Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, επειδη εχω χασει τη μπαλα τα τελευταια χρονια με το hardware των υπολογιστων και ποσο εχουν προχωρησει θελω να κανω μια ερωτηση.

Θελω να κανω αναβαθμιση στη μητρικη και στον επεξεργαστη μου. Αυτη τη στιγμη εχω την GA-880GM-D2H της Gigabyte και τον AMD Phenom X4 B45 με την ψυκτρα Corsair A70. Αν δεν κανω λαθος το socket μητρικης-επεξεργαστη ειναι το AM3 (διορθωστε με αν κανω λαθος).

Η ερωτηση μου ειναι, αν παρω καινουργιο επεξεργαστη το socket θα ναι διαφορετικο; Η ψυκτρα που εχω τωρα στον επεξεργαστη μου θα κανει στον νεο επεξεργαστη;

Δημοσ.

Υπάρχουν ακόμα AM3 επεξεργαστές στην αγορά,όλοι η σειρά FX π.χ. της amd μέχρι και 8 πυρήνες μπαίνει σε αυτήν,βέβαια η μητρική σου δεν είναι για πολλά πολλά και ενδέχεται να τρέχουν ποιο αργά από το κανονικό τους σε αυτήν.

Για ποιο σύγχρονο επεξεργαστή ναι θα πρέπει να αλλάξεις μητρική (και μνήμη) και για την ψήκτρα εξαρτάτε αν θα μπαίνει ή όχι. 

Αν θες να φτιάξεις νέο σύστημα συμπλήρωσε την σχετική φόρμα που θα βρεις στην ενότητα των αναβαθμίσεων να ξέρει ο κόσμος το τι θες και να σου προτήνουν τη να κάνεις. 

Δημοσ.

οι FX είναι AM3+ και έχουν 942 pins σε σχέση με το AM3 που έχει 941.

ΑM3 cpu μπαίνει σε AM3+ Μητρική όχι όμως το ανάποδο.

η ψύκτρα που έχεις θα κάνει για τους AM3+ μιας και δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο τοποθέτησης.ΟΜΩΣ με τους ryzen στην γωνία δεν υπάρχει λόγος να δώσεις χρήματα για FX cpu αυτή τη στιγμή.

περίμενε κανενα μήνα ακόμα να δεις τι θα γίνει διαφορετικά βρες απο αγγελίες κάποιον Phenom II X4-X6 (πχ καποιον 960Τ) και θα εχεις καλύτερες επιδόσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Αρα για AM3+ θα μπορω να χρησιμοποιησω την ιδια ψυκτρα αλλα θα πρεπει να αλλαξω αναγκαστικα μητρικη.

Δεν το βιαζομαι γι αυτο δεν εχω συμπληρωσει ακομα τη φορμα, θα το κανω σε κανα μηνα γιατι το πασχα θα το στησω το pc ετσι κι αλλιως.

Ευχαριστω και τους δυο.

EDIT: Βεβαια αν παω σε ryzen (που υποθετω οτι ειναι η καινουργια σειρα) η ψυκτρα δεν θα μπαινει ετσι;

Δημοσ.

ναι δεν θα μπαίνει,χρειάζεται αλλο mounting kit  που πιθανότατα η corsair δεν θα βγάλει για τις συγκεκριμένες ψύκτρες(είναι και παλιές σχετικά)

εφόσον δεν βιάζεσαι, περίμενε να δούμε τι πουλιά πιάνουν οι ryzen μιας και ακούγονται διάφορα όσο πλησιάζει ο καιρός τους.

reviews δεν έχουν βγει ουτε καλά καλά για τις ψύκτρες,μπορεί να μην χρειάζεται καν aftermarket.

Δημοσ.

ναι δεν θα μπαίνει,χρειάζεται αλλο mounting kit  που πιθανότατα η corsair δεν θα βγάλει για τις συγκεκριμένες ψύκτρες(είναι και παλιές σχετικά)

εφόσον δεν βιάζεσαι, περίμενε να δούμε τι πουλιά πιάνουν οι ryzen μιας και ακούγονται διάφορα όσο πλησιάζει ο καιρός τους.

reviews δεν έχουν βγει ουτε καλά καλά για τις ψύκτρες,μπορεί να μην χρειάζεται καν aftermarket.

Ωραια, ευχαριστω.

Αναμενουμε δηλαδη...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπον για να μην ανοιξω καινουργιο θεμα, θα ρωτησω εδω μια απορια που εχω.

Οπως διαβαζω κι απ το φορουμ για προσεχη αναβαθμιση επεξεργαστη φαινεται να αξιζουν οι ryzen.

Απλα το συστημα που θα αναβαθμιζα ειχα στο μυαλο μου να το στησω το πασχα.

Επομενως, οπως τα βλεπετε τα πραγματα, μεχρι το πασχα αξιζει να τσιμπησω ryzen ή να το αφησω για μετα το πασχα (π.χ. καλοκαιρι);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...