Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν το έχω πιάσει ακόμα να ασχοληθώ. Το βράδυ θα έχω ελεύθερο χρόνο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να συνδέσω με την on-board κάρτα γραφικων να δω αν θα ανοίξει. Αν ανοίγει έτσι θα δοκιμάσω την 630 στο δικό μου σύστημα για να σιγουρευτώ ότι φταίει η κάρτα. Διαφορετικά θα δούμε. Για να δοκιμάσω με την on-board κάρτα πρέπει να βγάλω την 630? Ή απλά να συνδέσω στις θύρες της μητρικής την έξοδο για εικόνα?

Βγαλε την , δεν ειναι τιποτα.. Απλα ο,τι κανεις με προσοχη ...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με την on board δεν άνοιξε. Βρήκα και μια άλλη κάρτα γραφικών δοκίμασα να τη βάλω άλλα πάλι τα ίδια. Άρα φταίει η μητρική; clear cmos δοκίμασα να κάνω ακουμπώντας ένα κατσαβίδι στα 2 πίνακια που έχει. Έτσι διάβασα τουλάχιστον ότι γίνεται με αυτές τις μητρικές. Καμία άλλη λύση έχω πριν καταλήξω ότι φταίει η μητρική;

Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα τη μητρική από ένα PC που είχαμε που είχε χαλάσει το τροφοδοτικό. Αυτή είναι η msi k9n4 ultra με έναν AMD Athlon 4200+ και 3gb ddr2 ram. Σύνδεσα πάνω σε αυτήν εκτός κουτιού τους σκληρούς το τροφοδοτικό και την 630 και μπουταρε κανονικά. Οπότε λέω κάτι έπαθε η μητρική. Εγκαθιστώ αυτή την msi πλέον στο κουτί και αφού τα σύνδεσα όλα μου κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν δίνει σήμα και δεν γυρνάει ούτε το ανεμιστιρακι. Δοκίμασα να βάλω και την 7600GS που είχε αυτό το PC πριν αλλά πάλι no signal. Δοκίμασα να το συνδέσω και παντού, dvi, vga, hdmi.

Τι στο καλό μπορεί να φταίει; Να χάλασαν μαζί και οι 2 μητρικές; Να χάλασαν και οι 2 κάρτες γραφικών. Πραγματικά κοντεύω να τρελαθώ κυρίως γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται το πρόβλημα.

Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα τη μητρική από ένα PC που είχαμε που είχε χαλάσει το τροφοδοτικό. Αυτή είναι η msi k9n4 ultra με έναν AMD Athlon 4200+ και 3gb ddr2 ram. Σύνδεσα πάνω σε αυτήν εκτός κουτιού τους σκληρούς το τροφοδοτικό και την 630 και μπουταρε κανονικά. Οπότε λέω κάτι έπαθε η μητρική. Εγκαθιστώ αυτή την msi πλέον στο κουτί και αφού τα σύνδεσα όλα μου κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν δίνει σήμα και δεν γυρνάει ούτε το ανεμιστιρακι. Δοκίμασα να βάλω και την 7600GS που είχε αυτό το PC πριν αλλά πάλι no signal. Δοκίμασα να το συνδέσω και παντού, dvi, vga, hdmi.

Τι στο καλό μπορεί να φταίει; Να χάλασαν μαζί και οι 2 μητρικές; Να χάλασαν και οι 2 κάρτες γραφικών. Πραγματικά κοντεύω να τρελαθώ κυρίως γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται το πρόβλημα.

Ποιο cpu έβαλες στην msi ?

Δημοσ.

Ποιο cpu έβαλες στην msi ?

Αυτόν που είχε ήδη. Τον AMD Athlon x2 4200+. Από ότι είδα ο άλλος 7750 Dual core που είχα δεν υποστηρίζεται στην msi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι αυτα που έχω κάνει bold εννοείς ότι τα  ξανά έβαλες πάλι όπως ήταν? Τα γράφεις λίγο μπερδεμένα. Γράψε τα λίγο πιο αναλυτικά.

Ανέφερε ποια είναι τα specs που έχει το 2ο pc και ποια μητρική έχεις από το παλιό pc.

Και το ξεκίνησες ανάποδα. Πρώτα δοκιμάζουμε άλλο τροφοδοτικό που να είναι και τις προκοπής.

ΥΓ: Κάποιοι μπερδεύονυ το pc με το ρολόι.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Λοιπόν. Έχουμε και λέμε.

PC που είχε το αρχικό θέμα για το οποίο έφτιαξα το θέμα (χτίστηκε το 2008):

Amd dual core 7750

4gb ddr2 ram

gigabyte ga ma78gm ud2h

Nvidia gt 630

PC από το οποίο δανείστηκα εξαρτήματα για να δω τι φταιει (χτίστηκε το 2006):

Amd Athlon x2 4200+

3gb ddr2 ram

msi k9n4 ultra

Nvidia GS 7600

Στο μηχάνημα του 2006 έχει χαλάσει το τροφοδοτικό οπότε καθόταν έτσι για λίγο καιρό.

Επειδή πίστευα ότι το PC του 2008 είχε θέμα με τη μητρική και δεν έδινε σήμα στην οθόνη (αφού δοκίμασα και την 7600gs πάνω) , είπα να βγάλω την msi μητρική από αυτό του 2006 και να την σύνδεσω με την gt 630 και τους σκληρούς/τροφοδοτικό από το PC του 2008. Την αφαίρεσα και δοκίμασα να κάνω την σύνδεση έξω από το κουτί. Το PC άνοιξε κανονικά. Έτσι ήμουν σίγουρος ότι φταίει η μητρική από το 2008 PC οπότε τοποθέτησα τη μητρική μέσα στο κουτί και είχα το εξής σύστημα:

Amd Athlon x2 4200+

3gb ddr2

Nvidia gt 630

Msi k9n4 ultra

Και σκληρούς και τροφοδοτικό από το PC του 2008.

Μολις τοποθέτηκαν όλα μέσα στο PC είχα παλι το ίδιο θέμα. Η αλήθεια είναι αυτό με τη βραχυκύκλωση δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να συμβαίνει. Όταν επιστρέψω στο πατρικό θα δοκιμάσω να κάνω τεστ έξω από το κουτί πάλι και αν είναι να τα βάλω όλα στο κουτί του 2006. Αν όντως φταίει αυτό το κουτί πάει για πέταμα ή μπορώ να κάνω κάτι;

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ και συνήθως η λύση είναι αλλαγή κουτιού.

Μηπως πρεπει να αλλαξει και σπιτι?

Πολλα κουλα ακουμε θα ελεγα...........

Δημοσ.

Το βραχυκύκλωμα μπορεί να το κάνει και κάποια συσκευή. Οπότε όταν τα βαλεις στο κουτί σύνδεσε μόνο cpu-ram. Χωρίς σκληρούς ή οτιδήποτε άλλο. Πάρε μαζί σου ένα καλό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις. Δοκίμασε και τις δύο μητρικές εκτός κουτιού. Εαν κάποια μητρική ανοίξει σημείωσε και ποια έκδοση BIOS έχει.

Δοκίμασε έξω από το κουτί τον 4200+ με την gigabyte. Το αντίθετο δε  μπορείς να το κάνεις. Να συνδέσεις τον 7750 με την MSI για δεν υποστηρίζεται.

Συγουρέψου ότι έχουν πατήσει σωστά τα καλώδια του ρεύματοε 24πινο και 4πινο.

Δημοσ.

Το βραχυκύκλωμα μπορεί να το κάνει και κάποια συσκευή. Οπότε όταν τα βαλεις στο κουτί σύνδεσε μόνο cpu-ram. Χωρίς σκληρούς ή οτιδήποτε άλλο. Πάρε μαζί σου ένα καλό τροφοδοτικό να δοκιμάσεις. Δοκίμασε και τις δύο μητρικές εκτός κουτιού. Εαν κάποια μητρική ανοίξει σημείωσε και ποια έκδοση BIOS έχει.

Δοκίμασε έξω από το κουτί τον 4200+ με την gigabyte. Το αντίθετο δε  μπορείς να το κάνεις. Να συνδέσεις τον 7750 με την MSI για δεν υποστηρίζεται.

Συγουρέψου ότι έχουν πατήσει σωστά τα καλώδια του ρεύματοε 24πινο και 4πινο.

Ωραία. Θα κάνω αυτές τις δοκιμές αν είναι. Όταν λες να δοκιμάσω τις μητρικές εκτός κουτιού, εννοείς μόνο ram cpu και τροφοδοτικό έτσι?

Δημοσ.

Μηπως πρεπει να αλλαξει και σπιτι?

Πολλα κουλα ακουμε θα ελεγα...........

Όποιος παθαίνει, μαθαίνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...