Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Έχω στήσει εδώ και 5-6 μήνες ένα σύστημα με τα παρακάτω parts:

Asrock B150-Pro4

Intel I5-6500

Kingston HyperX Fury 8gb-2133MHz

Sandisk SSD Plus 240gb και για αποθήκη έναν 250gb Toshiba ο οποίος έχει 80% υγεία σύμφωνα με το HDD Sentinel

Seasonic M12II 520W 

To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ατέλειωτα bsod, crashαρίσματα στους web browsers, στα παιχνίδια και άπειρα format ( που στο τέλος λογικά θα τα παίξει και ο SSD από τις πολλές εγγραφές).

Μιας και το μηχάνημα το έστησα εγώ, είχα κάποιες επιφυλάξεις μήπως έκανα κάποιο λάθος στην σύνδεση, χάλασα κανένα part, και το πήγα σε τεχνικό. Ο τεχνικός μου ανέφερε ότι το πρόβλημα έγκειται σε "κακούς" drivers από πλευράς Asrock και όχι σε κάποιο part συγκεκριμένα. Μου ρύθμισε και το bios μιας και η συγκεκριμένη μητρική κάνει overclock την μνήμη. Να επισημάνω ότι:

• Όλοι οι drivers είναι από την επίσημη σελίδα της εταιρίας
  • Δεν υπάρχει περίπτωση malware, μιας και είναι οτιδήποτε πρόγραμμα έχει περαστεί ποτέ είναι αυθεντικό. Επίσης, έχει φάει τόσα clean install που μου έβγαζε μπλε οθόνες ακόμα και χωρίς προγράμματα πάνω
  • Οποιοδήποτε διαγνωστικό έχω  τρέξει είτε εγώ (memtest,aida) είτε ο τεχνικός που πήγα το PC, δεν έχει βγάλει κάποιο faulty part.
  • Απο θέμα bluescreens και crashes, σε εμένα μου εμφάνιζε άπειρα, τα οποία κυρίως σχετίζονταν με τα γραφικά ( Intel HD530). Στον τεχνικό είχε εμφανίσει το APC index mismatch.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παρουσιαστεί σε κάποιον από εσάς κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. 

Eυχαριστώ εκ'των προτέρων!

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα, παρατηρω οτι στη σελιδα της μητρικης σου ο συγκεκριμενος επεξεργαστης υποστηριζεται απο ολες τις εκδοσεις των bios.Παρολα αυτα θα σου προτεινα να κανεις ενα bios update με τη τελευταια εκδοση,για να αποκλεισουμε το ενδεχομενο τυχον ψιλοασυμβατοτητας μητρικης επεξεργαστη.Προσοχη γιατι ειναι ψιλοεπικινδυνη διαδικασια.Επισης δες μηπως εχει στραβωση καποιο πινακι στο σοκετ της μητρικης.Μετα βλεπουμε....

Δημοσ.

Καλημέρα κι από εμένα.

Πρώτα απ' όλα, αμάν βρε παιδιά με τα format, μόδα τα έχετε κάνει πια! Δεν χρειάζεται όλη την ώρα format, κι ούτε είναι πανάκεια το format.

Πάμε παρακάτω: Οι κακοί drivers της Asrock δεν μου φαίνονται επαρκής εξήγηση...στην τελική, βάζεις και drivers από Intel, Realtek κ.λπ για τις συσκευές και καθόλου από Asrock (αλήθεια, χωρίς drivers, βγάζει BSOD);

Μπες στο BIOS και κοίτα τι επιλογές έχει για Overclocking και κάνε disable τα πάντα.

Προσωπικά ψιλοφοβάμαι και για πιθανότητα ασυμβατότητας με τη μνήμη (πρόσεξε, όχι προβληματική μνήμη), οπότε αν μπορείς να κάνεις μια δοκιμή με άλλη μνήμη καλό θα ήταν.

Δημοσ.

τι θα πει κακοι drivers? Σου ειπε ποιας συσκευης? αν ναι απλα την απενεργοποιεις απο το bios μεχρι να βγουν νεοι οδηγοι.Φυσικα εκανες reset τη μητρικη ε?

Δοκιμασε μια μια τις μνημες,καρτα γραφικων δεν εχεις βαλει?

Δημοσ.

δες λίγο μήπως χτυπάει  ο δίσκος γιατί έχει χαμηλή υγεία  τσέκαρε και ένα τεστ με το seagate tool  ή το hd sendinel υπάρχει ένα ενδεχόμενο να φταίει αυτός, ακόμα κι αν δεν είναι εκεί το λειτουργικό σου

Δημοσ.

Αρχικά, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Παρολα αυτα θα σου προτεινα να κανεις ενα bios update με τη τελευταια εκδοση,για να αποκλεισουμε το ενδεχομενο τυχον ψιλοασυμβατοτητας μητρικης επεξεργαστη.

Έχω δοκιμάσει bios update, δεν άλλαξε κάτι στο σύστημα.

Καλημέρα κι από εμένα.

Πρώτα απ' όλα, αμάν βρε παιδιά με τα format, μόδα τα έχετε κάνει πια! Δεν χρειάζεται όλη την ώρα format, κι ούτε είναι πανάκεια το format.

Πάμε παρακάτω: Οι κακοί drivers της Asrock δεν μου φαίνονται επαρκής εξήγηση...στην τελική, βάζεις και drivers από Intel, Realtek κ.λπ για τις συσκευές και καθόλου από Asrock (αλήθεια, χωρίς drivers, βγάζει BSOD);

Μπες στο BIOS και κοίτα τι επιλογές έχει για Overclocking και κάνε disable τα πάντα.

Προσωπικά ψιλοφοβάμαι και για πιθανότητα ασυμβατότητας με τη μνήμη (πρόσεξε, όχι προβληματική μνήμη), οπότε αν μπορείς να κάνεις μια δοκιμή με άλλη μνήμη καλό θα ήταν.

Σε κάθε format έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Απο το να τους βάλω εγώ, μέχρι και να μην βάλω καθόλου απο Asrock και να αφήσω τα Windows να "τραβήξουν" μόνα τους, τους drivers που θέλουν. Ασυμβατότητα ώς προς τι; Η συγκεκριμένη μνήμη υποστηρίζεται κανονικά απο την mobο, και δυστυχώς δεν μου βρίσκεται άλλη να τσεκάρω.

τι θα πει κακοι drivers? Σου ειπε ποιας συσκευης? αν ναι απλα την απενεργοποιεις απο το bios μεχρι να βγουν νεοι οδηγοι.Φυσικα εκανες reset τη μητρικη ε?

Δοκιμασε μια μια τις μνημες,καρτα γραφικων δεν εχεις βαλει?

Τα περισσότερα κρασαρίσματα, οφείλονταν στα Intel HD Graphics. Απενεργοποιώντας τα, είναι λίγο πιο stable το σύστημα, αλλα όπως είναι φυσικό δεν έχω ήχο. Όπως προανέφερα, έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις εκδόσεις και τρόπους εγκατάστασης του συγκεκριμένου driver, απο το να τον περάσω μέσω του εργαλείου της Intel, μέσω της σελίδας της Asrock, καθώς και αυτόματα μετά απο καθαρή εγκατάσταση. Είτε παλιά είτε καινούργια έκδοση έχει τα ίδια αποτελέσματα.

δες λίγο μήπως χτυπάει  ο δίσκος γιατί έχει χαμηλή υγεία  τσέκαρε και ένα τεστ με το seagate tool  ή το hd sendinel υπάρχει ένα ενδεχόμενο να φταίει αυτός, ακόμα κι αν δεν είναι εκεί το λειτουργικό σου

Τον έχω τσεκάρει, έχει περίπου 80% υγεία, θα τον βγάλω εντελώς απο το σύστημα και θα ενημερώσω.

• Moderators
Δημοσ.

Μπες στον evenrt viewer και δες τι το προκαλεί ακριβώς. 

Αν δεν φαίνεται, ανέβασε ένα BSOD Dump File σε κάποιον online analyzer.

Έχεις καμία USB κάρτα wifi ή κάποιο άλλο USB εξάρτημα συνδεδεμένο εκτός από ποντίκι/πληκτρολόγιο;

Δημοσ.

Μπες στον evenrt viewer και δες τι το προκαλεί ακριβώς. 

Αν δεν φαίνεται, ανέβασε ένα BSOD Dump File σε κάποιον online analyzer.

Έχεις καμία USB κάρτα wifi ή κάποιο άλλο USB εξάρτημα συνδεδεμένο εκτός από ποντίκι/πληκτρολόγιο;

Θα το δοκιμάσω φίλε, ευχαριστώ!

Μόνο πληκτρολόγιο,ποντίκι είναι συνδεδεμένα!

Δημοσ.

Εκκινηση σε ασφαλη λειτουργια εκανες και να δεις αν εκει θα σου βγαλει προβλημα χωρις κανεναν φορτωμενο οδηγο? Μετα πρεπει να βαλεις μια αλλη μνημη πανω και να βαλεις και αλλον δισκο μονο του...

Μετα απο ολα αυτα ελεγξε τροφοδοτικο κι αν ειναι οκ και αυτο, ε τοτε πετα την μητρικη...

• Like 1
Δημοσ.

Εχω παρομοιο προβλημα με τον ι7 6700 και μητρικη asus H170M-plus. Μιλαμε εχω δοκιμασει τα παντα .καθαρη εγκατασταση των 10 .αναβαθμιση και φλασαρισμα του bios.αλλαγη τροφοδοτικου.καρτας γραφικων.Τιποτα!!η δικη μου μητρικη εν τω μεταξυ δεν εχει επιλογη να απενεργοποιησεις εντελως την intel 530.απλα βγαζεις και ξηλωνεις τους οδηγους.πινακια δεν ειναι χαλασμενα κατι αλλο τρεχει που εχει να κανει με τα windows 10 και τους drivers οπως ανεφερες.μπορει να ειναι και οι οδηγοι του chipset.εαν βρεις την λυση παντως να μου το πεις κι εμανα.

Εν τω μεταξυ οταν παιζω παιχνιδια ή κρασαρει ο driver ή εχω spikes δλδ ξαφνικα παγωματακια.ανεξαρτητα με ποια καρτα γραφικων το δουλευω.η οποια 2η ειναι η 1060...υπομονη...

Δημοσ.

Νέο update στο topic! Πάνω-κάτω αξιοποιήθηκαν όλες οι συμβουλές που δώσατε. Ξηλώθηκε ο παλιός HDD, έγινε update του bios, εκ-νέου format των Windows, και δοκιμή με κάρτα γραφικών. Επίσης, ξαναδοκιμάστηκαν όλα τα parts με live cd, οπου δεν έδειξαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Mετά τα αυτόματα update των Windows, το PC έγινε πιο σταθερό και δεν τρώει κρασαρίσματα στα games. Έφαγε όμως 1-2 σε όλους τους browsers, αλλά αφού περάστηκαν flash player και avast σταμάτησαν και αυτά. Είμαι πεπεισμένος ότι θα επανεμφανιστούν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά μιας και είναι softwarικής φύσεως δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Να επισημάνω, ότι σε δοκιμή με Windows 7 το σύστημα ήταν stable, απλά μου φαίνεται παράδοξο σε 5 μηνών σύστημα, να έχω λειτουργικό 8ετίας.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kαλησπέρα παιδιά! Δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει διορθωθεί και το PC παραμένει unstable. Το έχω παραλάβει από τον τεχνικό, το PC συνέχιζε να κάνει τα ίδια ( ασταμάτητα crash σε όλους τους browsers και στα games. Έτρεξα S.M.A.R.T για τον SSD, τον έβγαλε υγιή, τσέκαρα και μέσω διαγνωστικού από το πρόγραμμα της Kingston καθώς και Hard Disk Sentinel και είναι μια χαρά. Κατόπιν έκανα ξανά ένα τσεκ στην μνήμη μέσω memtest ( 16 επαναλήψεις χωρίς πρόβλημα). Αποσύνδεσα  εντελώς τον SSD από το σύστημα και ξαναέβαλα τον HDD μόνο του. Του πέρασα Windows 10, και τον τεστάρω 2 μέρες τώρα. Τα παιχνίδια τρώνε κρασαρίσματα μεν ( δοκίμασα Mafia II και GTA V), αλλά τα BSOD μειώθηκαν κατά πολύ, όπως και δεν μου έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής κρασάρισμα στους browsers. Αυτή την στιγμή ξανατρέχω το AIDA, αλλά στις 5 ώρες δεν μου έχει εμφανίσει πρόβλημα. 

Να επισημάνω ότι δοκίμασα την να βάλω την μνήμη Ram στο 2ο slot της μητρικής και δεν πόσταρε καν.

Υπάρχει περίπτωση να είναι η motherboard που δημιουργεί όλο αυτό το θέμα; Σε περίπτωση που είναι, καλύπτεται απο εγγύηση, μιας και ποστάρει κανονικά, και το πρόβλημα δεν είναι εμφανές αν δεν κουμπωθούν πάνω της όλα τα parts.

Δημοσ.

Κοιτα να δοκιμασεις και με ενα αλλο τροφοδοτικο που σου ειχα πει και παλιοτερα και αν παλι κανει τα ιδια, τοτε ναι ειναι η μητρικη...

Το πιο εντονο παρομοιο περιστατικο που που μου εχει τυχει, κατεληξε εκει παντως... Ειχα μηνες που το εψαχνα γιατι που πεταγε μπλε οθονες αλλα ανα διαφορετικα διαστηματα... Μπορει να δουλευε μια εβδομαδα και μεσα σε μια μερα να το εκανε 2-3 φορες και ξανα παλι τα ιδια...

Και ειχε περασει ολα τα τεστ, απο μνημες γραφικα δισκους και τροφοδοτικο... Απο οταν την αλλαξα, δεν ξανα εκανε τιποτα 2 χρονια τωρα... Με τις μνημες νομιζω  κατι  παιζοταν γιατι  στο τελος μου εκαψε και μια...(Βασικα τα slots εννοω..) Αφου ειχα βαλει και διαφορετικες μνημες επανω και παλι το εκανε...   Κι εννοειται οτι ολα ψαγμενα οσον αφορα τα volts, cl , χρονισμους κτλ...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση! Το τροφοδοτικό μου δοκιμάστηκε και σε άλλο PC, δεν εμφάνισε πρόβλημα. Σε εσένα πέρασε κανονικά η εγγύηση της μητρικής;

Δημοσ.

Δες το event viewer των windows όπως είπε ο lifeismusic και πες μας τα σφάλματα και τα critical errors.

Το ότι το τροφοδοτικό δοκιμάστηκε με επιτυχία σε άλλο pc δε λέει κάτι, καλύτερα να δοκίμαζες άλλο τροφοδοτικό στο "προβληματικό" pc.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...