capthookb Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Έχω αυτή την οθόνη από το 2009. Την τελευταία εβδομάδα περίπου, όταν την άνοιγα από τη μέση και κάτω η εικόνα είχε λίγο διαβαθμισμένο κόκκινο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ερχόταν στο φυσιολογικό της χρώμα. Ενώ δούλευε όμως, κάπου κάπου φαινόταν να τρεμοπαίζει η φωτεινότητά της, ειδικά στο λευκό. Τελικά προχθές, ενώ την άνοιξα μετά από λίγο έσβησε, με το led κάτω δεξιά να είναι συνεχως αναμμένο, που σημαίνει πως δε χάνει το σήμα, αλλιώς θα αναβόσβηνε. Εάν την κλείσω και την ξανανοίξω ανοίγει για 1-2 δευτερόλεπτα κανονικά, και μετά μαυρίζει. Διάβαζα στο νετ για αλλαγή πυκνωτών στην πλακέτα της τροφοδοσίας. Οι δικοί μου δε φαίνονται να είναι φουσκωμένοι καθόλου. Μάλιστα ζέστανα τις κολλήσεις όλων των πυκνωτών αλλά δεν άλλαξε κάτι. Παίζει να φταίει κάτι άλλο εκτός από τους πυκνωτές; Μπορώ να τους αλλάξω μόνος μου, αλλά δεδομένου πως βρίσκω ολοκληρο το τροφοδοτικό από 13-22€ αξίζει να το φτιάξω; Και το κυριότερο, παίζει να φταίνει οι λάμπες; Αυτές αλλάζουν; Το κόκκινο χρώμα που έβλεπα, σε τι πρόβλημα παραπέμπει;
coolerman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 προβληματικά trarnsformer η λάμπες εσωτερικά(το πιθανότερο). τρανσφορμερ αλλάζουν,και η λάμπες αλλάζουν..είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως.
PaokToTheBone Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 προβληματικά trarnsformer η λάμπες εσωτερικά(το πιθανότερο). τρανσφορμερ αλλάζουν,και η λάμπες αλλάζουν..είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως. και δεν νομιζω να συμφερει να μπεις σε αυτη την διαδικασια σε μια οθονη οπως η Τ220. Μπορει να σε εξυπηρετει αλλα εφοσον εβγαλε αυτο το προβλημα δεν θεωρω οτι πρεπει να την φτιαξεις.
capthookb Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπάρχουν χρήματα για άλλη οθόνη, οπότε θα κοιταξω μήπως τη φτιαξω.
coolerman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Απλά οτι κάνεις,να προσέχεις τον μεγαλό πυκνωτή που έχει. Κατα 99.9% είναι η λάμπες.
capthookb Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά οι λάμπες είναι μια χαρά. Τις δοκίμασα με τη βοήθεια μιας άλλης οθόνης και ανάβουν κανονικά χωρίς κοκκινίλες κτλ Άρα κάτι παίζει με το τροφοδοτικό της. Εδώ ο τύπος λέει πως άλλαξε μόνο τους 2 πυκνωτές 1000μF@16V και επανήλθε μια χαρά https://www.youtube.com/watch?v=-NO-OlAnqSs Θα αλλάξω αυτούς σε πρώτη φάση και αν δε φτιάξει θα πάρω ολόκληρη την πλακέτα. 1
coolerman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Άλλαξε τους όλους,που μπαίνεις σε αυτήν την διαδικασία.
Mr_Terror Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Το συγκεκριμενο μοντελο Τ220 εχει θεμα με τους πυκνωτες στο τροφοδοτικο.Παρομειο προβλημα με το δικο σου ειχε η οθονη φιλου.Την ιδια οθονη ειχε.Αλλαξαμε ολους τους πυκνωτες στην πλακετα του τροφοδοτικου και εγινε σαν καινουργια.Αλλαξε ολους τους πυκνωτες που λεει ο φιλος.Δεν χανεις τιποτα.Το κοστος ειναι μηδαμινο.
capthookb Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Τους άλλαξα σήμερα όλους τους πυκνωτές με καινούριους, αλλά δυστυχώς δεν έφτιαξε. Συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα.
coolerman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μπορείς να ανεβάσεις μερικες φωτό(καθαρές) απο την board;;
capthookb Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Οπτικά δε φαίνεται κάτι καμμένο-αλοιωμένο. Και οι πυκνωτές που έβγαλα δεν ήταν φουσκωμένοι. Μόνο οι 2 τελευταίοι πριν τους μετασχηματιστές για τις λάμπες όταν τους κουνούσα με το χέρι μου έκαναν ενα μεταλλικό θόρυβο κλακ-κλακ. Οι παλιοί πυκνωτές. Στις φωτό είναι οι νέοι. Άλλαξα μόνο τους 10 ηλεκτρολυτικούς εκτός από τον μεγάλο.
capthookb Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ξεκόλλησα τους 2 μετασχηματιστές των λαμπών και καθάρισα τις επαφές τους στην πλακέτα. Τους μέτρησα κιόλας εκτός πλακέτας, με το πρωτεύων πηνίο να έχει 0.4Ω και το δευτερεύων 1-1.1KΩ. Τους ξανακόλλησα με νέα κόλληση αλλά πάλι δεν άλλαξε κάτι.
coolerman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Αν μπορείς στείλε μου τα στοιχεία(mosfet),απο αυτα τα 2(8309 & 8303 ίσως είναι) σε πμ,μην γεμίζουμε και την σελίδα!
capthookb Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Κατά πάσα πιθανότητα είναι STM8309 γιατί δε φαίνεται καθόλου καθαρά ακόμα και με μεγέθυνση.
otinanai Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Εχω την ιδια οθονη αγορασμενη το 2009 κ το προβλημα που εχει βγαλει σε μενα ειναι οτι ανα τακτα χρονικα διαστηματα (2-3 μερες) κλεινει κ πρεπει να πατησω το pwr για να ανοιξει (συνηθως μετα απο 4"-5"). Οσων αφορα τα χρωματα παραμενουν ως εχουν ζωντανα. Οχι οτι με πειραζει ιδιαιτερα εκτος μονο οταν ειμαι σε ονλαιν γκειμ. Ειχε κανεις παρομοιο θεμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα