Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Προσεχε πως θα τα βαλεις αγγελια και ποσο συντομα μεταξυ τους γιατι εναν φιλο μου τον ειχαν πιασει και του πηρε πολυ καιρο να ξεμπλεξει  με την εφορια.

εμενα ενα φιλο μου πλακωσαν βραδυ νειβι σιαλς, τον βαλανε σ ενα ελικοπτερο και ξυπνησε σε δωματιο χωρις παραθυρα, μπετο γυρωγυρω, ενα τραπεζι και απεναντι του πρακτορας του αι αρ ες,

o φιλος δεν ειχε παει καν αμερικη μεχρι που πουλησε μια ηλεκτρικη σκουπα, ενα τηλεκοντρολ και 2 πορτατιφ σε αγγελια.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fredd0 είπε

εμενα ενα φιλο μου πλακωσαν βραδυ νειβι σιαλς, τον βαλανε σ ενα ελικοπτερο και ξυπνησε σε δωματιο χωρις παραθυρα, μπετο γυρωγυρω, ενα τραπεζι και απεναντι του πρακτορας του αι αρ ες,

o φιλος δεν ειχε παει καν αμερικη μεχρι που πουλησε μια ηλεκτρικη σκουπα, ενα τηλεκοντρολ και 2 πορτατιφ σε αγγελια.

Δεν χρειαζεται παντα να πουλήσεις. Μόνο να βαλεις αγγελια φτανει. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Δεν χρειαζεται παντα να πουλήσεις. Μόνο να βαλεις αγγελια φτανει. 

Θα πάει φυλακή το μισό ινσόμνια τότε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Eννοείς το μισό που είναι ακόμα έξω!!

Δεν ξέρω πόσοι έχετε μείνει ακόμα έξω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλη η πλακιτσα, αλλα αν πουλησει ολο το νοικοκυριό του και βρεθει στην τραπεζα με +10000, αν τον τσιμπήσει η εφορια τι θα κανει;

Ας γινει ξεκαθαρο οτι τα λεφτα θα τα ζητας μετρητα

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Α ωραίο τότε... Θα έχουμε ησυχία...!!!!

Τους καημένους τους τρόφιμους τους ρώτησες όμως που δεν θα κλείνουν μάτι? Θα γίνουν άυπνοι και αυτοί :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κωδικοί φορολογικής δήλωσης 723-724:

"Συμπληρώνεται το συνολικό ποσό που καταβάλατε (σε μετρητά) για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας.

Εξαιρούνται αυτά που αποτελούν αρδευτικό εξοπλισμό γεωργικής εκμετάλλευσης, καθώς και όσα αποτελούν το άμεσο αντικείμενο της ασκούμενης εμπορικής δραστηριότητας.

Εξαιρούνται επίσης αυτά που αποτελούν πάγιο εξοπλισμό επαγγελματικής χρήσης και αποκτώνται από πρόσωπα πού ασκούν εμπορική ή γεωργική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Ως κινητά πράγματα μεγάλης αξίας νοούνται εκείνα που η αξία τους υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ. Αν η αξία κάθε πράγματος είναι μικρότερη του ποσού αυτού, τα αγορασθέντα όμως πράγματα αποτελούν, κατά τις συναλλακτικές αντιλήψεις, ενιαίο σύνολο, τότε για τον υπολογισμό της αξίας λαμβάνεται υπόψη η αξία όλων αυτών των πραγμάτων, εφόσον υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ."

Αυτά για τον αγοραστή. Για τον πωλητή δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι κάπως θα τον πιάνουν αν μιλάμε για πάνω από 10000 ευρώ.

Επεξ/σία από mic2mic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για διάθεση περιουσιακών στοιχείων υπάρχει ο 781 πχ για αυτοκίνητα και σου ζητάει και τον αφμ αυτού που το πούλησες 

το θέμα είναι να μη θεωρηθεί ότι κάνεις εμπόριο, τα πραγματά σου φυσικά και μπορείς να τα πουλήσεις , αλλά υπάρχουν περιορισμοί ανάλογα και για το τι μιλάμε πάντα 

ψάξτε τη νομοθεσία που τα λέει αναλυτικά 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Δηλαδή αν πουλήσω κάτι ακριβό μια κι έξω, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί ότι κάνω εμπόριο, δεν υπάρχει καμμία φορολογία; Πχ έναν πίνακα ή ένα χρυσό ρολόι αξίας 20.000 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Δηλαδή αν πουλήσω κάτι ακριβό μια κι έξω, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί ότι κάνω εμπόριο, δεν υπάρχει καμμία φορολογία; Πχ έναν πίνακα ή ένα χρυσό ρολόι αξίας 20.000 ευρώ.

η συχνότητα που το κάνεις είναι το θέμα, δες το νόμο 

σε πίνακα ή ρολόι από όσο έχω στο νου μου όχι δεν θα πληρώσεις φόρο, δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι 

σε σπίτια που το έψαχνα με μια φίλη μου σου έλεγε ότι μπορείς μέσα σε τάδε χρόνια να πουλήσεις τόσα, αλλιώς θα θεωρηθεί ότι το κάνεις επάγγελμα

υπήρχε εξαίρεση στη κληρονομιά, εκεί πουλάς αβέρτα ο,τι θες 

κάτι ανάλογο ξέρω ότι παιζει και με τα ιχ, δε μπορείς να τα παίρνεις σκοτωμένα και να βγάζεις κέρδος και να μην έχεις επιχείρηση, από κάποιο αριθμό και πάνω σε συνάρτηση με κάποιο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις πωλήσεις θα πρέπει να κάνεις έναρξη

αλλά το να πουλήσεις ένα ακριβο ρολόι, πχ σε κοσμηματοπωλείο δεν είναι πρόβλημα , τιμολόγιο αγοράς απο ιδιώτη

ή αν κλείσει η επιχειρηση σου και κάνεις τα πάγια αυτοπαράδοση (για σκοπούς φπα) που μπορεί να είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μετά τα πουλάς ως ιδιώτης , συχνά όλα μαζί σε σχετική επιχείρηση που ασχολείται με ανάλογο εξοπλισμο.. αλλα πρόκειται για μια πώληση ιδιώτη μεγάλης αξίας 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια ο ανθρωπος ρωτησε αν εχει θεμα να πουλησει παιχνιδια του PS και εχουμε φτασει στο σημειο να μιλαμε για το τι γινεται αν θες να πουλησεις ενα εργοστασιο και χρυσα ρολογια με 8 διαμαντια. Λες και αν καποιος ηθελε -πραγματικα- να πουλησει τετοια πραγματα θα εμπαινε στο insomnia να ρωτησει.

Οχι φιλε μου, πουλα οσα παιχνιδια θες.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...