Fan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Πριν από 7 χρόνια έβγαλα το πρώτο χαλάζιο στο αριστερό μάτι. Προσπάθησα με αλοιφές, αλλά τίποτα και αναγκάστηκα να κάνω χειρουργική αφαίρεση. Μετά από δύο χρόνια βγήκα άλλο στο δεξί. Πάλι του έκανα αφαίρεση. Για αρκετό διάστημα δεν είχα ξαναπαρουσιάσει κάτι. Πριν από ενάμιση χρόνο άρχισε πάλι η ταλαιπωρία. Έβγαλα ένα μικρό και μετά από λίγο ένα μεγαλύτερο στο δεξί μάτι. Πήγα σε δύο οφθαλμίατρους και μου είπαν το ίδιο πράγμα, ότι δεν πρέπει να ξανακάνω χειρουργική επέμβαση και να το αφήσω να περάσει έτσι (αλοιφές, σταγόνες κτλ). Μετά από περίπου 8-9 μήνες άρχισαν να μικραίνουν χωρίς να φεύγουν όμως. Παράλληλα, βγήκαν άλλα δύο μικρότερα στο άλλο μάτι. Πήγα πάλι σε γιατρό. Τα ίδια. Αυτός μου είπε να τα πλένω και με σαμπουάν που δεν προκαλεί δάκρυα. Σχεδόν καμία διαφορά. Έχει κανένας άλλος παρόμοιο πρόβλημα με χαλάζια; Δεν μπορώ να βρω έναν τρόπο να το αντιμετωπίσω. Τα tobradex και οι κομπρέσες χαμομηλιού δεν κάνουν τίποτα.
michael92 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Πλένε καλά το πρόσωπο σου πρωί/ βράδυ. Αν νιώσεις το παραμικρό ερέθισμα ή φαγούρα στα βλέφαρα κάντα μασάζ με ζεστό νερό. Θέλει υπομονή και επιμονή. Αλοιφές κλπ δεν κάνουν τίποτα.
Fan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Πλένε καλά το πρόσωπο σου πρωί/ βράδυ. Αν νιώσεις το παραμικρό ερέθισμα ή φαγούρα στα βλέφαρα κάντα μασάζ με ζεστό νερό. Θέλει υπομονή και επιμονή. Αλοιφές κλπ δεν κάνουν τίποτα. Οι αλοιφές τίποτα. Ούτε και ένας (πανάκριβος) αφρός καθαρισμού που είχα πάρει.
stelios18120 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ είχα 2 στο δεξί μάτι και τα άφησα χωρίς να κάνω τίποτα. Σε 9 μήνες έφυγαν και τα 2
vasdim1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Τρεις φορές έκανα αφαίρεση και ο οφθαλμίατρος δεν μου είπε ότι δεν πρέπει να κάνω άλλη επέμβαση. Πλένε καλά το πρόσωπο σου πρωί/ βράδυ. Αν νιώσεις το παραμικρό ερέθισμα ή φαγούρα στα βλέφαρα κάντα μασάζ με ζεστό νερό. Θέλει υπομονή και επιμονή. Αλοιφές κλπ δεν κάνουν τίποτα. Σωστά. Κομπρέσες με ζεστό (όσο αντέχεις) νερό και μετά αλοιφή δύο με τρεις φορές την ημέρα σε μένα είχε αποτέλεσμα
Fan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Κομπρέσες με ζεστό (όσο αντέχεις) νερό και μετά αλοιφή δύο με τρεις φορές την ημέρα σε μένα είχε αποτέλεσμα Σκέτο νερό ή βάζεις και χαμομήλι και το τρίβεις?
palawiaris Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Επειδής είναι ένα είδος εκζέματος-προβλήματα με εκζέματα έχω και εγώ-και χρησιμοποιώ άργιλο και φεύγουν.Αυτό και κάτι ομοιοπαθητικά χάπια με βάση το θυμάρι,είναι τα μόνα που με βοηθούν.Μήπως βοηθήσει αυτό;Χωρίς να είμαι ειδικός.Μόνο προσεκτικά μην πάει στο μάτι.
Getta Robo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Εμφανιστηκε προσφατα χαλαζιο στο αριστερο κατω βλεφαρο, πριν τρια χρονια ειχα κανει αφαιρεση χαλαζιου στο αριστερο ανω βλεφαρο. Την πρωτη φορα μου ειχανε γραψει μια αλοιφη και κατι σαν κολλυριο, δεν θυμαμαι τα ονοματα τους. Η αλοιφη λοιπον μου θολωνε την οραση για σχεδον ολη την ημερα και κανενα απο τα δυο δεν μου εκανε τιποτα.Τελικα αφου ειχα παει 3-4 φορες, μου κανανε την επεμβαση στο οφθαλμολογικο Αθηνων. Πηγα πριν 10 μερες για το νεο και μου γραψανε το Saocin-D το οποιο μου φερνει φαγουρα και ουτε και αυτο εκανε κατι. Εχω δοκιμασει ολα τα κλασικα με ζεστες κομπρεσες, χαμομηλι, μασαζ στη περιοχη που επισης δεν κανανε τιποτα. Θα ξαναπαω την Παρασκευη, ελπιζω να βγαλω ακρη αυτη τη φορα.
Dannie Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Σκέτο νερό ή βάζεις και χαμομήλι και το τρίβεις? Οφθαλμιατρος μου ειπε ποτε με χαμομηλι σκετο νερο....προσεξε το αυτο μου φανηκε παραξενο μου το εξηγησε δεν θυμαμαι τι εχει το χαμομηλι που δεν βοηθα.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Οφθαλμιατρος μου ειπε ποτε με χαμομηλι σκετο νερο....προσεξε το αυτο μου φανηκε παραξενο μου το εξηγησε δεν θυμαμαι τι εχει το χαμομηλι που δεν βοηθα. Same thing here. Για την ακρίβεια, εγώ θυμάμαι ότι μου είχε πει ότι το χαμομήλι όχι μόνο δεν καταπραΰνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά προκαλεί τα αντίθετα αποτελέσματα, φάση ερεθίζει δηλαδή. Σκέτο νερό επέμενε πάντα (δροσερό μου έλεγε κιόλας, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η θερμοκρασία), αρκετές φορές τη μέρα με το "τηλέφωνο" της μπανιέρας, για να σκάει και λίγο πίεση μάλλον και να καθαρίζει καλά. Από 'κει και πέρα, αν θυμάμαι καλά εκτός από τις πλύσεις με σκέτο νερό, μου έλεγε και τα έπλενα 1-2 φορές τη μέρα (μια το πρωί και μια το βράδυ ας πούμε) χρησιμοποιώντας και Johnson's, το κλασσικό "Όχι πια δάκρυα" κι έτσι.
Fan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Same thing here. Για την ακρίβεια, εγώ θυμάμαι ότι μου είχε πει ότι το χαμομήλι όχι μόνο δεν καταπραΰνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά προκαλεί τα αντίθετα αποτελέσματα, φάση ερεθίζει δηλαδή. Σκέτο νερό επέμενε πάντα (δροσερό μου έλεγε κιόλας, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η θερμοκρασία), αρκετές φορές τη μέρα με το "τηλέφωνο" της μπανιέρας, για να σκάει και λίγο πίεση μάλλον και να καθαρίζει καλά. Από 'κει και πέρα, αν θυμάμαι καλά εκτός από τις πλύσεις με σκέτο νερό, μου έλεγε και τα έπλενα 1-2 φορές τη μέρα (μια το πρωί και μια το βράδυ ας πούμε) χρησιμοποιώντας και Johnson's, το κλασσικό "Όχι πια δάκρυα" κι έτσι. Αποτελέσματα είχες τουλάχιστον?
vasdim1 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Σκέτο νερό ή βάζεις και χαμομήλι και το τρίβεις? Σκέτο νερό. βουτάς ένα καθαρό πανάκι στο νερό το στύβεις ελαφρά και το ακουμπάς στο μάτι. Εγώ το έκανα για 10 λεπτά περίπου 3 φορές την ημέρα. Μετά έβαζα λίγη tobradex αλοιφή ή σταγόνες και όλα καλά. Πάντως το θέμα είναι να μην προλάβει να σκληρύνει, γιατί μετά δεν φεύγει.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Ε ναι, παρέα βέβαια με τίποτα σταγόνες (καποια στιγμη +αλοιφή, αν θυμάμαι καλά) που μου έγραφε ο γιατρός. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να το ξαναπάθεις. Εμένα ας πούμε που δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα με τα μάτια, από τη στιγμή που μου έτυχε 1η φορά στο άσχετο, μετά ενώ έγινα κομπλέ, μου ξανασυνέβη άλλες 1-2 φορές μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Την τελευταία φορά μάλιστα μου άφησε ένα "μπιλάκι" στη πολύ άκρη του ματιού, το οποίο όμως δε με ενοχλούσε ούτε φαινόταν καθόλου στους άλλους. Μου είχε πει ο γιατρός ότι πιθανόν να το απορροφήσει ο οργανισμός μόνος του, αν όχι, μπορούμε με μια επέμβαση να το αφαιρέσουμε. Ε μετά μίκρυνε με τον καιρό κι όταν πήγα κάποια στιγμή στο γιατρό για άλλο λόγο (όχι χαλαζιο, κάτι που είχε σχέση με τα βλέφαρα και κοκκίνιζε το ματι, δε θυμάμαι πως λεγόταν) και του ανέφερα γι' αυτό το μπιλάκι, μου είπε να το αφήσω, δε χρειάζεται επέμβαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα