takis_tz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 έχω ένα αρχείο δεδομένων σε csv. Όταν το ανοίγω με το openoffice ή το excel δουλεύει μια χαρά, αναγνωρίζοντας τους ελληνικούς χαρακτήρες (εννοώ το format και η γραμματοσειρά). Όταν όμως κάνω insert στο spss ενώ αναγνωρίζει τα διαχωριστικά, τις στήλες, τις μεταβλητές, ΔΕΝ μου αναγνωρίζει τους ελληνικούς χαρακτήρες και εμφανίζει "κινέζικα".Ξέρεις κανείς πως μπορώ να το διορθώσω;
solution1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Άνοιξε το στο openoffice ή το excel, ύστερα πάτα "save as", στην καρτέλα που ανοίγει, κάνε tick στο τελευταίο κουτάκι (edit file..) και άλλαξε το character encoding από greek windows 1253 σε unicode utf-8
takis_tz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Άνοιξε το στο ή το excel, ύστερα πάτα "save as", στην καρτέλα που ανοίγει, κάνε tick στο τελευταίο κουτάκι (edit file..) και άλλαξε το character encoding από greek windows 1253 σε unicode utf-8 Mε το που ανοιγω το αρχειο από το openoffice μου ζητά να ορισω τη μορφη του συνολου των χαρακτηρων. Εκει εβαλα utf-8 και απο κατω στη γλωσσα Ελληνικά. Ανοιγει κανονικα Μετά στο save as δεν εχει άλλη επιλογη για το character encoding παρά μονο σε τι τυπο θελω να γινει η αποθηκευση πχ ods, xls, csv κτλ
solution1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Αν επιλέξεις text csv (.csv) θα μπορέσεις να τικάρεις το τελευταίο κουτάκι " Edit filter settings" Ύστερα επέλεξε "keep current format" και στην επόμενη καρτέλα που θ' ανοίξει μπορείς ν'αλλάξεις το character encoding.
takis_tz Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Αν επιλέξεις text csv (.csv) θα μπορέσεις να τικάρεις το τελευταίο κουτάκι " Edit filter settings" Ύστερα επέλεξε "keep current format" και στην επόμενη καρτέλα που θ' ανοίξει μπορείς ν'αλλάξεις το character encoding. Εως το "keep current format" έφτασα αλλα μετά δεν μου άνοιξε άλλη καρτελα για το character encoding
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα