afinis2004 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Η φωτογραφική μηχανή του τίτλου σε προσφορά απο τα Media Markt http://www.mediamarkt.gr/el/product/_sony-dsc-hx80-1180702.html Skroutz απο 389€ http://www.skroutz.gr/s/8770171/Sony-HX80.html?from=catspan&keyphrase=HX80 Στα ξένα απο 349€ http://www.idealo.it/confronta-prezzi/4973123/sony-cyber-shot-dsc-hx80.html 1
Themiss2000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει τα χρήματά της.
afinis2004 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει τα χρήματά της. Γενικά βάση χρήσης ή συγκριτικά? Γιατι οι panasonic tz ξεκινάνε από +50€ (Με παρεμφερή specs η tz70)
Ntinaras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 γενικα οι κομπακτ δεν εχουν λογο υπαρξης πλεον ειτε παιρνεις Mirroless/dslr ειτε μενεις με το κινητο 1
afinis2004 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 γενικα οι κομπακτ δεν εχουν λογο υπαρξης πλεον ειτε παιρνεις Mirroless/dslr ειτε μενεις με το κινητο Έχω DSLR με 4 φακούς που καλύπτουν εύρος απο 11mm-300mm(1.5x crop). Εχω galaxy S6 το οποίο κουτσά στραβά λένε και λέω οτι κάτι κάνει τη μέρα αλλά άμα σουρουπώσει βράστα Μιάς και είναι του Βαλεντίνου σήμερα, μία τέτοια μηχανή δεν ειναι ιδανική για καλοκαιράκι στο νησί/βουνό το χειμώνα/βόλτα στα ξένα 7 το απόγευμα με όσο πάει το βράδυ, να είναι μέσα στο τσαντάκι της γυναίκας για να μη χρειάζεται να κυκλοφορώ σα το χαμάλη και να μη χρειαστεί να επενδύσω σε δευτερο σύστημα φακών??? Ευκολή ερώτηση: Γιατί δεν πουλας τη DSLR να πάς σε Mirorless Γρήγορη απάντηση: Δεν μου την παίρνει κανείς είναι Sony
karasardelis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 γενικα οι κομπακτ δεν εχουν λογο υπαρξης πλεον ειτε παιρνεις Mirroless/dslr ειτε μενεις με το κινητο Η συγκεκριμένη ανήκει στην κατηγορία "compact travel zoom camera" και ο λόγος ύπαρξής της είναι νομίζω ξεκάθαρος - μικρή μηχανή με τεράστιο ζουμ για να την κουβαλάς σε ένα ταξίδι αντί για μια DSLR με Zoom φακό που θέλει μια βαλίτσα από μόνη της. Βγάζει φωτογραφίες έτη φωτός καλύτερες από το καλύτερο κινητό - μπορεί να μην φτάνει το επίπεδο μιας DSLR και πιθανώς ούτε μιας Mirrorless, αλλά η τιμή και το μέγεθος σε συνδυασμό με αυτά που προσφέρει σε ζουμ και ποιότητα φωτογραφίας δεν έχουν αντίπαλο. Για Mirrorless με τέτοιο Zoom δεν θέλεις να ξέρεις πόσα θα πρέπει να πληρώσεις... 4
Ntinaras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 ξερω. αλλα δε βρισκω το λογο του να χεις τοσο ζουμ. θα προτιμουσα μια με σταθερο φακο στα 24mm η 28mm σε ανοιχτο διαφραγμα πχ 2.8.
v_peri Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Αν σε ενδιαφέρει η απόδοση της μηχανής σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τότε χρειάζεσαι ή μεγάλο φυσικό μέγεθος αισθητήρα (από 1" και πάνω) ή φωτεινό φακό (ή και τα δύο φυσικά). Η συγκεκριμένη μηχανή είναι πολύ καλή για τη μέρα, αλλά μέχρι εκεί. Τη νύχτα πάλι τη dslr θα κουβαλάς. Πρέπει να ανέβεις τουλάχιστον 100 ευρώ σε κόστος για να πάρεις αυτά τα χαρακτηριστικά είτε σε compact είτε σε mirrorless. Η sony a5000 της ίδιας προσφοράς είναι σε καλή τιμή αλλά θα χρειαστείς αρκετά επιπλέον για φακούς.
default Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Η συγκεκριμένη ανήκει στην κατηγορία "compact travel zoom camera" και ο λόγος ύπαρξής της είναι νομίζω ξεκάθαρος - μικρή μηχανή με τεράστιο ζουμ για να την κουβαλάς σε ένα ταξίδι αντί για μια DSLR με Zoom φακό που θέλει μια βαλίτσα από μόνη της. Βγάζει φωτογραφίες έτη φωτός καλύτερες από το καλύτερο κινητό - μπορεί να μην φτάνει το επίπεδο μιας DSLR και πιθανώς ούτε μιας Mirrorless, αλλά η τιμή και το μέγεθος σε συνδυασμό με αυτά που προσφέρει σε ζουμ και ποιότητα φωτογραφίας δεν έχουν αντίπαλο. Για Mirrorless με τέτοιο Zoom δεν θέλεις να ξέρεις πόσα θα πρέπει να πληρώσεις... Η αληθεια ειναι καπου στην μεση (δυστυχως). Ειναι μια compact καμερα, ισως μια πολυ καλη compact καμερα, μπορει και μια σουπερ ντουπερ compact καμερα αλλα σιγουρα μια καμερα με αισθητηρα 1/2.3'' (http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-hx80/sony-hx80A.HTM)που ειναι μεγαλυτερος απο ενος κινητου (ακομα και με καλη καμερα) αλλα αναμφιβολα ειναι κατα παρα πολυ μικροτερος απο μιας DSLR η μιας Mirrorless. Οποτε μην περιμενεις φοβερα πραγματα με λιγοτερο φως (http://photoseek.com/2013/compare-digital-camera-sensor-sizes-full-frame-35mm-aps-c-micro-four-thirds-1-inch-type/). Οσο για το ζουμ εκει θα συμφωνησω με το σχολιο του Ντιναρα και θα προσθεσω οτι τοσο ζουμ το θελεις για ποιο λογο? Τωρα, για να γυρισω στην εισαγωγη μου, η αληθεια ειναι καπου στην μεση, η μηχανη ειναι μικρη, μικροτερη απο DSLR/Mirrorless αλλα η πραγματικη χρηστικοτητα της δικαιολογει την τιμη της? Κατα την γνωμη μου οχι, αν μιλουσαμε για καποια της σειρας RX100 στα 300 ευρω (που αποκλειεται να παιξει σε αυτη τη τιμη) τοτε και εγω θα εμπαινα στον πειρασμο.
grigas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Το καλοκαίρι αγόρασα μια Nikon S7000 που έχει επίσης 30x zoom. Δε φαντάζεστε πόσο χρήσιμο φάνηκε στις διακοπές. Επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ήταν πολύ καλύτερη από όσο περίμενα. Πλέον πιστεύω πως λόγω των αρκετών χάλια μοντέλων που κυκλοφορούν στην κατηγορία έως 100 ευρώ, υπάρχει μια γενικότερη παρεξήγηση προς τις compact. Προς Θεού, δε λέω πως ειναι ισάξιες με mirrorless και DSLR, αλλά δεν είναι και όλες τόσο χάλια...
default Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Η Nikon S7000 εχει 20Χ ζουμ! Επισης, "αρκετών χάλια μοντέλων που κυκλοφορούν στην κατηγορία έως 100 ευρώ* η συγκεκριμενη κοστιζει σε προσφορα 279 οποτε η συγκριση ειναι μαλλον ατοπη.
user27 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Οι compact μηχανες μια χαρα χρησιμες ειναι και δεν συγκρινονται με τα κινητα. Ισα ισα πιστευω, οπως πολλοι, πιο χρησιμες ειναι απο τις dslr γιατι απλα την compact την παιρνεις μαζι σου ενω τη dslr βαριεσαι να την κουβαλας. Απο την αλλη αντι της μηχανης του τιτλου θα προτεινα την panasonic lf1. Μπορει να μην εχει το τοσο μεγαλο ζουμ αλλα σε ολα τα αλλα ειναι καλυτερη (συμφωνω με τα παιδια που λενε οτι το πολυ ζουμ δε χρειαζεται και με αυτη τη μικρη θυσια παιρνεις ενα δυνατο μοντελο που κανει τη νυχτα μερα). Γενικα υπαρχει μια ταση ο κοσμος να σκαει λεφτα για να παρει το κινητο με την καλυτερη καμερα ενω θα μπορουσε καποιος να κανει οικονομια και να παρει μια premium compact που θα τον καλυψει πληρως σε ολες τις συνθηκες. Αξιζει να βρισκεται ενα τετοιο εργαλειο και το σιγουρο ειναι οτι θα κρατησει περισσοτερα χρονια απο οτι οποιοδηποτε κινητο.
grigas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Η Nikon S7000 εχει 20Χ ζουμ! Επισης, "αρκετών χάλια μοντέλων που κυκλοφορούν στην κατηγορία έως 100 ευρώ* η συγκεκριμενη κοστιζει σε προσφορα 279 οποτε η συγκριση ειναι μαλλον ατοπη. Για το zoom έχεις δίκιο, my bad. Για το υπόλοιπο που είδες και κάνω κάποια σύγκριση; Είπα πως οι αμέτρητες χάλια compact των 70-80-90 ευρω έχουν δημιουργήσει την εντύπωση πως όλες οι compact είναι μάπα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα