Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγοραζεις με οπτικους διακοπτες και εχεις την ιδια αντοχη!

https://wooting.nl/

αυτο θα το δουμε σε 35 περιπου χρονακια :P + οτι το model F ειναι και αλεξισφαιρο, πιθανον αλεξιβομβο, προστατευει το κεφαλι σου σε περιπτωση μεγαλου σεισμου και μπορει να χρησιμοποιηθει σαν φονικο οπλο  :devil:

και λυνεις τα παντα με ενα κατσαβιδι οπτ το service ειναι πανευκολο

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι ΜΟΝΟ για τους Gamers. Και εκεί είναι μόνο για τα Online παιχνίδια επειδή προσφέρει ταχύτερο response στο πάτημα.

Απορώ όταν βλέπω μη-gamers , προγραμματιστές, γραφίστες ή ακόμα και απλούς χρήστες να επιδιώκουν μηχανικά πληκτρολόγια.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, μιλάμε για πληκτρολόγια που έχουν μεγάλα κουμπιά (άρα σε δυσκολεύει στο τυφλό σύστημα άμα έχεις μικρά δάχτυλα -μέσου ανθρώπου-). Τον θόρυβο που τον πάτε? Προγραμματιστής με μηχανικό πληκτρολόγιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! τα θέλω τα αυτιά μου!

Για λίγους που το έχουν πιάσει το νόημα, τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι πολύ Hyped και σκοπός τους είναι να πάρουν τα λεφτά μας.

Πραγματικά με λυπεί αφάνταστα που αρκετός κόσμος δεν έχει δικιά του κρίση και ότι διαβάζει στο Reddit / Insomnia Κλπ το δέχεται έτσι απλά. 

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, κυρίως προγραμματιστές, που έχουν πρόβλημα στους καρπούς. Ονομάζεται RSI (Repetitive Strain Injury). Επειδή είμαι παθών γνωρίζω ότι είναι από τις περιπτώσεις παθήσεων που μπορούν κυριολεκτικά να σου αλλάξουν τη ζωή, μέχρι και να σε αναγκάσουν να αλλάξεις επάγγελμα. Όταν λοιπόν κάποιος είναι αντιμέτωπος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο το να δώσει 300 ευρώ για να λύσει το πρόβλημα του είναι αστείο ποσό. Δεν παίρνεις τέτοιο πληκτρολόγιο για να παίζεις παιχνιδάκια.

Για τον ίδιο λόγο ορισμένοι δουλεύουμε μόνο με trackball.

Υποθέτω ότι όπως σε πολλά θέματα εδώ μέσα ο τίτλος μπήκε στην τύχη, χωρίς πραγματική διάθεση να γίνει συζήτηση για εργονομικά θέματα απλά να πει ο καθένας την παπάρα του και life goes on. Δεν υπάρχει κανένας "μύθος" για εργονομικά πληκτρολόγια. Υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα και συγκεκριμένες λύσεις. Κανείς δεν δίνει 300 ευρώ για πληκτρολόγιο επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει με τα λεφτά του.

Ο άλλος από πάνω γράφει για θόρυβο στα μηχανικά. Ρε μάστορα, υπάρχουν κι αθόρυβοι διακόπτες (black και brown), όπως υπάρχουν και ελαστικά dampeners που μειώνουν τη διαδρομή κι ελαχιστοποιούν τον θόρυβο. Οι προγραμματιστές αγοράζουν μηχανικά πληκτρολόγια γιατί θέλουν λιγότερη δύναμη στο πάτημα και κατά συνέπεια κουράζουν λιγότερο. Στα μηχανικά δεν χρειάζεται να πατήσεις το πλήκτρο μέχρι τέρμα για να καταγράψει την ενέργεια, κι αυτό είναι όλο το νόημα.

Μην κάνετε συνέχεια τους έξυπνους σε πράγματα που δεν γνωρίζετε γιατί έτσι δεν μαθαίνετε και τίποτα στο τέλος.

Δημοσ.

το θεμα του καρπου αμα καποιος κανει σωστες κινησεις και φυσιοθεραπεια καθημερινα δεν θα παθει ποτε

ολα τα προβληματα των καρπων εγιναν γιατι δεν υπηρχε προσοχη στο θεμα αυτο.

δηλαδη κατα τη διαρκεια της δουλειας μπορεις να κανεις μερικες απλες κινησεις που δεν θελουν ωρα. και εισαι γαματος.

το λεω γιατι επαθα ηπια τενοντιτιδα που την ξεπερασα ευκολα απο δικη μου μλκια.

για να δυναμωσεις του τενοντες του χεριου κανεις ειδικες ασκησεις.

οπως πας στο γυμναστηριο. ετσι δεν παθαινεις ποτε RSI.

ευθυνη εχει ο ανθρωπος και οχι η χρηση του μηχανηματος

εξου και γραφτηκε ο μυθος του εργονομικου

απλα οι ανθρωποι ως γνησιοι μλκες δεν προσεχαν και ποτε τον εαυτο τους και ειπαν οι αλλοι θα βγαλουμε τα εργονομικα να τους βοηθησουμε

Take Regular Breaks

One of the most frequent pieces of advice you will hear if you have RSI is to take regular breaks. It's also one of the most difficult pieces of advice to follow.

It has been suggested that, for RSI prevention purposes, you should take a five minute break after every 20 or 30 minutes of continuous activity. If you are suffering from RSI you should clearly take more frequent and longer breaks.

It's difficult to remember to take a break while you are working. By definition, you are doing something else at the time. A good break reminder for your PC, such as Albion StopNow, can make it far easier to take regular breaks.

When you take a break, get up and walk around. Get a glass of water. (Useful, if sneaky tip: if you carry a bunch of papers and walk around the office looking purposeful, everybody will think you are exceedingly busy and not just getting a little exercise while taking a break).

και στους ανθρωπους λενε κοψε το τσιγαρο γιατι θα παθεις καρκινο αλλα στην κοσμαρα τους,

δεν φταιει ομως το τσιγαρο για τον καρκινο αλλα η μλκια τους

αυτα και κλεινω εδω

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, κυρίως προγραμματιστές, που έχουν πρόβλημα στους καρπούς. Ονομάζεται RSI (Repetitive Strain Injury). Επειδή είμαι παθών γνωρίζω ότι είναι από τις περιπτώσεις παθήσεων που μπορούν κυριολεκτικά να σου αλλάξουν τη ζωή, μέχρι και να σε αναγκάσουν να αλλάξεις επάγγελμα. Όταν λοιπόν κάποιος είναι αντιμέτωπος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο το να δώσει 300 ευρώ για να λύσει το πρόβλημα του είναι αστείο ποσό. Δεν παίρνεις τέτοιο πληκτρολόγιο για να παίζεις παιχνιδάκια.

...

Καλή τύχη να μην σου προκύψει πρόβλημα και με τα αυτιά σου.

ΥΓ: Μην ξεχνάτε ότι τα μηχανικά πληκτρολόγια βγηκαν αποκλειστικά για τους Gamers, άσχετα αν μερικοί τα χρησιμοποιουν και για άλλες χρήσεις.

ΥΓ: Δεν λέω ότι είμαστε καλά με τα απλά των 10 ευρώ πληκτρολόγια. Θα συμφωνήσω κάποιος να δώσει 100-200 ευρώ για ένα "ειδικό" πληκτρολόγιο το οποίο όμως δεν θα μου προκαλεί πονοκέφαλο από τον θόρυβο. Ούτε θα έχει τεράσια κουμπιά.

Δημοσ.

τι λες τωρα   οτι τα τα μηχανικά πληκτρολόγια βγηκαν αποκλειστικά για τους Gamers,

οταν o μονος λογος που βγηκαν τα μεμβρανης για να αντικαταστησουν τα μηχανικα τη δεκαετια του 80 ειναι το χαμηλοτερο κοστος, καθως ηθελαν να κανουν πιο προσιτους τους ηυ.

ισα ισα που τα μηχανικα για το gaming ειναι το marketing οχι για την πληκτρολογηση. σοβαρα πιστευεις οτι το οποιο πληκτρολόγιο εχει latency αξιο λογου για να κα κανει τη διαφορα σε παιχνδια οπως γραφεις. και ποια μεγαλα πληκτρα οταν η συντριπτικη πλειοψηφια των μηχανικων ακολουθει τα standards. μαλλον αυτα που εχεις συνηθισει ειναι μικρα οχι των μηχανικων μεγαλα 

τα μηχανικα ειναι πολυ ανωτερα και ξεκουραστα για πληκτρολογηση  και γιατι οπως αναφερεται θελουν λιγοτερη δυναμη κ δεν χρειαζεται να πατας μεχρι κατω και γιατι εχεις πολυ καλυτερο feedback οτι πατησες το πληκτρο.

οσο για τον θορυβο υπαρχουν αθορυβοι διακοπτες, μπορει να ειναι λιγο πιο θορυβωδεις απο τα μεμβρανης αλλα οχι οτι ενοχλουν, ουτε καν στον ιδιο χωρο η σε πιανει πονοκεφαλος η κουφαινεσαι οπως γραφεις

και κανενα προβλημα να μην αρεσουν σε καποιους τα μηχανικα. το πληκτρολογιο ειναι θεμα γουστου και βολης. αλλα αυτα που γραφεις δεν εχουν καμια βαση, ουτε δειχνουν οτι το κατεχεις το θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

εαν τα μηχανικα ειχαν βγει αποκλειστικα για τους gamers δεν θα εβγαζαν 10 διαφορετικους διακοπτες.

Δημοσ.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι ΜΟΝΟ για τους Gamers. Και εκεί είναι μόνο για τα Online παιχνίδια επειδή προσφέρει ταχύτερο response στο πάτημα.

Φαίνεται ότι δεν έχεις δοκιμάσει μηχανικό πληκτρολόγιο για να συγκρίνεις την ακρίβειά τους με τα μεμβράνης.

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι κυρίως για development και δευτερευόντως για gaming.

Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα είναι αν υπάρχουν και άλλα άτομα κοντά οπότε χρειάζονται λύσεις τύπου key rings (;) κλπ.

• Like 1
  • 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον, δεν ξερω αν ειναι 'μυθος' το εργονομικο πληκτρολογιο. Ισως ναι, ισως οχι.

Ενα microsoft που ειχα τη δεκαετια του 90, ηταν ο ορισμος του αβολου. Δεν νομιζω οτι περπατησε ποτε στην αγορα.

Σχετικο με το θεμα μας ειναι ομως, το 'εργονομικο ποντικι'. Επειδη ομως και vertical mouse που πηρα ομως, δεν βλεπω φως, ειπα να κανω κατι αλλο.

Δεν ξερω οσοι ψαχνονται με αυτα τα θεματα, αν εχουν παρατηρησει, αν το χερι τους κουραζεται λιγοτερο ή περισσοτερο, αν χρησιμοποιουν ποντικι ή touchpad οπως στα laptops. Εγω βλεπω οτι το touchpad κουραζει λιγοτερο.

Ετσι λοιπον παρηγγειλα της logitech πληκτρολογιο, με touchpad, για να καταργησω το ποντικι.

https://www.skroutz.gr/s/7299555/Logitech-K400-Plus-Asyrmato-Pliktrologio-me-Touchpad-Agliko-US-Mayro.html

Ελπιζω το δεξι χερι να ανακουφιστει, θα δω πως παει σε λιγο καιρο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Λοιπον, δεν ξερω αν ειναι 'μυθος' το εργονομικο πληκτρολογιο. Ισως ναι, ισως οχι.

Ενα microsoft που ειχα τη δεκαετια του 90, ηταν ο ορισμος του αβολου. Δεν νομιζω οτι περπατησε ποτε στην αγορα.

Σχετικο με το θεμα μας ειναι ομως, το 'εργονομικο ποντικι'. Επειδη ομως και vertical mouse που πηρα ομως, δεν βλεπω φως, ειπα να κανω κατι αλλο.

Δεν ξερω οσοι ψαχνονται με αυτα τα θεματα, αν εχουν παρατηρησει, αν το χερι τους κουραζεται λιγοτερο ή περισσοτερο, αν χρησιμοποιουν ποντικι ή touchpad οπως στα laptops. Εγω βλεπω οτι το touchpad κουραζει λιγοτερο.

Ετσι λοιπον παρηγγειλα της logitech πληκτρολογιο, με touchpad, για να καταργησω το ποντικι.

https://www.skroutz.gr/s/7299555/Logitech-K400-Plus-Asyrmato-Pliktrologio-me-Touchpad-Agliko-US-Mayro.html

To συγκεκριμενο touchpad ειναι τοσο μικρο που θα ειναι πρακτικα αχρηστο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Έχω ακριβώς το ίδιο keyboard, και μπορώ να πω ότι το touchpad είναι αρκετά τραγικό, πόσο μάλλον εργονομικό.

Πάντως προσωπικά, δε θεωρώ ότι υπάρχει μύθος γύρω από τα εργονομικά πληκτρολόγια και ποντίκια. Εδώ και 5 χρόνια περίπου είμαι με split keyboard, και δεν είχα ποτέ ούτε μια ενόχληση σε καρπούς και δάχτυλα, σε αντίθεση με συναδέλφους που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν θέματα. Το ποντίκι προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται, οπότε προσπαθώ να χρησιμοποιώ keyboard bindings/shortcuts για σχεδόν τα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, thanasis00 said:

Έχω ακριβώς το ίδιο keyboard, και μπορώ να πω ότι το touchpad είναι αρκετά τραγικό, πόσο μάλλον εργονομικό.

Πάντως προσωπικά, δε θεωρώ ότι υπάρχει μύθος γύρω από τα εργονομικά πληκτρολόγια και ποντίκια. Εδώ και 5 χρόνια περίπου είμαι με split keyboard, και δεν είχα ποτέ ούτε μια ενόχληση σε καρπούς και δάχτυλα, σε αντίθεση με συναδέλφους που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν θέματα. Το ποντίκι προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται, οπότε προσπαθώ να χρησιμοποιώ keyboard bindings/shortcuts για σχεδόν τα πάντα.

Αρα συμφωνουμε, οτι ποντικι, ειναι οντως προβλημα σε καθε περιπτωση. Κι εγω βλεπω οτι και το vertical, δεν σωζει τελικα την κατασταση, μπορει να επιβαρυνει λιγοτερο αλλα...

Κριμα που λες οτι εχεις το keyboard και δεν εισαι ευχαριστημενος με το touchpad. Anyway, θα το δοκιμασω. Πιστευω να ανακουφισει λιγο το χερι, η ελλειψη ποντικιου.

3 hours ago, panos spain said:

To συγκεκριμενο touchpad ειναι τοσο μικρο που θα ειναι πρακτικα αχρηστο.

Και ομως, εχω χρησιμοποιησει στο παρελθον κατι υβριδικα tablet/με keyboard και touchpad, και παροτι μικρα, ηταν αρκετα για να τα χειριστεις, εναλλακτικα με την απουσια ποντικιου. Αρα δεν πιστευω οτι ειναι αχρηστο. Θα δειξει βεβαια.

Δημοσ.

Παιδια, λογικο ειναι καποιος που εργαζεται για 10+ ωρες στον υπολογιστη και πληκτρολογει να χρειαζεται και εργονομικο και ανατομικο κι οτι αλλο προστατευτικο ειναι αναγκαιο για την π[ροστασια των χεριων. Διστυχως τα προβληματα θα φανουν μετα απο χρονια χρισης. Το ιδιο και με την καρεκλα και την οθονη.

Εδω με κανα παιχνιδακι κολαω καμια φορα και μετα απο καποιες ωρες αισθανομαι πονο στον καρπο και την μεση και τσουξιμο στα ματια. Βεβαια τα παραταω και παω να ποτισω τον κηπο μου η να πιω το καφεδακι μου. Ο επαγγελματιας που πρεπει να βγαλει δουλεια? Η αντε να ξεκολισεις τον πιτσιρικα απο το παιχνιδι.

Απο το πληκτρολογιο θελω, μεγαλο μεγεθος, μεγαλα κουμπια, ωστε οι δακτυλες μου να μην πατουν κατα λαθος 2 πληκτρα, μεγαλη αποσταση μεταξυ πληκτρων και υψος, για να χωρα πινελακι για καθαρισμα, να μην γλυστρα στο γραφειο, ναχει μεγαλα γραμματα στα πληκτρα, να εχει μια κλιση, ποδαρακια με 2 θεσεις, δεν με νιαζουν τα εφφε, αλλα να φωτιζονται τα πληκτρα, και να μου αρεσει εμφανισιακα, γιατι το βλεπω ολη μερα καθε μερα για χρονια. Τωρα αν εχει ταμπελα εργονομικου, μηχανικου, η αστροναυτη, λιγο με νιαζει.

Εχετε υπ' οψην καποιο, με αυτα που ζητω, να μου συστησετε?

Δημοσ.

Λοιπον, αυτη τη στιγμη σας γραφω απο το νεο πληκτρολογιο της logitech. Παροτι δεν ειναι 'εργονομικο' μεν, αλλα κυριως για media, ωστοσο εγω το αγορασα για χρηση στο γραφειο με το pc μου. Το αγορασα κυριως για το touchpad του, για να καταργησω το ποντικι στο γραφειο, η εργονομια που λεγαμε.

Προς το παρον μου φαινεται οκ, εννοω η χρηση του touchpad και του πληκτρολογιου. Εχουν μια πατεντα δε, με πληκτρο σαν το αριστερο κλικ ποντικιου, με ξεχωριστο πληκτρο στο πληκτρολογιο τερμα πανω αριστερα, για χειρισμο οχι απο το δεξι χερι (που τρωει την περισσοτερη επιβαρυνση), αλλα με το αριστερο.

Εχω βασιμες ελπιδες, οτι θα ανακουφισει καπως τα χερια μου, η καταργηση του ποντικιου στο γραφειο, γιατι οπως ειπα, ακομη και με vertical mouse, παλι ενιωθα ενοχλησεις.

Θα το χρησιμοποιησω, θα επανελθω εδω παλι με νεοτερα.

Δημοσ.
On 29/08/2023 at 14:33, thanasis00 said:

Δεν υπαρχει κανενα on/off στο πληκτρολογιο, σωστα; Ακομη και με σβηστο υπολογιστη, αυτο παραμενει, ας πουμε on.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...