Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σοφό, επειδή εδώ υπάρχει κρίση, ας αράξουμε στα κυβικά μας. Γιατί να "τρέχει" η τεχνολογία; Αφού κι έτσι κάνουμε τη δουλειά μας.

Δεν αναφέρομαι στη τεχνολογια, αλλά στην έλλειψη πραγματικού ανταγωνισμού. Πριν που έτρεξε δεν τη προλάβαινε κανένας. Το θέμα δεν είναι να τρέχεις να προλάβεις την τεχνολογια, αλλά να σου φέρνει και λίγο ικανοποίηση η αγορά ενός προϊόντος. Προσωπικά δεν έχω θέμα κρίσης. Έχω χρήματα να αγοράσω τον 6900κ αύριο πρωί και μετρητοίς, μαζί με μητρική και μια 1080. Το θέμα είναι ότι άλλο το "έχω χρήματα" και άλλο το "έχω χρήματα για πέταμα". Υποθέτω ότι σε αλλά πράγματα που ανανεώνονται λιγότερο συχνά η τεχνολογια μένει πίσω...

Πχ ηFerrari που βγάζει πιο σπάνια μοντέλο από την Opel, το κάνει γιατί έχει μείνει πίσω τεχνολογικά σε σχέση με την Opel... Ωραία λογική...

Τελος, από τη στιγμή που είναι μόνο 2 εταιρείες μια χαρά συνεννοούνται και μας μασάνε από κοινού. Το ωραίο είναι ότι μέσα σε όλο αυτό υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν φανατικά τη μια ή την άλλη εταιρεία... τέτοια κατάντια...

• Like 3
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εγω πιστευω οτι εχουνε ξεζουμισει οτι ειχε να τους προσφερει αυτη η τεχνολογια και το παν σιγα σιγα μπας και βγαλουν κανα "ψιλο" παραπανω.Καποτε ειχα διαβασει εδω ενα αρθρο για τους κβαντικους επεξεργαστες κλπ.Τι απεγιναν αυτες οι ερευνες?Πιστευω εκει θα παρει ξανα μπρος η προοδος της τεχνολογιας.Ολα αυτα που λανσαρουν καθε μισο χρονο ειναι να χαμε να λεγαμε.(Ταπεινη μου γνωμη,μπορει να ειναι και λαθος)

Δημοσ.

15% πιο γρήγοροι στο Sysmark σύμφωνα με την εικόνα, όχι γενικά.

Παλιότερες ειδήσεις έλεγαν ότι θα είναι στα 10nm.

Οι CoffeeLake δεν υποτίθεται ότι θα έβγαιναν πρώτα?

Οι Cannonlake ήταν να βγουν στα 10nm μετά τους Skylake.

​Στην πορεία προέκυψαν και οι Kabylake, οι Cannonlake παρέμειναν και αυτοί στα 14nm και θα δούμε τι θα γίνει με τους Coffeelake, πότε θα βγουν και αν θα είναι αυτοί στα 10nm.

​Babysteps...

Δημοσ.

αμαν πια με τιποτα ευχαριστημενοι και με τι λογικη, δηλαδη τι περιμενατε απο περσι μεχρι τωρα πχ οτι θα βγαλει επεξ 100 φορες επανω του προηγουμενου καταλαβετε οτι οι νεοι επεξεργαστες που εχουμε οι ποιο πολυ σπιτι αρκουν και δεν χρειαζονται αναβαθμιση αυτα ειναι για οσους θελουν να κανουν τωρα

εγω θυμαμαι εμεινα με σοκετ 775 και q9650 και επαιζα παιχνιδια οχι πολυ απαιτητικα ενταξει αλλα τα παιζα σε medium γραφικα και σε 4κ αναλυση παιχνιδια οπως thief 4 alien isolation και τετοια με καρτα γραφικων την 970 ολα τα αλλα απο το 09 εξαρτηματα παρολαυτα καταφερα να παιξω

ο λογος που αλλαξα υπολογιστη ηταν οτι αρπαξε η μητρικη αλλιως ακομη κρατουσε

Εν μερι δικιο εχεις φιλε μου, η συντριπτικη πλειοψηφια που αναβαθμιζει ειναι θυματα της διαφημισης και του εκσυγχρονισμου και λιγοι ειναι αυτοι που πραγματικα χρειαζονται οσο περισσοτερη ισχυ γινεται...Επισης απαξ και βολευοσουνα να παιζεις με μπουκαλια, παλι μια χαρα σε βρισκω γιατι εδω και 20 χρονια κανενας δεν ηξερε τι ειναι το bottleneck αλλα απαξ και βολευοντουσαν δεν ασχολουνταν καν για το αν ο επεξεργαστης δουλευει τερμα και η καρτα γραφ.  στο 70%!  Αφου το αποτελεσμα τους αρεσε,κανενα προβλημα!( Προσοχη, δεν το λεω ειρωνικα)

Να παρατηρήσω: Α) δεν ίδρωσε καθόλου από την κίνηση της AMD με τους Ryzen. Πράγμα ανησυχητικό... Β) Η αύξηση 15% είναι μια χαρά για 1 έτος διαφορά σε σχέση με τους υπάρχοντες. Ας μη ξεχνάμε ότι οι μεγάλες διάφορες επιδόσεων από γενιά σε γενιά συνεπάγονται και απαξίωση της παλιότερης γενιάς. Αν πχ η αύξηση ήταν 50% επιπλέον, τότε πως θα αισθάνονταν αυτός που πλήρωσε 350€ πέρσι για το προηγούμενο μοντέλο; Έχω επεξεργαστή από το 2012 και είναι μια χαρά. Την εποχή 2000-2006 δεν προλαβαίναμε να αγοράσουμε επεξεργαστή και μέσα στο 6μηνο απαξιώνονταν... Προσωπικά προτιμώ αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τη διαφορά ότι θα προτιμούσα να υπάρχουν 10 εταιρείες κατασκευής cpu και όχι 2...

Φιλε μου οταν βλεπεις ξαφνικα  να βγαζει η ιντελ pentium με ht και τωρα να βγαζει ευσπευσμενα και ι5 με ht και ξαφνικα να λεει οτι θα δωσει 15% του χρονου ενω εδω και συναπτα ετη δεν εχει δωσει τοσο συνολικα, ε τοτε να΄σαι σιγουρος οτι εχει αγχωθει...Ουτε αυτο με την απαξιωση στεκει γιατι μεσα σε μια βραδια περιπου πριν 1 μηνα αν θυμασαι, απαξιωσε ολους τους i3 με τον g4560(και αυτους που αγορασανε i3 6100 με 130 ευρουλακια). Θυμασαι τι ανταγωνισμος υπηρχε ομως το 2000-2006 και βγαιναν καινουργια cpu συνεχεια? Τωρα ολο τα ιδια βγαινανε απουσιας της amd..Επισης παιζει και κατι αλλο. Τα παλιοτερα χρονια μεχρι τονα ξεκινησουν τα 2πυρηνα κτλ, το software ηταν πιο προχωρημενο και τα pc μετα απο λιγο σερνοντουσαν γι αυτο απαξιονοντουσαν πιο γρηγορα οι cpu... Τα τελευταια χρονια ομως το hardware ειναι πολυ πιο μπροστα γι αυτο και ο 2500κ αυτην την στιγμη που μιλαμε μπορει να εξυπηρετησει το 70% των ανθρωπων που χρησιμοποιουν pc και για τα επομενα 2-3 χρονια ακομα!Θα συμφωνησω στο τελευταιο που λες, μακαρι να υπηρχαν πολυ περισσοτερες εταιριες για το συμφερον ολων μας...Και cyrix και moto κα...

Πως γινεται να ειναι αγχωμενη μια εταιρεια που εχει εδω και χρονια μονοπωλειο στην αγορα και εχει βγαλει τρελα κερδη με ''ξαναζεσταμενο φαγητο''?Και εγω προφανως υπερ του να ειναι αξιολογοι οι ryzen ειμαι αλλα ενταξυ ειπαμε μην γραφουμε και οτι να ναι.

Η συγκριση μεταξυ call of duty και επεξεργαστων υπολογιστων πολυ πετυχημενη....δεν

Φιλε μου επειδη οι εταιριες  βλεπουν μονο το κερδος και τιποτε αλλο, να΄σαι σιγουρος οτι αν μεσα στο 2017 εχουν πτωση 3%, των περσινων τους κερδων και δηλαδη απο 100δις (λεμε τωρα)  βγαλουν 97δις, τοτε αυτοι θα σαν εταιρια θα δουν οτι εχουν ζημια στα χαρτια τους και θα τρεχουν κιολας να  το διορθωσουν αυτο!Αρα οσα κερδη και να εχει βγαλει, και ειδικα οταν  εχει συνηθισει να τα βγαζει ανευ ανταγωνισμου και αναιμακτα, να σαι σιγουρος οτι τωρα κατι θα τσουξει...Δεν ξερουμε ακομα ποσο...αλλα ελπιζουμε πολυ.....

• Like 2
Δημοσ.

Πιστεύω η χειρότερη - ασταθείς εποχή να αγοράσεις επεξεργαστή... Καλό καλοκαίρι και ααααν από προσωπική μου άποψη.

• Like 2
Δημοσ.

Θέλω τρελό comeback από AMD σε επεξεργαστές και σε κάρτες γραφικών, γιατί Intel και nVidia σαν να κάνουν ότι θέλουν χρόνια τώρα και δεν λέει.

Δημοσ.

Intel-Cannon-Lake-1000x563.jpg

μονο εμενα μου φαινεται γελοιο το ψεμα οτι η 7η γενια ειναι 15% πιο γρηγορη απο την 6η, οταν στα benchmarks με ιδιο κλοκ οι διαφορες ειναι 0% ?

Εννοει 15% (που παλι δεν ειναι) στην ιδια κατηγορια τιμης.

Θέλω τρελό comeback από AMD σε επεξεργαστές και σε κάρτες γραφικών, γιατί Intel και nVidia σαν να κάνουν ότι θέλουν χρόνια τώρα και δεν λέει.

Και γω θελω μια porsche αλλα...

Δημοσ.

εφόσον έχουμε ίδιο socket ίδια νανομετρα 14 σε όλους γτ τους θεωρούμε νέα γενιά ;όλοι ίδια γενιά  είναι 

ιδια γενιά, και μας κοροιδεύουν με overclock! οταν skylake με kabylake στον ιδιο χρονισμό εχουν ακριβώς ιδιες επιδόσεις δεν περίμενα κατι καλύτερο απο την επόμενη γενιά...Νομίζω οτι το κοινό τους εχει μειωθεί παρα πολύ (μιλάω για τους desktop για να συνεχίζουν να νμζουν οτι μπορούν να μας κοροιδεψουν...

Γι αυτό βλέπουμε ευτυχισμένους τυπάδες, με 2ης γενιάς i επεξεργαστές!

Δημοσ.

Και γω θελω μια porsche αλλα...

Εγω θελω μια porche που στο πισω καθισμα και στο πορτ μπαγκαζ να ειναι γεματη με ryzen και vega!!!

• Like 2
Δημοσ.

Έχει καταντήσει αηδία αυτό το πράγμα! Κοροϊδεύουν τον κόσμο... Η αγορα νέου επεξεργαστή έχει νόημα πλέον κάθε 2-3 μοντέλα όπως τα έχουν κάνει αυτοί, έτσι ώστε να υπάρχει μια καινούρια τεχνολογία ή καινοτομια! Αυτά τα κάθε χρόνο καινούριος με 15% καλύτερη απόδοση και ένα φανταχτερό αυτοκόλλητο να μας το τσαμουνάει ας μας λείπει γιατί μιλάμε για ΜΟΥΦΕΣ!

Δημοσ.

15% ταχύτεροι. Γιατί τόσο να είναι το στάνταρ και όχι 25% για να κυκλοφορήσει νέους επεξεργαστές ή ιντελ και ας κάνει λίγο χρόνο παραπάνω. Μήπως το παρακάνει λέω τώρα?

Δημοσ.

ΤΡΕΧΟΥΜΕ 

1)6 μηνες BROADWELL-E ethusiast σειρα 

2)1 μηνα  KABYLAKE 

3)που πηγαν οι COFFE LAKE οεοοοοοοο???

4)Τι απεγιναν οι KABYLAKE -X k SKYLAKE -X

5)και τωρα ακουμε για Cannon Lake

-------------------------------------------------------

καπου εδω εχω διαπιστωσει οτι η AMD 

εχει σπιρει τον πανικο στην INTEL

και δεν ξερουν τι φημες και τι γενια να βγαλουν πρωτα 

-----------------------------------------------------------

ξεκινοντας απο περσι με AMD η μετοχη στο 1δ

και σημερα 13και κατι 

με μια μονο παρουσιαση σειρας καρτων mid-low end(rx 480-470-460)

Μπαμ μεγαλο με (fine wine) και ζωη σε οτι καρτα εχει βγαλει η ιδια για αλλα 3-4 χρονια ..καλο !!!!!

Ryzen η επιστροφη

επιθεση σε ολα τα επιπεδα /core/threads/τιμες/αρχιτεκτονικη/πλατφορμα/και ρολογια

----------------------------------------------------------

το συμφερων το δικο μου καπου να μπει ενα τελος στο μονοπωλειο ΙΝΤΕΛ και να υπαρχει πραγματικη εξελιξη 

και καπου εδω ερχεται η AMD και τα υποσχεται ολα αυτα 

οχι απο την καλη της την καρδια αλλα φυσικα για το κερδος και αυτη 

αλλα καπου σε ολη αυτην την στρατικη εποφελουμε και εγω σαν καταναλωτης

-----------------------------------------------

βαρεθηκα καθε εβδομαδα που βγαινουν νεα για τους RYZEN μετα απο 2 μερες βγαινουν και φημες για την INTEL #EAN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ????#

• Like 2
Δημοσ.

Πανικός σίγουρα, τι άλλο? Ξέρεις τι είναι να είσαι λαγός και 500 μέτρα μπροστά και να πας με το πάσο σου και ξαφνικά να δεις την χελώνα 20 μέτρα πίσω σου? Κλάνεις μέντες σου λέω.

Δημοσ.

Χοχοχο, μας τρολλαρει το ινσομνια φουλ ομως.

Βγαζει αρθρο για τους ryzen, ξεκιναει το ξυλο και 3 αρθρα μετα, την επομενη ακριβως μερα, βγαζει αρθρο για cannon lake και γινεται πολεμος παλι.

Αμα δεν ειναι intel με amd, θα ειναι samsung με apple, snapdragon με mediatek ή amd με nvidia κ.ο.κ.

Εν τω μεταξυ συμπερασμα απο δω μεσα δε βγαινει, γιατι λεει ο καθε κολλημενος το κοντο του και το μακρυ του (για να το θεσω ευγενικα) και τελικα καταληγεις να ψαχνεσαι αλλου αμα θες να ενημερωθεις.

Καταντησε και το ινσομνια Τατιανα και Πανια...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...