Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χοχοχο, μας τρολλαρει το ινσομνια φουλ ομως.

Βγαζει αρθρο για τους ryzen, ξεκιναει το ξυλο και 3 αρθρα μετα, την επομενη ακριβως μερα, βγαζει αρθρο για cannon lake και γινεται πολεμος παλι.

Αμα δεν ειναι intel με amd, θα ειναι samsung με apple, snapdragon με mediatek ή amd με nvidia κ.ο.κ.

Εν τω μεταξυ συμπερασμα απο δω μεσα δε βγαινει, γιατι λεει ο καθε κολλημενος το κοντο του και το μακρυ του (για να το θεσω ευγενικα) και τελικα καταληγεις να ψαχνεσαι αλλου αμα θες να ενημερωθεις.

Καταντησε και το ινσομνια Τατιανα και Πανια...

Ωραια μας τα λες αλλα... εδω μεσα σε βλεπω κι εσενα... Και απ' ο,τι λες εισαι και συχνος αναγνωστης εδω  αφου ξερεις και καθε ποτε βαζει ειδησεις το ινσομνια για το ενα και για το αλλο...

Σε ενα πραγμα εχεις δικιο ομως...

Στο οτι μπαινουν εδω μεσα οσοι βλεπουν και γνωριζουν την Τατιανα και την Πανια που λες και λενε το μακρυ τους και το κοντο τους,μονο και μονο για να το πουν.. Φαινεσαι καλος κριτης...και ευγενικος οπως αυτοαποκαλεισαι...

Πες μας κανα καλο νεο απο κει που ενημερωνεσαι σωστα...

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

έχω κανα χρόνο που ψήνομαι να αλλάξω τον i5 2500K και συνέχεια το αναβάλλω...

μ' αυτόν θα μείνω τελικά μέχρι να ...σβήσει ο ήλιος :P

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία κοντριτσα θα παιχτεί φέτος. Όπως και με τις κάρτες γραφικών. Η AMD δείχνει το δρόμο του vfm για ακόμα μια φορά και με τους ryzen και με τις 480 κάρτες. Μπράβο να πάει λίγο αίμα στην Intel/nvidia με τις τιμές που έχουν.

Δημοσ.

Ωραια μας τα λες αλλα... εδω μεσα σε βλεπω κι εσενα... Και απ' ο,τι λες εισαι και συχνος αναγνωστης εδω  αφου ξερεις και καθε ποτε βαζει ειδησεις το ινσομνια για το ενα και για το αλλο...

Σε ενα πραγμα εχεις δικιο ομως...

Στο οτι μπαινουν εδω μεσα οσοι βλεπουν και γνωριζουν την Τατιανα και την Πανια που λες και λενε το μακρυ τους και το κοντο τους,μονο και μονο για να το πουν.. Φαινεσαι καλος κριτης...και ευγενικος οπως αυτοαποκαλεισαι...

Πες μας κανα καλο νεο απο κει που ενημερωνεσαι σωστα...

Ναι, και εδω μεσα, με τη διαφορα οτι εγω ημουν απο παλια, πριν τα clickbait αρθρα και αυτο το χαλι στα σχολια.

Με το βασικοτερο λογο επιμονης τις αγγελιες. Η για το εκαστοτε σωστα υποστηριγμενο αρθρο, σχολιο ή απορια.

Γιατι ειμαι της φιλοσοφιας οτι μπορεις να παρεις γνωση απο παντου αρκει να εχεις την ικανοτητα να κρινεις και να φιλτραρεις.

Και γιατι υπαρχουν και αξιολογα ατομα για να συζητησεις, ακομα και εδω.

Και αν με τις μπηχτες και την ειρωνια αναφερεσαι σε μενα επι προσωπικου, θα παρω το χρονο να σου απαντησω σοβαρα, αν και δε το συνηθιζω εδω. Εχω να πω λοιπον οτι τα "νεα" και οι ειδησεις μπορει να ειναι πανω κατω οι ιδιες και αλλου, αλλαζει ομως ο τροπος εκφρασης, αποδοχης, σχολιασμου, κρισεως και συζητησης. Ακομα και συμπεριφορας ή τροπων.

Τουτο αποτελει και αυτοσκοπο ενος φορουμ, μιας και ο ιδιος ο λογος υπαρξης του ειναι να ενημερωνει τον κοσμο για τις εξελιξεις σχετικα με το αντικειμενο το οποιο εχει. Αυτο εξ'ορισμου δεν μπορει να γινει πληρως μονο απο το αρθρο αυτο καθαυτο οποτε καλουνται τα ενδιαφερομενα μελη, μεσω της συζητησης να καλυψουν τα κενα και να ανταλλαξουν τις πληροφοριες που θελουν.

Η διαφορα εγκειται (οπως και σε αλλα μεσα) οτι η πληροφορια τεινει να φιλτραρεται και να αυτοδιορθωνεται απο τα εμπλεκομενα στη συζητηση μελη που εχουν καλυτερη γνωση του εκαστοτε αντικειμενου, περιθωριοποιωντας και περιοριζοντας ετσι λανθασμενες πληροφοριες και αποψεις, καταληγοντας σε φιλτραρισμενη αξιοπιστη και σωστη πληροφορηση.

Ο βαθμος και η ευκολια με την οποια γινεται αυτο (ή η αδυναμια να γινει) και η ποιοτητα της τελικης πληροφοριας, καθοριζουν τελικα και την ποιοτητα και αξιοπιστια του εκαστοτε φορουμ, με τον ιδιο τροπο που δυναται να διαχωρισει ο καθενας ενα εγκυρο, αξιοπιστο και ποιοτικο εντυπο μεσο απο μια φυλλαδα της κακιας ωρας. Οσοι μπορουν τελοσπαντων...

Αν τωρα εσυ δεν συμφωνεις ή εισαι ικανοποιημενος με την παρεχομενη απο εδω πληροφορια και ενημερωση δικαιωμα σου, ομοιως εχω το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης της αποψης μου χωρις ειρωνιες και μπηχτες.

Το καλο νεο που εχω να σου πω ειναι οτι ευτυχως παντα θα υπαρχουν ποιοτικα φορουμ, οπως και αξιολογα ατομα στο ινσομνια...

• Like 1
Δημοσ.

παντως αυτο το συνομοσιολογικο σεναριο οτι η ιντελ κραταει κρυμενες τεχνολογιες και τις δινει λιγο λιγο δε μου καθεται με τη λογικη

θεωρω εξαιρετικα πιθανον να συμβαινει το εξης για να δημηουργηθουν νεοι επεξεργαστες θελει αρκετη ερευνα αυτο προφανως κοστιζει πολυ

μηπως η ιντελ αντι που λετε οτι κραταει στο συρταρι τεχνολογιες , ακομη και τη παραμικρη επιδοση παραπανω την προβαλει αμεσως στα νεα μοντελα για να κανει και καποια αποσβεση για την ερευνα

εμενα αυτο μου κανει λογικο και οχι μια μερα ξαφνικα στο απειρο θα πεταξει η ιντελ πανω στο τραπεζι καμια τεχνολογια 10 χρονια μπροστα

αποψη μου πολλες φορες οι απλες απαντησεις που προκυπτουν απο καποιαερωτηματα  ειναι συνηθως και οι σωστες δεν χρειαζεται να τη ψαχνετε πολυ 

δηλαδη σκεφτητε ειναι δυνατον η αμδ να βγαλει τον αλλο μηνα τους ριζεν και στα καπακια η ιντελ να παρουσιασει στα ακυρο και ξαφνικα cpu . στα 7,5 με 265 πυρηνες 

δεν ξερω δηλαδη τετοια μυαλα μερικοι αμαν ρε παιδι πολυ χαμηλο επιπεδο ο μεσος ελληνας

Δημοσ.

παντως αυτο το συνομοσιολογικο σεναριο οτι η ιντελ κραταει κρυμενες τεχνολογιες και τις δινει λιγο λιγο δε μου καθεται με τη λογικη

Κάθετε με την λογική ότι αν της το κλείσει το σπίτι της amd θα κλείσει αυτόματα και η intel και η nvidia λόγου μονοπωλίου (θα διασπαστούν όπως και η bell/at&t κάποτε) οπότε δεν μπορούσε να βγάλει κάποιον Killer επεξεργαστή τόσα χρόνια ακόμα και αν ήθελε.

Ναι cpu στα 7,5 με 265 πυρήνες δεν μπορεί να βγάλει αλλά 6-8 core στα 4+ δεν ήταν πρόβλημα να είχε βγάλει και στο mainstream αν υπήρχε υγιής ανταγωνισμός. 

Δημοσ.

Ναι, και εδω μεσα, με τη διαφορα οτι εγω ημουν απο παλια, πριν τα clickbait αρθρα και αυτο το χαλι στα σχολια.

Με το βασικοτερο λογο επιμονης τις αγγελιες. Η για το εκαστοτε σωστα υποστηριγμενο αρθρο, σχολιο ή απορια.

Γιατι ειμαι της φιλοσοφιας οτι μπορεις να παρεις γνωση απο παντου αρκει να εχεις την ικανοτητα να κρινεις και να φιλτραρεις.

Και γιατι υπαρχουν και αξιολογα ατομα για να συζητησεις, ακομα και εδω.

Και αν με τις μπηχτες και την ειρωνια αναφερεσαι σε μενα επι προσωπικου, θα παρω το χρονο να σου απαντησω σοβαρα, αν και δε το συνηθιζω εδω. Εχω να πω λοιπον οτι τα "νεα" και οι ειδησεις μπορει να ειναι πανω κατω οι ιδιες και αλλου, αλλαζει ομως ο τροπος εκφρασης, αποδοχης, σχολιασμου, κρισεως και συζητησης. Ακομα και συμπεριφορας ή τροπων.

Τουτο αποτελει και αυτοσκοπο ενος φορουμ, μιας και ο ιδιος ο λογος υπαρξης του ειναι να ενημερωνει τον κοσμο για τις εξελιξεις σχετικα με το αντικειμενο το οποιο εχει. Αυτο εξ'ορισμου δεν μπορει να γινει πληρως μονο απο το αρθρο αυτο καθαυτο οποτε καλουνται τα ενδιαφερομενα μελη, μεσω της συζητησης να καλυψουν τα κενα και να ανταλλαξουν τις πληροφοριες που θελουν.

Η διαφορα εγκειται (οπως και σε αλλα μεσα) οτι η πληροφορια τεινει να φιλτραρεται και να αυτοδιορθωνεται απο τα εμπλεκομενα στη συζητηση μελη που εχουν καλυτερη γνωση του εκαστοτε αντικειμενου, περιθωριοποιωντας και περιοριζοντας ετσι λανθασμενες πληροφοριες και αποψεις, καταληγοντας σε φιλτραρισμενη αξιοπιστη και σωστη πληροφορηση.

Ο βαθμος και η ευκολια με την οποια γινεται αυτο (ή η αδυναμια να γινει) και η ποιοτητα της τελικης πληροφοριας, καθοριζουν τελικα και την ποιοτητα και αξιοπιστια του εκαστοτε φορουμ, με τον ιδιο τροπο που δυναται να διαχωρισει ο καθενας ενα εγκυρο, αξιοπιστο και ποιοτικο εντυπο μεσο απο μια φυλλαδα της κακιας ωρας. Οσοι μπορουν τελοσπαντων...

Αν τωρα εσυ δεν συμφωνεις ή εισαι ικανοποιημενος με την παρεχομενη απο εδω πληροφορια και ενημερωση δικαιωμα σου, ομοιως εχω το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης της αποψης μου χωρις ειρωνιες και μπηχτες.

Το καλο νεο που εχω να σου πω ειναι οτι ευτυχως παντα θα υπαρχουν ποιοτικα φορουμ, οπως και αξιολογα ατομα στο ινσομνια...

Βασικα κολλησα στο οτι " λεει ο καθε κολλημενος το κοντο του και το μακρυ του" και οτι "συμπερασμα δεν βγαινει" κτλ... Στην ουσια ομως το ανελυσες μονος σου στο επομενο γραπτο σου και φανηκε καλυτερα τι εννοεις λοιπον...  Απλα στην ουσια οπως τα λες, μας κραζεις ολους οτι μπαινουμε και λεμε ο,τι να΄ναι αλλα και τους αρθρογραφους κτλ κτλ κτλ...

Αρα κανεις κριτικη σε ολους εμας λες και ξερεις τι γραφουν και τα 1000-5000δες μελη που βρισκονται εδω! Γι αυτο δεν μου εκατσε καλα φιλε μου αλλα στην ουσια  μετα στο γραπτο σου λες αρκετα πραγματα οκ γιατι τα αναλυεις οπως πρεπει και δεν αφηνεις περιθωρια για παρεξηγησεις γιατι οπως ξερεις ο γραπτος λογος ευκολα παρεξηγηται και ιδιαιτερα ο συντομος.....

Κι εννοειται οτι εχεις το δικαιωμα να λες την αποψη σου ελευθερα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι  θα κρινεις ανθρωπους εδω μεσα ετσι στον βροντο γιατι στην ουσια μην ξεχνας οτι ειρωνιες και μπηχτες και απαξιωτικο  ειναι ολο σου το προηγουμενο μηνυμα και γι αυτο σου εγραψα κι εγω ο,τι σου εγραψα! 

Μην το παιζεις υπερανω λοιπον φιλτατε και θιγεσαι με κατι που εσυ το εκανες με χειροτερο τροπο και στην ουσια ξεκινοντας το!Αμα δε σου αρεσουν αυτα που γραφουν οι αλλοι, η΄δεν ξανα μπαινεις η΄δεν τους διαβαζεις πολυ απλα!

Η΄ γραψε εσυ κατι καλυτερο και πιο σωστο απο αυτους!Εσυ απλα μπηκες να κραξεις, να κρινεις και να απαξιωσεις! Που ειναι λοιπον αυτο το επιπεδο που διαφημιζεις?

Επισης αν ειχες γραψει πιο πριν αυτο που εγραψες τωρα στο τελος,

"Το καλο νεο που εχω να σου πω ειναι οτι ευτυχως παντα θα υπαρχουν ποιοτικα φορουμ, οπως και αξιολογα ατομα στο ινσομνια."

θα ηταν πολυ πιο "δικαιο" ας το πω,το ποσταρισμα σου και θα μειωνε κατα πολυ το κραξιμο σου αφου στην ουσια θα ισορροπουσε την κατασταση, αν με εννοεις...

Αυτα αγνωστε χ και φιλικα πανω απ΄ολα, γιατι οπως σου ξανα ειπα πιο πισω, ο γραπτος λογος ευκολα παρεξηγηται...

Δεν μαλωνουμε, αποψεις ανταλλασουμε...

Δημοσ.

Καμία εταιρεία στον κόσμο, όσο οι ανταγωνιστές της είναι πολύ πίσω σε τελικό προϊόν και τεχνογνωσία, δεν ιδρώνει να βγάλει πρωτοποριακές τεχνολογίες και προϊόντα κάθε τρεις και λίγο όταν είναι ήδη μπροστά. Αυτό τις κοστίζει σε χρήμα και χρόνο τόσο σε R&D όσο και στην σχεδιαστική, παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα. Χώρια τις επιπλέον εκπτώσεις που θα έπρεπε να δώσει στους μεταπωλητές και τους ΟΕΜ και τις νέες εμπορικές συμφωνίες αν ένας ανταγωνιστής έβγαζε επιτέλους ομοειδές ή καλύτερο προϊον με την ίδια ή μικρότερη τελική τιμή.

Δεν αφορά μόνο την Ιντελ και την AMD. Και οι φαρμακευτικές τα ίδια κάνουν, και οι εταιρείες κινητών και τεχνολογίας τα ίδια κτλ κτλ.

Κοινώς αν με Χ επενδύσεις (R&D, σχεδίαση, παραγωγή, logistics, εμπορικές συμφωνίες) μπορείς να πουλάς το ίδιο ή ελαφρώς διαφοροποιημένο προϊον (6ης, 7ης, 8ης γενιάς cpu 14nm) και να εισρέουν νέα αυξανόμενα κέρδη, δεν έχεις λόγο να αλλάξεις δραστικά το προϊον και να υποστείς νέα μεγάλα κόστη.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους είναι το R&D για να σχεδιάσεις κάτι καινούριο και πρωτοποριακό (π.χ. εφικτά 10nm ή και χαμηλότερα ή να ενσωματώσεις νέες τεχνολογίες πάνω στη cpu, μεγαλύτερη cache κτλ.) και μετά το να στησεις ή να αναβαθμίσεις όλη την γραμμή παραγωγής.

Όταν οι ανταγωνιστές σου είναι οι τυφλοί και εσύ ο μονόφθαλμός, απλά βασιλεύεις και δεν έχεις λόγο να ξεβολευτείς.

Για αυτό λέμε ότι ο ανταγωνισμός είναι καλός, όχι μόνο για τον τελικό καταναλωτή σε επίπεδο τιμής τελικού προϊοντος και επιλογών για αγορά αλλά κυρίως σε επίπεδο εξέλιξης νέων τεχνολογιών.

Πιστεύει κανείς ότι θα είχαμε ευρέως διαδεδομένο adsl εως 24μβπς στη χώρα και 4-5 βασικούς παρόχους και την επιλογή για εμβριακό vdsl αν η αγορά ήταν αρύθμιστη και αν ο μοναδικός πάροχος ήταν ο ΟΤΕ και δη ακόμα κρατικός? Στα 384kbps θα ήμασταν ακόμα ή στην καλύτερη να είχαμε φτάσει στο 1μβπς. Γενικά η εξέλιξη θα ήταν πιο αργή, δεν θα είχαν γίνει επενδύσεις σε υποδομές, οπτικές ίνες, καμπίνες, αστικά κέντρα κτλ. γιατί χωρίς ανταγωνισμό δεν θα είχε κίνητρο και φόβο διαφυγής κερδών και πελατών.

Δημοσ.

Πρέπει να μπούνε δυνατά οι AMD Ryzen .. Ως προς τον ανταγωνισμό και το συμφέρον του καταναλωτή..να πέσουν και οι τιμές ..... (αν και κατα την γνώμη μου δεν πιστεύω να κάνει το μπαπ η AMD ..τουλάχιστον όχι ακόμη)κρίνω οτι σε λίγο καιρό η καλύτερη value for money επιλογή και αποδοση (τι οχι?) θα είναι η γενιά 6 της intel π.χ 6600Κ η 6700Κ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...