Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γυναίκα μου ηχογραφεί (πρακτικά μιλάει πάνω από μουσική  :-) ) και στις ηχογραφήσεις με διάφορα headset  τα οποία είχαμε διαθέσιμα ακούγονται οι εξωτερικοί ήχοι. Δοκίμασα να "παίξω" με την ευαισθησία των μικροφώνων αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 

Θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά κάποιου μικροφώνου το οποίο να ηχογραφεί μεν καθαρά, αλλά χωρίς να πιάνει ήχους από το περιβάλλον (από άλλες κατευθύνσεις κατα προτίμηση). 

Λόγο περιορισμένου χρόνου, δεν έχω την δυνατότητα να "μάθω" και πολλά για τις υπάρχουσες τεχνολογίες μικροφώνων και τι θα ήταν το καλύτερο για τέτοια περίπτωση.

Οποιαδήποτε πρόταση θα μας βοηθούσε. (budget θα έβαζα ταβάνι τα 100€ αλλά δεν είναι και απόλυτο) 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου είναι ο χώρος σου και οι θόρυβοι από το περιβάλλον...Δυστυχώς ο μόνος τύπου μικροφώνου που ίσως σου κάνει είναι shotgun microphone, αλλά με τις ανακλάσεις του ήχου στον χώρου και με τους εξωτερικούς θορύβους να περνάνε στο δωμάτιο σου, θα έιναι δύσκολη η ηχογράφηση. Πριν ένα εξάμηνο πήρα Link.png Site: αυτό από ebay για την camera αλλά το χρησιμοποιώ και για το pc... Είναι αρκετά κατευθυντικό. Μελέτησε το πολικό του διάγραμμα, για να καταλάβεις πως δουλεύει, και θα σου πρότεινα στο setup σου να προσέξεις τα εξής: χαμηλό gain στο mic και να πλησιάσει αρκετά κοντά στο μικρόφωνο η γυναίκα σου (μην το παρακάνει γιατί θα "βαράνε" τα π).

• Like 1
Δημοσ.

δεν είναι κακή ιδέα καθώς θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στην φωτογραφική .. 

Ο χώρος δεν έχει τραγικό θόρυβο.. αλλά το να πιάνει το click του ποντικιού από την άλλη δωματίου 30 τετραγωνικών... πάει πολύ ...  

θα το κοιτάξω σαν επιλογή. 

Ευχαριστω

Δημοσ.

σε αυτά τα χρήματα και δημοσιογραφικό να πάρει ίδια απόδοση θα χει οπότε δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερα να πάει προς τα 200-250 ευρώ

κάτι μεγάλοι έμποροι στην αθήνα που είχαν μικρόφωνα για δοκιμή υπάρχουν ακόμη; έλεγα να πάει να δοκιμάσει μήπως βρει κάτι φθηνό που να κάνει - φαντάζομαι όχι έτσι;

ίσως να βρισκε τίποτα στα μεταχειρισμένα

Δημοσ.

θα κοιταξεις σε πυκνωτικο μικροφωνο που ενδικνειται συνηθως για φωνη το θεμα ειναι οτι αυτο φυσικα δε κουμπωνει πανω στο pc με usb πχ εχει δικο του βισμα και πολυ πιθανο αν θες να κανεις σωστη δουλεια να χρειαστεις καποια μεση καρτα ηχου για παραγωγη για να συνδεσεις το μικροφωνο και να κανεις δουλεια

αυτος ειναι ο ενδεδειγμενος επαγγελματικος τροπος ετσι θα κανεις σωστη δουλεια και εαν η γυναικα σου ασχολειται σοβαρα νομιζω θα γουσταρει

να υπολογιζεις μεχρι 100 για μικροφωνο μην ξεφυγεις οχι υπερβολες δεν χρειαζεται και με 70 και 80 πιστευω κανεις δουλεια για καρτα ηχου τωρα εχω καιρο να παρακολουθησω αλλα εαν σε ενδιαφερει εχω προς πωληση εδω την maudio firewire 410 η οποια δεχετε 2 μικροφωνα η οργανα εχει διπλα ακουστικα γενικα ειναι τοπ απλα λιγο παλια

μπορεις να κανεις δουλεια και με μια μεταχειρισμενη ευκολα

επισης υπαρχουν τεχνικες ηχογραφησης με τις οποιες κανεις καλη δουλιτσα πχ η τοποθετηση των μικροφωνων στο χωρο

ψαξε στο νετ με μια ματια βρηκα αυτο http://polyphonikistudio.gr/blog/τα-σωστά-βήματα-για-μία-επιτυχημένη-ηχ.htmlψαξε να τα βρεις πιο αναλυτικα εγω τα εχω ολα αυτα στο βιβλιο της ηχοληψιας 

θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στη θεωρια λεει καποια χρησιμα πραματα 

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει με hands free?

Ναι .. ακόμα χειρότερα :)

Μικρόφωνο πέτου θα σε βόλευε? Ένα της RODE που έχω κάνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Δεν το είχα σκεφτεί σαν επιλογή ... αν έχει καλή απομόνωση πιθανόν να την βολέψει .. έχεις μήπως και το μοντέλο ? 

Δημοσ.

θα κοιταξεις σε πυκνωτικο μικροφωνο που ενδικνειται συνηθως για φωνη το θεμα ειναι οτι αυτο φυσικα δε κουμπωνει πανω στο pc με usb πχ εχει δικο του βισμα και πολυ πιθανο αν θες να κανεις σωστη δουλεια να χρειαστεις καποια μεση καρτα ηχου για παραγωγη για να συνδεσεις το μικροφωνο και να κανεις δουλεια

αυτος ειναι ο ενδεδειγμενος επαγγελματικος τροπος ετσι θα κανεις σωστη δουλεια και εαν η γυναικα σου ασχολειται σοβαρα νομιζω θα γουσταρει

Έχω μία extigy, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με την σύνδεση ... θα αρχίσω να ψάχνω για πυκνωτικά.. μάλλον ... αν και να πω την αλήθεια μου άρεσε η ιδέα του hot show microphone ... 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το είχα σκεφτεί σαν επιλογή ... αν έχει καλή απομόνωση πιθανόν να την βολέψει .. έχεις μήπως και το μοντέλο ? 

Έχω αυτό: http://www.rode.com/microphones/smartlav-plus

όμως τελικά διαπίστωσα οτι θέλει και αυτό το μετατροπέα: http://www.rode.com/accessories/sc3

για να μπορεί να συνδεθεί με τα καλσσικά mic in που έχει το PC ή οι κάμερες.

Δημοσ.

Έχω μία extigy, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με την σύνδεση ... θα αρχίσω να ψάχνω για πυκνωτικά.. μάλλον ... αν και να πω την αλήθεια μου άρεσε η ιδέα του hot show microphone ... 

Και αυτό που σου είπα πυκνωτικό είναι!

Δημοσ.

Έχω μία extigy, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με την σύνδεση ...

χωρίς να χεις έστω και μια φθηνή επαγγελματική κάρτα των 50 ευρώ, δεν παίρνεις τα μικρόφωνα που κουβεντιάζουμε

αλλά ίσως αξίζει να ψάξεις για USB μικρόφωνα ή κάτι σαν το Rode που έγραψε ο φίλος, εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω εκεί

αν πας σε κανονικό μικρόφωνο (αν και χωρίς κάρτα δεν περισσεύει budget ούτως ή άλλως) δεν συμφωνώ με τη λογική να πας για φθηνό μικρόφωνο και να φτιάξεις το χώρο που έγραψε ένας φίλος, εκείνος σωστά σκέφτεται αλλά έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του

Δημοσ.

χωρίς να χεις έστω και μια φθηνή επαγγελματική κάρτα των 50 ευρώ, δεν παίρνεις τα μικρόφωνα που κουβεντιάζουμε

αλλά ίσως αξίζει να ψάξεις για USB μικρόφωνα ή κάτι σαν το Rode που έγραψε ο φίλος, εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω εκεί

αν πας σε κανονικό μικρόφωνο (αν και χωρίς κάρτα δεν περισσεύει budget ούτως ή άλλως) δεν συμφωνώ με τη λογική να πας για φθηνό μικρόφωνο και να φτιάξεις το χώρο που έγραψε ένας φίλος, εκείνος σωστά σκέφτεται αλλά έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του

Ο άνθρωπος αναφέρει max budget 100 γιουρια, οπότε προφανώς και δεν μιλάμε για επαγγελματικό setup. Πιστέυω ότι ένα usb mic, όπως λέει ο φίλος, να είναι μια καλή λύση για το πρόβλημά σου. Χωρίς να μπλέξεις με κάρτες ήχου, phantom power, balanced/unbalanced γραμμές... κτλ...

Δημοσ.

Ο άνθρωπος αναφέρει max budget 100 γιουρια, οπότε προφανώς και δεν μιλάμε για επαγγελματικό setup. Πιστέυω ότι ένα usb mic, όπως λέει ο φίλος, να είναι μια καλή λύση για το πρόβλημά σου. Χωρίς να μπλέξεις με κάρτες ήχου, phantom power, balanced/unbalanced γραμμές... κτλ...

αγαπητέ ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος έκανε post με βάση το setup που ανέλυσε ο Runner25 το οποίο προφανώς και είναι επαγγελματικό setup, εξάλλου όπως γράφει και στο πρώτο post το budget δεν είναι απόλυτο

Δημοσ.

αγαπητέ ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος έκανε post με βάση το setup που ανέλυσε ο Runner25 το οποίο προφανώς και είναι επαγγελματικό setup, εξάλλου όπως γράφει και στο πρώτο post το budget δεν είναι απόλυτο

Όχι αγαπητέ μου με 200 ευρώ δεν κάνεις επαγγελματική δουλειά μην ξεγελιέσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...