spyros95 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Παραθέτω 4 bsod. Όλα δείχνουν ntoskrnl.exe που απ'ότι διάβασα στο web αφορά την διαχείριση της μνήμης.
ZELOMOTH Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Τι να σου πω φιλε μου, στα λογια μου ερχεσαι... Για θεμα τετοιο δεν σου ειπα κι εγω? Απλα δεν εβγαλα ακρη τελικα και μακαρι να βγαλουμε τωρα μηπως εχει κανενας κατι αλλο εις γνωσην του και βοηθησει...Απο περιεργεια και μονο για μενα δηλαδη και για να σωθεις κι εσυ... Αληθεια ο τεχνικος που το πηγες, τι σου ειπε?
spyros95 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 O τεχνικός, δυστυχώς δεν είχε parts από skylake σύστημα να δοκιμαστούν, οπότε το πόρισμα μπορούσε να βγεί αποκλειστικά και μόνο μέσω μετροπρογραμμάτων, όπου το σύστημα δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα ( όπως δεν παρουσιάζουν ούτε σε εμένα όσες φορές και αν τα τρέξω). Οπότε κατέληξε σε "κακούς" drivers απο πλευράς Windows, πράγμα που δεν μου φαινόταν λογικό εξ'αρχής. Μίλησα με Asrock, οι οποίοι με παρέπεμψαν στον διανομέα, ο οποίος με παρέπεμψε στο κατάστημα αγοράς. Μίλησα πριν από λίγο με Vision Studio ( απο εκεί αγόρασα mobo,case,RAM,PSU), εξήγησα στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης το πρόβλημα και αρχικά μου ανέφεραν ότι οι Skylake επεξεργαστές παρουσιάζουν προβλήματα και τα τεστ σε AIDA64 και Prime95 δεν εξάγουν ένα "καθαρό" πόρισμα. Τους ανέφερα ότι όλα τα BSOD αφορούν διαχείριση μνήμης, και μου είπαν να τους στείλω την μητρική.
ZELOMOTH Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Ε τοτε στειλε την μπας και μαθεις τι σκατα συμβαινει... Και οταν με το καλο βγει το πορισμα, εννοειται πως θα ενημερωσεις κι εδω!
spyros95 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 UPDATE: Μετά απο επίσκεψη σε 2ο τεχνικό, ο οποίος είχε spare parts, δοκίμασε και το δικό του hw με την μητρική μου, αλλα και τα δικά μου parts σε δική του μητρική. Επιβεβαίωσε την υποψία για προβληματική μητρική, μιας και δοκιμάζοντας όλα τα parts μου σε δική του, δεν εμφανίστηκε κανένα πρόβλημα, ενώ με άλλους cpu,μνήμη,gpu,σκληρούς και τροφοδοτικό στο δικό μου σύστημα είχε πάνω-κάτω αυτά που έχω αναφέρει. Έχει περάσει μια εβδομάδα περίπου που τον τεστάρω, μιας και δεν έστειλα ακόμα την mobo, και φαίνεται ότι έχει στρώσει σχετικά σε σχέση με παλιότερα. Αρχικά τα crashes στους browsers έχουν μειωθεί σε βαθμό που δεν κουράζουν ( το πολύ 1-2 φορές την ημέρα), ενώ και τα bsod μειώθηκαν επίσης κατά πολύ( παραμένουν μεν, δείχνοντας το ntoskrnl.exe ώς υπαίτιο). Παίζω Far Cry Primal,NBA 2K16, GTA V Online σε Ultra Settings, διάφορα benchmarks στο 3dmark ( οπου αν και μου βγάζει χαμηλότερο score σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα δεν κρασάρει όπως κράσαρε), και έχω αφήσει αρκετές φορές είτε aida64 είτε prime95 να τρέχει χωρίς να δώ μπλε οθόνες. Να επισημάνω όμως ότι τρώω crashes απο GTA V Story Mode καθώς και Mafia 3 (το δοκιμάζω μιας και έψαχνα για cpu bound παιχνίδια). Το πρόβλημα είναι ότι τα bsod είναι σπάνια, και πιθανώς να μην βγάλουν βλάβη αν στείλω την motherboard και να μου φύγει άλλο ένα 30ρι σε μεταφορικά. Επομένως τον στέλνω, ή τον κρατάω με τα κουσούρια του;
panos0100 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Παραθέτω 4 bsod. Όλα δείχνουν ntoskrnl.exe που απ'ότι διάβασα στο web αφορά την διαχείριση της μνήμης. χμμ κατι με την ραμ σου παιζει φιλε μου, και δυστηχως αρχιζω να φοβαμαι την μητρικη σου, κατι δεν παει καλα αφου τα δοκιμασες ολα οπως λες, κατι με την ραμ δεν την διαβαζει σωστα η μητρικη, οσο γι αυτο που λες στο ποστ βγαλε φωτογραφιες και πες τους εκανα τα παντα δεν γινεται τιποτα εχει θεμα η μητρικη
spyros95 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 To θέμα είναι ότι μπορεί να φάω 1 bsod σήμερα, και για κανένα 10ήμερο να μήν έχω θέμα. Είναι δύσκολο να διαγνωσθεί βλάβη υπο αυτές τις συνθήκες ( επί 1 ημέρα χθές έτρεχα εναλλάξ intelburntest+superpi μαζί με καμμιά 30άρα καρτέλες σε chrome και aida64, χωρίς να κρασάρει τίποτα. Οπότε η πιθανότητα να κάνει την βόλτα της για τεχνικό έλεγχο και να πληρώσω 2 φορές μεταφορικά +κερατιάτικα είναι πολύ μεγάλη.
panos0100 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 To θέμα είναι ότι μπορεί να φάω 1 bsod σήμερα, και για κανένα 10ήμερο να μήν έχω θέμα. Είναι δύσκολο να διαγνωσθεί βλάβη υπο αυτές τις συνθήκες ( επί 1 ημέρα χθές έτρεχα εναλλάξ intelburntest+superpi μαζί με καμμιά 30άρα καρτέλες σε chrome και aida64, χωρίς να κρασάρει τίποτα. Οπότε η πιθανότητα να κάνει την βόλτα της για τεχνικό έλεγχο και να πληρώσω 2 φορές μεταφορικά +κερατιάτικα είναι πολύ μεγάλη. φιλε μου ακου ειχα παρομοιο θεμα χωρις μπλε οθονη σε εμενα εβγαζε μαυρη οθονη με μια μητρικη παλι asrock καινουρια 10 μηνες την ειχα, και εβγαζε μαυρη οθονη σε ηρεμη κατασταση καθε 2 φορες στον μηνα και τελικα ηταν η μητρικη γι αυτο σου λεω ειναι κοντα το προβλημα σου με το δικο μου και λεω ισως να ειναι η μητρικη αφου τα δοκιμασες ολα τα υπολοιπα
spyros95 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Eίναι σίγουρα η μητρική φίλε, μιας και δοκιμάστηκαν εν τέλη όλα τα δικά μου parts σε άλλη mobo, αλλά και άλλα parts στην δική μου.
panos0100 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 και γιατι δεν την πας πισω να σε δώσουν καινούρια; απο που την πήρες, εμένα η δικιά μου η asrock δεν ειχε εγγυηση ειχαν περασει 2 χρονια και το κακο ειναι οτι μολις απολυθηκα απο τον στρατο τοτε αρχισαν τα προβλήματα και οσο ειμουνα στρατο δεν ανοιγα υπολογιστη μιας και ηρθα 3 φορες μονο με αδεια
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Αφου στο ειπα απο την αρχη φιλε μου.... Η μητρικη σου ειναι και εχει θεμα με τα σλοτ των μνημων η΄κατι τετοιο τεσπα.... Κι εμενα μια απο τα ιδια ...Με αλλαγμενα τα παντα, με 1000 δοκιμες κτλ κτλ κτλ... Και στο τελος οταν μπηκε αλλη μητρικη ησυχασα... Αφου οπως σου ειπα και πιο πανω, στο τελος εκαψε και μια απο τις μνημες και το σπαστικο ηταν οτι bsod μπορει να εβγαζε 2-3 φορες σημερα και μετα 10 μερες να ειναι τουμπανο! Και ολα τα τεστ τα παιρναγε οκ! Εμενα ηταν asus και απο τοτε εχω ψυχολογικα μολις την ακουω...Παρολο που εχει καλα κομματια .... Αν τελικα την στειλεις, πρεπει να τους τα πεις αναλυτικα ολα αυτα η΄ να τα γραψεις ωστε να ξερουν οτι πρεπει να την τεσταρουν το λιγοτερο 2 εβδομαδες! 2
panos0100 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Αφου στο ειπα απο την αρχη φιλε μου.... Η μητρικη σου ειναι και εχει θεμα με τα σλοτ των μνημων η΄κατι τετοιο τεσπα.... Κι εμενα μια απο τα ιδια ...Με αλλαγμενα τα παντα, με 1000 δοκιμες κτλ κτλ κτλ... Και στο τελος οταν μπηκε αλλη μητρικη ησυχασα... Αφου οπως σου ειπα και πιο πανω, στο τελος εκαψε και μια απο τις μνημες και το σπαστικο ηταν οτι bsod μπορει να εβγαζε 2-3 φορες σημερα και μετα 10 μερες να ειναι τουμπανο! Και ολα τα τεστ τα παιρναγε οκ! Εμενα ηταν asus και απο τοτε εχω ψυχολογικα μολις την ακουω...Παρολο που εχει καλα κομματια .... Αν τελικα την στειλεις, πρεπει να τους τα πεις αναλυτικα ολα αυτα η΄ να τα γραψεις ωστε να ξερουν οτι πρεπει να την τεσταρουν το λιγοτερο 2 εβδομαδες! Έτσι όπως μου το είπες νόμιζα μιλάς σε έμενα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα εγώ με την asrock η μητρική είχε δουλέψει από τον Ιανουάριο του 2015. Τον Σεπτέμβρη έφυγα φαντάρος και οταν γύρισα τον ιουνιο αρχισαν τα προβλημματα 10 μήνες μονο δούλεψε και ειχε τα ίδια θέματα με τον επεξεργαστή πρώτα και μετά με τις μνήμες έβλεπε μόνο 3,7gb αντί για 8gb αλλα πριν από όλα αυτά έβγαζε μαύρη οθόνη και κολουσε, οταν πατούσα το restart έκλεινε ο υπολογιστής και όταν το άνοιγα δεν έδινε σήμα άλλα αυτό το έκανε 1 με 2 φορές τον μήνα είχα όμως και ένα hub usb που ενω ήμουνα φαντάρος έδινε τάση ο μετασχηματιστής από το πολυμπριζο που ήταν σβηστό στο τροφοδοτικό και από εκεί στην μητρική. Ο δίσκος απο την άλλη έχει ένα θέμα επικοινωνίας και η μητρική κάηκε ο χρονιστης της στο τέλος, άρα να μην κατηγορήσω την asrock. Τέλος το πρόβλημα μου ταιριάζει πολύ με του φίλου επάνω. Φιλε μου ποιο πάνω άλλαξε την μητρική σου παραλίγο η δικιά μου θα μου έκαιγε η ριμάδα τον επεξεργαστή και τις μνημες 1
ZELOMOTH Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Και το καλο ειναι οτι την εχω ακομα!Και οχι τιποτε αλλο αλλα τωρα εχω AM2+ με χ3 athlon ιι και η προβληματικη ηταν AM3 και μου τον ξεκλειδωνε σε phenom ii x4 B45 και επαιρνε μια καλη ανασα... Απλα βαριεμαι να κατεβαζω καντηλια καθε τοσο με μπλε οθονες...
panos0100 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Και το καλο ειναι οτι την εχω ακομα!Και οχι τιποτε αλλο αλλα τωρα εχω AM2+ με χ3 athlon ιι και η προβληματικη ηταν AM3 και μου τον ξεκλειδωνε σε phenom ii x4 B45 και επαιρνε μια καλη ανασα... Απλα βαριεμαι να κατεβαζω καντηλια καθε τοσο με μπλε οθονες... και όχι τίποτα άλλο είναι και σπαστικές αυτές οι μπλε οθόνες, και πολύ τρομακτικές, γι αυτό τις λένε μπλε οθόνες του θανάτου; Θεωρητικά ναι γιατί ενώ πχ ακούς την μουσική σου στα ακουστικά και είσαι αμέριμνος δεν κοιτάς την οθόνη δηλαδή έχεις και την ένταση παραπάνω και ξαφνικά ακούς εκείνο το τσίριγμα, πάει πεθάνεις από καρδιά, πρέπει η microsoft να το φτιάξει αυτό το πράγμα, νομίζω στα 10 δεν κάνει έτσι
benign Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Δημοσ. 2 Απριλίου 2017 Φιλε στειλε την μητρικη στο Vision αφου τους εξηγησεις ολα αυτα που εχεις καταλαβει και αναφερε τους οτι πηγες και σε αλλο τεχνικο και σου βρηκε προβλημα στην μητρικη και δωσε και το τηλεφωνο του να τους το επιβεβαιωσει. Αγορασε μια αλλη για να ηρεμησεις και να κανεις την δουλεια σου και οταν σου στειλουν την καινουργια την πουλας εδω στις αγγελιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα