TopCLR Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μιας και δοκίμασες με άλλη μητρική και έχεις τα ίδια προβλήματα (τα οποία ανέφερες οτι είχαν σχέση με διαχείρηση μνήμης). Κάνε ένα κόπο και άλλαξε την μνήμη που έχεις (Kingston HyperX Fury) με κάποια άλλη (όχι ίδια) και δοκίμασε με μόνη αλλαγή στην μνήμη (όλα τα άλλα ίδια). Έχω εντελώς διαφορετικό σύστημα από σένα (με DDR3 φυσικά) και παρόλο που απόρησα (τον καιρό που ήταν φθηνές οι μνήμες) το πόσο φθηνές ήταν οι Fury σε σχέση με άλλες τις πήρα για να αυξήσω την μνήμη μου. Απο τότε ξεκίνησαν κάποιες "ξεκάρφωτες" BSOD μια στις τόσες! Όλα τα memtest (παλιές-Fury μαζί, μόνες οι Fury, μια-μια οι Fury) για ώρες δεν έβγαζαν πρόβλημα, ΙΒΤ δεν έβγαζε πρόβλημα. Αγανάκτησα και τις "εξόρισα" σε δεύτερο σύστημα εντελώς διαφορετικό από το κύριο μου σύστημα. Μάντεψε! Αρχίσαν εκεί οι σποραδικές BSOD! Δεν λέω οτι είναι το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου, ούτε οι Fury είναι κακές (αν και δεν θα τις ξαναπροτιμήσω), αλλά σαν η πιο φθηνή σειρά της Kingston ίσως έχει κάποια κομμάτια με ελλατώματα που δεν φαίνονται εύκολα.
spyros95 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Ακριβώς αυτό έκανα σήμερα! Δανείστηκα 1 dimm μνήμης ( Corsair Vengeance), και παρ'όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζεται. Τελευταία επιλογή είναι η δοκιμή άλλου τροφοδοτικού, οπού θα γίνει αύριο. Ελπίζω να βρεθεί λύση, γιατί έχει κουράσει πλέον. Update: Mετά απο δοκιμή νέου τροφοδοτικού το πρόβλημα παραμένει. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2017 από spyros95 1
Dr_73 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Έχω ίδια μητρική με i3 6100 μια 8gb ddr4 kingston και δύο παλιούς σκληρούς. Τροφοδοτικό ένα παλιό καλό coolermaster, τούτο Κάρτα γραφικών δεν έχω βάλει , δουλεύει dual boot με windows 7 που έχω βάλει ό,τι μου έχει κατέβει στο μυαλό και linux mint cinamon.Δεν έχει κανένα θέμα. Από ιούλιο 2016.
BlueBlood7 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Ακριβώς αυτό έκανα σήμερα! Δανείστηκα 1 dimm μνήμης ( Corsair Vengeance), και παρ'όλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζεται. Τελευταία επιλογή είναι η δοκιμή άλλου τροφοδοτικού, οπού θα γίνει αύριο. Ελπίζω να βρεθεί λύση, γιατί έχει κουράσει πλέον. Update: Mετά απο δοκιμή νέου τροφοδοτικού το πρόβλημα παραμένει. Δοκίμασες άλλο τροφοδοτικό έχεις τα ίδια. (Ποιο το άλλο τροφοδοτικό?) Δοκίμασες άλλη μνήμη τα ίδια Δοκίμασες άλλη μητρική τα ίδια Έβγαλες έβαλες ssd, hdd τα ίδια Αυτό που σου μένει είναι ο cpu. Όταν δοκιμάστηκαν στον 2ο τεχνικό άλλα parts στην μητρική σου ποια ήταν αυτά? Ήταν μέσα και ο επεξεργαστής? Στο post 11 αναφέρεις ότι δοκίμασες άλλη κάρτα γραφικών και μειώθηκαν τα προβλήματα. Την κάρτα αυτή την έβγαλες μετά? Έχεις δικιά σου κάρτα γραφικών ή λειτουργείς το pc μόνο με τα ενσωματωμένα? Ποια άλλα parts έχεις εκτός από αυτά που αναφέρεις στο αρχικό σου post? Έχεις dvd ή οτιδήποτε άλλο? Εξωτερικά parts τι έχεις? Π.χ. εκτυπωτές, φλασάκια ή οτιδήποτε άλλο. Ανέφερε ποια γιατί όλα παίζουν τον ρόλο τους. Πολλές φορές τα φλασάκια δημιουργούν τέτοια θέματα. Κάνε και το εξής. Άλλαξε όλα τα καλώδια sata των σκληρών για να διώξουμε και αυτή την υποψία. Μείνε έτσι για λίγες ημέρες μέχρι να δεις πάλι προβλήματα. Αν σου εμφανίσει πάλι πρόβλημα άλλαξε το καλώδιο σύνδεσης της οθόνης μήπως είναι προβληματικό. Δοκίμασε μάλιστα διαφορετικά ήδη συνδέσεων (HDMI, Dispaly port, DVI) 1
tanasen01 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Απ ότι έχω καταλάβει ο υπολογιστής λειτουργεί με τα HD530 μόνο και επειδή είχες πει στην αρχή ότι τα πρώτα BSOD σχετίζονταν με αυτά και αργότερα με την διαχείριση της ram, πιθανόν να έχει θέματα ο επεξεργαστής τόσο με την igpu όσο και με τον memory controller. Bρες κάνα celeron G3900 όσο πιο φθηνά γίνεται για να κάνεις τη δουλειά σου προσωρινά και στείλε το ι5 chip στο μαγαζί να το τεστάρουν. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Απ ότι έχω καταλάβει ο υπολογιστής λειτουργεί με τα HD530 μόνο και επειδή είχες πει στην αρχή ότι τα πρώτα BSOD σχετίζονταν με αυτά και αργότερα με την διαχείριση της ram, πιθανόν να έχει θέματα ο επεξεργαστής τόσο με την igpu όσο και με τον memory controller. Bρες κάνα celeron G3900 όσο πιο φθηνά γίνεται για να κάνεις τη δουλειά σου προσωρινά και στείλε το ι5 chip στο μαγαζί να το τεστάρουν. Εκεί πηγαίνει και μένα ο νους μου αν και καλό είναι πρώτα αλλάξει το καλώδιο της οθόνης αν και δεν νομίζω να φταίει αυτό γιατί το καλώδιο προκαλεί άλλα προβλήματα. Ας απαντήσει και στα υπόλοιπα ερωτήματα.
panos0100 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 ο επεξεργαστής δεν χαλαει, κατι αλλο ειναι, εκτος αν τον έκανε τετοιο overclock και άρπαξε, αλλα και παλι εχει ασφάλειες, κατι αλλο ειναι εκτος αν η μητρική ειχε πρόβλημα και εκανε ζημια τον επεξεργαστη, εκει ναι ειναι ευκολο να έπαθε κάποια βλάβη
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 ο επεξεργαστής δεν χαλαει, κατι αλλο ειναι, εκτος αν τον έκανε τετοιο overclock και άρπαξε, αλλα και παλι εχει ασφάλειες, κατι αλλο ειναι εκτος αν η μητρική ειχε πρόβλημα και εκανε ζημια τον επεξεργαστη, εκει ναι ειναι ευκολο να έπαθε κάποια βλάβη Ποιος σου είπε ότι ο επεξεργαστής δε χαλάει? Ότι χαλάει πολύ πιο σπάνια από τα άλλα εξαρτήματα ναι. Αλλά όχι ότι δεν χαλάει. 3
tanasen01 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δεν είναι ότι χάλασε, μπορεί να βγήκε ελαττωματικό από το εργοστάσιο, αφού από την αρχή έβγαλε προβλήματα άλλωστε.
marmarinos2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Για κοιταξε την γειωση στο σπιτι σου γιατι τελικα μπορει να μη φταιει ο υπολογιστης....
spyros95 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Update, μετά απο αρκετό καιρό. Αφού δοκιμάστηκαν όλα τα παραπάνω, το ξαναπήγα στον τεχνικό. Επειδή ο παραπάνω τεχνικός ασχολείται και με web design, επεξεργασία βίντεο κλπ, χωρίς να παρουσιάσει ο υπολογιστής μου κανένα πρόβλημα. Κούμπωσε τον i7-6700k που έχει στο main-PC του, και έβαλε στον δικό του τον i5-6500 μου. Πάλι έτρεχαν και οι 2 απροβλημάτιστα. Ξαναδοκίμασε πάλι όλα τα parts, απο τον δικό μου και τον δικό του μεμονωμένα, και πάλι έτρεχαν απροβλημάτιστα. Τις δοκιμές αυτές τις έκανε και στο 2ο του σύστημα, οπου και πάλι δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα. Επειδή ότι ο το σύστημα με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά, αποφάσισα να κρατήσω gpu,case, τροφοδοτικό, και να πάω σε καινούργιο σετάκι mobo-cpu-ram στο άμεσο μελλον. Να σημειώσω, ότι στο PC έχει προσθεθεί και μια Asus RX480 Dual 4gb. Έχουν δοκιμαστεί διάφορα HDMI Adaptors, διάφορα καλώδια sata (μιας και έχω 2 μητρικές), καθώς και ότι δοκιμάζοντας άλλα περιφερειακά ( μιας και έχω και άλλο ένα λάπτοπ, που λόγω ανάγκης πλέον το χρησιμοποιώ σαν σταθερό), δεν έχει αλλάξει τίποτα στην λειτουργία του. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2017 από spyros95
spyros95 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2017 Συνεχίζοντας να στρεσάρω cpu, δεν μου εμφανίζει κάποιο πρόβλημα, σε 100% load ακόμα και μετά και από αρκετές ώρες. Επομένως, μάλλον αποκλείεται να είναι αυτός το πρόβλημα. Δεδομένου ότι έχει καταντήσει κουραστικό το όλο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω τους Αθηναίους ( μιας και θα βρίσκομαι Αθήνα απο την επόμενη εβδομάδα), αν παίζει κανένας τεχνικός που θα μου βρεί 100% την βλάβη. Έχω στα υπόψιν μου μόνο το easyservice, δυστυχώς όμως δεν γνωρίζω περαιτέρω τεχνικούς ώστε να γίνει σωστή δουλειά.
aneurysm Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δοκιμασε να αλλάξεις καλωδiα sata στον ssd σου σε παρακαλώ... Μου έχει τυχει, σε πισακι φιλου, και με ενα φρεσκο καλωδιακι, πρόβλημα τέλος...
spyros95 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Kαλημέρα παιδιά! Τελικά μετά από αμέτρητες δοκιμές, το προβληματικό κομμάτι είναι ο CPU. Τώρα το PC, έχει έναν i3-6100, και πραγματικά δεν μου έχει εμφανίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο i5, είναι αγορασμένος απο eshop. Να επικοινωνήσω με αυτούς, ή απ'ευθείας με Intel;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα