αλλά ως επιλογή είχε μόνο windows 10 όχι windows 10 pro που έχω... θα έχω θέμα με την ενεργοποίηση μετά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα