Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!!

Θα ήθελα να ρωτήσω τι προτιμάει ο καθένας στα πληκτρολόγια. Προσωπικά προτιμώ τύπου laptop πληκτρολόγια όπως είναι το logitech illuminated που χρησιμοποιώ τώρα. Βρίσκω τα ποδαράκια και την κλίση στα πληκτρολόγια κουραστικά και προσωπικά θέλω το πληκτρολόγιο μου να είναι όσο πιο κοντά στο γραφείο γίνεται. Έχω βαρεθεί αυτό που έχω τώρα και κοιτούσα το apple keyboard αλλά δεν έχει φωτισμό που με χαλάει πολύ και είναι άσπρο, που σημαίνει πολύ μπίχλα για πληκτρολόγιο. 

Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας. 

FYI γράφω όλη μέρα, από κώδικα μέχρι κείμενα μεγάλης έκτασης.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε, είχα πάρει αυτή τη κουμούτσα με κάνα 10€ (με USB) και δεν το αλλάζω με την καμία. Γενικά και εγώ δεν τα πίστευα τα εργονομικά αλλά αυτό με βόλεψε, ειδικά η υφή των κουμπιώνε στο πάτημα.

Γενικά κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Δημοσ.

μου αρεσουν και τα πληκτρολογια μεμβρανης φαση λαπτοπ αλλα αυτο που με σκαλωνει ειναι το κλικ στα μηχανικα οχι τοσο στο κ70 που εχω οσο στο προηγουμενο φοβερο που ειχα μπλακγουιντου απλα χαιροσουν την πληκτρολογηση

επισης χαιρομαι να γραφω και με το ταπεινο logitech k380 μου απλο αλλα ακριβες και ευκολο, γενικα ειμαι υπερ των καλων περιφερειακων και δεν κολαω να δωσω και 170 που εδωσα για το κ70 φτανει να με πεισει ενα προιον και να το απολαμβανω στη καθημερινη χρηση

• Like 2
Δημοσ.

μου αρεσουν και τα πληκτρολογια μεμβρανης φαση λαπτοπ αλλα αυτο που με σκαλωνει ειναι το κλικ στα μηχανικα οχι τοσο στο κ70 που εχω οσο στο προηγουμενο φοβερο που ειχα μπλακγουιντου απλα χαιροσουν την πληκτρολογηση

επισης χαιρομαι να γραφω και με το ταπεινο logitech k380 μου απλο αλλα ακριβες και ευκολο, γενικα ειμαι υπερ των καλων περιφερειακων και δεν κολαω να δωσω και 170 που εδωσα για το κ70 φτανει να με πεισει ενα προιον και να το απολαμβανω στη καθημερινη χρηση

Το πρόβλημα είναι ότι τα μηχανικά έχουν πολύ ψυλά πλήκτρα και είναι επίσης πολύ χοντρά, το οποίο εμένα δεν μου αρέσει γιατί θέλω τα δάκτυλα μου και τα χέρια μου να κάνουν όσο πιο λίγη απόσταση από πλήκτρο σε πλήκτρο. Θέλω να "χαϊδεύω" τα πλήκτρα και όχι να τα κάνω smash. Το k380 είναι άκρως ερωτεύσιμο αλλά δεν έχει φωτισμό.

Δημοσ.

Πως μπορείτε και γράφετε σε τέτοια περίεργα πληκτρολόγια;

Εγώ είμαι φαν της κλασικής διάταξης. Τετραγωνισμένο με ΜΕΓΑΛΑ shift και enter και f keys, με μεγάλα πλήκτρα γενικά.

• Like 2
Δημοσ.

Πως μπορείτε και γράφετε σε τέτοια περίεργα πληκτρολόγια;

Εγώ είμαι φαν της κλασικής διάταξης. Τετραγωνισμένο με ΜΕΓΑΛΑ shift και enter και f keys, με μεγάλα πλήκτρα γενικά.

Κανονικά είναι με πιο flat πλήκτρα. Δεν είναι τόσο κυβικά τα keycaps. Είναι ένα laptop keyboard με μεγαλύτερο key travel.

Δημοσ.

το apple νομίζω πως δεν κάθεται flat στο τραπέζι γιατί το πίσω μέρος είναι υπερυψωμένο μόνιμα, καλύτερα να το δεις από κοντά σε κανένα πολυκατάστημα

πάντως πρόβλημα με μπίχλα δεν θα χεις, γενικά είναι καλούτσικο, όχι τέλειο αλλά δυστυχώς στην ελληνική αγορά δεν έχεις κι άλλες επιλογές

τώρα το μηχανικό τι να το κάνεις... άμα βαριέσαι να ψάξεις ή άμα είσαι πιτσιρικάς και θες μπλιμπλίκια δες και τα μηχανικά - έχω δοκιμάσει αρκετά και νομίζω πως δύσκολα θα βρεις κάτι καλό κι έτοιμο out of the box κάτω από 120-130 ευρώ

αλλά γενικά καλύτερα να πάρεις ένα πληκτρολόγιο της προκοπής να γράφεις σαν άνθρωπος

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μηχανικά έχουν πολύ ψυλά πλήκτρα και είναι επίσης πολύ χοντρά, το οποίο εμένα δεν μου αρέσει γιατί θέλω τα δάκτυλα μου και τα χέρια μου να κάνουν όσο πιο λίγη απόσταση από πλήκτρο σε πλήκτρο. Θέλω να "χαϊδεύω" τα πλήκτρα και όχι να τα κάνω smash. Το k380 είναι άκρως ερωτεύσιμο αλλά δεν έχει φωτισμό.

rx22 για σενα

Δημοσ.

150€ μηχανικό και το άλλο δώρο.

Αλλά δεν είπα να πάρετε αυτό. Είπα γιατί όχι κάτι τέτοιο. Ενδεικτικό ήταν.

Δημοσ.

150€ μηχανικό και το άλλο δώρο.

Αλλά δεν είπα να πάρετε αυτό. Είπα γιατί όχι κάτι τέτοιο. Ενδεικτικό ήταν.

ok πολυ ακριβο παντως για πατακι καρπου

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα μικρό «φετίχ» με τα keyboards μιας και έχω αλλάξει καμιά 25αριά μέχρι τώρα μεταξύ των όποιων και του apple aluminum keyboard (έχω δύο μάλιστα). Είναι πολύ όμορφο ή/και αν θες ένα αρκετά αθόρυβο keyboard. Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι σε πολύωρο προγραμματισμό δεν είναι και το καλύτερο δυνατό γιατί αργά ή γρήγορα τα δάχτυλα θα πονέσουν.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιών κυρίως το G610 Brown (φωτιζόμενο) της Logitech και είμαι πολύ ευχαριστημένος (είναι μηχανικό).

Επιγραμματικά θα έλεγα για μερικά που μου έρχονται στο μυαλό και τα είχα για σεβαστό χρονικό διάστημα :

Apple aluminium keyboard : Όμορφο, αθόρυβο, αποτελεσματικό αλλά κουραστικό μετά από πολλές ώρες και λερώνει και εύκολα.

Matias Tactile Pro 3 (Μηχανικό) : Όμορφο. Τεράστιο. Γρήγορο, Ακριβό, πάαααρααα πολύ θορυβώδες. Πιστεύω ότι ακούγετε και στον από κάτω όροφο.

Logitech K520 (ασύρματο) : Όμορφο keyboard, μαλακά πλήκτρα, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ενσωματωμένο πατάκι καρπού. Γενικά άνετο keyboard αλλά  χωρίς αίσθηση.

Logitech G610 (μηχανικό) : Όμορφο και μαζεμένο για μηχανικό. Φωτιζόμενο, άνετα πλήκτρα και πολύ ακριβές στη πληκτρολόγηση. Κάνει λίγο θόρυβο ως μηχανικό ενώ είναι αρκετά ψιλό για τα χέρια.

Microsoft Wired 600 : Μέτριο πληκτρολόγιο χωρίς ιδιαίτερη αίσθηση αλλά με μεγάλη αντοχή.

Microsoft Wireless 800-850 : Άνετο πληκτρολόγιο , μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, μεγάλη αντοχή και αρκετά καλή αίσθηση κατά τη πληκτρολόγηση και είναι οικονομικό. Πιστεύω ότι είναι παρεξηγημένο keyboard.

Microsoft Comfort Curve 3000 : Ωραία αίσθηση , αρκετά ανατομικό , μεγάλη διάρκεια μπαταρίας αλλά χρειάζεται συνήθεια. Το χρησιμοποιώ καθημερινά στη δουλειά ως δεύτερο.

Logitech MX5500 : Ήταν πολύ ακριβό αλλά με καλό πάτημα στα πλήκτρα. Μέτρια αυτονομία, μεγάλο μέγεθος, αρκετά features αλλά δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη γενικότερη αίσθηση.

Microsoft Wireless Laser Keyboard 6000 : Ανατομικό, πολύ καλή πληκτρολόγηση, σταθερό, άνετο, πολλά features, τεράστιο μέγεθος, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Από τα καλύτερα της Microsoft κατά τη γνώμη μου αλλά δεν βγαίνει πλέον.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια της Dell (slim και κανονικά) : Μέτρια πληκτρολόγια που κοντράρουν άνετα τα keyboards του Μαρινόπουλου :P

Logitech K400 (με ενσωματωμένο trackpad) : Χάλι μαύρο για παραγωγική εργασία. Ιδανικό για το σαλόνι και home theater PC. Μεγάλη αυτονομία και μαζεμένο μέγεθος. 

Δημοσ.

Στο πληκτρολόγιό μου θέλω οπωσδήποτε μικρή διαδρομή, να είναι αθόρυβο, να είναι λεπτό και να έχει numpad. Τα τρία πρώτα κριτήρια -δυστυχώς- αποκλείουν κάθε τι μηχανικό. Όλα τα υπόλοιπα (σύνδεση, φωτισμούς, κλπ) τα συζητάω. 

Το αλουμινένιο ενσύρματο της Apple είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ το καλύτερο πληκτρολόγιο που έχω χρησιμοποιήσει. Παρ' όλα αυτά, όντως μπιχλιάζει αρκετά γρήγορα, μιας και έχει λευκά πλήκτρα. Και ίσως και να χαλάει εύκολα, εμένα άντεχε ~1,5 χρόνο το καθένα... αν και άλλα μου έχουν κρατήσει αρκετά λιγότερο. Η αλήθεια είναι ότι στα πληκτρολόγιά μου πέφτει abuse.

Τώρα χρησιμοποιώ το K780 της Logitech. Καλό, βολικό, βασικά πολύ βολικό λόγω του ότι είναι ασύρματο που "ζευγαρώνει" με έως και 3 συσκευές, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να συγκρίνω την αίσθησή του στην πληκτρολόγηση με το αλουμινένιο της Apple. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω ένα μικρό «φετίχ» με τα keyboards μιας και έχω αλλάξει καμιά 25αριά μέχρι τώρα μεταξύ των όποιων και του apple aluminum keyboard (έχω δύο μάλιστα). Είναι πολύ όμορφο ή/και αν θες ένα αρκετά αθόρυβο keyboard. Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι σε πολύωρο προγραμματισμό δεν είναι και το καλύτερο δυνατό γιατί αργά ή γρήγορα τα δάχτυλα θα πονέσουν.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιών κυρίως το G610 Brown (φωτιζόμενο) της Logitech και είμαι πολύ ευχαριστημένος (είναι μηχανικό).

Επιγραμματικά θα έλεγα για μερικά που μου έρχονται στο μυαλό και τα είχα για σεβαστό χρονικό διάστημα :

Apple aluminium keyboard : Όμορφο, αθόρυβο, αποτελεσματικό αλλά κουραστικό μετά από πολλές ώρες και λερώνει και εύκολα.

Matias Tactile Pro 3 (Μηχανικό) : Όμορφο. Τεράστιο. Γρήγορο, Ακριβό, πάαααρααα πολύ θορυβώδες. Πιστεύω ότι ακούγετε και στον από κάτω όροφο.

Logitech K520 (ασύρματο) : Όμορφο keyboard, μαλακά πλήκτρα, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ενσωματωμένο πατάκι καρπού. Γενικά άνετο keyboard αλλά  χωρίς αίσθηση.

Logitech G610 (μηχανικό) : Όμορφο και μαζεμένο για μηχανικό. Φωτιζόμενο, άνετα πλήκτρα και πολύ ακριβές στη πληκτρολόγηση. Κάνει λίγο θόρυβο ως μηχανικό ενώ είναι αρκετά ψιλό για τα χέρια.

Microsoft Wired 600 : Μέτριο πληκτρολόγιο χωρίς ιδιαίτερη αίσθηση αλλά με μεγάλη αντοχή.

Microsoft Wireless 800-850 : Άνετο πληκτρολόγιο , μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, μεγάλη αντοχή και αρκετά καλή αίσθηση κατά τη πληκτρολόγηση και είναι οικονομικό. Πιστεύω ότι είναι παρεξηγημένο keyboard.

Microsoft Comfort Curve 3000 : Ωραία αίσθηση , αρκετά ανατομικό , μεγάλη διάρκεια μπαταρίας αλλά χρειάζεται συνήθεια. Το χρησιμοποιώ καθημερινά στη δουλειά ως δεύτερο.

Logitech MX5500 : Ήταν πολύ ακριβό αλλά με καλό πάτημα στα πλήκτρα. Μέτρια αυτονομία, μεγάλο μέγεθος, αρκετά features αλλά δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τη γενικότερη αίσθηση.

Microsoft Wireless Laser Keyboard 6000 : Ανατομικό, πολύ καλή πληκτρολόγηση, σταθερό, άνετο, πολλά features, τεράστιο μέγεθος, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. Από τα καλύτερα της Microsoft κατά τη γνώμη μου αλλά δεν βγαίνει πλέον.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια της Dell (slim και κανονικά) : Μέτρια πληκτρολόγια που κοντράρουν άνετα τα keyboards του Μαρινόπουλου :P

Logitech K400 (με ενσωματωμένο trackpad) : Χάλι μαύρο για παραγωγική εργασία. Ιδανικό για το σαλόνι και home theater PC. Μεγάλη αυτονομία και μαζεμένο μέγεθος.

το matias πιο θορυβωδες απο τους mx blue διακοπτες? διαβασα εχει ασπρους alps διακοπτες

το Microsoft Comfort Curve 2000 ειναι καλυτερο αλλα δεν βγαινει πλεον (βγαινει και σε ασυρματη εκδοση με αλλο ονομα)

το Microsoft Wireless Laser Keyboard 6000 που ανεφερες εχει παρομοια διαταξη με το Microsoft Comfort Curve 2000 γιαυτο και το βρηκες τοσο καλο. απλα δεν εχει το μεγαλο wrist rest

δεν ειδα κανενα πληκτρολογιο μηχανικο να ειναι TKL. γιατι ετσι? αυτα θεωρουνται τα πιο εργονομικα για σωστη σταση σωματος κατ την πληκτρολογηση

επισης τι τα εκανες οταν αλλαζες τα παλια σου πληκτρολογια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...