naruto14 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα. Το παλιό PC που έχουμε στο πατρικό άρχισε ξαφνικά πριν λίγες μέρες να κάνει κάτι περίεργα και να μην δίνει σήμα στην οθόνη. Δοκίμασα να συνδέσω και με VGA αλλά και με HDMI και DVI αλλά τίποτα. Ο αδερφός μου μου είπε ότι μετά από πολλές δοκιμές του έδωσε σήμα και του κόλλησε πάνω στην εικόνα του BIOS. Το έφερα σε μένα να δω τι μπορεί να φταίει αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Καμία ιδέα? Παίζει να φταίει μητρική ή τροφοδοτικό? Φαντάζομαι αν έφταιγε cpu/ram/hdd θα έφτανε τουλάχιστον κάθε φορά μέχρι το bios και θα πετούσε κάποιο μήνυμα εκεί. Μήπως έβγαλε θέμα η σύνδεση της κάρτας γραφικών πάνω στη μητρική? Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ! PC specs: AMD Dual Core 7750, 4GB RAM, Nvidia GT 430, Force 600W PSU και μια gigabyte μητρική (δεν θυμαμαι ακριβές μοντέλο).
m0i Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Ξεκινα με τη πιο απλη λυση και μετα πηγαινεις στις περιπλοκες, ελεγξε τη μπαταρια της μητρικης. 1
naruto14 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Επειδή μέσα στην εβδομάδα λογικά θα παραγγείλω βολτόμετρο από Κίνα θα αργήσει οπότε δεν θα μπορώ να το τσεκάρω άμεσα. Κάτι άλλο να δω? Επίσης έχουν αυτές οι μητρικές ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Γιατί από πίσω έχει στη μητρική video outputs. Αν ήταν να δοκίμαζα έτσι να δω αν θα δώσει σήμα αρχικά. Επίσης για να το κάνω αυτό πρέπει να βγάλω την 630? 1
m0i Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Αν εχει καρτα γραφικων ενσωματωμενη η μητρικη σου, βγαλε αυτη που εχεις και δοκιμασε να το ανοιξεις.Η μπαταρια ειναι φθηνη, επισης μπορεις απλα να τη βγαλεις και να πας καπου να στη μετρησουν..αν ειναι πεσμενη αγορασε καινουρια.Αν δεν το βιαζεσαι περιμενε το βολτομετρο.
giorgos xaritos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Στο boot ακουγετε κάποιος θόρυβος πριν κολλήσει στο bios ;
chipakos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Πριν από κάνα μήνα περίπου είχα το ίδιο πρόβλημα τελείως ξαφνικά μία μέρα όταν ενεργοποίησα το μηχάνημα που έχω στο σπίτι δεν δούλευε η κάρτα γραφικών μου δεν έβγαζε καθόλου σήμα,οθόνη μαύρη. Σκέφτηκα χαλασμένη κάρτα γραφικών. Πήρα την κάρτα γραφικών από άλλο μηχάνημα δικό μου που έχω ως βοηθητικό και το πρώτο μηχάνημα πήρε μπρος κανονικά. Λέω δεν δοκιμάζω έτσι για την πλάκα μου την κάρτα που δεν δουλεύει στο δεύτερο μηχάνημα και δούλεψε κι εκείνη. Με κούφανε οπότε αφού κατάλαβα ότι τελικά δεν έχω καμία καμένη κάρτα άρχισα να κάνω διάφορες δοκιμές αναβαθμίζοντας Drivers δοκιμάζοντας ξανά και ξανά την κάρτα που δεν δούλευε αρχικά μήπως και δεν την είχα βάλει καλά. Δεν βρήκα τίποτε και το παράτησα έτσι αφού και τα δύο μηχανήματα λειτουργούν μια χαρά.
ZELOMOTH Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Αυτο με την μπαταριουλα δε ισχυει, στην χειροτερη θα σου εβγαζε μηνυμα στην αρχη οτι τελεωσε η μπαταρια για να την αλλαξεις και θα σε ρωταγε αν θες να μπεις στο bios για να ρυθμισεις ημερομηνια-ωρα με F1 η΄ με F2 να συνεχισει το μπουταρισμα. Βγαλε μια την μπαταρια και το ρευμα και πατα το power button 20-30 sec για πληρη αποφορτιση πυκνωτων κτλ. Ξανα βαλε την και βαλτο μπροστα. Αν κανει τα ιδια, βγαλε την καρτα γραφικων και αν εχεις αλλη η΄ ενσωματωμενη κοιτα τι γινεται εκει... Αν δεν παλι, βγαλε τις μνημες και ξανα βαλε τις καλα... Ηχειακι εχει το pc ? Κανα μπιπ ακους? Τελος δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο απο καποιον γνωστο και κοιτα αν παλι δεν, να βγαλεις την cpu μια και καθαρισε τα κιολας ολα απο τυχον σκονες επ ευκαιριας... Πριν βγαλεις cpu αναψε το κανα 10λεπτο και αστο να δουλεψει. Μετα θα το κλεισεις και θα βγαλεις την ψυκτρα προσεκτικα και με απαλες κινησεις οχι καθετες αλλα αριστερα-δεξια οριζοντια για να ξεκολλησει απο την cpu γιατι αφου ειναι amd και πολυ παλια, αν δεν της εχεις αλλαξει και ποτε παστουλα, τοτε πιθανο να ειναι πετρα και να φυγει ολο μαζι... Καλη επιτυχια... ΥΓ. Πριν κανεις ολα αυτα, συνδεσαι το pc και σε μια αλλη οθονη η΄ την οθονη σου με αλλο pc γιατι αν δεν εχεις ηχειακι μη τυχον και φορτωνει κανονικα το pc κι απλα δεν δειχνει τιποτα και στο τελος του βγαλεις τα ματια τζαμα!
m0i Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 @ZELOMOTH επειδη το εψαξα πριν απαντησω θα σου παραθεσω ερωτηση και απαντηση απο αλλο forum. Kαλησπέρα,Έχω πρόβλημα στο pc μου..Τον έκλεισα κάποια στιγμη πριν μερικές μέρες και έκτοτε δεν ξαναείδα κάτι στην οθόνη..Ανοίγω τον Η/Υ, δουλεύουν όλοι οι ανεμιστήρες, οι δίσκοι φαίνεται να δουλεύουν, αλλά στην οθόνη τίποτα απολύτως.Ούτε τις αρχικές σελίδες δείχνει που κάνει έλεγχο για το τι έχει,ούτε "μπιπ" από τη μητρική ούτε κάτι άλλο..Πρώτη μου σκέψη, κάρτα γραφικών. Την πήγα να την κοιταξουν μιας και είναι στην εγγυηση ακόμα. Όλα καλα..Η οθόνη δουλεύει κανονικά.Το τροφοδοτικό είναι σχετικά καινούριο.. 2 χρονών...επεξεργαστής?ακούω γνώμες.. Α.. Το BIOS είχε μηδενιστεί..Η μπαταρία ήταν εκτός μόνο για μερικά δεύτερα 2 φορές..2.8V.. είναι καλά ή έχει πέσει αρκετα??Μπήκε που μπήκε για ολικό service..
ZELOMOTH Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 @ZELOMOTH επειδη το εψαξα πριν απαντησω θα σου παραθεσω ερωτηση και απαντηση απο αλλο forum. Χωρις μπαταρια αλλαζουν ολες οι ρυθμισεις που εχεις κανει και πανε ολα στα default. Δεν νεκρωνει το pc Το δικο μου συγκεκριμενα εχει προβλημα και δεν κραταει ρυθμισεις και καινουργια μπαταρια που του εβαλα. Οταν κοβεται το ρευμα παει στα default και μου βγαζει το μηνυμα που ειπα πιο πανω οπως και σχεδον σε ολα τα pc. Otαν το ξεκιναω μπαινω μισο λεπτο στο bios και τα ξανα φτιαχνω οπως τα εχω παντα και συνεχιζω... Η μπαταρια απλα κραταει ολες τις ρυθμισεις που κανεις και οταν δεν εχει καθολου το pc ρευμα για μερες. Δεν ειναι ζωτικο μερος
rfc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχει καμια σχεση η μπαταρια με το προβλημα και επειδη το διαβασες και σε αλλο φορουμ δε σημαινει οτι ειναι και σωστο. Και εγω διαβασα σε αλλο φορουμ οτι ο γαιδαρος πεταει. Τι να λεει...... Αν δεν ειναι καρτα γραφικων ειναι το chipset της μητρικης. 1
m0i Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχει καμια σχεση η μπαταρια με το προβλημα και επειδη το διαβασες και σε αλλο φορουμ δε σημαινει οτι ειναι και σωστο. Και εγω διαβασα σε αλλο φορουμ οτι ο γαιδαρος πεταει. Τι να λεει...... Αν δεν ειναι καρτα γραφικων ειναι το chipset της μητρικης. Δεν ειπα οτι λεει κατι, απλα οταν υπαρχει ενα προβλημα ξεκινας απο την πιο απλη λυση.Επειδη ετυχε σε εσενα δε σημαινει οτι και στον αλλο ειναι το ιδιο ακριβως προβλημα. Οποτε και η δικη σου απαντηση δε λεει τιποτα.Ηρθαμε εδω να λυσουμε διαφορες η να βοηθησουμε να βρεθει λυση με το μικροτερο κοστος;
rfc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) ρε φιλος.... αμα εσυ ο ιδιος λες οτι δε λεει κατι τι το ποσταρεις τοτε σαν επιχειρημα? και ποιος σου ειπε οτι η απλη λυση στο προβλημα του παιδου ειναι να βγαλεις τη μπαταρια? Απο που βγηκε αυτο το συμπερασμα δλδ? Σαφως και η δικια μου απαντηση λεει κατι στο παιδι που εχει το προβλημα και ακομη δεν ειπα οτι εχει τυχει σε μενα καπου. Σε σενα μου ειναι αδιαφορο αν λεει κατι, γιατι ενα απο τα 2 ειναι και μετα παμε σε μνημες κ.λ.π. καποια πραγματα τα εχεις παρει στραβα φιλος. Αν εσυ σε καθε διαφορετικο προβλημα θεωρεις οτι ξεκιναμε απο την απλη λυση του clear cmos...... αντε καλα τοτε. καθε προβλημα εχει και την δικια του απλη λυση η οποια ΔΕΝ ειναι το clear cmos για αρχη. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2017 από rfc 1
ZELOMOTH Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ως συνηθως, ξεκιναει ενα νημα και καταληγουμε στο να διαφωνουν εντονα οι "εθελοντες" και ο ts πουθενα... Μην μαλωνετε ρε παληκαρια...Που εισαι ρε παιδι ? Τι εκανες τελικα?
naruto14 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δεν το έχω πιάσει ακόμα να ασχοληθώ. Το βράδυ θα έχω ελεύθερο χρόνο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να συνδέσω με την on-board κάρτα γραφικων να δω αν θα ανοίξει. Αν ανοίγει έτσι θα δοκιμάσω την 630 στο δικό μου σύστημα για να σιγουρευτώ ότι φταίει η κάρτα. Διαφορετικά θα δούμε. Για να δοκιμάσω με την on-board κάρτα πρέπει να βγάλω την 630? Ή απλά να συνδέσω στις θύρες της μητρικής την έξοδο για εικόνα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα