Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Έχω στα χέρια μου το laptop ενός φίλου (hp compaq 8510) το οποίο μου έφερε για να το δούμε μιας και του έβγαζε ένα πρόβλημα κατά το boot.Το ανάβουμε λοιπόν την πρώτη φορά και όντως είχε κάποιο θέμα με το δίσκο και αμέσως έσβηνε. Τη δεύτερη φορά δεν άνοιξε ξανά!

Παρατηρώ ότι ανάβει για μισό δευτερόλεπτο το πράσινο led της τροφοδοσίας, αμέσως μετά το ίδιο led γίνεται πορτοκαλί για ακόμα μισό δευτερόλεπτο και μετά σβήνει,  με αποτέλεσμα το laptop να μην παίρνει ρεύμα. Αυτό γίνεται στην περίπτωση που το έχω στο ρεύμα χωρίς μπαταρία. Όταν έχει πάνω την μπαταρία και συνδέω το φορτιστή δεν ανάβει καθόλου το led.

Δοκίμασα να βγάλω μπαταρία και να κρατήσω πατημένο το power για 60 sec ώστε να κάνει drain, δοκίμασα μια μια τις μνήμες και πάλι τίποτα. 

Έχει κανείς κάποια πρόταση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

P.S. Τα ανεμιστηράκια δούλευαν κανονικά για το λίγο που άνοιξε. Επίσης δεν έδωσε κανένα ήχο σφάλματος (beep).

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό ειναι το δικό του; Το μαμίσιο ή κάποιο αντίγραφο universal;

Μπορείς να μετρήσεις ταση εξόδου; Το ιδανικό θα ήταν υπο φορτίο αλλά είναι too much

Απο αυτά που περιγράφεις θα ξεκίνουσα να κοιτω το τροφοδοτικό και μετά θα πήγαινα προς υπολογιστη

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό ειναι το δικό του; Το μαμίσιο ή κάποιο αντίγραφο universal;

Μπορείς να μετρήσεις ταση εξόδου; Το ιδανικό θα ήταν υπο φορτίο αλλά είναι too much

Απο αυτά που περιγράφεις θα ξεκίνουσα να κοιτω το τροφοδοτικό και μετά θα πήγαινα προς υπολογιστη

Ναι, το τροφοδοτικό είναι το δικό του, το οποίο δοκίμασα και σε άλλο laptop που είχαν το ίδιο βύσμα και δουλεύει κανονικά. 

Δημοσ.

Κακό αυτό γιατί σημαίνει οτι η βλάβη πάει σε πιο "βαθια" μερη που συνήθως δε φτιάχνουν ευκολα ή κοστίζουν πολύ. 

Ενδεικτικά

• Βύσμα τροφοδοσίας σπασμένο-ξεκολλημένο (μακάρι να ειναι αυτο)
  • Μητρική
Δημοσ.

Έτσι φαίνεται πως είναι κάτι βαθύτερο. Και γω από την αρχή τη μητρική φοβήθηκα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...